Арабската лига се обяви против чужда военна намеса в Либия

Призовава за спиране бойните действия и за политическо уреждане на ситуацията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ситуацията в Либия е аналогична, но и огледална, на ситуацията в Сирия - законното, международно признато правителство, кани чужда военна сила за да овладее управлението. И ако в Сирия поканената чужда военна сила е на страна, която е антизападно и анти-НАТО настроена, то в Либия е поканена страна, която е член на НАТО. Каква ще е реакцията на Русия, която в Либия, за разлика от Сирия, подкрепя бунтавници, ислямисти " и вся остальная"? :) Защото, независимо от някои противоречия, реални или не, Турция е член на НАТО и проводник на Запада!

Арабската лига е закъсняла с 10 години. Къде беше, когато Западът разруши Либия?

Кадафи искаше Либия, респективно той самият, да бъде лидер на Арабската лига, което беше неприемливо за всички арабски страни. Именно това е причината никоя арабска страна да не подкрепи Кадафи, когато той бе свален. Ирак и Сирия няма защо да ги броим. Въпреки всичко това, в Арабската лига все още има осезаем остатък от влиянието на СССР в миналото, което донякъде е поето от днешна Русия.

Арабската Лига като разпалваше войните в Кавказ й беше хубаво. Ся мрънкат.

Ердоган срещу Путин рунд 1-ви. Вагнер срещу Сирийците. Бий

Арабската лига да го ДА на САЩ.

защо не направиха това за сирия ,ирак ,йемен ?

Проблема на Сирия е, че никой не се намеси от стабилните играчи. САЩ и ЕС си дадоха пас. Русия дойде 6 години по-късно

....с цел да се възстановят стабилността и сигурността на Либия, както и да се обезвредят терористите.... Са, последно, кои са терористите?

Е ТЕРОРИСТА. Нарича се САЩ.

Много първосигнално, бе?... :)