Османската империя не е извършвала геноцид, заяви Ердоган

Арменската църква канонизира 1,5 милиона жертви на геноцида, а турският президент Ердоган заяви, че Османската империя никога не е извършвала геноцид.

Обратно в новината

Коментари - Османската империя не е извършвала геноцид, заяви Ердоган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самата невинност! Който криво говори Бог да го съди!

И къв се пада Ердоан на османската империя? Адвокат или нещо като наследник на султан? Общо взето всички империи са системи за изземване на богатсвта към центъра. Но не е нещо което да създава. Та да се държиш като ощипана мома в името да защитиш империя вече върха на глупостта!

Еи за това трябва да има джамия в Армения, а не църква. Тук виждаме само едни опити за противопоставяне и омаскаряване на Велика Турция!

Е, за омаскаряването на Вашата турция са достатъчни само Вашите писания. Друго не е нужно. То затова и истинските турци не Ви признават, но Вие се натискате...

Геноцид над арменците и над българите е имало! За геноцида над българите мълчат. Но, потомците на оцелелите знаят, защо, как, от кого са бягали дедите им.

А защо Израел мълчи и не вземе отношение по Арменския Геноцид?

Ами световните либерасти оставиха турчолята да помпят самочувствие без да ги познават(дали?) елемнтарно.Сега какво ще правят?Комунягите като първи пордажници само насосват, та да имат повод руские пак да освобождават.

Геноцид над арменския народ е имало и само комплексарите в Турция,в лицето на техните ръководители могат да го отричат.Днешните турци няма как да са виновни за деянията на предците си, НО обявявайки се за правоприемник на Османската империя трябва да носят отговорността и за негативите от това.Хуманна империя няма-нито Британската,нито сегашната Американска,нито Руската.

ЕРДОГАН - дребно нищожество което ще погребе дъщеря си жива в двора заради това че е погледанала момче

Както писа един турчин вчера - Турция никога нямало да клекне на никого и да признае. Само това е достатъчно, за да се разбере, че те не са се променили и са готови и днес да убиват. Когато не си готов да признаеш едно престъпление, значи си готов да го повториш. Достатъчно е да прочетеш изказванията на нашите турци тук. Но иначе голям вой вдигат, че при смяната на имената били убити 20 души.

И РУСНАЦИТЕ В ДОНБАС ПРАВЯТ АРМЕНСКИ НОМЕРА !

Че какво да каже? Като няма какво да измисли, те арменците се обличали като турци и се самоизбивали.... обзалагам се, че ако ние заговорим за български геноцид, пак така ще каже.... ама няма да е далеч от истината, защото са крадяли децата и след това са ги пращали да убиват. Турците са гадна нация.

Арменската църква не е православна.

Ъ? Те са ПЪРВАТА православна църква, датира от 200 г след новата ера и са ПРЕДИ византийската Православна. Ползват друг календар, но са сред НАЙ-православните църкви в света.

Първата православна църква е в Етиопия

Че то тогава е нямало католици и православни какви тъпотии коментирате ???

Тоя рязания още малко ще заяви че нямало арменци и Армения.

Не е имало геноцид защото така ти изнася.

Има две книги за Батак - "Въстанието и клането в Батак" от спомените на Ангел Горанов/Бойчо/.Това са спомените на батачанин, който е успял да избяга.Другата е на известния ни от историята Дж.Макгахан и се казва "Английският свидетел".Който има здрави нерви - за да ги прочете , после - ако му стиска, да твърди че нямало геноцид в Османската империя /в частност спрямо арменците/.Имало е , при това не само спрямо арменците.

Далеч по малко са от 1.5 млн. но има една дума "Да би мирно седяло не би чудо видяло" за да ревеш днес за геноцид, арменците един други са предавали и нагазили яко в блатото.

простак,избивали са ги,а сега отричт-присъщо за турчина

Турците са лъжци! Избили са милиони АРМЕНЦИ, БЪЛГАРИ и всички който са били по ТУРСКО робство! Мъртвтите искат извинение за мъченията и убиствата!

БАЙ ЕРДОГАН ДА ВЗЕЕМЕ И ДА НАПРАВИ ЕДИН ГУГЪЛ КАК ТУРЦИТЕ СА СЕ СНИМАЛИ С ТРУПОВЕ НА УБИТИ АРМЕНЦИ - КАТО АМЕРИКАНЦИ В ИРАК И АФГАНИСТАН :)) IMAGES armenian genocide pictures

САЩ трябва да признае геноцид над иракчани и афганистанци щом има аналогични доказателства!

Явно не ти е ясно акво е геноцид....

Запомнете най-после! Не е имало Османска империя! А, Атаманска империя! На Атаманите от Украйна и Южната част на единствената империя Рус-Орда!

Да се твърди, че няма арменски геноцид и турско робство е все едно да се твърди, че не е имало османска империя!

..........Това е най-масовото провъзгласяване на хора за светци от християнска църква..... ---- Сега като канонизират и 4 милиона българи жертва на прехода и ша сме на първо място и по този показател! Нашата църква да не спи ами да заработи успешно по въпроса! Айде нашите! --

СПОРЕД МАРИ ХАРФ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ: " ЧЕРЕПЧЕТАТА В СВЕТАТА ЦЪРКВА КОСТИНИЦА В БАТАК СА НАПЕЧАТАНИ НА 3-Д ПРИНТЕР ОТ ПУТИН ":)))

думите ти показват колко си примитивен и нищожен---дребно нищожество което ще погребе дъщеря си жива в двора заради това че е погледанала момче

Всички пишещи,се базират на нещо писано от нягого,НЯКОГА.Никой не е свидетел.Сега се прави същото и след години внуците ни и правнуците ще раздават правосъдие,без да знаят истината.Само,когато си свидетел или участник в нещото,тогава с нокти и зъби ще се защитаваш позициите.Това сега ми прилича на пазар да се правят пазарлъци и най-вече да ни дразнят т.е да ни запълнят и без това скучното ежедневие.

Не са само приказки от пазара. Има разкази на очевидци, при това не са от арменската страна, документи, снимки. Прочетете малко, не е трудно, може и да схванете...

Така е, съгласен съм. Не е имало и турски кланета в Батак, нито Перущица. Костите в костниците са илюзии, а това, което приказват хората са градски/селски легенди. Всъщност, въобще не имало турско робство (владичество по новому). Просто разни гадове историци са решили да очернят имиджа на тез хубави хора, османските турци. Да се чудиш защо. Иде ми да ти изтърся нещо обидно в личен план, но ще се въздържа. Плавай.

Оставете го. За него важи правилото, че ако човек е глупав, то е завинаги...

Само да не забравяме, че основните действащи лица на клането в Батак са помаци от околните села. Българи са клали българи, само че едните са били християни, а другите са били чудовища.

В Батак са клали башибозук под защита на редовната армия на османската империя.

Не знаеш историята. По-добре си мълчи!

Това е в Украйна.

И за всичко това Англия е насъсквала Турция. По- рано тук някой беше писал за английския евреин - министърпредседател Дизраели. Ако не беше той може би потушването на възстанието няаше да бъде толкова кърваво и можеше и да извощчваме някаква ограничена автономия както Румъния ( Влашко), което пак би било някакво решение. Впрочем по нстояване на Дизраели е бил изпратен дьонмето Соломон Леви (с артистичен псевдоним Сюлейман паша) за предводител на турската войска потушавала възстанието в Черна Гора, защото се е знаело че след потушаването на Априлското възстание Русия ще се намеси и целта е била армията ан Сюлейман ( условно казано) да е падне от другата страна на Българските земи за да направи това което е и направила в Стара Загора. И само сблъсъкът с нашите Опълченци е предотвратил по- нататъ;ни зверства и кланета от страна на нея армия. Самата турска армия е била доста по- сдържана, а поведението на Осман Паша в Плевен си е било направо достойно - не е допуснал никакви издевателства над мирното население и макар и в плен руското командване му връща сабята в знак на уважение. Англия винаги се е бъркала в балканските работи. Във Варна има паметник на измрелите от холера ли беше, дизентерия ли ( абе посерковци някакви - паметника до х-л Димят към ТОХ-а) английски войници и офицери уаствали в Кримската война 1853-65г. Какво майната си са търсили тука?

Този Английски Евреин просто е правил услуга на Евреите в Стара Загора като е насъсквал башибузука да избие Българските търговци, конкуренти на Евреиските!

А какво е извършвала? "Регулиране на етническия състав " ли?

Ами тогава да заявим че не е имало Османска империя.

Този недоизбърсан задник, Ердоган, е сгазил лука. Почти е достигнал в своята самовлюбеност както и на Кемал Ататюрк. Да прочете Корана /Светото Писание/. Надали ще разбере какво е посланието на дедите му. Религията и политиката не трябва да се бъркат човешките ценности. Ердоган и Ататюрк не заслужават нищо повече от пренебрежение. Има кой да ги съди. Страшният съд. Тони Малинов

Тъп си, Саше.

Не е имало, как ще е имало?.. Те само малко са клали, от любов към спорта.

Да бе, то така и с Батак ще го изкарат, османско присъствие било...

струва ми се , че има много турци , които няма да успеят да понесат евентуалното признаване и извиненията на г-н ердоган .просто не може да си го позволи на този етап, арменците ще трябва да почакат още поне 25-30 години за извиненията на господина!

Тук става дума не само за понасяне или не,а за много пари,които Турция дължи и на Арменци и Българи.

на мен ми се струва , че ако ставаше дума само за пет лева , пак няма да ги получим... дали сеизмите в турция не трябва да ги приемат като знак от техния господ ??

Османската империя винаги през вековете е извършвала геноцид срещу поробените народи.

Същото е извършвала и руската империя.

И Британската империя. Пък за САЩ да не говорим - индианци вече почти няма, даже в резерватите...

Ердоган си съвсем прав човека. Разбира се не бива да се хващаме за думата. Не е било геноцид в негите разбирания, било си традиционно османско клане на 1,5мил. души.

Отново пишете с чужд ник...

Странно разсъждават някои... В този смисъл, предлагам да се извиним и на арабите, заради Тервел, че ги е натирил обратно в Азия.

Кан Тервел се е бил с армия, специално обучени бойци, много от тях наемници от неарабски произход, и не е избивал беззащитно население-жени, старци и деца.....Наясно ли си какво е геноцид? Абсолютно неадекватна аналогия.....

И турците твърдят, че повечето арменци са били жертва на гражданска война. Значи и там няма геноцид??? Войска срещу войска??? Кой не е наясно какво е геноцид?? А арабите със сигурност не са закачали мирното християнско население :))) Да ти имам логиката.

Ердоган върна Турция 100 години назад и се опитва да изкорени всичко, което беше постигнато от Ататюрк. Въпрос е турския народ дали е излязъл наистина от средновековието .......... следващите години ще се разбере !? Грях който не се признава, ще бъде извършен пак !

османската империя е наи-хуманната империя в човешката история и не може да бъде обвинявана в геноцид,благодарение на еня днес на балканите и в европа съществуват толкова народи

Виновния ага са го убивали турските власти, Весе. А хайдутите не са изиграли важна роля, били са по-малко и от партизаните.

Сигурно на г-н Ердоган не му е позната думата и е очуден защо никой не е поставял въпроса за масово изтребление , иначе веднага би се съгласил и извинил на арменците и не само.

да прочетете книгата Силата на разума от Ориана Фалачи.

аз я препоръчвам , както и "Той е пак тук"

НЕ е важно какво казва Ердоган-Историята си е казала думата и без него!Геноцид е имало и е ФАКТ!

Е ,че е имало,имало е геноцид,иска да го го потули,а това не е много приемливо!За турците признанието е голяма дилема! Все пак след кланетата и депортацията,като една от причините е било желанието за автономия на арменците в Източна Турция,но все пак след "разчистването" е назначен Военен трибунал на който са осъдени голяма част от организаторите на кланетата и длъжностни лица!Подписан е договор за връщането на имотите на арменците,а те са били много състоятелни,но на практика договора не е изпълнен! Бройката също е въпрос на преразхлеждане,,защото според регистъра на населението,е под един млн.,по турски данни,но за уточняването се иска взаимна воля,иначе ще се надцакват!

тихо че и ний до колкото съм чувал сме ударили Одрин

Че е имало масови убийства на арменци по това време е безспорен факт-за това има много доказателства....как ще се нарече това-геноцид, клане е въпрос на конкретика и политологическа терминология. Факт е и че по време на Междусъюжническата война(1913) хиляди етнически българи, много от тях беззащитни жени и деца са били зверски избити в Одринска Тракия, по пътя към територията на днешна България, търсещи физическо оцеляване-справка проф. Любомир Милетич. Факт е и че само за първото столетие на османското нашествие българският етнос от приблизително 1,5 милиона души, в следствие на физическо унищожение и масови отвличания на хора, които след това са били продавани като добитък по пазарите на Ориента, е бил сведен до критичните за оцеляването на един етнос 280-300 хиляди.....цяло чудо е, че днес все пак съществува българска нация...Наречете го както искате, това са историческите факти, които никой не бива да забравя. Османската империя се е крепяла векове на насилие, безпрецедентно откъсване на милиони от християнските им корени и приобщаването им към "правоверните" поданици на Падишаха....Империя на злото и подтисничеството!

И как, бе, младеж, сме се увеличили от 300 хиляди на 3 милиона за 400 години, при такова унищожение? За същите 4 века населението по цялата планета е нараснало само със 100%.

Според всички широко достъпни източници, включително Османски такива-данъчни регистри, преброявания на населениетото, цялото християнско население в българското езиково землище не- посредствено преди Освобождението е възлизало на около 2,5 милиона души....като се извади броят на християните от небългарски произход-гърци, албанци-християни, власи и т.н. се получава, че етническите българите сме били не повече от 2 милиона....Трябва да се има предвид и много високата раждаемост на етноса ни особено през 19 век, непосредствено и по време на Възраждането, така че е напълно реалистично от 300 000 през 16 век да сме били толкова, колкото посочих по-горе в навечерието на Освобождението.....Кое не ти е ясно? Има много сериозни научни изследвания, доказващи динамиката на развитие на българския етнос в посочения от мен времеви отрязък....