Арестуваха мъж, застрелял трите кучета на съседката с незаконна пушка

Оцеляло е само едното животно, което е ранено, полицията разследва престъплението

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пълен боклук...да се върже и разстреля....

Ако някой съсед ми застреля кучето глобата или 3те годи и в затвор са му най малкия проблем ще му изкопа семейството докато гледа. Отврковци да си знаете.

Мърша прокажена. Файда нЕма от такъв биологичен отпадък, като стрелеца.

Но на много хора им е писнало от тормоза на лаещи по цяла нощ, не добре отглеждани кучета. Трябва да стане като в Германия. След втория сигнал за шум от домашен любимец, последният се конфискува и предава в приют, а собственикът за година или повече не може да регистрира друго куче за отглеждане. Само че там регистрация, ваксини, чип и така нататък да задължителни за разлика от България.

Тепанье на безполезни агресивни псета!

Три кучета. Това не са домашни любимци а кучешка ферма. Ако са лаели непрекъснато трябва да се приеме за смекчаващо вината обстоятелство. За извършителят, не за съседката. Малка глоба и останалите съседи да съберат някой лев да помогнат.

Думата мъж леко ме смущава. За съвременния Ганьо е въпрос на мъжка чест да се прави на ербап пред беззащитни създания- в случая вързаните кучета и съседката, щото ако имаше за съсед нЕкой дебеловрат тапир дето да му отпука два шамара и нЕмаше да е толкова смел. Щеше да си стои сврян в мизерната си дупка и да си трае

Кака да си събере краката и да спре да мисли за мъже. Ако има за съсед нЕкой дебеловрат тапир да му отпере два шамара и да му се надупи.

Определено липсва адекватен закон за доашните любимци - какво може и какво не! Недопустимо е да не може да спиш цяла нощ щото кучето на комшията е на кеф и му се лае, или щото е вързано горкото, гладно и малоумния му собственик не се григи за него и то лае като обезумяло денонощно. Адекватен закон се казва решението на проблема. Иначе се минава на вариант "саморазправа по принуда"!

дирнициииии, пак сте прости 1 --не всички въздушни пушки подлежат на регистрация в районното; 2 -- нерегистрирана пушка не е незаконна. тя е просто - нерегистрирана. 3 -- снимката е на ловно огнестрелно оръжие, а не на въздушна пушка. не знам тия тъпни дето ги пишете дали са от незнание или е умишлено търсене на сензации и генериране на фалшиви новини.

Вкарайте го в затвора да му разпорят миризливия гъз на тоя урод. Безполезна мърша!

Добре е направил.

Пък и три незаконни кучета са несъпоставими с една незаконна пушка.

Болни Хора ни обкръжават и трябва да ни пазят кучетата ! Грамнете го този изрод , няма ли мъже в това неселено място , аз така бих постъпил ! Този съсед е искал да краде , но кучетата му са пречели !

Заглавието е подвеждащо. Трябва да бъде: "Арестуваха мъж, застрелял трите НЕЗАКОННИ кучета на съседката с незаконна пушка." Така звучи по-различно, нали? И е по-правилно.

Какво значение има , застрелял на съседката кучетата в Двора , а не на улицата , защото е искал да я краде Регулярно , а тя не е имала Вила да го набучи на нея !

Добро предложение. Само незаконна да се замени с въздушна.

Нормално е самотно живееща жена в къща да има кучета , нормално е комплексираният селяк да им посегне защото собственичката е безащитна , а не някоя батка от чиито питбули пиши цяло село. Но то кучемразците са все такива мижави душици, или хвърля отрова в тълмото или налитат само на жени с кучета ,

Ако бяха застреляни хора никой нямаше да бъде задържан. Кой знае какво чудо е било да ти лаят денонощно 3 мастии ...? Аман от сбърканите кучкари. Повлекли сума ти добитък в панелките, не могат без селото си, завалията.

Егати долния боклук.

Крайна мярка, нещо го е провокирало вероятно но... имам куче, което чувствам като свое дете. Който има куче и живее с него в едно жилище ще ме разбере, останалите да си мислят каквото искат. Но, ако някой застреля детето ми сещате ли какво ще му се случи? Каквото и вие бихте направили ако застрелят вашето.

Какво ли е било "нещото" дето го е провокирало, ти да видиш, чудна работа. Шибаните кучета не са го оставяли да спи лаейки, какво да прави човекът. И аз бих ги застрелял ако имах наказанието съсед с лаещи кучета. Нямам нищо против кучкарите, кътай си го но ако си около мене му слагай заглушителя или...

Или кво бе муньо , ще ги отровиш в тъмното ли ? Нали ви знам колко сте смели, крещите по жени с пекенези , но като видите батката с питбула умрете от умиление по кученцето

Обикновено съм с Glock-a на г*за и знаеш ли как ми дреме за батката и питбула му. Ако ме нападне - защитавам се.

Чак се и зачудил кое го било провокирало ? Ами, всеки се нуждае от тишина и спокоен сън. Какво ме интересуват въшлясалите ви лаещи мастии...

айде по-леко със сравненията на кучетата с децата. ако имаш възможност да избираш кое да изгубиш няма да е детето

Не бъдете толкова сигурен. Тия индивиди са болни.

Може и да е.

Тя е имала три "деца" две от които вързани. Ако си и съсед може и да превъртиш.

НЕ по кучетата, а по съседката е трябвало да гърми явно.

Кучета и котки може А за свине не може

Както казват политиците... "Ние осъждаме това варварство и сърцата ни са със стопаните на жертвите... " Но определено разбирам, че тези конфликти обикновено имат дългогодишна предистория. Имало е начини да се реши проблема цивилизовано и по една или друга причина това не се е случило. И някой е превъртял. Един човек долу пита "Е мен като ме дразнят съседите за силна музика да ги стрелям ли". Ами не, не трябва да ги стреляш. Но и това се случва, случвало се е и у нас да се колят или стрелят заради силна музика, а и по света.

Аз преди години стрелях една улична кучка. В задника разбира се, не я убих. Но предисторията е че тя беше много подло животно и имаше навика да напада внезапно, из отзад, без въобще да започва да лае предупредително. Всеки път като минавах от там бях под стрес дали ще ми скочи, особено през ноща в тъмното. Обичам животните но в краина сметка не се издържа.

Както при хората така и при животните има дето са за трепане.

Да пукне дано тоя изрод!

Въздушната пушка не е незаконна. Щеше да е незаконна ако не е изпълнено условието в 14-дневен срок след придобиване на газово и сигнално оръжие и/или пневматично оръжие с кинетична енергия над 24 джаула да уведоми писмено началника на РУ на МВР по адреса на управление на юридическото лице или по постоянния адрес на физическото лице, като подаде следните документи: 1.Заявление Приложение 11; 2.Копие на документ удостоверяващ начина на придобиване; 3.Копие на лична карта. – Когато лицата по ал. 1 са придобили оръжие по ал. 1 в друга държава членка, те са длъжни в 4-месечен срок след придобиването да уведомят началника на РУ на МВР по адреса на управление на юридическото лице или по постоянния адрес на физическото лице. – Когато физическо лице внася и/или изнася притежавано от него неогнестрелно оръжие и боеприпаси за него, е длъжно да го декларира на граничния контролно – пропускателен пункт (ГКПП). – Началникът на съответното РУ на МВР по адреса на управление на юридическото лице или по постоянния адрес на физическото лице, или оправомощено от него длъжностно лице издава удостоверителен документ за извършеното уведомление. – Лице, което продаде или дари на друго лице притежаваното от него газово и сигнално оръжие и/или пневматично оръжие с кинетична енергия над 24 джаула, или го замени, е длъжно в 7- дневен срок от прехвърлянето да уведоми писмено началника на РУ на МВР по адреса на управление на юридическото лице или по постоянния адрес на физическото лице.

"Не може да искаш от жабата да ти разкаже за океана, защото тя живее в блатото". Затова България винаги ще е блато, просто манталитет, който предавате и на децата си. Жалко, че не го осъзнавате.

Нормален човек с 3 кучета.. Едва ли.

Нормален човек горски фей? Едва ли!

Прости журналисти и тъпа държава. 1. Въздушни пушки само с над определена енергия на съчмата трябва да се регистрират - а не всички, така че без експертиза, не може да се каже законно или незаконно е притежавана въздушната пушка. 2. Закона гласи, че човек, убил или тежко и трайно увредил гръбначно животно, се наказва със затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева глоба - така написано, излиза, че всяко заклано прасе или агне или друго такова трябва да се наказва. Вчера убих 3 плъха - и те са гръбначни, пак ли подлежа на наказание. 3. Защо се шуми толкова за убийство на кучета, а нищо не се казва за котки ... това е расизъм! А нещо да напишете защо човекът е стигнал до тази крайна мярка - какво го е подбудило да убие кучетата ....

Е да, ако кучетата го бяха нахапали, нямаше да има проблеми за собственичката. В крайна сметка. И в крайна сметка, що за идиотски закони и що за правораздаване. Не може да търсиш сметка и да съдиш някой само по следствията. Едва ли овека ще отиде да гърми кучетата просто за кеф. Явно има и предистория. Трябва много здраво да са му избили балансите, за да тръгне с такива действия. като минимум е правил предупреждения на жената. И защо да не приемем, че идиотката е тя. Зад факта, застреляни кучета, може да има съвсем друга история. И в крайна сметка, по-голямо количество кучета, може би е редно да се отглеждат на определени места и при създадени определени условия. Аз също мога да имам претенции, ако почне по нощите да да лаят и да създават шум. Или само защото съм човешко същество, ще трябва да търпя по-висшите същества кучета ли? Има нещо сбъркано в цялата схема и идиотските закони, налагани от Все полудия Запад. Дето не само мъже и жени се пообърка кой какво е, ами дори вече не знаят кое къде е по еволюцопнната стълба с животни и хора.

Мунчооооо, вързани са били. В двора на жената. Как ще го ухапят? Ако са му пречили защо не писа до кмета или да съобщи в полицията? Не може да се саморазправяш

Държавата, в която хората са по-беззащитни от кучетата- кучета я яли! А иначе всичко е индивидуално, има кучета, които са по-човеци от някои хора и хора, които са по-лоши от най-злото куче! Пътят към пропастта е лесен- все е надолу... И накрая малко надежда- дано има кой да направи петата българска държава....

С кво щсе чука таа сега.

Браво подкрепям! и аз съм стрелял по кучета май сметката е над 10 убити псета... пък поне 20 съм отровил.

Изрод

Ако те хвана, ще те оставя на място. За такива изроди като теб, човек си заслужава да си изцапа ръцете. Бих спал спокойно и с чиста съвест, че съм защитил децата и кучетата си от такъв ИЗВЕРГ.

я по кротко бе Макгрегър

Ако подходим логично, ти би го застрелял и ще защитиш своите 2-3 деци и кой знае колко кучета. Но пък от друга страна , ако теб те застрелят, ще се защити цялото общество от психично неуравновесени типове ... та при такъв избор се сещаш...

Пичага що триете бе? оня ден в борисовата г. майки с деца 2 питбула се конят и се нахвърлят появи се човек и застреля с арбалет псето другото го забодох с щеката и смачках с паве човек каза че засякло богоугодното приспособление без което не излизал хвала на таквизи люде. сатър за секи сетер е логото.

Тоя па и като се събуди какво стана.?Напикал ли се беше от ужас?

Ами питайте го каква е причината да ги застреля. Много от кучкарите просто не се траят и кучетата им са опасни. Вьрзани или не. Да не говорим, че да дьржиш куче постоянно вьрзано е мьчение на животни.

Чудесна новина ! Аман от кучкари :)

Око за око. Застреляйте го него и жена му, евентуално ръката на майка му също. Много е лесно. И евтино.

Крумово закони! Кога?

Ако тези кучета са вили като разгонени през нощта и никой нищо не е направил - те ти крумови закони.

Такъв заслужава един контролен в кухата кратуна и готово

Точно така! Вкарайте го в затвора, пък пуснете условно убиеца на Милен Цветков! И после призовавайте българите да се завърнат от чужбина!

Всеки кучкар да бъде така добър да плаща данъци за доибитъка си и да отговаря за ваксинациите и мръсотията му. Кучефилите тероризират нормалните хора. И това не е западен културен модел а азиатски. Да сте видели европейска столица осрана на всяка педя и хора да бъдат гонени от глутници? Направете справка и колко стру7ва да отглеждаш животно. Не е като да мъу хвърляш само огризки от вечерята.

Аз данъците си ги плащам. Ама за тебе се съмнявам селяндур

Но предвид злобничката ти дуплика малко ме съмнява. А и статистиката говори, че и 1 на 100 кучкар не си плаща данъците. Ваксинационен паспорт водиш ли на животнопто? Чистиш ли му когато всеки ден се изхожда в градинката? "Селяк" ще викаш пред огледалото!

В Европейска България вчера по нашата улица пуснаха каналните води от болницата , смърди та се не трае . Обадихме се по всички възможни институции , резултат никакъв.А убиеца на домашни кучета трябва да бъде наказан според законите в територията наречена България.

Я си кажи адреса и ще дойда лично да ти изкормя червата копеле жалко,аре да те видя дали като не е беззщитно животно ще си смел отрепко селска

и абсолютно кротки, в София масово ги избиха последната година. В "чест" на хората, майчици с деца, баби и дядовци, будни граждани и политически избори. Ти видя ли тази касапница?

Кога ще се въведат закони срещу лаещи или отвързани кучета, и срещу фойерверките. Все едно сме в третия свят, денонощно лаят кучета и никой не може да ги спре, явно освен пушката. Пускат ги на свобода и да се разхождат и изхождат в детски градинки и паркове, не смееш да си пуснеш детето или да седнеш нормално в парка. А в кооперацията само ни тормозят пишман софиянци и селяни - лай, мръсотия и косми постоянно!

Присъдата за стрелеца би била справедлива единствено, ако има такава и за кучефилката. Иначе се получава, че на тая територия някои могат да правят квото си искат, а други - не.

Кой закон определя колко животни е нормално да гледаш? А и тези са били вързани навън, в собствен двор, не с в жилищна сграда. На цървула да не са спрели да му носят кокошките от тоя факт, че ги е избил?

Какъв е този закон? Че ежедневно всеки участва в убийството да не говорим трайното увреждане на гръубначни животни и превръщаневто им в наденици, шунки, филета и т.н. да не изброяваме. Този закон е лудост. Въобще формулировката "убийство" е безумна. Сгазят човек на улицата - инцидент. Ловеца гръмне вълк - убийство?

всеки е убиец. Слава богу, няма случайни закони.

Мани не е за смях, ама като четох и си представях реда на мисли на девойката дето го е списала това....бурен смях.

Б-я е държава на ментетата. Пушката незаконна, кучетата нерегистрирани. Има ли нещо законно в тази държава? Освен на Бойко чекмеджето.

е в НАТО не трябва ли да се регистрират въздушните пушки , или направо в ООН

Кучефилите са болни хора, но са много и затова по закон минават за нормални

Какво ти пречат вързани кучета ,боклук недоклатен?

Самия факт, че задаваш такъв въпроса може да означава единствено и само , че си кучеводец с тежки психически отклонения.

абе не съм любител на животните но имах куче ,а доброжелатели го отровиха , сега Шефа ми прати котка с две малки и искам не искам трябва да се грижа за тях , та понякога не е въпрос на избор а на отношение към всичко околно

Кучето става добър приятел, няма спор. Но човека по-горе има предвид кучкарите които натрапват 2-3 огромни песа на околните всеки ден по пракове, входове, градинки училищни дворове и прочее. Същите нито чистят след тях нито плащат данъци, а дискомфорта на околните ги радва.

Селяните като теб също!

Селяните са няколко нива по-развити в интелектуално и психично отношение от нормалния кучеводец и порядъци от ненормалния такъв.

... някоя луда баба с 3 песа в двора, без почти никаква грижа и възпитание за тях, виещи и лаещи по цяла нощ ..... и аз бих ги гръмнал. ............. живея в къща и имам куче.

А ти какъв мислиш, че си?

Пушката езаконна, кучетата и те... Според мен трябва и убиецът да го отнесе, но и собственичката на животните да отнесе глоба за това, че не полага необходимата грижа за животните си - не ги е регистрирала и не ги води на ветеринар!

Очевидно и не им е правила забележки да не лаят като побъркани... е, вече не е и нужно

сигурно са го побъркали с вой посреднощите. хора с повече от 2 котки и кучета трябва да минават психотест

и мен ме дразнят съседите като слушат музика високо. Да ги застрелям ли, защото полиция за такива сигнали не идва?

ми в краен случай...

Ако са чалгари стреляй направо на месо, без предупредителен.