Национален протест срещу монополите. Сблъсъци в центъра на София

Десетки хиляди хора излязоха по улиците в 35 града на протести срещу монополите. Недоволни граждани блокираха магистрала Хемус край Варна, част от главния път Е-79, както и Орлов мост в София. Хората поискаха оставката на правителството. В София се стигна и до сблъсъци с полицията.

Обратно в новината

Коментари - Национален протест срещу монополите. Сблъсъци в центъра на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сберете се монтанчене да покажем че не ни е страх от кака искра и от всички бом боклуци от чес *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо лъже пак Бойко,да се маха няма да се откажем,кви са тия глупости какво ще се промени.

ОСТАВКА НА ДИРЕКТОРА НА СТОЛИЧНАТА ПОЛИЦИЯ за насаждане на омраза у полицаите към протестиращите граждани и данъкоплатци. Целия ръководден състав на столичната полиция да се маха заради неадекватните си действия!!! Нито един частен автомобил или частен имот не е бил повреден по време на протестите. Полицията се държи като окупационна армия в собствения ни град.

На всички е ясно, вкл. и на жандармерията, че провокаторите са герберасти, и платени лумпени, които нарочно предизвикват силите на реда, за да се провали мирния протест. Това е стар милиционерски похват, преподаван още първата година в Симеоново. Единственият начин да се неутрализира, е на първите редици утре да застанат девойки, малчугани, майки с деца, и да прегърнат миролюбиво полицаите и жандармеристите. Те са на същия хал като народа, а и каквито и заповеди да имат, няма да посмеят да вдигнат ръка срещу напълно беззащитни мирни граждани. И те имат майки, жени, деца! Повярвайте, това е начина!

Гледах протеста в София по канал 3. Съвсем явно провокаторчетата, които обръщаха кофите по Левски бяха гащати лумпенчета с качулки. Нормално протестиращите мирни граждани, трябваше да ги озаптят и натирят от шествието за да се разграничат от тях. За целта можеха дори да потърсят полицейско съдействие. Като лекар, не мисля, че е добре при грипна епидемия да се отправят призиви към майки с малки деца. Протестите са мъжка работа.

Справедливите масови протести дадоха повод на преобладаващите в този "форум" циментирани ОФ мозъци и всякаква лумпенизирана пляка да представятпротестите като призив към БСП и нейните дъщерни формации ДПС и Атака да дойдат на власт и да оправят България. Греша ли или съм прав? Нека някой ми отговори. Защото ако това е така, нямам друг избор освен да си продам жилището и да напусна бившата България, моята Родина, която повече няма да съществува. Не искам да живея в неокомунистическа колония и да ме будят сутрин мюезините от минаретата.

ВРЕМЕ Е ЗА КОСТОВ КОГАТО ДЪРЖАВАТА Е НАЙ-ЗЛЕ САМО КОСТОВ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ МОЖЕ И ДА НЕ ВИ СЕ ИСКА АМА НЯМА НАКЪДЕ ЩОМ ВСИЧКИ ПАРТИИ ГИ Е СТРАХ ОТ НЕГО /БЪЛГАРИТЕ НЕ ОБИЧАТ УМНИТЕ/ - ДА ИДВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ВСЕКИ МЕСЕЦ РЕФЕРЕНДУМ !!!! ТОКА ,ВОДАТА,ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ ДАРЖАВНИ!!!! САКРАЩАВАНЕ НА ДАРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ С 70 % !!! И ТОГАВА В ДАРЖАВАТА ЩЕ ИМА ПАРИ!!!! РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ДАНАЦИТЕ -КАВ Е ТОЯ ИЗМИСЛЕН КМЕТ ,КОИ ПИТА ЗА ДА ГИ ВДИГА ТИЯ ДАНАЦИ-ТОИ 2-ЛЕВА ИСКАРА ЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ !!!! ПАЛЕН МЕМАТОРИУМ ЗА ПРОДАЖБА НА ДАРЖАЖНИ ЗЕМИ -НА БАЩТИТЕ ЛИ СА ИМ???????? ПАЛНА РЕВИЗИЯ ОТ 90-ГОДИНА НАСАМ !!!!МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ИМАЛО ТАКАВА ПОЛИТИКА -ДА АКО МУ Е ФИРМАТА ДА ИМА ТАКВА ПОЛИТИКА !!!!!ОТЗОВАВАНВ НА МАФИАТА С БЕЛИ ЯКИЧКИ -КМЕТОВЕ МИНИСТРИ........................... още още още още още още още още още ПРЕЗИДЕНТИ -ПРУКОРОРИ СААДИ !!!!! РЕФЕРЕНДУМ ВСЕКИ МЕСЕЦ С 5-10 ВАЖНИ ЗА ВСИЧКИ ХОРА ТОЧКИ !!!!!

Вижте как се издават платените от БСп руски писачи: ""АРЕ СЕГА НЯКОЙ СМЕЛЧАГА- ЭЖАЛЪК ПЛАТЕН ДРАСКАЧ ОТ ГЕРБ "" Другарят има руска клавиатура, такова "Е" няма в българския език

Повече от половината българи бяха спряли да гласуват. Те не искат тъпанарите от ГЕРБ, не искат и лъжците от БСП. Сега идва моментът на истината. Не трябва повече да търпим лъжите им.

Извинявам се за невежеството, но бойко борисов преряза ли лентичката на протеста?!

Имаше една готина песничка на агитката на Левски: бойко борисов пе...с, пе...с Не знам защо точно сега ми идва наум :)

Единственото добро, което бойко борисов може да направи за България е да се разфасова в някоя верига за хранителни стоки - така свинското рязко ще поевтинее :)))

ОТ ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ - ПОСИНЯХМЕ

най важното се изпуска,а то е че проблема идва от ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ докато не се пекратят договорите с производителите на зелена енергия тока няма да падне.Тези договори са сключени за 20години напред и българския народ пълни кошницата на шепахора..Как очаквате да падне цената на тока като тези производитили на зелена енергия продават тока за 0,60лв. за 20годи напред.......Сменяите си правителства,ЕРП-та ,ДКВР-та "кел файда"тока няма да падне.ХОРА, РАЗБЕРЕТЕ, ПРОБЛЕМА Е В ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ПЪРВО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ ЩЕ ОСТАВА И КОЙ НЕ

Национализират се чужди капиталови структури, СРЕЩУ КОМПЕНСАЦИЯ, т.е. нещо чуждо. Какво ще национализираш на ЕРП-тата? Те НЯМАТ НИЩО, освен обзавеждането в офисите си! Всичко, което им е предоставено за управление си е и без това наше. Какво сега, да си купим нашето? И после кой ще го управлява? Вальо Топлото? Кой назначен от държавата, ще посмее или ще може да се противопостави на източването на неговия ресор от същата тази държава? Това са глупости. Дойче Бан може да е държавна, но тя се управлява ТОЧНО както се управлява една частна компания в Германия. В България това е просто невъзможно.

САМО ДЖАРО ,КУКАТА И ИВО АНДОНОВ ЩЕ ВИ ВИДЯТ СМЕТКАТА. ВЕДНАГА ДА СЕ САМОУВОЛНИТЕ! КРАЙНО СЕ ИЗКАЗВАМ,НО МИ ПИСНА ОТ ВАС.

На протеста в София- полицията БИЕШЕ! Пострада дори репортерка на нюз.бг. Удряха я с палка !! ЦЦ-прекали на пресата да посегне !!!! Престъпници !!

Как няма да удрят,та те се гавреха с полицайте....Не видяхте ли как ги захвърляха с камъни,боя ,шишета и пиратки....жалко,че си изпатиха и невинни хора.

Не позволявайте на никоя партия да се намесва в протестите! Изхвърлете МАФИОТСКИЯ ОЛИГОПОЛ на прехода - БСП, ГЕРБ, ДПС, СДС, АТАКА, НДСВ, ОДС, РЗС и всички техни сателити ПАРТИЙНИ И НЕПАРТИЙНИ. Вън братя българи! Народен съд за всичките родове и семейства участвали и участващи в съсипването на България и българите. ПРОТЕСТ СРЕЩУ - ЕВН, ЧЕЗ, ЕОН, КРС, КЗП, КРК, ДКВР, НЕК, ГАЗОВИ ДРУЖЕСТВА, БАНКИТЕ, ВИК, ТОПЛОФИКАЦИЯ, КТ ПОДКРЕПА, КНСБ, МТЕЛ, ГЛОБУЛ, БТК! Може да добавяте каквито желаете партийни и непартийни ОЛИГОПОЛНИ ДРУЖЕСТВА и да разпространявате това мнение свободно!

Ex, манипулаторе, ех... Б.Б. уволни Семерджиев не за това, за което протестират гражданите. А спомняш ли си кой продаде ЕРП-тата?

Станишев и Р.Овч. включват ли се в протестите?

ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ХИЗБОЛА И ТРАЛАЛА НАЙ- ВАЖНОТО ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ Е ЕНЕРГЕТИКАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА КАДЕ Е ДАНС МАНС НСБОП МОП И ДРУГИТЕ ИНСТИТУЦИИ КОИТО ГОВОРЯТ САМО ГЛУПОСТИ ЗА СИГУРНОСТТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

Куневото да каже??

Добре е все пак, че има и хора като KGB, които правят реална преценка на ситуацията! Надявам се да станат много, много повече!Абсолютно си прав и съм съгласен с тебе!

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ПОКАЗА ИСТИНСКОТО СИ ЛИЦЕ, КАТО СЕ ИЗПОКРИ И ПУСНА ПОЛИЦИЯТА И ЖАНДАРМЕРИЯТА СРЕЩУ НАРОДА!

Дружинаката от лумпени писачи от БСП под ръководството на контрабандиста Добрев масово си пише плюсчета само под своите постове Това са около 50-на келеша с мозък на африканска маймуна Дерзайте другари , ама власт повече няма да видите

За да се разбият монополите в енергетиката, трябва да се разкрият всички схеми и схемички , наложени от енергийната мафия. Страшно много пари се крадът от народа и голяма част отиват за пълнене на партийните каси. Топлофикация и НЕК с ЕРП-тата ,са една перфектна схема за кражби от всеки един от нас. Протести до дупка, срещу еднергийната мафия и знайте , схемата на мафията работи при всички правителства.

Както и преди съм писал, у нас МВР служи единствено за пазене на властта от народа.

Боят настава, тупкат сърца ни - ето ги близо наште душмани. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Дързост дружина вярна, сговорна - ний не сме веке рая покорна. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. Нека с тоз удар врага да смажем, нека му гордо, братя, докажем, че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Че сме строшили мръсни окови, че сме свободни, а не робове. Бийте, братя, Бог е с нас, вража порода - бой за чест и свобода, за мила рода. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина. О, майко моя, родино мила, земя си красна, райска градина.

Прав си,но все пак от някъде трябва да се започне.Вече няма как да стане по лошо....

ЕРП тата ги продадоха НДСВ 2004 и ГЕРБ 2010 . Това са фактите . Оставка и съд за мутрите !

да пометем всички,цялата власт в народа,АНАРХИЯ!!!

никаде в цяла европа няма толкова комунисти колкото при вас, няма по-прост народ от булгарскя, вчера окончателно го доказаха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вчера българският народ показа, че е премного търпелив, но все пак се събужда и отказва да бъде стадо - стригано и доено, и гладно.

много удачен и подходящ ник!не трови въздуха по форумите)))

Защо само за тока,а ГОРИВАТА,ВОДАТА,ПАРНОТО

Защото още не са си видяли новите сметки за парно??? А и горивата много скочиха нагоре последната седмица. Скоро и за тях ще има протести!!!

Отнемане на лицензите на ЕРПта и свикване на велико народно събрание за промяна на комунистическата конституция от 1990 година точно един месец преди изборите....Това ще забие нож в сърцето на милионерите комунисти!

Не трябва да се ограничаваме само с протест срещу монопола ! Трябва всички, които работят за по-малко от 800лв. заплата да спрат да ходят на работа едно временно, докато не им се вдигнат заплатите със поне 100% !!! ВСИЧКИ ЕДНОВРЕМЕННО !

Нямам търпение да видя как ГДБОП влиза в двореца на милиардера Тиквата и вика: "Лягай на земята Тикво проста!"

Станишевци напират да извратят недоволството и да го насочат срещу ГЕРБ... Журналята ликуват, че има екшън и могат да се развихрят... На ДПС и Атака им потекоха лигите, предчувствайки парче от баницата... Всякакви остатъчни партийни групички като ДСБ, ВМРО и СДС се чудят накъде да поемат... Кунева се спотайва и чака другите да се избият за да се нахрани и тя... АЗсамо се усмихвам, защото зная. че народът е много помъдър от всичката тази паплач!

Браво Браво Браво !!!!!!!!! Тъкмо вече ме беше натиснало отчаянието- че в БГ каквото и да става, се изтърпява и се чака да става още по-лошо....

Valentin

БУДА ни продаде на ГАЗПРОМ - Златев - Путин - Комунистическа МАФИЯ!!!

че след като ГЕРБ се махнат идва една група от БСП-АТАКАДПС ,които са 2 пъти по крадливи от ГЕРБ . В добавка те ще ни поробят само че с Руски монополи и турски фирми . Лошо !!!

А как така при БСП не само че нямаше дефицити, а даже имаше излишъци ?!?! Нещо не се вързва с твоите твърдения. Хем БСП крадели, а в същото време фискалния резерв се пукаше по шевовете. Истината е друга, и тя е че борисов и шайка съсипа малкия и среден бизнес, окраде парите на България !! Как така при БСП се построиха повече магистрали, при спрени еврофондове???? При борисов уж реки от еврофондове, а се построиха по малко магистрали, и народът масово обедня за нула време !! Този престъпник не за оставка, ами си е директно за затвора !!!

Направо си е за линч.

И какво те стопли фискалния излишък който всеки декември се разделяше 3:5:8 на калпак В години на световен подем и с излшък БСП и ДПС не направиха НИЩО, нищичко не епостроено ГЕРБ не са цвете но и в световна криза строят много повече от крадците на Гоце и ДОган

всеки ден ше е така!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи във Варна протестират 30 хиляди души и вие като една от най-големите онлайн медии отделяте точно четири реда?

В България има 3 899 450 домакинства. Да кажем, че протестиращите са наистина били 100 хил. и да приемем, че са по един човек от домакинство. Това прави 2.6 %! Това ли е "националния протест"? А останалите 97.4 %? Те доволни ли са? За ГЕРБ ли са или против ГЕРБ, или не ги интересува. Или са доволни от сметките си? Или дращят по "форумите", защото са страхливци и голям го вадят, когато са анонимни, но да им видиш физиономиите, виж това е друга работа...

Разбирам, че за циментираните ОФ мозъци фактите нищо не значат, но това са те, фактите...Ако можеш да отговориш на въпроса, отговора ще ми е интересен. А иначе минуси можеш да щракаш докато темата бъде закрита, нищо няма да промениш.

Ти си будала. Вчера протестите счупиха всички рекорди, но будали като тебе бързо изпълзяват и почват да омаловажават. Абе умник, кога друг път са излизали 30 хиляди души само в един град? Кога в същото време са блокирали няколко главни пътя? Кога в цяла България са излизали на протести бе?

Твоето изказване с нищо не оборва фактите, които съм изнесъл. Дори да са верни цифрите, това пак прави само 12%. Кога са излизали толкова хора? Не знам, и не ме интересува, защото е без значение. А будала си ти, защото догодина по същото време нищо няма да се е променило. Ама тогава няма как да ти навра този факт в очите...

По времето на възхода на СДС, помниш ли? МНОГО ПОВЕЧЕ от сега. Та Щурците, та студентите, та палаткови лагери...Е, и? Видяхме какво се получи. Същото ще се получи и сега, защото истинските господари на страната и тогава и сега, са едни и същи и това не 30 хиляди, а 300 хиляди няма да могат да променят с викане по улиците.

Според статистически данни 90% от богатството в България е съсредоточено в ръцете на не повече от 1% от Българите .... Значи ако пратим тоя 1% в концлагери , Държавата ще забогатее с 90% :)

По принцип да, но на практика не. Защото като ги пратиш в концлагер и върнеш имуществото на държавата, това за съжаление не променя положението на тези 99%. Просто поредните, които дойдат на власт, ще си ги разпределят тези 90% богатство.

тази статистика си я наври някаде смешник гробарски

Щях да ти я навра на тебе, ама там вече има един наврян.

Имаш пълната възможност да изкара останалите 80% в защита на "най-успешното правителство" и "най-добрия премиер". Явно за социология си чувал толкова колкото и за статистика, това не е като да пишеш доноси срещу познатите си, малоумник нещастен!

Бойко и Цветанов да си раздадат по един червен картон и да се омитат както се изразява Бойко,при братя Галеви защото народната любов все повече се засилва и туко ги е треснала

Комунистите се опитват да яхнат народното недоволство.Нормално.Повечето партии биха го направили,най-вече БСП.Нека обаче да знаят,че това недоволство не е срещу ГЕРБ.Напротив,пчти всички проблеме са зададени назад в управлението на БСП,НДСВ,ДПС и СДС.През цялото управление на гІн Борисов,те се опитваха да пречат по всякакъв възможен и невъзможен начин.Те виждаха краят си с поемането на власта от ГЕРБ,трябваше да го направят и го направиха.ПРизнавам-успешно.То и няма как да не е еуспешно.Сто годишната партияи нейните корумпирани мафиоти ,наричащи себе си политици,знаят как да го направят.Те знаят как се ограбва народ и държава,как се манипулира общество имат и ресурса.Знаете за бойните им групи от преди девети септември.Мислите ,че са се разделили с тази практика на терор и насилие,на издаване на присъди и убийства,на взривяване на църкви и т.н. и т. н..Да, с някои подходи са се разделили.Сега обаче бойните групи са под друго име,те си вършат работата ежедневно,за това и министър Цветанов е вторият на мушката,след Борисов.След тях идват тези които им пречат да крадат законно,като изменят и подобряват законовата база,създават стандарти,контролират,подобряват инфраструктурата.Знете,че българските бизнесмени в голямата си част са назначените от комунистите.Подбрани са такива хора,че по никакъв начин да няма следа за такава връзка.Така наречените подставени лица,които ако решат да се еманципират биват застрелвани посред бял ден именно то бойните им групи.По-този начин се получават няколко ефекта,включително и дестабилизация на обществото от което печелят пак комунистическите мафиоти.Техният октопод е много по-силен от италианската мафия.Комунистическият октопод има изградена по-добра структора и много по-широка основа.Имат си и партия-БСП.Тя ги представя в парламента.Но не е само една,забележете.Освен БСП имат и ДПС-стари изпитани другари,елитът на службите от времето на комунизма.Октопода си има и нови пипала.Пример за това е партията на Кунева.Едно ново пипало,нови надежди на народа,което ще отнеме гласове от ГЕРБ и други демократични партии.Това са последните козове и напъни за сваляне на ГЕРБ от власт и оцеляване на мафията.Ако сега не бият ГЕРБ те наистина са обречени.Последна крайна мярка е убийството на Б.Борисов,но това за сега им се отдава трудно и няма резултата.Именно и за това са тези театри с Доган,за да се приеме от обществото тезата на БСП и ДПС за нагнетяване на етническо напрежение,за изостряне на обстановката в държавата,цза яхане на народното недоволство и за отваряне на нови хоризонти пред управлението на мафията.Ако и това не успее идва другият коз от ръкава на столетницата-Кунева.Не забравяйте за този щаб от мислещи хора,които чертаят стратегии и планове за това.Знете ,че за това БСП си има наистина мозъци.Ако обаче народа им даде тази възможност.Защото днес е трудно да избухне социалистическа революция,но заложените от мозъците на БСП бомби избухват ежедневно.За това народа трябва да използва повече сивото си вещество и да не се поддава на тези "защитници на демокрацията",а всъщност комунистически мафиоти да го манипулират.Защото в момента само народа е този ,който може да предаде управлението отново в ръцете на мафията.Нека си пожелаем това никога повече да не се случва и да довършим октопода или поне само отрежем няколко от хищните му пипала.

Да успешно го направиха. При Жан Виденов поне можехми да си плащаме тока и водата. Но тези са по успешни и две пенсии не стигат за това.

Явно не си плащал нищо при Виденов Малко преди да го изгоним с камъни, заплатата ми беше 6 долара. 1 кило сирене беше 3 долара Не сме забравили още, опитайте манипулациите сле 20 години, руски мекерета

Егати есето за "добро утро"! Като нямаш какво да кажеш, защо си хабиш пръстите и ставите? Млад си, още ще ти трябват :)

Напротив, той казва нещо. Твоят коментар е напълно лишен от съдържание. Не му харесваш изказването? Твоя си работа, това трябва ли да ме интересува. Ти си анонимен, мнението ти нищо не значи.

Каквото са му дали, такова е постнал.

Гледах снимките в Дир-а от протеста и ясно се вижда че ПОЛИЦИЯТА БИЕ И АРЕСТУВА ТОЧНО ХОРАТА КОИТО ГОРЯТ АМЕРИКАНСКОТО ЗНАМЕ !!!! Хайл Буда! Хайл Обама ! :)

Какво общо имат американците с ЧЕЗ? Те ли ги доведоха в България? Те ли участват в управителните съвети? Те ли ръководят ДЕКВР? Ти наистина ли мислиш, че на полицаите им дреме дали някой гори американското, бразилското или каквото и да е знаме. Виж, да запалиш руското знаме пред Лукойл е друга работа, да живее другаря Сталин!

Планът Ран-Ът, нищо лично.

Естествено, че провокаторите си заслужават боя. Никое ЕРП не е американско, но никой не гореше чехско или австрийско знаме...На тия отрепки от 48-сбирка им е нужна глобализирано знаме, като на ислямистите-братя. Какво им пречи Америката ? Защо не горят сйветското знаме ???

Казвах ти, Бойко, че прекаляваме, ама ти - още и още! Опапахме резерва, опоскахме бюджета, здравната каса и пенсионния фонд и на ти сега. Що ти трябваше да се мериш с Костов? Като си направи първия милиард, ти казах да спреш. Като си направи втория ти казах, че става опасно. Ама ти нали си свикнал да граби и гребеш наред, не миряса, ей! Селската ти лакомия и сметки ще ни затрият! Ами давай да бягаме докато е време при парите и Галевите навън и да оставим Цецо Глупака да ни сърба попарата!

борисов - за който българският народ е "лошия матрял" !! борисов, който се обърна към възрастните хора с подигравателното "миличките" , ...борисов, за който носенето на брачна халка е символ на охолство..... този изрод трябва да си ходи.... директно в затвора !!

Години ще минат докато България се въстанови от съсипаната икономика, дело на борисов и шайка. 400 000 хиляди нови безработни да изкараш на улицата, това не е просто престъпление, това е геноцид, за който мутрата трябва да бъде вкаран в затвора !! Как може един доказн престъпник да бъде министър председател ?!?!