Десетки са жертвите на боевете в Нагорни Карабах

По данни на ООН най-малко 33 души са загинали и над 200 са ранени по време на ожесточените сблъсъци в Нагорни Карабах*, избухнали на 2 април.

Обратно в новината

Коментари - Десетки са жертвите на боевете в Нагорни Карабах | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОЗИ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ Е ЧАСТ ОТ СТРЕМЕЖА НА САЩ,ДА ДЕ СТАБИЛИЗИРА ПОСТ СЪВЕТСКОТО ПРОСТРАНСТВО!!!ЦЕЛТА Е ДА СЕ ОТСЛАБВА РУСКАТА ДЪРЖАВА,КОЯТО ИЗЛИЗА ОТ КОНТРОЛА НА САЩ,И СЕ ЯВЯВА ПРЕЧКА ЗА НАЛАГАНЕ НА СВЕТОВНО РОБСТВО ОТ СВЕТОВНИТЕ БАНКЕРИ!!!

Това са резултатите от комунистическото управление , натресено им от педераса сифилистик Ленин

Това е просто още един конфликт мюсюлмани срещу християни. За сведение, азерите са етнически турци

не е така. Тук ясно се вижда последиците от съветската политика.

А Путин какъв е?Разберете - руските интереси са имперски. Русия винаги е дрънкала оръжие.

Поредният, ,гениален"ход на Путин! Конфликт=Путин=Армения=Сирия=Украйна 0

някои хора още продължават да пишат за газопровода! Конфликтът няма общо с азерския газ. Вижте картата - "ТАНАП" не минава нито през Нагорни Карабах, нито през Армения. Той минава през Грузия и заобикаля изобщо и Армения и Наг.Карабах. От Грузия влиза в Турция. ТАКА ЧЕ СПРЕТЕ ДА ПОВТАРЯТЕ ТАЗИ ЛЪЖА!

Някои лъжепаисиевци ще продължават да бранят руските интереси освен в България и във чужбина,но лъжите им няма да, ,фанат дикиш"защото са си направо на ниво 1920 година.Отчайващо тъпа съвеЦка пропаганда!

дори и средно интелигентен юноша знае, че там където се гърми тръбопроводи не се прокарват. Така, че не ми говори откъде минава трасето. Много елементарно, дори и за теб.

Значи си наясно, че тръбопровода няма да мине през Армения или Нагорни Карабах! Обаче предполагаш, че Путин, съответно Русия е предизвикала възобновяването на конфликта в Нагорни Карабах, за да се провали изграждането на тръбопровода от Азербайджан през Грузия и Турция за Европа, така ли да разбирам! Желязна логика!

днес, 4 април - ще се случи нещо важно там!

Братя арменци ,ние сме с вас,бой на турско - азерската пасмина,дано да ви стигнат силите! Карабах си е арменски ! А като кюрдите си отвоюват територийте от турчоляка дай боже да си ви върнат и Арарат !

защо не идеш в армения или т.н. независим (!) "нагорни карабах" бе пръдл6о? за по-напряко - защо не додеш в турция да "освобождаваш" кюрдските си братя а? чакаме те мерзавецо свински - да ти лепнем един 7,62 милиметров в противната ти зурла фашистка.

Това парс от парцал ли произлиза. Браво герой, като лой!

Ние ще победим азерската паплач единствено ако всички арменци от България, ведно с коментиращите тук смели и солидарни с нас българи нарамят оръжие и като единен юмрук ударим и унищожим азерите в карабахските степи.

Напред арменци начело с хампържурженянците !

Гарабед, американците ще подкрепят ли азерите! Франция, Англия, Италия, Канада, каква ще е тяхната позиция!

Нямаме абсолютно никакви шансове да съхраним Карабах за арменците, азерите добре се въоръжиха, имат нефт и газ, население над 9 милиона срещу нашето - едва малко повече от 2 млн. бедни и гладни арменци. Много арменци вместо да защитават страната ни емигрираха в Европа и Америка в т.ч. и в България, живеят си там спокойно на гърба на приютилите ги народи и хич не ги е еня за изстрадалата ни страна. Русия на която сме се навели и на.ъзили и тя ударена от санкции и евтин нефт не е в състояние да ни помогне, макар че държи тук една дивизия полугладна войска от години насам. Солдатите там са обезверени и освирепели от еднообразното меню - борш и варени картофи, започнаха да избиват цели семейства с деца от местните арменци. От Русия както винаги навява само студ, глад и мрак.

Хахахаххах, теб фондация Америка за България ли те храни.

Много арменци не емигрираха, а се завърнаха заради войната в Нагорни Карабах! Има много доброволци от диаспората в Нагорни Карабах! Средната заплата в Армения е 471 долара, а в Азербайджан е 596 долара. Т.е., доходите са сравними. Арменците никъде не живеят на гърба на местните народи. Напротив, те в голямата си част са с високи доходи, съответно с голям принос към обществения продукт.

Преди около две седмици коалицията от монархии бомбардира пазар в Йемен,като направи на парчета 93 души. Никъде в наши медии и сайтове това не бе отразено - защо ?

Поредният, ,гениален"ход на Путин!Иска да раздуха конфликт в Азербейджан чрез верният си сателит Армения!За да попречи на отваряне на страната към Европа и построяването на конкурентни за Русия газопроводи, а може би и нефтопроводи! Кървав му е, ,гениалният " му ход, но той толкова си може!

не врякай глупости! Азербайджан е в много близки отношения с Анкара, Турция по всякакъв начин иска да навреди на руснаците, обаче по този начин се разкрива - до каква степен са гадно и подло племе.

Турция не иска да има газопровод от Азербайджан към тях ? Мда ...логика.

Фесовете още не могат да преглътнат, че Путин им размота чалмите, та плюят на общо основание:)))))

путин = памидоркин = путлер, само и единствено си размота памперсите и дим да го няма.... Tурски F-16 - ракета - бум в гъза на Cу-24.

Твърде слаб резултат. Така няма да се постигне целта - намаляване на населението с 90%. Само когато бъде редуцирано населението с тази си част което не знае за какво живее и само трупа планини от лайна и боклуци, само тогава ще настъпи невиждан подем на човешката цивилизация. Дотогава цялата човешка цивилизация, всичко постигнато до сега е заплашено от унищожение от невежите и простолюдието!

FuckTheEU

Ако искаш намаляване на населението си трябва демокрация. У нас демокрацията дава превъзходни резултати - за 25 години без войни и конфликти намаляхме от 9 на 7 милиона - това са повече от 22%! От останалите 7 милиона повече от 2 са зад граница и не щат и да чуят да се върнат - значи общо демокрацията е стопила насалението на българия с около 45-47% само за 27 години! Изумителен резултат, на който би завидял всеки диктатор!!!

Комунистический чугун, 10% от поселението човешко е креативно и създава всичко на което останалото 90% простолюдие се възползва. Да беше прочел кво съм писал поне преди да пишеш вредните си комунуидни пропаганди!

Населението не намаля а емигрира! Точно поради тъпизмите останали от "доброто старо време"!

Войната в Нагорни Карабах е резултат от клането през 90-те години в Сумгаит. В Азербайджан арменското население е наброявало 500 хил. човека. В една зимна нощ организирано се разбиват арменските домове и се избиват собствениците. Има версии, че това не е бил религиозен или етнически бунт на азерите, а е бил социален. Арменците са били с по-висок социален статус в градче с бедно население. Дори животът на Гари Каспаров е бил застрашен и той избягва в Москва. Невероятното в случая е, че той е бил винаги наднационален. На въпрос какъв се чувства по националност, е отговарял "я бакинец" - аз съм от Баку. Както е известно, майка му е арменка, а баща му евреин. Той не се е чувствал арменец, но въпреки това е изплашен от събитията. Коментиращи по-долу напълно справедливо сравняват събитията в Косово и в Нагорни Карабах. 1. Двете са автономни републики. 2. В двете има сравнително хомогенно етническо население. 3. В двете това население е застрашено от насилие. 4. В двете има проведен референдум. Въпросът ми към мислещите се за демократи е: При положение, че арменската армия не беше се намесила и фактически окупирала Нагорни Карабах, което наистина е незаконно, животът на местното население нямаше ли да е застрашен!

Тъкмо напротив, арменците започваме да избиваме местното азерско население, защото сме озлобен и уродлив народ, именно затова и навремето турците ни екстрадираха от източен Анадол, пък ние сега ревем за геноцид, когато всъщност сами сме си виновни за собственото нещастие.

Голям майтап си е направила природата с теб.

Абе, Мустафа, ясно, че искаш да защитиш геноцида в Османската империя. Но не е нужно да се представяш за Гарабед, напиши се както трябва - Мустафа.

Гарабед, чул ли си за събитията в Сумгаит! Запознай се, иронията ти е неуместна! Арменците не са злобни, завистливи, няма причини да са такива. Дори в Османската империя са били на най-високи позиции. Заинтересувай се, кои са били архитектите например на Долмабахче сарай /новия дворец/!

Така е,колега. Арменци ми се кръстиха преди години, че там са загинали поне 300 души в типично геноцидно клане от сорта на Вартоломеевата нощ- вече дали на етническа,религиозна,икономическа или друга основа,мненията им варираха. Благодарение на Горбачов светът практически не знае за Сумгаит.

Където се намеси политиката на Русия и на Турция все така става ..... После защо народите бягат от приятелство с тях като дявол от тамян!?

ПАК ХРИСТИЯНИТЕ СА НАРУШИЛИ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА МЮСЮЛМАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ СУНИ :))

Не е въпрос на религия, а на икономика. Армения - камъни, Азербайджан - нефт, газ, пътя на коприната. Бедния пак гледа в канчето на богатия.

В СССР НЯМАШЕ КАРАНИЦИ :))

Нашите хора изчакаха на 2 април!? Щото ако беше на 1 април?.. Нали??

В Нагорни Карабах 90% от населението е арменско. Защо международната общност не признае референдума от 1991-а година,след като призна Косово?

Смотаняк, В Кърджали и Лудогорието населението като е 90% турско, за Турция ли да ги признаят тези региони.

Те са си турски от поне 15 години, о,смел на думи пред компютъра анонимен пич! Откакто няма държава България, а само територия Булгаристан. Не ми се пънИ с патриотарски лозунги. Както виждаш не са се вдигнали да се отделят към Турция- защо ли?

Ти си "ревалюбец"! Добре звучи, нали? Шиши -местен родолюбец

ти що не си наред с главата? тези в Кърджали и Лудогорието НЕ са турци, а помаци и цигани. на тях им се плаща, за да викат, че са турци. погледни Пазарджик. че те в Турция не ходят с бурки, а родните цигани с такива. и почети малко история (българска), за да видиш как още в началото на 20 век започва разселването на помаците от Родопите.