Антоний: Извадените от листата за кандидати за сливенски митрополит нямат необходимите качества

"Епископ Йеротей стоеше безучастно на фона на протестите. Той трябваше публично да се разграничи и да призове към спирането им, за да се изчака мъдрото решение", смята западно- и средноевропейският митрополит

Обратно в новината

Коментари - Антоний: Извадените от листата за кандидати за сливенски митрополит нямат необходимите качества | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отец Йеротей има пълната подкрепа на миряните от нашата епархия. За нас е необяснимо защо беше отстранен. Той е достоен, благ и интелигентен човек. Покойният сливенски митрополит Йоаникий, не случайно го беше избрал за свой викарии и всички очаквахме, той да наследи Йоаникий като сливенски митрополит. Действията на Св.синод са необясними за нас. Не мога да проумея защо се пренебрегва волята на обикновените хора (миряните).

на един българин от Одрин навремето вържи попа и ходжата да ти е мирно селото.......

Дизайнерско расо (сигурно от бутиците, от които "светата" църква получава "дарения"), модерна чантичка, лукава физиономия - добре фризирана и напудрена, скъпичко яке, очилца от най-висок клас, зад гърба - нова кола последен модел (вероятно с шофьорче), цялостно излъчване на арогантен богаташ - истинско въплъщение на християнските ценности. На път да оповести как "светата" църква се е справила с неудобната конкуренция при светите им задкулисни борби за власт точно като някой капо ди тути капи. Нищо чудно, че лицемерната богоугодническа паплач така драпат и с всичка сила врещят като ги карат да си платят данъците.

"Той трябваше публично да се разграничи и да призове към спирането им, за да се изчака мъдрото решение" Каква наглост и високомерие, и това идва от митрополит, които трябва да е пример за другите. Много добре помним как триеше постовете и блокираше хората във фейсбук страницата си, които дръзваха да протестират срещу решението на Синода. Това си е чист тоталитаризъм и злоупотреба!

Става дума за едни пари. За много пари. Това е БПЦ - управител на огромни пари и имоти. Другото са приказки за глупаци.

Антоний е един модернист-лъжец клирик ! Забрави от къде е тръгнал и дали въобще има качества лично той като митрополит ?! В Берлин е известен като цивилен посетител на нощни заведения ! Истината: 3-ма владици са гласували и подкрепили и Иротей,Поликарп,Михаил ! Оформя се Евроантлантически и политически Синод !

В България мафията освен държава си има и църква.

Който няма досие в ДС няма качества за митрополит.

Време е тълпата, както митрополитите наричат хората, да влезе в Синода и да изгони всички николаити, които в момента са узорпирали властта и дейтват като мутри, в нарушение на всякакви правила! Всички николаити трябва да бъдат свалени от митрополитството, да бъдат пратени в манастир на пост и покаяние! Навремето бургазлии са гонили фанариотските владици, време е вече да бъдат изгонени и българските владици, които не зачитат волята на миряните! Това е абсолютно безсрамие и мерзост. А този митрополит Антоний говори и се държи като мениджър, не като духовник и пастир на народът Божий!

Брокерска къща "БПЦ" ... Питайте ме защо от 30 години не съм стъпил в църква и защо няма да го направя... Нямам нужда от "брокери" между мен и Бога!

Особено като отчетем и факта, че Ботг няма.

църква отдавна е просто фирма или организация за сладки служби и заплати- Останалото е в историята- Ръсят от мерцедеси, ланци, часовници асоциацията с една друга групировка не е случайна-Не им е удобен просто може да не иска да им ходи по свирката и за това го махат, заменят с нещо по послушно и по покорно- Какъвто е парламента такъв е и синода, същата работа- Лоиото е, че не им пука за българските църкви и нищо не правят за тях.

164 години след Българския Великден, едни николайчовци, негови проксита като Антоний, учили-недоучили богослови, жадни за материални благинки, тщеславни калугери и синодални старци, са напът да постигнат това, което гърци, византийци, фанариоти, комунисти и пишман патриоти поколения наред не успяват - да заличат народното начало в Българската православна църква и съвсем да я отчуждят от своя христолюбив народ!

SS-Nebel

Виж ква кола караш бе, КОРУМПЕ гнусно! Всичките глави на църквата сте 100%тови политици и корумпета! Кво казва Исуската? Да раздадеш вещите си, да се отдадеш на духовност. Как е по-лесно камила да стъпи на върха на карфица, отколкото бопгаташ да отиде в рая?! Не ви касаятъ тез неща!

А какви са качествата на дядо Антоний, че да го направят митрополит?

SS-Nebel

Корумпиран е!

Като неправославен оставам с неприятното впечателение за нещо не добре уредено и нередно в този избор. Дано да греша.

А преди три месеца имали ли са качества? Тогава бяха в списъка... А как са ги изгубили? А как Поликарп няма качества, а от години управлява Софийска епархия? Махнете го и от София, щом е некадърен, иначе щети...

Много е модерен Антоний, свещенник ли е или манекен?

отдавна е напусна орбитата на Божиите дела. След смъртта на Негово светейшество Неофит, тази интифа се ускори, за да може поп Николай да постигне пъкления си план. Не се и съмнявам, че нито протеста на миряните, нито избора на Сливенски митрополит - една епархия с много имоти по морето, ще го притесни. Той е целеустремен да надене патриаршеското було като припознат и помолен да бъде достоен за него, въпреки, че публично се зарече да не го ще. Ваденето от листата за сливенски митрополит на един или друг епископ за липса на качества е новост, която дори и Църквата ни не може да оправдае с Божия промисъл, а по-скоро с желанието на поп Николай.