Наказват Роман Василев заради думите му за Цонев

Срещу заместник-градския прокурор Роман Василев се очаква да има дисциплинарно производство, научи БТА от източници от Съдебната палата.

Обратно в новината

Коментари - Наказват Роман Василев заради думите му за Цонев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе ти като цяло си неуместен ама аре.

Господин Василев не трябва да се извинявате на никого,вие просто казахте една истина!Нека има повече достойни прокурори като вас!

Г-н Василев, взимайте си багажа и си отивайте в Дупница стига излагахте хубавият град.С Вас може да вземете хората от БСП, от партията на Иван Костов, а защо и не самият него. Така и така тези изброени хора нищо не са допринесли за града поне да не седат в София .

Ако истински се загледаме в това министерство и в действията на ръководителите му ще трябва да освободим едно цяло крило на затвора.Като се почнне от неизтрезняващия Сталийски,комсомолеца Луджев,лицемерния Свинаров и лакеят Близнаков та до далновидния Ники Младенов - все хора абсолютно чужди на армията и проблемите й.Без изключение вредни и допринесли за унищожаването на материална част и съдбите на хиляди честни българи.Най-големият парадокс и най-пресният пример беше назначаването на Младенов който даже не е влизал в казарма.А от биографията му личи голям актив - потомък на активни борци,комсомолски секретар на гимназията,син активист и креватен фаворит на шавливото Наде.Това безспорно е едно много добро попадение на бившия комунист и днешен върл враг на червените - пожарникар по професия,каратист по душа и кариерист по призвание.Изобщо по отношение на морала - лика-прилика.

Тъпото копеле се престара.Очакваше че това е звездния му миг за плонжа пред Цецко.А по манталитет е точно за тяхната партия.

Ама някой от тук пишещите да не очаква нещо друго от пожарникар и учител по физическо?

А какво искате да му каже ,не е ли голям престъпник, на вас малък пристъпник ли ви се струва,да продаваш беэ явен търт на 4 очи стотици столове военни магаэини апартаменти иэ цялата страна эа смешни пари,народа эалита ,държавата се чуди от къде да вэеме пари эа онкоболни, а тоэи според вас обиден човек от прокурор Роман, дава рошвети по 20000 евро по 20000лв малък пристъпник ли да го нарече,правилно постъпва прокурора Василев , вэима мерки да бъде арестанта под контрол,да вэемете дая му се иэвините и да го наградите эа отлично свършената работа.

Сашее, Саше, толкова си зелен бате, че никога въобще няма да узрееш. Балъци като теб са благоприятния електорат за пожарната команда чичовото.

Ако и данните ти са толкова верни, колкото и правописа, взем да се скриеш.

Срам ме е за всички тези циркове които стават в милиционерската ни държава! Бойко, Цецо Вашето не е сила и държавническо а е бабаитлък! А нили знаете как ще се кефи народа когато и Вие паднете на колене и Ви влачат същите тези мутри в името на истината.....незабравяйте това! гнусно е това което правите. Опомнете се! с полицейщина държава не се управлява дълго!

Прокурорът е бил доста възмутен и е изпуснал някои изрази.Но по-важното е това ,че те са истината и не виждам защо трябва да се извинява.Червените адвокати стават смешни,като веднага се залавят с испуснатите думи,сякаш те са по-главни от престъплениято на БСПарските айдуци.

Той и Вишински е бил възмутен на времето. Много възмутен.

Ше им дойде време и на прокурорите!Кой е този,че ще командва -"на колене"последна инстанция-никога.Но наглоста им е много-страшна.Бог да пази България!

Прокурорът е бил доста възмутен и е изпуснал някои изрази.Но по-важното е това ,че те са истината и не виждам защо трябва да се извинява.Червените адвокати стават смешни,като веднага се залавят с испуснатите думи,сякаш те са по-главни от престъплениято на БСПарските айдуци.

Всеки е невинен до доказване на противното. Държа на почтеността и честността в живота. Цонев да си получи заслуженото, ако е злоупотребил с власт и влияние. Ако обаче спечели делото по повод начина на задържането си, да плати не българският данъкоплатец, а ония, които не са спазили формалните правила. Нито на единия, нито на другите е почтено все т.нар. "данъкоплатец" да им плаща лептата.

ДОКОГА ЩЕ СЕ СТРАХУВАМЕ ДА НАРИЧАМЕ НЕЩАТА С ИСТИНСКИНЕ ИМ ИМЕНА ? ЗНАЕ СЕ В ОБЩЕСТВОТО КОИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ И БАНДИТИ, ВСИЧКИ СМЕ ПРОПИЩЕЛИ ОТ ТЯХ , ОБАЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА ИЗРАЗЯВАМЕ ГЛАСНО ПОЗИЦИИТЕ СИ ЗА ТОВА. ЗАЩО ? ЗАЩО ТЕ МОГАТ ДА ТОРМОЗЯТ ОБЩЕСТВОТО И НАГЛО ДА ДЕМОНСТРИРАТ СВОЯТА БЕЗНАКАЗАНОСТ, ДА СЛУШАМЕ ПО МЕДИИТЕ ТЕХНИТЕ ПРЕСКЪПО ПЛАТЕНИ АДВОКАТИ КАК ГИ БРАНЯТ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО, А НИЕ - ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ ДА ШЕПНЕМ ТИХИЧКО И САМО НА УХО ЗА БЕЗКРАЙНИТЕ ИМ "ПОДВИЗИ". И НИЕ ИМАМЕ ПРАВА , АКО ЖИВЕЕМ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА. И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАМЕ ДА НАРИЧАМЕ НЕЩАТА ОТКРИТО С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА. ПЪК ТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ В СЪДА - МАКАР ЧЕ РЯДКО СТИГАТ ДО ТАМ.

Независимо от нанесените щети, достойнството на хората следва да бъде запазено и арестите да се извършват цивилизовано. Защо не арестуваха така и Божидар Нанев или Масларова. Явно Б.Б. много се страхува от "престъпника" Цонев. Отговрност за действията си следва да носи всеки, независимо от името и ранга си, но не и с цената на потъпкване на достойнството му, дори и след присъда. Арест на хора участвали във властта може да се извърши и без белезници

напротив, арестите на хора участвали във властта е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат показни, с белезници! за да има капчица оптимизъм в народа, изцеден до последно от триглавата ламя, най-малкото което може да направи ББ е ПОКАЗНИ АРЕСТИ НА ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА!!!! смърт за продажниците!!!!!!!

За да има надежда народа да се показват масови арести на враговете народни и разстрелите им на място. По съкратената процедура. Защо стои празно и Белене? Ми да за да има надежда народа. Така се създава и крепи надеждата.

Pri tova izkazvane sum ubeden, tche Stanishev e vinoven za provala na BSP, zashtoto sos socialdemokratizacijata na BSP i BKP e izgubil totalitarno misleshtija elektorat, kojto v momenta e vozhiten ot BB i GERB. Dazhe upotrebjava sushtata smeshna retorika na BKP.

Ясно е едно, че цялата съдебна система е подложена на тотален натиск от изпълнителната власт. Тези арести с оръжие в ръка на хора с вдигнати ръце са като представление от селска вечеринка. Това могат да измислят само болните милиционерски мозъци на ББ и ЦЦ! Българио, събуди се!

Искам да видя процес за прокурора като в Гуантанамо! Какво ще каже форумът?

Мутрата на прокурора е нагла и мутренска. От километри му личи, че е простак! Такива нямат място в съдебната система.

ВЯРНО Е - И РОМАН Е ЗА ПАНДЕЛАТА....

Време беше малко да му подрежат крилцата.Явно много на сериозно се е взел.Аз самия съм имал вземане- даване с него само ведъж,не свързано лично с мен,но го видях какво педставлява, държанието му е арогаантно и нагло.Даже полицайте с него започнаха да ми се извиняват после.

Е, много са ни чувствителни престъпниците!

Ако държавата ,в лицето на Б.Борисов,министри,прокурори,се подиграва със закона,няма как да очаква нейните граждани да го спазват! Присъдата срещу България е абсолютно сигурна,толкова много са вече те,мисля,че е време да не се плащат от нас а от виновните лица.Така,че Борисов и компания да се бръкнат и да си плащат маргъзлъците и пълната некомпетентност. Още повече се дразня на фалшиви моралисти и фарисей,като Борисов!

Вярвам,че този прокурор и подобните нему,ще бъдат отстранени от системата!Защото в противен случай все повече ще се засилва усещането,че се действа по политическа поръчка и натиск от страна на ГЕРБ. Още повече ,че министърът и главния прокурор не видяха нищо нередно.Не е възможно да се приеме,че тези които трябва да защитават закона го нарушават,най-безогледно!Би било редно след,като не виждат нищо нередно да си подадът оставките.Но при ГЕРБ имаме пълно отсъствие на достойнство и морал,така,че това няма да се случи!

БРАВО НА РОМАН ВАСИЛЕВ !!! ДУПНИЦА МОЖЕ ДА СЕ ГОРДЕЕ С ТОВА МОМЧЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ БРАТ МУ КОЙТО СЪЩО Е ПРОКУРОР НО СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО АДВОКАТ НА БРАТЯ ГАЛЕВИ !!!

към ДУПНИЧАНИН Роман Василев е от Пазарджик,не че се гордеем с него!

Защо ли правят тези показни задържания по телевизията ? Много ясно да се сплаши народа! Браво циркаджииииииииииииий

новите упраявляващи много си повярваха и го удариха през просото ама то със ВИФ какво можеш да разбираш от право .Цонев може и да е престъпник и най вероятно е,но това се доказва в съда,сега когато осъди държавата в Страсбург Цветанов и Василев от джоба си ли ще извадят парите или мераците им да се правят на супер герои ще ги плащаме ние

А, какво става със Свинаров? Защо никой нищо не говори за него? Мисля, че Цонев е бледа сянка в сравнение със Свинаров.

Не зная с какво се е облагодетелствал и с какво е нарушил закона Цонев , но съм останал с убеждението, че е един от малкото свестни кадрови български военни министри които не са плюли на пагона и на клетвата дадена пред знамето.

Istinata boli mnogo, a razboinicite sa mngo chuvstvitelni i zatova tezi, koito kazvat istinata triabva da se nakazvat, da se izviniyavat na razboinicite, a poslednite da badat opravdavani. Triabva da se podchertae debelo, che ne sme civilizovana darzava, a darzava na chervenite mutromafioti

Istinata boli mnogo, a razboinicite sa mngo chuvstvitelni i zatova tezi, koito kazvat istinata triabva da se nakazvat, da se izviniyavat na razboinicite, a poslednite da badat opravdavani. Triabva da se podchertae debelo, che ne sme civilizovana darzava, a darzava na chervenite mutromafioti

Не драматизирайте толкова. Може да бъде простено на прокурора - все пак е казал не на място, нещо което си мислим всички а не е откраднал милионите. Гоце всеки ден мачка конституцията пък никой не му търси отговорност ...

ако тои осъди България примерно за 100000 лв искам да знам кои ще плати ПАРИТЕ МВР МИНИСТАРА или ПРОКУРОРА

Най-вероятно Цонев е виновен.Или поне 50%.Пиша това,защото долу-горе зная за какво става въпрос.Но полицейщината,която беше демонстрирана е в пълен разрез с това,което някои хора наричат "ДЕМОКРАЦИЯ".Пак ви питам,уважаеми съфорумци,уважаеми сънародници,забравихте ли тази думичка "ДЕМОКРАЦИЯ"?Защото утре по някакъв повод полицейски крак /с причина или без/може да стъпи и на вашата шия.И после Б.Б.Да се чуди защо някой се е опитал да ви защити или съчувства след като сте престъпник.А дали сте такъв в една бяла държава ще го докаже съдът и съдебните заседатели. И да допълня:Дне еди,утре друг...един по еди,че до един!Така се стига до една историческа ситуация,която вече е минала през главата ни-някои я наричат култ към личността,други тоталитаризъм,трети...терор...

Най-вероятно Цонев е виновен.Или поне 50%.Пиша това,защото долу-горе зная за какво става въпрос.Но полицейщината,която беше демонстрирана е в пълен разрез с това,което някои хора наричат "ДЕМОКРАЦИЯ".Пак ви питам,уважаеми съфорумци,уважаеми сънародници,забравихте ли тази думичка "ДЕМОКРАЦИЯ"?Защото утре по някакъв повод полицейски крак /с причина или без/може да стъпи и на вашата шия.И после Б.Б.Да се чуди защо някой се е опитал да ви защити или съчувства след като сте престъпник.А дали сте такъв в една бяла държава ще го докаже съдът и съдебните заседатели.

Този Роман за мен не е прокурор, а позорно петно за магистратурата. Да си подава оставката!!!

Господин Борисов пак някой ще сърба попарата вместо вас, нали? А изказването Ви "Прокурорът Роман Василев не бива да говори такива неща, защото той е господар на всичко, което се случва - от ареста до искането на мярка, е нагло. Господар на какво? Не ли под ваше одобрение и насърчение се случва това? Променете политиката си!

Прокурорът трябва да бъде наказан! Неговата работа е да докаже обвиненията си в съда, състезавайки се със защитата на подсъдимия, а не да кара полицаите да се държат брутално с приведените в безпомощност арестанти. Това не е съчувствие към престъпниците /ако в случая се докаже, че арестуваните са такива/, а желание в Б-ия да се спазват цивилизованите норми на поведение на държавните институции в лицето на техните представители, записани в българските закони, вкл. основния - Конституцията - и в многобройните харти за правата на човека, които Б-ия е подписала и се е задължила да спазва. Аз не изпитвам никакво съчувствие към престъпниците, напротив, привърженик съм дори на смъртното наказание за особено тежки престъпления. И много бих искал да видя арестувани, осъдени и пъхнати в затвора не само няколко корумпираните политици и разни чиновници, но и извергите, които убиват дори деца и старци и остават на свобода, както и обирджиите, които обезсмислят многогодишния труд на хората и дори ги лишават от дом и прехрана, и контрабандистите на държавна служба и наркотрафикантите и всички, заради които живеем в постоянен стрес и които разрушават нашето общество. Но всичко това може и трябва да става и без изстъпленията на разпасали се прокурори /довчерашни мълчаливи мижитурки/ и полицаи, които на всичко отгоре филмират недопустимите си действия. На Цв.Цв. и на ББ може и да им хоресва този филмов жанр, но то е защото им е толкова умът. Цветанов, впрочем, би трябвало също да се извини пред обществото, на което натрапва тази продукция и занапред да ни съобщава само колко доказани престъпници са осъдени и пратени в затвора благодарение на усилията на неговото ведомство. А пък ББ трябва поне да замълчи в този случай, ако няма доблестта да се изкаже в защита на закона. Когато безпрепиятствено се прилага и се поощрява непровокирано насилие срещу пресъпниците и срещу заподозрените в престъпление, то това със сигурност води към насилие и над напълно невинни хора само защото не се харесват някому. Историята е пълна с доказателства за това и това е причината в нормалните държави такива неща да не се толерират. Между другото, не искам и постоянно да плащам глобите, които съдът в Страсбург налага на Б-ия заради действия като тези на самозабравилия се Цветанов и подплашените от него и от ББ прокурори и съдии.

ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Обн. C ОВ. бр.303 от 14 Декември 2007г. Член 48 Презумпция за невиновност и право на защита 1. Всеки обвиняем се счита за невинен до установяване на вината му в съответствие със закона.

А бе престъпници с по две убийства пият кафе по витошка щото не могат да ги осъдят седнали прокурора да наказват. Да не забравяме, че това, че някой престъпник не е осъден от Българския съд въобще не означава, че е невинен.

1. Вариант: Нишо чудно нарочно дае компрометирал ареста, а и отвод да си направи. 2. Вариант: Вижда се как работи полиция в комбинация с прокуратура. При такива пропуски или негодни доказателства пак ще има "Ние ги хващаме, те ги пускат"

Че Цонев е за съд,никой не оспорва,но защо никй не казва и следи постоянно такива дела до края,а само се вдига пушилка.А за тъпанарщините на куки и Василев,просто ме обзема ярост.Ами тогава защо не пращат в затвора бившите качулки,дето се писаха бизнесмени и дето на умряло куче нож жадят.Оня си стои спокойно и за какъв чеп са тези белезници,щом не оказва съпротива.Не забравяйте,че всеки от нас може невинен да е в неговото положение.Щом не буйства и не оказва съпротива,слагането на белезници,трябва да се наказва.Невинен,до доказване на противното.Толкоз.

Тези показни задържания потъпкващи правата на заподозрените и уронващи достойнството им са само демострация на ББ, целящи да опокаже-моята шайка рекетьори е взела властта, продал съм държавата на МВФ и на лобитата в Брюксел и ще коля и ще беся!!!!

МИСЛЯ ЧЕ ДОКАТО НЕ СЕ ДОКАЖЕ ЧЕ Е ВИНОВЕН НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО НАРИЧА ПРЕСТЪПНИК МОЖЕ БИ ТОЗИ КОЙТО ГО КАЗВА Е ТАКЪВ

Какъв цирк. Защо ще наказват човека? Та той каза истината - Цонев е един абсолютен престъпник, в. "Сега" пише за престъпленията му години наред, и никой не си мърдаше пръста. Сега дойде моментът на истината. Браво на Роман Василев!

Значи ако следваме, по твоята логика....Ти си крадец и трябва да си в затвора.Само не искай съда да доказва че си невинен, защото, вестникът писа че си крал.

Ами това са глупости! Няма за какво да го наказват. Бе тия престъпници от седмокласнички по-чувствителни, бееее...! Да не им се надяваш какви нежни и раними души се криели зад престъпните им мутри.

Ето, това се казва перверзно мислене! Ние настояваме за правова държава, а ББ отговаря, че сме защитавали престъпниците. Напротив, другарю, Борисов, ние защитаваме нацията, от такива като теб!

Животът у нас тече по някакво неписано "паралелно" право. За гражданството да не говорим. Чиновниците по места много често изискват неща, които не са необходими според нормативните актове (не говоря за рушветите). Органи на изпълнителната власт се произнасят безапелционно осъдително - сякаш са съд. Плюят съда, че не осъдил според както те си мислят - сякаш са му подали изправна документация, а не са. И ето го на и въпросният прокурор. Параправо! И все другите са им криви. Неразбиране и неуважение на правото, сякаш то съществува само за прах в очите някому, наистина като врата в полето. И май истински виновни ще излязат онези, които са публикували клипчето с ареста. Те дали не са издали някаква съкровенна държавно-служебна тайна? А?

Един професионалист никога не би направил такова нещо! Освен това в нормална държава такива изцепки няма как да станат. Дали професионализмът или обучението, но определено там едно от двете е на ниво!

Ако това преиграване на прокурора не е преднамерено, с цел да си направи отвод и защитата да пледира неправомерно задържане и съответно освобождаване на задържани/я/те?!?

снощи майката на Стоян Балтов каза. в българия защитават повече престъпнците,от колкото пострадалите" голяма работа станало.обидили* един престъпник и всички медии закипяха.