Антониу Гутериш поднесе венец в Хирошима на церемония за 77 години от атомната бомбардировка

Цветя остави и руският посланик в Япония, който декларира, че страната му никога няма да употреби ядрено оръжие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Генерал Дъглас Макартър приема капитулацията на Япония, а след това е генерал-губернатор на Япония. Управлява я еднолично. По време на Корейската война 1950-53 година командва западсните войски срещу Северна Корея и китай.. Уволнен от президента хари труман за неподчинение. ИМАШПЕ ИНФОРМАЦИЯ В ПЕЧАТА, ЧЕ ГЕНЕРАЛ МАКАРТЪР Е ПРЕДЛАГАЛ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА АТОМНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ сЕВЕРНА кОРЕЯ И КИТАЙ. Хари Труман не се е съгласил, по това време СССР също има вече атомни бомби.

САЩ имат 32 военни бази Само на остров Окинава. Общо, САЩ имат над 50 военни бази в Япония, и над 200 хиляди военни, с Ядрено оръжие! Япония е принудена да плаща Всички Разходи на Окупатора САЩ, Даже и Заплатите им. Япония е Окупирана държава, както е Южна Корея, Германия, и вече България с 4 Военни бази на САЩ.

В страната на самураите учат младите япончета, че атомните бомби са им били пуснати от съюзниците от Антантата, като не се уточнява кои точно... Да ги е...в самураите на честта ?... Само срещу Русия могат да лаят, щото знаят, че няма да им метне атомна бомба. Срещу ФАЩ не смеят, че още им помнят бомбите...

Написали сте 1045г.......изобщо някой чете ли преди да се публикува????

И за атомните бомби, хвърлвни от САЩ, пак Путин е виновен. Безумие, изкривена демокрация, ЛИЦЕМЕРИЕ!!!###

Японеца хубаво е споменал Путин. А, дали е споменал кой им е метнал атомните бомби? Подозирам, скромно е премълчал кой е използвам това оръжие над Япония.

Ами след като са му нашмулили американски орган до сливиците, трудно му е на човекът. Само за Путин може да изстене нещо жално в болката си. И то в негово отсъствие, затова не го е поканил. И това са наследници на самураите с кодекса на честта им!!!! Предците им се обръщат в гробовете си от срам и позор.

Младите японци не знаят кой им е метнал атомните бомби, били съюзниците, но без да се уточнява кои точно съюзници... Не смеят на глас да произнесат душманите си, но споменал Путин този измислен самурай...

посеркото гутериш с маска-педераска с ниво подчовек. каква е истината за бомардировката. ето: юдеите открили, че атомът се цепи, като гъза им детски на среща с равин. тази бомба не бе нуждно да се хвърля, защото русите са били на километри от империята на камикадзетата. и войната на практика е била приключена. и следователно, не е било нуждно да се избива мирно население, както в дрезден. но фашистката империя на злото - сащ, пълководено от евреи-антисемити е решило да си пробва откритието на сатаната. ще им се връща. няма значение годините изминали! Природата с нас Бог с нас

Нещо много скромно съобщение, за годишнината на едно от най-варварското и безсмислено от военна гледна точка, масово убийство на цивилни - двете атомни бомбардировки от САЩ над Хирошима и Нагасаки. Заедно със загиналите в последствие от радиацията, оценките на жертвите на това военно престъпление е почти милион ! И не, не са атомните бомби причината Япония да капитулира пред САЩ, а обещанието да не закачат императорското семейство. Руснаците са щели живи да ги одерат. Сега японците си мълчат и гледат в земята като стане въпрос кой ги е млатил с атомни бомби. Но да не се заблуждаваме, те са под военна окупация от САЩ. Никога, ама никога няма да простят това зверство на САЩ ! И като се знае колко са отмъстителни японците, само да им се отдаде възможност, такъв ще им го набият на САЩ, че на краварите ще им изхвръкнат оченцата!

Гадните журналисти вместо даосъдят САЩ за масовото убийство намират манипулативен начин да вменят някаква вина на Русия!Чудо!

Да. То чак грозно...

Представители на САЩ имало ли е на церемонията? Риторичен въпрос, Уили ....

А руснакът обещал, че Русия никога нямало да употреби ядрено оръжие. Тези да ги разправя на Путин! Онзи все с ядрено оръжие плаши. А знаем също колко може да се вярва на Русия. Те твърдяха, че няма да нападнат Украйна до последно.

Тогава краварите са пуснали две атомни бомби в Япония и са избили милиони старци, жени и деца, с цел уж да приключат по-бързо войната. А всъщност войната вече е била приключила и Япония е била една разбита и сложена на колене държава. И се оказва, че краварите всъщност са си направили един експеримент с ЖИВИ хора, все едно опитни мишки. Няма такива мръсници и изроди в познатата световна история! И тези човекомразци днес претендират, че са най-великата демокрация и те са призвани да ръководят света! А всъщност единственото, което правят е да разпалват войни по всички точки на света, но достатъчно далече от фалиралата си федерация. А това го правят, за да не могат други държави да се развиват и току виж ги изпреварили! А също така да ограбват безнаказано и без да плащат богатствата на разсипаните от войните държави. От друга страна, намират пазари за свръхпроизводството си на оръжия, което е единствения печеливш все още бизнес на Кравария! Янки гоу хоум! И ти Мустафа!

лелеййййй, вярно ли японецът не е поканил руснаците, щото.......... защо, бе????? И вярно ли, че в японските учебници пише, че СССР е хвърлил бомбите????? Горките загинали японци, горката просперираща Япония, която не смее да каже "голата истина"!!!! Горкият ни лъжовен и страхлив и много, много алчен свят!

Смееш ли да се опълчиш на глобалната "демокрация"? Това са съвременните политици!

tonk11

А кмета призовал да не се повтаря грешката. Това грешка ли е бе? Над 500 000 жертви от 1 бомба. Няколко поколения са жертва в последствие. Грешка?

tonk11

Интересно американеца бил ли е там? Поднесъл ли е венец? А извинение?

Пелоси (в превод - косматата), щяла да поднася венец, ама се досетили в последния момент, че ще има и малки деца там!

Най-големия кретен в цялата работа Робърт Опенхаймер завършил Харвард.

само локо

ЕГАТИ ФАШИСТКИТЕ МЕДИИ СТЕ ТОВА В БЪЛГАРИЯ ... КМЕТА НА ХИРОШИМА ЦИТИРА ТОЛСТОЙ ... ДНЕС ... https://ria.ru/20220806/tseremoniya-1807680339.html ... БЪЛГАРИНА Е ОБРАЗОВАН ЧОВЕК АМЕРИКАНСКИ ЦЪРВУЛИ

КМЕТА НА ХИРОШИМА .. Он призвал "вновь задуматься над словами писателя Льва Толстого: "На чужом несчастье не построить собственное счастье, свое счастье лежит в счастье других".

яалооо драскача --"6 август 1045 г", то ако е имало тогава такова оръжие нямаше да сме под византийско и турско робство бе! Списвач проверявай какво пишеш бе

Какво коментирал Корадо Тиквеник

Странно ! Отбелязват деня на атомната бомбардировка над Хирошима, на която церемония кмета на града обвинява Русия !? Ха ! А да припомним ли на японците, че именно те започнаха ВСВ още през 1931г., когато окупираха китайска Манджурия ?

Припомнете ми колко и какво санкции имаше наложени на САЩ за това масово убийство на цивилни?

сащ е държава терорист! Те са единствени, които са си позволили използване на ядрено оръжие срещу мирни граждани!!! Това са изрдои! Интересен факт е, че при тези бомбардировки са убити и няколко хиляди американски военнопленници, за които американците са знаели, че са там и въпреки това са пуснали бомбите. Това е показателно каква извратена политика водят сащ още оттогава та до днешни дни! сащ е тумор, който трябва да бъде изрязан от земята защото се храни с кръвта на всички народи по света!

Вместо да под ---гъ---зу----ват на тъпите сащ и да са нейна подлога,Япония да съобщи на целия СВЯТ, че сащ пуснаха водородните бомби на 6 08. 1945 г над Хирошима и на 9 .08. 1945 г на Нагасаки.Защо мълчат, защо са лизачи на най-корумпираната страна в света,причинила 160 войни ,по целия свят.Японците да не мълчат, а да се оттърсят от зависимостта си от сащ.Така ще могат да вървят напред,а не 77 години да са в наведено положения пред тъпа страна ,като сащ. Истината преди всичко.

Ха ха, оризоядците не поканили "злите" руснаци, а ми "добрите" американци не ги ли поканиха, че таков добро са им сторили??? Кретени , сър, не заслужават съжаление, получли са си заслуженото явно!

И управляващите в Япония са жалки американски марионетки. Ако самураите се събудят, първо с тях ще почнат. Защото тези марионетки плюят върху гробовете на жертвите на американските атомни бомби.

Японците сега са на страната на тези които им пуснаха ядрените бомби. Не били поканили представители на Русея и Беларус - сякаш те са виновни за залчаването на два техни града с ядрени бомби.

Съчуствам на японците, загубили роднини и близки в двете бомбардировки. От друга страна не мога да приема начина на поведение на японските държавници. Ще го опиша с речта на кмета на Хирошима. Нито той, нито друг японски политик никога досега на церемониите по годишнините от тези бомбардировки не са назовали кой извърши бомбардировката. Дори когато ги питаш, те мълчат. От друга страна, кмета не пропуска трибуната, от която да упрекне Путин по повод изказани намерения. Япоска логика - едните ги бомбардират, те си мълчат. Другите ги карат най-после да сключат мирен договор и да си уредят споровете - японците отказват, но негодуват за изказани думи. Щото така са им казали американците. Нашите държавници, за жалост ни на йота не се различават в лицемерната си външна политика. Нищо против - да кажат ясно защо трябва да е така, да организират референдум. Не е нужно българските политици да демонстрират постоанно, че са плужеци и на нас, и чужденците!!! Това, последното написах, като се сетих за един въпрос... "Кое прави от кучето вълкодав? Това, че то изглежда вълкодав в очите на вълка ли? Или това, че то е вълкодав в собствените си очи?"

лицимерие

А защо САЩ хвърлиха втората ядрена бомба? Предполагам, че е за някакво извратено удоволствие, а сега се представят като радетели за мир и просперитет..... Само лъжи и измами виждам в американското поведение и включително и за войната в Украйна. САЩ провокираха този конфликт, САЩ го предизвикаха с някакво сатанинско удоволствие и продължават да го разпалват чрез ЦРУ и предполагам един куп други нелегални организации. Дори и избухнала тази война, ако Зеленски беше приел мирен договор пред войната до сега щеше да си е цяла Украйна, а сега камък върху камък няма да остане от тази държава напомпвана със западни оръжия. Така че плюйте Америка, ако искате поне такива воини да няма за в бъдеще. Те са агресора и демона, който иска да види света в пламъци като си мисли, че един океан е достатъчен, за да ги спаси от война при тях.... има време, ще видим.

tonk11

Не. Втората е хвърлена за да я тестват. Двете бомби са различен тип и са искали да видят ефекта и от двете.