Продават лекарства с изтекъл срок на годност

Проверка на Изпълнителната агенция по лекарствата е показала, че аптеки в страната продават лекарства с изтекъл срок на годност.

Обратно в новината

Коментари - Продават лекарства с изтекъл срок на годност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ami taka e.biznes,trqbva da se pylnat gushite na razni bratski i sestrinki krygowe

Като се сетя как представители събират изтекли хранителни добавки,козметика и т.н. на фона на тази статия ми става смешно.Баба Младенка от ж.к.Изток много обича да пие от "хапчетата на д-р Тошков",но винаги следи за срока на годност на шишенцето да не би да и се пробута изтекло такова.И правилно.А представителката на ТомилХерб (доста знойна между другото) след като изтече срока на хаповете на баба Младенка ги събира и ги връща обратно за преопаковане с нов срок.На всеки е известен фактът,че Тошковите таблетки са със срок на годност като на керемида,така че никой няма малшанса да приема изтекли хапове.Но пък не му се нрави идеята ,че се преопаковат.Друг е въпросът,че българинът консумира всякакви рекламирани в медиите -започвайки от гинко билоба,даваща на мозъка чудодейна сила и памет,всякакви буламачи,които гарантират отсллабване ,дори и ако консумирате кило бекон дневно.Да не говорим за всичко де що името му завършва на -хелп,неизвестни никому комбинации от минерали и билкови екстракти,способни да ви накарат да изпратите за една нощ жена ви в рай от оргазми при това без странични ефекти...Дрън дрън.Когато на фармацевтичния пазар се пускат за употреба измислици-недомислици на разни фирми с птичи имена и българинът не си пие лекарствата ,щото НЗОК поема някакви мижави стотинки от стойността им ,а пие евтини боклуци срокът на годност на въпросните боклуци мисля че е най-малкият повод за притеснение.

то както е тръгнало в България на всичко му е изтекъл срока на годност. Където и да се направи проверка все не е на ред. Изглежда , че държавата е с изтекъл срок на годност вече...за голяма жалост!!! Държавата сме ние хората, но на никой не му пука, 20 год иадем некачествени стари храни, уж се лекуваме , пък се разболяваме неизлечимо , уж на младини работим за да сме добре на старини... и така до без край, само лъжи а ни убиват...за жалост...

И защо не ги провериха по морето например в началото на лятото, а не сега, в края, когато им изтича сезона и затварят?

какво значи продават лекарства с изтекъл срок.Това е ужасно общо и излиза едва ли не ,че всички аптеки продават само такива лекарства.Когато се вадят някакви статистики е редно да се дават данните.Направени са еди колко си проверки,от тях в еди колко си аптеки са намерени 1,2 или еди колко си опаковки от лекарството еди кое си лекарство с изтекъл срок.Колкото до това ,че намерлили аптеки без разрешително,че това не са аптеки,защо ги наричат така,кое ги прави аптеки.Отказвам да приемам някаква обща вина.

При капитализма е така: Минимум средства, максимум печалба. Няма защо да се учудваме! Нали много от нас искаха точно това! Сега не бива да се оплакваме. Има и по-лошо. То тепърва предстои!

С изтекъл срок на годност, но затова пък на високи цени! Неслучайно хронично болните ходят в Гърция за лекарства.

В неделя купих за майка ми ,коята е онкоболна Авемар се казва хранителната добавка на стойност 175 лв / 30 прахчета , дадоха ми го от рафта , на опаковката пишеше до +15 гр.Ц ,да се съхранява в хладилник.Това бе в а-ка МАРЕШКИ , Варна ,на ул.Селиолу/ най първата/.Как пък няма да си купува коли за по 1 млн.единици.Продавачката /не мога да я нарека аптекарка/ бе меко казано нагла.Наглостта,некадърността,е пословична .Заслугата е ясно на кои в БГ.

Ех,бай Маню,не стига че купуваш"евтинко",сега и правилно съхранение искаш.Нали направи икономия,не ти ли стига?Е ,тази икономия,формира заплатата на специалиста,чието задължение е да следи за качеството на лекарствата в аптеката-сега изясни ли ти се?

Пия едно лекарство което ми е необходимо за да мога да работя. Преди два дена искаха да ми продадат такова с изтекъл срок. Оплаках се на фармацевтката, а тя ми заяви - не четете правилно. Срокът е написан по американски стандарт - месец, ден, година. На кутийката пишеше 19-03-2010 !?!

да се направи проверка в аптеката в кв.Враждебна

АААА сефте. Миналата година Софарма зарина аптеките и болниците със складови наличности а сега що им изтичал срока.

Ами напишете , лекарствата , които са с изтекъл срок, щом като е установила проверката , стига с тия загадки и стресове .

да направят проверка в аптеката в кв.Враждебна

добре, че агенцията е започнала проверки. трябва да информира какъв е резултатът и какво ще предприеме, за да не се продават подобни лекарства. на мен лично ми се случи - преди месец се опитаха да ми пробутат подобна опаковка с обяснението, че това е била датата на произвоство!?!? опаковката не беше от евтините - около 45 лв. е, върнаха го и ми дадоха друга опаковка...

На всичко му е изтекъл слокът, ама още седи, пущината, и не мърда! Няма стграшно, и с това ще свикнем - аз например пия само плацебо-хапчета за плацебо-болести и винаги съм в плацебо-крепко здраве и си хапвам плацебо-кайма, купена с плацебо-заплата. Сега обаче чакам на опашка за плацебо-лична карта, защото съм плацебо-личност и плацебо-европейски глажданин. Чакай, чакай, не беше ли май....ПЛАЧЕБО?

Добре де, да проверяваш, да проверяваш, колко да провериш? Как да му провериш съхранявано ли е правилно??? И кое е по-опасното лекарство - това с изминал срок на годност или това в срок но съхранявано доста неправилно? Ами преопакованите? Ако едно лекарство струва 30 лв. а преопаковането му 1 лв., кой би се поколебал да го преопакова???

Когато медикаментите не се съхраняват правилно, срока на годност губи своя смисъл!

над 2/3 от аптеките в българия са едни долни коптори,които нямат нищо общо с понятието аптека!

Съгласна съм тук,по скоро приличат на козметични магазини,но не и на аптеки....