Генерал ”натопи” бившия военен министър пред съда

Началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов заяви пред съда, че е бил принуден да подпише договора за доставка на поточна линия за нуждите на армията.

Обратно в новината

Коментари - Генерал ”натопи” бившия военен министър пред съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

я бе натопили го горкичкия, а той като топеше хубаво ли му беше -гадняр дано го осъдят до живот, ама нали и тоя прокурор имал лични ангажименти????????

и Свиняров да се разследва за далаверите си във войската и да лежи у пандиза

Само няколко човека са вникнали в същността на нещата, които стават в армията. Армията в момента е функция на това, което вършиха за последните 20 години управляващите партии чрез политическите ръководства в лицето на военните министри. Както много други отрасли в страната, по същия начин беше разгромена и разграбена армията. Става въпрос за огромни престъпления и кражби за милиарди левове, за които са виновни всички предишни министри на МО. Николай Цонев е първия, на когото се търси отговорност, и това трябва да се признае като достойнство на сегашното управление. Нека например да си спомним за Свинаров, който сега раздава интервюта, чист като новородено бебе. Само че още с идването си в МО, Свинаров назначи за Главен мениджър на МО Август Мичев, който също беше с висящи дела за различни далавери, включително и за рекет и изнудване за 1 милион долара на една фирма. С каква цел е назначен такъв човек - естествено за да се направи финансов удар. Това се разбра веднага след назначаването му, когато избухна скандал за едни договори за поддръжка и ремонт на военна техника. Тогава г-н Свинаров тихомълком го отстрани от поста, нещата не се разровиха и той остана вода ненапита. Ама кой да разрови - тези, които го сложиха там за министър и вероятно е трябвало да делят с него? След това не му беше потърсена отговорност и от тройната банда по обясними причини - НДСВ беше неин член. Пък и до преди 1 година съществуваше неписано съглашателство между всички "демократи" - сини и червени, да не се пипат помежду си и да не си търсят отговорност за кражбите, само да се редуват.

За съжаление ,такива са повечето от "достоините" офицери от БА.Под натиска на същия министър и брата на Станишев,се отказаха от огромен имот собственост на БА, в които имот имаше съоръжения от изключителна важност за сигурността на държавата.Имота се намира в София на 4-ти километър.

Къде живее генералът в София и кой 5 години го издържа в хотел Шипка?

Червената пасмина се размърда. "Някой" и още подобни мушмуроци иазпълзяха от дупките . Всъщност армията у нас под крилото на бКП е деградирала до най-ниското си ниво в българската история. Апропо, този Цонев също е носил пагон, сиреч се е писал офицер. Колко е бил офицер, отделен въпрос, ама те повечето бяха такива "зрънца". Фатмаци с офицерски пагони - това е офицерският корпус от времето на милиционеро-социализма. Некадърни страхливци, тъпи, но упорити, в замяна на това пък безпределно верни на Партията. Даже последното не е съвсем сигурно. Че червената сган е основен защитник на такива отрепки с пагон е ясно. Че такива отрепки, бивши военни и полицаи са основен електорат на БСП - също. И още нещо, като стана дума за пенсионирането. По каква логика някой ще се понсионира на 50 - 55 години или след 20 години служба като е работил 15 години на бюро? Хайде, когато е бил в строя да се води първа група. Но да ми седи зад бюрото а да се прави на миньор - така не. Ей тези т.н. генерали повечето са от този сорт - връзкари, прекарали слжбата си по щабове и министерства - "ден да мине , самун да загине". После тлъста пенсия и пак уредени на благи местенца по министерства и агенции. А, щах да забравя президентството - агента Гоце ги е събрал все отбор юнаци. Да лапат на държавната софра. Офицери! Пълни боклучарници! Нещастници!

Извинявам се, че пак питам, но в СССР как стояха нещата? И ако може по-подробно и с по-голям патос!

а бе тоя цонев много фенове имал да не сте заедно в далаверата, дано се намери поне един честен съдия та да го осъди ама да осъдят и тия дето го направиха министър с тия висящи дела

"33333 ( нерегистриран ) 09.06.2010 09:15 Много странни хора има тук! Интересно ми е защо всички плюете по ген. Симеонов, а не по екс министър Цонев, който беше корумпиран до мозъка на костите си. Цонев дълги години не само като министър, а и като служител в системата на МО въртеше далавери и в "Снабдяване и търговия" и в ИА"Социални дейности". Най-големите си удари явно е направил като министър. И когато се намери един човек /Роман Василев/, който да му каже истината в очите "Вие сте си абсолютен престъпник", всички се надигнаха да роптаят против прокурора. Сега всички обиждат ген. Симеонов. Явно Цонев е облагодетелствал освен и преди всичко себе си и много други, щом има толкова поддръжници. Е, да са му честити и поддръжниците, и освобождаването от ареста и рождения ден, който е днес. На тази дата човека само какви грандиозни партита правеше по българското черноморие ... Иначе, че скалъпеното обвинение за подкуп издиша беше ясно, но по отношение на Цонев могат да се повдигнат обвинения по почти всички текстове на НК, със сигурност има и доказателства, трябва само някой да ги събере, да проведе едно разследване като по учебник и съд, който да не е подчинен на добрия приятел на Цонев, ген. Пенгезов и готово."

Генерал Симеонов "топи".Началникът му ген. Стойков, "притеснен", му заповядва.Министърът "бесен"...Това ли е състоянието на БА?

Генерал Симеонов незабавно да си подада оставката,това е подлост което е извършил.Той няма собствено мнение,а се води какво му нареждат за да си запази поста.Какъв началник на Щаба на отбраната е този - утре някой ще му нареди нещо и той ще подпише и ще ни въвлече в какви ли не неща в името на собственото си АЗ.Всички тези генерали ,които са освободени от БА стоят в незнайно какви щатове и получават големите заплати с години и след това получават и големите пенсии.Сега пък НС внесе промени в Закона за държавния служител и тези "МЛАДИ"пенсионери продължават да работят в системата на МО и да получават и заплата и пенсия,ами така е и с настоящият министър,а и колко такива са като него.Няма никаква реформа в армията и всичко си е както е било и преди - имаш ли чичо владика ставащ поп.

Пишете без да мислите,както обикновенно.Щом става въпрос за ваш човек веднага се изхождате по въпроса.Кажете като специалисти,колко самолета има ВВС?Колко хангара са необходими за тях?Става на въпрос за една добра комисионна!Това е истината.Машина за огъване за ламарина купил "недосегаемия",защото е била изгодна,Защо не е купил и мина за желязна руда?Изгодно да я намерил. Да си копае рудата,да я преработва ,имаме от комунизма няколко комбината за целта а народа да плаща за малоумните идеи на лакомите болшивици.

на Триглавите се пръкна министеро??? "КОЙ И ЗАЩО ПОСТАВИ ЧОВЕК С ВИСЯЩИ ДЕЛА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ В АРМИЯТА КАТО МИНИСТЪР ??" На хамстерът - нагаждач, няма ли да се търси ВИНА????

Началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, като не е съгласен с министъра си подава оставката, ако е достоен човек, а като е мижитурка каквато излиза че е Борисов го принуждава да си я подаде или го пенсионира. С какви очи гледа военослужещите, които мизеруват, а разписва за милиони на вятъра. А подписът му го прави съучатник на Цонев, независимо дали доброволно или не е подписъл.

Тези треперушки, болшевишки псевдо-офицери, нямат право да се нарекат български генерали!!!!!!!!!!!

Проблемът с българските офицери не е от вчера. След 9-ти септември 1944 офицери са ставали само верни на Партията, полуграмотни екземпляри. Една част бивши партизани, друга част селянчета, за които офицерският паго винаги е бил лелеяна мечта, трета част ей така по случайност. От освобождението до 9-ти септември офицерският корпус е бил най-престижната каста в държавата. Не, царските офицери не са били особено богати, но всеки от тях е можел да влезе на аудиенция при Царя. За разлика и от най-богатите фабриканти. Това са били високо-морални, безпределно смели и доста интелигентни хора, опора на нацията. На 9-ти септември повечето от тези хора са били оставени в немилост. Даже по време на военните операции са назначавали някакви полуграмотно помощник-командири, сакън кадровите офицери да не направят нещо. След 45 година постепенно тези най-достойни българи са изхвърлени от армията и заменени с полуграмотни селяндури. Както се казва: "Бяха овчери, станаха офцери". След това начина на подбор беше подобен - най-общо този, който за нищо друго не става отиваше във военното училище. А хилядите старшини-школници, по-голямата част връзкари, оставаха ан свръх-срочна служба и попълваха редиците на съсловието. Резултатът? Нискоквалифицирани послушковци, безпределно верни на Партията и СССР. Хора, единствената цел на които е да добутат до пенсия. И, естествено генералитетът произлиза от тези среди. ккаво искате? Воинска доблест? Чест? Глупости на търкалета! Това са качества на царските офицери от преди 9-ти септември. В конкретния случай този симпатяга са го натиснали и той се е поддал - зер нали и той има деца да храни. И по-страшното е че ние ще искаме такъв да даде живота си в защита на Родината. Срам, срам, срам!

И от къде ги знаеш тези неща? Да не си бил офицер след 9-ти септември? И положително баща ти е бил "овчер". Малоумникът пак се изходи в неговия стил.

Тези неща са всеизвестни. Ти не ги ли знаеше? Срамувай се, ако сега ги научаваш от форума!

По принцип подминавам простотията смълчание, но заради форума ще ти поясня нещо. Челси, но недочел! Българите обичаме да се превъзнасяме по неща, които не познаваме (както мечтаехме за капитализъм, а сега духаме супата). Завършил съм МУ, което е признато в света! Нашите летци също с с голям авторитет, но няма да продължавам изброяването. Това, което пишеш е било валидно само птрвите 10-15 години след 44г.Кадрите на нашите военни училища не са отстъпвали по нищо на европейските военни (и европейските военни не са имали достъп до министрите си). На принципа във всяко стадо има мърша е случващото се! Правиш тъпи умозаключения от няколко случая. Лошото за българите е, че боенните се отучиха да воюват (това бсе пак е добре за БГ) и с времето се натрупаха повече бюрократи и теоретици, а не реални професионалисти! А към момента, когато сме в криза и парите не стигат за учения, отделно армията се съкрати 4-ри пъти,нещата са още по-зле - има само битки за оцеляване. Та ситуацията е доста по-различна от описаната от теб - смени книгите които четеш!

Ген. Симеонов кого ли не "натопи" за да стигне до тук, пък и като цяло е готов на всичко, а колко е некомпетентен е просто обществена тайна!

Като бивш военен с 10 год. стаж в армията НЕ искам да дам мнение за всички, които пишат тука. Преобладават мненията - ами що този генерал от ВВС не си е подал оставката. Не е това истинския въпрос, истинския е - КОЙ И ЗАЩО ПОСТАВИ ЧОВЕК С ВИСЯЩИ ДЕЛА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ В АРМИЯТА КАТО МИНИСТЪР ??? Неофицялния отговор, които е масов в БА е щото е дал къфарчетъо с милионите на цар Симеон .. А за генерала от ВВС - 2 неща ще ви кажа. Първо - в БА генерал се става с политически протекции, а не със заслуги, съответно на почит се издигат генерали, които са послушни. Второ - и да беше подал оставка, сделката пак щеше да е ФАКТ! Щяха веднага да му я приемат, и да намерят заместник негов с предварително условие той да подпише! В армията началника, и нистъра имат реални правомощия . Щом той е тръгнал да прави далавери, никой не може да го спре . Само съда може сега - ако осъди ефективно ще е за назидания ... М/у другото - Цонев няма да му се размине, плюс това и с подкуп го хванаха ... ще лежи м/у 5 и 10 год. ефективно в затвора. И така трябва, даже ще е малко!

Номерата ви са стари! Плюе се целенасочено по генерала с цел да измести вниманието от наглеца-крадец Цонев! Споко бе, освободиха ви го "независимите съдии", нема да останете с един крадльо по-малко.

Дано най-сетне да има някой осъден от кликата на кумоноидната, крадлива сган, която в продължение на 65 години безчинства почти успя да затрие българския народ като го прокуди от родината му и я разпродаде на близкото си обкръжение от тлъсти, бездушни паразити. И дано Станишев, Първанов, Доган и близкото им обкръжение от неспособни, меркантилни и продажни дребни душици, никога повече не успеят да се докопат до власт и облаги. Дано!

е какъв е тоя генерал - без собствено мнение

Отврат ! И това били офицери !! По-скоро- запасняци или "фазани " Все повече ще проличават скалъпените обвинения срещу Цонев ! Не за себе си е искал съоръжението !! Защо сега няма показен клип от съдебната зала !! Евтина реклама на М В Р !!

Симеонов веднага да си подаде оставката, защото публично призна, че не става за тая работа, защото се поддава на натист. Сигурното и сделките за 1 млрд. също е подписал под натиск. Срам за държавата

Каквито са ни генералите,такива са ни и министрите.За това сме най-унизеният и беден народ на Европа.А дали сме още народ?

Много генерали и други педали има в тази държава. Армия , полиция,разузнаване са организации, където се охранват генералите. Ако са прасета и се колят на Коледа, няма да има бедни и гладни българи. Не само в армията. Кому са нужни? Големи заплати, големи пенсии. Ако генералите в България се намалят сто пъти ще бъде добре.

Симеонов не може да бъде генерал. Това е Путьо Маринкин. Срам, срам,срам. На такива ли л...а разчитаме да ни опазят?

никои не му е крив да се е държал по човешки с хората си.

Генерал С.Симеонов е срам за БА, да си взема шапката и да отива при генералСтойков. Казалии му и той не се дърпал и се съгласил, все едно имаме отговор на дете от детската градина. Да отива при премиера и да си подава оставката и президента да подпише указа. Егати генералитета щом ги командва цивилно политическо лице. Утре то може да поиска от него я хунта, я преврат... и да осъмнем с танкове на улиците.

ти къде живеш? нямаш ли идея какво е българия сега? една криминална сган и нищо повече.

НикиБ: Действително, не му е било лесно на ген. Симеонов, когато го е извикал ген. Стойков и му е внушил, че министъра предпочита да купи машина за огъване на хангари, вместо да даде пари за закъсалата ни авиация. Симеонов е имал два начина на реакция: 1. Като послушен чиновник да види накъде духа началническия вятър и 2. Като достоен офицер да се бори за каузата на авиацията , КАТО ПОНЕСЕ ВСИЧИКИ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ТОВА. Той е избрал първото...КАКТО СЕ КАЗВА: ВЪПРОС НА ИЗБОР...

Ние ги хващаме,те ги пускат-играта продължава! Гаранциите за освобождаване изобщо не са стряскащи за тези мошеници,които си играят с милиони,а се освобождават с хиляди.Няма правосъдие,докъто не се подмени 90% от съдебната машина!Отдавна държавата работи срещу населението си-даде възможност на нотариусите да станат за нищожна отговорност милионери,взема 20%ДДС при правозащитата-явно до правораздаването могат да стигнат само заможните,независимо законно или незаконно забогатели.Какво прави новата министърка на правосъдието? Къде е програмата на ГЕРБ за бърза,обективна реорганизация в правораздаването?Предизборни празнодумства за приспиване на наивници! Господа-държавници-събудете се и действайте,времето работи срещу вас като протакате сладния си летаргичен сън!

Като си глупак да гласуваш "на сляпо", сега ще плачеш като вдовица за...!

Киркоре, казваш, че сме сбъркали с гласуването. Ми то е така, щото сме прости. Поне ни кажи за кого да гласуваме следващия път, че да не сбъркаме пак! Срам ли те е, що ли, та не ни казваш?

АКО ВСИЧКИ ГЕНЕРАЛИ ДНЕС СА КАТО СЕМЕОН СИМЕОНОВ, СРАМ ЗА ЦЯЛАТА АРМИЯ! НЕ СЪМ СИ И ПОМИСЛЯЛ, ЧЕ ОФИЦЕР МОЖЕ ДА ПОСТЪПИ ТАКА ПОДЛО, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ВИСШ ОФИЦЕР! МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ КАК Е ПРОТЕКЛО РАЗВИТИЕТО МУ ДО ЧИН ГЕНЕРАЛ!

Напълно съгласен! Винаги има 2 алтернативи - да подпишеш или да си подадеш оставката. Явно на генерала втората алтернатива не му е била по сърце - да си носи срама !! Според мен, по закон, никой не може да те задължи да извършиш противоконституционно действие (кражба, убииство и т.н.), т.е. генерала трябва да е привлечен под отговорност за подписа си, независимо тъпите оправдания!

а не "каза истината" пред съда?Но каквото и да е правил генерала все тая, БГ си знае работата "Всички по-едри престъпници на свобода!"

поточната линия ще доведе до неколкократно снижение цените за строителство на сгради и помещения за БА.и не само за армията,но това нанася удар по комисионите и псевдо търговете.Те американците са доказали истината за тази поточна линия.А този смешник е срам за ВВС!

Извинявай, ама сега разбирам, че ВВС били строителни войски!! Според теб, генерала е пишман бизнесмен,а? Имах по-добро мнение за авиаторите!

Цялата настояща армия сте срам за нацията, авиаторе! Явно и ти си имал полза от този завод, след като го защитаваш. За какви помещения и сгради дрънкаш, след като става дума за хангари?! Ако ти като военен авиатор не знаеш що е то хангар, значи присъствието ти в армията е било точно толкова необходимо, колкото завода за огъване на ламарина, или колкото завода за хляб на министър Цонев е бил важен за бойната готовност. Да бяхте истински военни, да си бяхте признали, когато ви хванат натясно и да бяхте посрещнали възмездието мъжки с открито лице. Вместо това вие ставате все по-безочливи. Нещастни крадливи помияри! За първи път в историята си българската войска има от какво да се срамува!

Пълни глупости са това - линията е предназначена да огъва ламарина за хангари в полеви условия. Ние къде ще си пращаме авиацията, бе? Те и без това самолети не останаха! Освен това, тя използва ламарина, която се произвежда единствено от тази същата фирма, която доставя и машината - струва луди пари. Изобщо не ни е нужна.

Понеже споменаваш за комисионни в една друга статия пишеше, че жената на Родион Попов е заявила именно пред съда, че е взела 400 000 долара комисионна за сделката с машината и лично е ходила при г-н Цонев след като е станал министър да го подсети да купи въпросната машина за БА.

Където има гювеч - в пряк и преносен смисъл, там е и Родион Попов!

Съдът разпита и представителите на американската фирма в България бившия заместник-външен министър от предишното правителство Радион Попов и съпругата му Таня Попова. Попов, който в миналото бе военен аташе и срещу когото през 1999 г. бяха заведени две дела от тогавашния военен министър Бойко Ноев, обясни, че е разговарял за възможностите на линията далеч преди Цонев да оглави МО. Такива разговори той е водил с бившия лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски, с Веселин Близнаков, военен министър от квотата на НДСВ преди Цонев в кабинета на тройната коалиция, също така с вицепремиера от предния кабинет Емел Етем, с Иван Гаврилов и с двама поредни началници на Генералния щаб, преди Симеонов да заеме поста. Родион Попов е изказал пред тях своите убеждения, че тази машина е уникална и спестява много пари на всички държави, които я притежават. Съпругата му Таня Попова също обясни, че технологията е била представена много преди Николай Цонев да стане министър. Пред магистратите Таня Попова каза, че е получила комисионна по сделката в размер на 400 000 долара...