Антимафиоти задържаха мъжа, прибрал милионите в чували от строежа на АМ "Хемус"

Според службите средствата са били изтеглени в брой от подставени лица, част от които - клошари и малоимотни хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв точно е съставът на престъплението? Накой е издал пълномощни на лица, да теглят пари от сметката му? Парите в сметката не са откраднати, а са преведени там по договор. Какво прави фирмата с тях си е нейна работа. Не разбирам в какво точно ще ги обвинят тези хора.

""Бивш данъчен е обвиняем за пране на пари, прибрал 53 млн. от строежа на "Хемус" ""Много странно определение на действията на този крадец "Прибрал".Те са се търкаляли ей така безпризорно 53 милиона и някой минава ,вижда ги ,как вятърът ги разнася насам-натам и му станало жал и ги прибрал.Как не мога и аз да видя някъде да се търкаля една стотна от тази сума.Кой знае колко такива прибирачи има и още колко стотин милиони са прибрани по същият ,добре отигран начин.По подобен начин бяха построени едни къщи за гости ,които в последствие се оказаха персонални китни вили,като даже основателя на партия "Възраждане " също си построи такава..Е, нека никой не се чуди защо милиардите давани от ЕС ,изтичат от България като вода от кофа без дъно.Тези 53 милиона са една капчица от парите откраднати през дългото ,тягостно управление на ГЕРБ.Заради ей така търкалящи се милиарди няма модерни и детски болници,няма санитарни хеликоптери,няма достатъчно медицинска апаратура,но пък имаме хора ровещи се в кофите за боклук, имаме мизерствуващи пенсионери ,болни хора и т.н.

Ай, канада,ве! Ще ми говорят за кибер престъпност , кибер войни, компютърни спецове и нам кви си други измислици.! Клошари и малоумни изтеглили над 50 млн от банките..... да ве я и банките и сигурностите.....

Такава хайдушка държава нема по света!

Ето минусите при спазване на правата на човека - делото ще се влачи 10 години и накрая ще приключи по давност, виновни няма да има, както и осъдени, парите също няма да ги има. Но, ако имахме един, един-единствен следовател, работещ по методи от СССР от 1930 г., Сталинови, така да ги наречем, тогава делото ще се реши за две седмици, не повече.

Човек може само да умре от смях.

Само някой да обясни, как се теглят пари с подставени лица? Как банката дава парите на някакво "тайно" лице??? Моля, другари комунисти, малко повече мосъл, не сме чак толкова елементарни.

става милионер А всеки кадърен си купуваше билет за чужбина

Това пък кво общо има с темата.

Ако погледнеш статистиката за емиграцията, че забележиш, че от 2010 до 2020-та година нетната миграция е общо 360 000 души. А ако после погледнеш от 2000-2010-та ще видиш, че нетната миграция е... почти 1 200 000 души. А от 1990-та до 2000-та са малко над 800 000. Така че мантрата, дето при гербаджиите били напуснали държавата милиони не върви пред хора с поне малко аналитични умения за търсене на информация.

Щеше да е добра новина, ако бяха намерили чувалите, а не човека.

Чувалите са в чекмеджето.

Вече чекмеджато и торбичките с подаръци са към Радев.

Партенките на мунчо и дамаджаната са много миризливи и фантастични

престъпнико

От коя сметка са теглили пари тия клошари и кой им е разрешил? Банков служител, министъра??

После че били давали чувалите на някакъв Боби ... нещо май пропуснаха как се стигна до там парите да са в чувалите на клошарите ... то от там вече иди му търси края.

Много богати-хитри тези клошари в България бре бре.

има ли някой, който вярва - че един човек може да организира това без политически гръб? за тези суми? От тези банки? Без да са уведомени службите за тези суми? Този човек е просто бушон и вече почна промиване на мозъците - че само той е бил виновен. От тук нататък е ясно - ще стане като КТБ. Блато. Ако този човек проговори - няма да е жив дълго време. С цялата медийна изява ... Един прост въпрос - на който няма отговор - ако това е организатора и е "присвоил" тези пари - защо още е в БГ, ако е видял (а то се разсмърдя от няколко месеца) на къде духа вятъра.... Едва ли ще получим отговори, само си чаткаме на клавиатурите.

Този е обикновен куриер . Врътката няма как да стане без преди това да е подготвена от служби и контролни органи, а има само един човек , който имаше власт над всички тях. Същият , който обяви , че ще раздва депутати като връзка репички, ако някои се съгласи да удължи властта му.

и ВЕЛИКАТА ПРОКУРАТУРА не отговаря на ПРОСТИЧКИЯ ВЪПРОС .... КЪДЕ СА ПАРИТЕ????? ..... ОБАЧЕ ЕДИН КУП ГЛУПОСТИ ПОДСТАВЕНИ, КЛОШАРИ, НЕГРИ, ПРОСТИТУТКИ ...... НАИСТИНА НАСЕЛЕНИЕТО Е ТОТАЛНО ЗАТЪПЯЛО ..... НАПРАВО ДА СИ БИЯТ ПОСЛЕДНА ИГЛА И ЧАО .....

медицинската сестра - не мога да разбера късогледа ли си или нагла та пишеш с тези букви и тези интервали. Може би си късогледа и проста?

Всичко лъха на престъпен бос. Те винаги се провалят, защото не осъзнават кога да спрат. Трябва да си мега нагъл да извадиш милиони в кеш от банка и да разчиташ, че няма да те хванат, няма да те потърсят и с “бушони” ще си мине сделката. Направо сме като Мексико и Колумбия. Само че там поне произвеждат и изнасят - наркотици. Нашите просто крадат. И ако и сега не стигнат до боса, това значи, че тук няма държава, няма и американци да помогнат ( в Колумбия о Мексико поне ДЕА помага).

За да се изтеглят суми над 200-300к трябва предварително уведомление... То отива до централата на банката...после стига и до БНБ.. Такива суми не се теглят скришом.. Отделно за над 300к се изисква да си платиш инкасо автомобил и въоръжена охрана.. Още по-отделно банковите клонове не държат големи суми...за над 10к отново се иска предварително заявление.. Тук само нечувано простите хора могат да се вържат, че милиони се теглят кеш от клошари и т.н. Момчетаааа, момчета... За пореден път ни вкарахте в невиждана по мащаби катастрофа...

ми дадоа кувалче, ама аз мойто си го закопах под асфалто на магистралата. Като мине зимата и асфалто цъфне, я че си изкарам чувалчето и оп у Дубай.

Има ли този човек връска с ГЕРБ?? Защото, май на там клонят нещата!

За да прибереш 60 милиона се иска смелост, а това става само с благословията на ГЕРБ!

Що пък ГЕРБ.

ВръСка простата ти кратуна

Има между орехчето, дето трябва да е мозъка ти и левия ти тъсиак!

Парите не признават партииии. Алоо.

Абе щом Сульо и Пульо започнаха да раздават присъди значи дойде новият девети септември Защо никой не разследвал по времето на Виденов как гръмнаха 16 банки.Според вас с колко пари ограбиха народа тогава че и държавата от заема от МВФ.И тази партия пак в управлението вкарана през задната врата.БСП ама хич не била токсична.И кой потърси отговорност на хайдутите тогава

С ДОКУМЕНТИ Ще докажа поне 2 убийства и Борисов ще гледа НС през крив макарон Соня Колчакова Предстои съдебно дело между мен и Борисов, септември месец, което Борисов води срещу мен за извършени 150 убийства по негово време като главен секретар, коментира пред медиите в парламента лидерът на ББЦ Николай Бареков и добави, че разполага с документи, които изключително уличават Борисов в следните участия - престъпления, които той е вършил в качеството си на сътрудник на една от службите преди да стане главен секретар. Отивам в съдебна зала, където Бойко Борисов ме съди за 150 убийства, които аз съм ги написал на негова сметка. Смятам да докажа поне 2 от тях в съдебна зала и октомври месец господин Борисов да гледа парламента през крив макарон. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на България без цензура Николай Бареков и добави, че ще докаже думите си с документи. Още преди дни Бареков запита лидера на ГЕРБ да признае дали той се е ползвал с прякора Мазния в системата на службите за сигурност. Предстои съдебно дело между мен и Борисов, септември месец, което Борисов води срещу мен за извършени 150 убийства по негово време като главен секретар, коментира лидерът на ББЦ и добави, че разполага с документи, които изключително уличават Борисов в следните участия - престъпления, които той е вършил в качеството си на сътрудник на една от службите преди да стане главен секретар. Коя е службата? Питайте Бриго Аспарухов, Кирчо Киров и Димо Гяуров, посъветва още евродепутатът. Той допълни, че като става главен секретар, Борисов започва да замита следите. По думите му,в МВР има данни, че самият Борисов е участвал в подготовка и заговора на убийство на ключови бизнесмени по време на българския преход, единият от които беше убит през март 2002 година.

Лъжите на беркофф, умноо

Понеже в България вече над 30 години на т.н. “преход към демокрация” станаха безброй безобразия на ОРГАНИЗИРАНИ престъпници с едни и същи босове, които се правят на светци и на големи родолюбци о че нямах нищо общо с разграбването и разсипването на държавата ни и прогонванито на милиони, искам да напомня, че всички имаме вина за това! Всички, абсолютно всички знаеха - говоря за полиция, служби, управления,..., че откровени престъпници обслужват тези хора и им се осигуряваше чадър! Всички например знаеха, че Доган е престъпник и рецидивист, продавал и предавал България, лежал и в затвора за терористична дейност срещу България, и направил пълни самопризнания! А го представяха за велик политик и управленец, дори за втория Левски! И всичките капути - политолози, социолози, мисирки-журналисти и кой ли не го венцехвалеха, ако може да се докопат и те до софрата и да им подхвърли някоя порция! Всички - особено от полицията и службите знаеха и кой е Бойко Борисов! Я като този Ботьо Ботев например, като е толкова почтен и успешен полицай е напоследък обича да говори и разказва, да вземе и да разкаже - ПИТАЙТЕ ГО, БЕ! - в онзи самолет, с който на времето Чехия ни върна мутрите, които бяха в затвора за кражби, рекет и други престъпления в ОПГ, да каже имената на върнатите - това е началото на 90-те години! - ПРЕСТЪПНИЦИ в България, чийто главатар бе Карамански, който “работеше” с бившия шеф на “Издирване” в МВР - Иван Иванов (в чийто апартамент се срещаха мутрите от и извън МВР, когато 2 барети бяха застреляни от “безредиците” по вина на мутрите, но пешкира обраха невинни!) Кажи си бе, Ботьо! Нали си честен и съвестен, нали не си престъпник и с престъпниците! Не че не се знае, и не че и всички останали в МВР и службите не знаеха! А някои да продължат да се чудят защо само ние сме на това дередже!

Кви са тия измишльотини, бе братче, как се теглят 60млн. кеш от различни хора и се изнасят в чували? Все едно да пратя 10 човека да изтеглят милионите (дето ги нямам) от моята сметка - коя ще е тая банка дето ще позволи такова нещо? Що за лъжи са това?

Рашков има много богата фантазия. Западът трябва да чуе, " България удари мащабно, по корупцията". Останалото са подробности. Кой ти гледа, кое е вярно, кое не.

Грешиш, Баце е върха.

А бе тъпчо, ти не разбра ли, че банката е една и се нарича Asset на бай ти Маджо, авера на Боко тъпото.

Парите са в чекмеджето на съхранение при екс-премиера.

Те мафиотите прибраха мъжа, ама чувалите ги няма.

Бойко Борисов е лежал с Иво Карамански и хората му, в затвора Панкрац - Чехия Преди броени минути в социалната мрежа се появи статус пуснат от Петър Низамов - Перата, човекът прочул се не само в България, но и в Европа като виден защитник на българската граница от нашествието на мигрантите от арабски произход. Петър Низамов, който в момента е в Прага на събитие организирано по повод патриотизма на Европа и спирането на мигрантите, на което присъстват видни патриоти от цяла Европа, хора които наистина милеят за родината си. Буквално взриви нета с разкритието до което се е добрал. Публикуваме статуса му, без редакторска намеса: "Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България - Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешка република през 1990г. - 8 месеца за организирана престъпна група за кражби на коли като съпроцесник с бандата на Иво Карамански. След което е екстрадиран със самолет в България за да бъде съден заедно с цялата шайка. В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност по заръка на Луканов и на никой не е образувано съдебно дело. След като станал Главен секретар, първото му пътуване е за Чешка република, за да му бъде заличено досието. Обаче записките от затвора Панкрац са останали. Както и живите свидетели на това, които разкриха пред мен това срещу обещание за запазване на анонимността им."

Лежал ти е на баба ти хвърчилото. Борисов е награждаван от полицейските служби на най-развитите страни в света.

Малоумник! Дай Инфо от, кого е награждаван бе, дебил?! Тоя го чакат да замлъкне и да вземат милиардите обратно. Да въй в тъпите чекиджии...

Слушай, бе кретен, няма човек на по-висока позиция в полицията и службите ни през последните 30 години в България, който да не знае, че Бойко Борисов е престъпник, в кои точно ОПГ - Организирани Престъпни Групи се е подвизавал, в какви престъпления е учавствал и кои са му били босовете и са го прикривали! Кои му осигуряваха чадъра и на кога целуваше ръка? Това е отразено и в секретни доклади на наши и чужди служби! Още при вкарването му в полицията и във властта, когато ДС генералите Любен Гоцев и Бригадир Аспарухов го назначават за главен секретар на МВР при Симеон, при сламеният Петканов за министър (а след това остава за известно време и при Румен Петков - Румен Вика Маджо!), на съвещание на службите на няколко държави румънски представител директно изразява възмущението си как е възможно човек като Борисов, с престъпното му минало да заеме такъв пост! Глупостите на Борисов и Цветанов колко били уважавани и признати от другите служби и колко ги награждавали са откровени простотии и лъжи! Отново - всички на по-високи позиции (а и не само) в МВР и службите отлично знаеха, че Борисов е бандит, и за престъпленията му! Я попитай някого от тях, ако можеш, питай ги например за това как в началото на 90-те години много от мутрите ни в един момент се изнесоха в Чехия, където се бяха събрали и гангстери от други страни - руснаци, сърби, албанци,... и как в Чехия се бяха хванали за главите от престъпленията им. И как в един момент, след много жалби и оплаквания на граждани чешката полиция и служби направиха мащабна акция а арестуваха всичките тези герои (тогава тартор на нашите мутри бе Карамански). Вкарват ги в затвора, и се чудят какво да ги правят. След 8 месеца решават въпроса така - натоварват нашите мутра на един самолет и ни ги връщат обратно в България, ние да си им берем гайлето. Да ти разказвам ли още - кои са били в затвора в Чехия и в този самолет, кои от българска страна са се занимавали с тези мутри, кои са ги “оправили” и за кого работеха?

Това го знаят всички, Инфо! И к'во? Тъпото шофьорче още мърда...

“60 млн. са били изнесени кеш в сакове и чували” от клошари? Коя е тази банка? Как се теглят така в брой 60 млн? Как се дава такава сума пари на клошари? Редно е лиценза на банката да бъде отнет. Парите трудно ще бъдат намерени бързо, но постепенно веригата ще се разплете. Ареста на този тип е началото.

Съвсем резонни въпроси. БНБ се нуждае от много сериозна проверка, анализ и промени в ръководството! Сега излизат и още данни и документи и за някои други банки, за собствениците им, много тясно свързани с мафията! Но нека да оставим на новото управление да ги оповести!

Да си знаете, като пипате парите на мафията и сте "обикновен" човек, държавата си "върши работата" и си търси парите обратно :)

нема такава банка дето да даде толкова кеш. Стига глупости! А червените тролове замирисаха на свинско.

1 милиард лева изтеглени за три дни от трезора!!!!!!! Липсват документи за 3.5 млрд. кредити в КТБ 12 юли, 2014 Липсват документи за 3.5 млрд. кредити в КТБ! 1 милиард лева изтеглени за три дни от трезора София. На 20 юни, петък, в 11,40 часа, в БНБ е било получено искане от ръководството на КТБ за поставяне на банката под специален надзор. По закон Централната банка е длъжна да изпълни искането. Това беше направено - първо при КТБ, а после и при свързаната с нея банка "Креди Агрикол България", съобщи Иван Искров. И в двете банки от групата на КТБ бяха назначени квестори, а на 25 юни влязоха и независими одитори. Целта бе да бъде направен преглед на активите и пасивите на банките. Липсват, а по-вероятно и да са унищожени, в дните преди квестурата съществени части от кредитните досиета за кредитен портфейл в размер на 3,5 млрд. лв., докладват одиторите. При положение, че общият кредитен портфейл на банката е 5,4 млрд. лв. Значителна част от този портфейл сочи за много голяма свързаност между длъжниците и мажоритарния акционер на банката Цветан Василев, пишат одиторите. В резултат на липсата на достатъчно информация одиторите изразяват мнение, че не може да се оцени финансовото състояние на длъжниците и възможността им да обслужват кредитите си. Те не казват дали кредитите са добри или лоши, а че нямат информация, на която да базират своята оценка, коментира Искров. Не могат да бъдат оценени наличието и качеството на обезпеченията, което води до невъзможност за съставяне на крайно заключение за състоянието на кредитния портфейл в тази му част, която е в размер на 3,5 млрд. лв. За съжаление тези действия не могат да бъдат регистрирани с инструментариума на дистанционния банков надзор и навеждат на мисълта за умишлени злоупотреби, посочи Искров. Тези действия на длъжностни лица в КТБ е възможно да доведат до съзнателно ощетяване на банката със стотици милиони левове. Очевидно е, че миноритарните акционери в КТБ също са жертва на тези злоупотреби, смята управителят на БНБ. Затова докладът на одиторите вчера беше внесен при главния прокурор. "На 18, 19 и 20 юни, след множество медийни публикации и според нас странна пресконференция на тогавашното ръководство на КТБ, от банката бяха изтеглени суми за близо 1 млрд. лв.", посочи още Искров. Сумата, която е източена от КТБ, е на стойност 205 887 223 лева. Парите са изтеглени на 19 юни, само ден преди банката да бъде поставена под специален надзор, обяви управителят на БНБ Иван Искров. Според проверка от назначените в КТБ квестори, тегленето на колосалната сума е станало чрез трето лице. Пачките са предадени само срещу разписка на Цветан Василев. Повечето банкноти са били в евро. "Ние бяхме шокирани, тъй като не можем да си представим такова голямо количество банкноти, но нека на този въпрос да отговорят колегите от Софийска градска прокуратура и следствието", коментира Искров. Според него трябва да се види изнесени ли са тези пари от страната и ако да - как е станало това и кой е бил на смяна по граничните пунктове и летища. "Какво деяние е това и какви действия следва да се предприемат, е от компетенциите на прокуратурата. Разследващите органи могат да отговарят на въпроса дали по този начин мажоритарният собственик Цветан Василев не е ограбил собствената си банка", каза Искров. И увери, че прокуратурата може да разчита напълно на експертния потенциал на БНБ. Данните на квесторите за изтеглените над 205 млн. лв. в брой от КТБ още на 9 юли са внесени при главния прокурор поради съмнения за криминални действия на лица, свързани с банката, каза Искров. Източването на банката обаче е започнало много по-рано. Това става ясно от докладите на независимите одитори, които влязоха в КТБ и "Креди Агрикол", за да направят преглед на активите и пасивите им. Заключенията от прегледа по отношение на "Креди Агрикол България" са положителни. Това е добре управлявана банка с добри банкови практики. Състоянието на кредитния й портфейл е много добро. Неговото обезпечаване и необходимите провизии са на достатъчно високо и добро ниво, пишат одиторите. "Креди Агрикол" беше придобита от КТБ съвсем наскоро. Резултатите от прегледа на КТБ обаче говорят за действия, несъвместими със закона и добрите банкови практики, каза Искров. "Оттук нататък БНБ съвместно с правителството се концентрираме върху преструктурирането и оздравяването на добрата част от КТБ с оглед защита на интересите на всички нейни вложители", заяви Искров. Влошаването започва преди 12 месеца Димитър Костов, подуправител на БНБ, управления "Банково" и "Фискални услуги" Около 40% от кредитния портфейл на КТБ е генериран за последните 12 месеца. Освен това в хода на проверката, съпоставяйки степента на пълнота на документацията, се оказа, че през последните 12 месеца се наблюдава нарушаване на пълнотата на документите. Ако преди 12 месеца е имало някакви отчети за финансовото състояние на фирмите, на които се отпускат кредити, или за качеството на обезпеченията, след това тях вече ги няма. Независимо, че законовото изискване е да има отчети, например за предходната година. Т.е. наблюдаваме едно влошаване на качеството на контрола и на качеството на кредитирането. Започват да се появяват фирми, при които обемът на бизнеса не съответства на обема на кредита, с неяснота за целевото използване на кредите - т.е. в досието няма документи, които да потвърждават целевото им използване. Йовчев: Има данни за тежко престъпление Явно липсват пари от КТБ, има образувано досъдебно производство, но срещу кого - сега не мога да кажа. Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев, цитиран от БГНЕС. "Има данни за извършено тежко престъпление и то се разследва в момента. Ситуацията в КТБ е коренно различна от ситуацията в другите банки и нищо няма да остане без разследващите да предприемат определени действия", каза Йовчев. На въпрос дали трябва да се върне наказателната отговорност за раздаването на необезпечени кредити, Йовчев отговори уклончиво: "Трябва да се мисли в тази посока, но ако бъде приета такава мярка, ще се затруднят чисто търговските операции". Вежди: Натоварил е 1,7 млрд. в самолет Цветан Василев е откраднал 1,7 млрд. лв. от КТБ, каза пред журналисти депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Той внесе вчера в прокуратурата анонимно писмо, което е получил по пощата. Писмото е било подписано от няколко души, които са поставили единствено инициалите си. Рашидов заяви, че е разпознал някои от тях като хора от Управителния съвет на КТБ. По думите на депутата от ГЕРБ в писмото се описва как Василев подготвял кражбата на парите в рамките на 27 дни. Според него средствата били изнасяни кеш и товарени на частен самолет. Попитан защо самият той е вложил парите си в КТБ, Рашидов заяви, че се е интересувал коя банка дава най-добри условия и е търсил своя интерес. Проверка на "Стандарт" установи, че полети от територията на България до чуждестранни аерогари могат да се извършват единствено от 5-те международни летища - София, Варна, Бургас, Пловдив и Горна Оряховица. Малки самолети също могат да напускат територията на страната само от някое от 5-те посочени летища. Съществува обаче и практика, при която по сключено споразумение между МВР и МФ и съответно малко летище, по предварителна заявка на него да пристигне мобилна група от митничари и гранични полицаи за проверка на конкретен полет. Белезници за шефа и касиерката Орлин Русев разпоредил, а Маргарита Петрова извадила пачките, изнесени в чували Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев бе арестуван вчера в Созопол, съобщиха от прокуратурата. Новината дойде няколко часа след като от БНБ съобщиха, че са подадени сигнали за изтеглени над 205 млн. лева от банката ден преди в нея да влязат квесторите на БНБ. Има доказателства, че Орлин Русев лично е разпоредил 205 887 223 да бъдат изнесени от трезора на банката и предоставени на трети лица, пише в официалното съобщение на държавното обвинение. От него става ясно, че в сряда късно следобед управителят на БНБ е депозирал до главния прокурор сигнал, придружен с копия от документи. В сигнала се посочва, че предишния ден БНБ е била уведомена от квесторите за неправомерно теглене от трезора на банката на необичайно големи суми. Става дума за 93 139 500 евро, 23 657 575 лева и 45 хиляди щатски долара. За изтеглената сума е арестувана и обвинена главната касиерка на КТБ Маргарита Петрова. Според прокуратурата тя извадила парите от трезора в чували и ги предала на трети лица, без да се пояснява кои са те. Прокуратурата е повдигнала срещу Петрова обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. Предвиденото наказание в НК, ако се докаже вината й, е от 10 до 20 г. затвор. Спрямо Петрова е постановено задържане до 72 часа. В този срок ще се изготви искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". От съобщението на държавното обвинение става ясно още, че се подготвят документи и за призоваване на Цветан Василев по реда на международната правна помощ. Според последна информация за него той пребивава във Виена. Вече са били разпитани много свидетели, иззети са документи и записи от охранителни камери, назначени са графологична и техническа експертиза. Провежда се и оглед на трезора на КТБ АД. "Имам информация, че арестуваният шеф на УС на КТБ Орлин Русев е защитен свидетел по делото за КТБ". Изненадващата новина съобщи финансистът Стоян Александров в интервю за BPost.bg. Според него двама от висшия мениджмънт на банката са сигнализирали органите на реда за изтеглените милиони в брой. Те обявили, че не са били съгласни с финансовата операция за изтегляне над 205 млн. лева в брой в деня преди влизането на квесторите и са сигнализирали прокуратурата. Затова банкерите вече били със статут на защитени свидетели, твърди Александров. Задържаният Орлин Русев е роден през 1967 г., сочи справка в сайта на КТБ. Започва кариерата си в ЦКБ през 1993 г. От 1999 г. в продължение на една година е началник отдел "Левова наличност и пазари" в ТБ "България инвест". През 2000 г. постъпва в КТБ като началник на Управление "Левова наличност и ценни книжа", а в периода 2002 г. - 2003 г. е неин прокурист. От 21.07.2003 г. е изпълнителен директор, а от 04.02.2005 г. е и председател на УС. Отговаря за ликвидността, сигурността, счетоводството, обслужването на клиенти и дейността, свързана със статистиката и банковите регулатори. Цветан Василев: Ще си говорим в съда Ще си говорим в съда с институциите, които съдействаха и бездействаха, за да се случи всичко това, пише в отворено писмо, разпространено от Цветан Василев. В него се твърди, че от няколко месеца срещу банкера е предприета масирана, целенасочена и манипулативна кампания, която се е пренесла и върху всичко, свързано с неговото име. Основната цел на безпрецедентния натиск е КТБ, пише в писмото. Василев твърди, че досиетата за раздадените кредити не са изчезнали, а са в следствените органи. "Не стана ясно как и по какъв начин парите, за които ме обвиняват, са взети и предадени ми, при положение, че от 10.06.2014 г. аз не съм бил в България", пише в писмото. "Държа да информирам обществеността, че съм дал нотариално заверени показания пред съдии от страни членки на ЕС", се казва още в съобщението, подписано от Цветан Василев. По-късно Цветан Василев обяви пред Би Ти Ви, че до дни ще се върне от Виена в България и ще даде показания пред оторизираните органи и своята версия за състоянието на банката. Уволниха шефа на ВИП-а на летище София Несменяемият от две десетилетия директор на ВИП-а на летище София Борис Попов вчера е бил освободен от изпълнителния директор на аеропорта Христо Щерионов. Това потвърди самият Щерионов пред "Стандарт". Попов е освободен с моя заповед, но мотивите за това нямат връзка с проблемите в банковия сектор, заяви Щерионов. Според осведомени, Борис Попов е в пенсионна възраст. От прокуратурата обаче не коментираха информацията освобождаването на Попов да е свързано с одита на КТБ и изтеглянето на над 200 млн. от банката. "Не може да коментираме дали износът на тези пари е станал през ВИП-терминала на летище София", заявиха обвинители. Проверяват качеството на одитите Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори се е самосезирала и проверява качеството на одитите на КТБ. Това стана ясно от думите на управителя на БНБ Иван Искров на заседание на бюджетната комисия в парламента. Пред депутатите той представи резултатите от възложения от БНБ одит в банката. Проверката беше извършена съвместно от "Делойт одит", "Ърнст и Янг" и "Афа" ООД. Досега годишните отчети на КТБ бяха заверявани от "КПМГ България". Копирано от standartnews.com

Вместо съд и присъда: Бойко Борисов се стяга за президент, щял да победи Румен Радев, според Тома Биков! От Admin на 07.12.2020 Вместо съд и присъда за хунтата ГЕРБ, престъпниците в управлението се гласят да пробутат Бойко Борисов за следващ президент. Това научи Narod.bg от изказване на един от яростните критици на Баце (в миналото) и настоящ пръв трубадур на премиера от СИК – Тома Биков. „Рано е да се каже дали Бойко Борисов ще се оттегли след парламентарните избори. Не изключвам възможността да станем свидетели и на четвърто управление на Борисов, той да е премиер за четвърти път. Бяха го отписали и през 2013 г.“, коментира депутатът на шайката пред Нова тв. Той обаче включи сегашния премиер и в сметките за следващите президентски избори. „На президентските избори кандидатът на ГЕРБ ще победи Румен Радев”, гласи оптимистичната за партията му прогноза. Биков не изключи и възможността премиерът Борисов да е следващият президент на България. „Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление“, похвали началника си депутатът от управляващата партия. По думите му решението за затварянето на държавата през март е било правилно, но сега „никой не иска нов локдаун, а и държавата няма никакъв интерес от това“. „‘Сега трябваа да направим така, че болниците да имат капацитет да се справят с пандемията“, допълни Биков. „Вероятно пандемията ще бъде част от предизборната кампания. Тези месеци се равняват на години. Това, че някой е излязъл да протестира, не означава, че в страната има революция или революционна ситуация. Социални протести няма да има, но това не означава, че хората ще преминат леко през тази криза“, уточни той „ГЕРБ е народно-консервативна партия и защитава повече интереса на периферията, отколкото на тези от центъра, посочи Биков. Реклама „Протестите от лятото бяха протести на центъра срещу периферия. Тези протести останаха абсолютно неразбрани от периферията.“ В опит за финална френска ласка Томата обясни, че Борисов не е никакъв диктатор – ако бил такъв, изобщо нямало да има у нас протести. Narod.bg обаче припомня, че същият Тома Биков на 12 септември 2012 година каза друго: „Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и откъде идва… Обещавам ви, че ще направя каквото трябва, за да не седне в креслото на министър-председателя. Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора. По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до същинска революция.” Ето и още нещо любопитно, казано в Бургас от Тома Биков на 11 октомври 2012 година: „Пред премиера Бойко Борисов има два пътя. Първият – към нов мандат, а вторият – към подсъдимата скамейка. Когато човек е поставен пред такъв избор, той действа с усилията на всичко за оцеляването си. Това е много неприятно за българската политическа система. В този случай демокрацията се изкривява, купуват се избори, прави се политически и икономически натиск и започват да се вършат още серия от престъпления. Крайно време е в България законите да важат за всеки…“ По-натам Биков прибавя няколко конкретни пикантни случаи – тези със съдбата на Мишо Бирата, на съпругата му, на Ваньо Танов, на Тодор Чакъра, споменава за убийството на Стефан Деспотов през 1994 година и ни убеждава, че „това, ако се случи в която и да е друга страна, да бъдем сигурни, че министър- председателят ще е вече в затвора“…

И каква стана тя новите откраднаха парите, и намериха кой да натопят по схемата на Спецов

На 12 септември 2012 година Тома Биков споделя: "Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и откъде идва... Обещавам ви, че ще направя каквото трябва, за да не седне в креслото на министър-председателя. Борисов няма изход - или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора. По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до същинска революция." Припомням тези думи, снети от социалните мрежи, и като документ на вниманието на премиера, за да знае с каква гражданска квота си има работа неговата политическа партия ГЕРБ. Между другото, Тома Биков не е единственият субект с подобни действия. Не е единственият автор на подобни прозрения и заключения. Нали помните какви ги говореше някога Яне Янев, който после стана съветник на Борисов? Ами Методи Андреев, ами Георги Марков, ами Спас Гърневски, ами Антон Тодоров? Плеядата политически ренегати във всички партии е бойка и неизчерпаема. Ето и още нещо любопитно, казано в Бургас от Тома Биков на 11 октомври 2012 година: "Пред премиера Бойко Борисов има два пътя. Първият - към нов мандат, а вторият - към подсъдимата скамейка. Когато човек е поставен пред такъв избор, той действа с усилията на всичко за оцеляването си. Това е много неприятно за българската политическа система. В този случай демокрацията се изкривява, купуват се избори, прави се политически и икономически натиск и започват да се вършат още серия от престъпления. Крайно време е в България законите да важат за всеки..." По-натам Биков прибавя няколко конкретни пикантни случаи - тези със съдбата на Мишо Бирата, на съпругата му, на Ваньо Танов, на Тодор Чакъра, споменава за убийството на Стефан Деспотов през 1994 година и ни убеждава, че "това, ако се случи в която и да е друга страна, да бъдем сигурни, че министър- председателят ще е вече в затвора"...

Показно убийство на столичната ул. "Опълченска" (Според съседи Касамаков е наел апартамент, чийто предишен наемател Деспот Деспотов също е бил убит преди 8 години.) Автор: news.bg 22.03.2004 10:29:00 Минути преди да бъде убит, Касамаков се е срещнал с Илиян Версанов 31-годишният Стефан Касамаков е застрелян с два куршума тази сутрин около 9.45 часа на ул. "Опълченска" в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. По-късно стана ясно, че жертвата първо е простреляна от разстояние в гърба, а след това килърът се е доближил и е произвел "контролен" изстрел в главата. Касамаков е починал на място. Убийството е извършено пред блок 2 в квартал „Зона Б-5”, където той отскоро живеел с бременната си в 9 месец съпруга, която минути след стрелбата е слязла и разпознала тялото. ====== Според съседи Касамаков е наел апартамент, чийто предишен наемател Деспот Деспотов също е бил убит преди 8 години. ====== По данни на свидетели убиецът е бил подгонен от двама очевидци на случилото се, но е успял да избяга. По първоначално описание той бил по-нисък от жертвата и с брада. (Разказ на свидетел) Убитият мъж бил с бронежилетка и въоръжен с пистолет, който не успял да извади от кобура си. Знае се, че Стефан е криминално проявен и регистриран в полицията. По непотвърденни данни е бил близък със сочения за наркодилър Илиян Варсанов, а през 1999 година е регистриран за кражба на автомобил и хулиганство. Съпругата на Касамаков е заявила, че не знае, с какво се е занимавал мъжът й. (Разказът на свидетеля е нередактиран) ••Стрелбата е дошла отблизо и той пада. След като пада, минава тоя и го стреля направо в главата, ама до самия него, стреля в главата и побягва. Бил с брада, нисичък, с шапка за голф. Двама въоръжени, цивилни, го подгониха. Или е влязъл в някой вход, или някоя кола го е чакала.•• Днешният инцидент не се различава от други подобни в миналото, коментира вътрешният министър Георги Петканов. Лесно можем де си направим изводите като знаем, че криминално проявено лице, което е и въоръжено, отива на фитнес с бронежилетка, посочи той.

Друг без ковид Тоя да го видим колко ще изкара

Когато същите тройната коалиция избра Пеевски за шеф на ДАНС, той се закани че щял да вкара Борисов в затвора. По абсолютно същия начин Рашков се изцепи от трибуната на народното събрание затова че съжалявам че навремето не вкарал Борисов в затвора. Под навремето си имах предвид когато беше началник пак там нещо в полицията по времето на мутрите. Хубаво звучи ама нещо не се сещам Рашков да е вкарал когото и да било от мутрите в затвора. За сметка на това пък, редовно излизаха снимки във вестниците с Рашков и някоя мутра на маса. Върхът в кариерата му е присъствието на купоните на Илия Павлов.

Спецов гое посочил, той разбира от такива неща как да накисваш.... Рашков наиситна е видял чували с пари от магистралите и наистина тоя хвантия са били на негово име, но Рашков явно е очаствал в грабежа с чували,а Спецов му показал как да заличи следите и кой да овбини

В действителност "физически" чували с пари няма. Подставеното лице едновременно подписва два документа/ордера: Единият е за теглене на пари кеш от една сметка, другият: за внасяне на същата сума кеш в друга сметка. Когато двете сметки са в една и съща банка процедурата минава гладко, без да е нужно да се пренасят торби и чували. Друг вариант: подставеното лице подписва ордер за теглене на пари кеш от сметката на "своята" фирма и излиза през парадния вход на банката с ръце в празните си джобове. В същото време през задния вход на банката брадати и татуирани батковци с бицепси изнасят чувалите с пари.

Щом Рашков е казал чували, значи има чували! Той никога не лъже, всичко е проверено при него! Няма грешка! Питай Радев !

Не е корумпиран и е трезв като водопровод!

Познавайки манталитета и практиката на мутрите, парите са изтеглени и изнесени от банката, и то от мутрите. В момента, в който са заявени и “чудодейно” банката ги е изплатила (тоест, това е станало със знанието и по нареждане на собственика на банката, иначе е просто невъзможно - и тук идва отговорността на банковия надзор и на гувернъора на БНБ!). Използвани са подставени Лиза, “мулета”, “бушони” - бедняци, бездомници, малоимотни и прости хора, които просто да се подпишат и да се водят, че те са изтеглили папите. но всъщност нито са видели, нито са пипнали или помирисали тези пари! Отново - това им е манталитетът, такова им е мисленето на тези, на мутрите и крадците, на простите хора, именно затова когато атакуваха КТБ за да я доберат и прикрият огромните техни кражби и престъпления като я фалират, първонамалната им версия в деня на атаката бе, че Цветан Василев бил обрал собствената си банка, и то като в среднощна доба отишъл с бус и натоварил в чували КЕШ някакви десетки милиони, което бе очевидно пълен абсурд и измишльотини на прости безмозъчни хора. Между другото тогава тези издрънкаха и куп други опашати лъжи, да които после не се чу, като например че не били атакували банката, а били претърсвали ... офиси на фирми, които се случило са са там в същата сграда, друга очевадна лъжа и простотия бе, че Цветан Василев бил откраднал всички кредитни досиета (дащото мутрите на Гешев търсиха досиетата на Пеевски и майка му, и техните, на техните хора, взели пари от банката), и аз още тогава им напомних да не дрънкат простотии и откровени лъжи, защото Теди досиета те са само в КТБ, за да ги откраднат и скрият. Дори граждани от квартала навираха и сигнализираха как мутрите на Гешев и Пеевски са пренасяли чували с документи и дори в кофите за боклук и около тях минувачи намериха документи - с печати, подписи, ЕГН-Та... Една телевизия дори ги засне и показа!... Това си е абсолютно типично за мутрите, за тези, и го знаем още от 90-те години! Вари я, печи я, мутрата (и от ДС) си е мутра! И с Меркел и с Тръмп да се срещне...

Къде са документите за теглене от банката? Къде са документите от БНБ със заявката за доставка на пари към тая банка? Гледам днеска много късно се включваш-снощи до късно ли продължи гей купона та се успа? Не можах да разбера на тебе в рубли ли ти плащат или в турски лири? Или ти пращат някой едър резняк периодично да ти напълни душата и още нещо.

може и да стане защитен свидетел.

То се знай!

И да си не помислите ,че Кръстника от Банкя има пръст в тая далавера. Няма такива работи!

А когато аз искам да изтегля от банката малка сума , част от многогодишните ми спестявания, искат да декларирам произхода им!?

За кучета и котки може...

Борислав Колев, роден 1979 г., бивш старши инспектор по приходите от НАП в отдел „Ревизии“, дирекция „Контрол“ на ТД на НАП-София, е куриерът на Бойко Борисов, задържан за източването на 60 милиона лева от АМ „Хемус“. Според информатор на Narod.bg посредникът между източването на магистралата и пълненето на чекмеджетата е готов да сътрудничи на властите и вече започнал да разкрива криминалните схеми на Бойко Борисов и оялите се олигарси около ГЕРБ.

Златна ти уста, Бориславе!

Добрата вест ти стопли сърцето! Блазе ти!

Гешев работи за тия, които избраха и лансираха Борисов в политиката и властта, за мафията, за кукловодите на Борисов! Както и Цацаров - и осребряват “услугите” си, за сметка на българските граждани, разбира се! Ако и когато тези решат да ги похарчат, защото репутационните проблеми най-малкото стават неприемливи и непоносими за легитимността им - а това време вече дойде - Борисов и другите капии имат огромен проблем. И точно това сега наблюдаваме! А как Борисов пазари съдбата си и ще спазари когата си - защото това е всъщност истинският му проблем и единствена грижа (със запазване на заграбеното) предстои да видим!

Захари Карабашлиев: Кой е изнудвал Бойко Борисов и продължава да го държи прекалено изкъсо? The 06.12.2021 Захари Карабашлиев: Кой е изнудвал Бойко Борисов и продължава да го държи прекалено изкъсо? Захари Карабашлиев БГНЕС Интересът около новата политическа ситуация е обясним и това е чудесно. Но, може би най-важната тема у нас от година и половина насам е: 1. Кой е имал нееднократен и неограничен достъп до спящ действащ министър-председател на държава-членка на ЕС? Кой изнудва със скандални снимки Бойко Борисов и какво всъщност е ИСКАЛ? Защо Борисов е изнудван - газопровод, хазарт, петрол, обществени поръчки, самолети, автомагистрали, сексуални (или други) услуги…? Кой го е изнудвал - чуждо разузнаване, излъган олигарх, изнервен ортак…? Не мога да си представя европейски лидер, въвлечен в по-долнопробен шантаж и оставен без вниманието на разследващите институции. Не знам за цивилизована страна, в която такива снимки да не предизвикат необикновен обществен трус и последствия. Напомням - тук не говоря за шантаж на гражданина Бойко Борисов, а за институцията “премиер”, който е едновременно обект/жертва на престъпление и заподозрян в престъпление. Оставям настрана съдържанието на снимките, шкафчето, пистолета… Оставям и понятието “морал”, защото е неприложимо към личността на Борисов. Самият Борисов не отрича автентичността на фотосите, напротив, дори ги коментира и пред чужди медии с твърдението, че някой го бил снимал докато спи (сякаш не е видно на самите снимки), а после му “аранжирал” шкафчето с пари. Мисля, че това е най-важната тема, защото тя води към това, че… 2. ...вече втора година няма институция, която да разследва това скандално публично изнудване на български министър-председател. Самото то представлява и вражески удар срещу един европейски лидер. С други думи - от изключителен обществен интерес е да се стигне до истината КОЙ е изнудвал Бойко Методиев Борисов. Защото изглежда, че някой го е държал (и продължава да държи) прекалено изкъсо. Една най-елементарна справка с Националната служба за охрана ще покаже КОЙ е влизал в тази спалня във въпросните дати от снимките (те са датирани), а всеки, запознат с работата на НСО може да потвърди, че цялата информация е налична. Но някой трябва да има волята да поиска тази информация и да види фактите. И този някой е главния прокурор Иван Гешев. Същият, който “погреба” делото около изтичането на 4 милиарда от КТБ. И докато съм на темата “банка” - честит Никулден на всички! Захари Карабашлиев,

Защо тия новите честни и почтени дето са тръгнали са да се борят с корупцията извадиха като главен борец срещу корупцията един дълбоко корумпиран и компрометиран човек като Рашков? Нямаше ли честни хора които да свършат тая работа? Не знам дали се сещате че всяка приказка от този компрометиран човек звучи като лъжа? Или може би честните хора не са пожелали да участват в постановките и затова е трябвало да намерите този? Когато видя и един документ да покажете тогава може и да ви повярвам.

Кой го казва, и ДОКАЗА, че Рашков е “дълбоко корумпиран и компроментиран”? Главните прокурори на мафията Цацаров и Гешев ли:) И защо тогава този “дълбоко корумпиран” човек не е обвинен? Чия е тази задача и отговорност? Наблягам - не защо не е осъден, там ще се оправдавате със съда, а защо не са му повдигнали обвинения Гешев и Цацаров? Може би по същата причина, поради която психопатът Филчев - техен съветник, орева орталъка как Костов бил най-големият престъпник в държавата, като че ли този боклук не бе главен прокурор когато Костов извършвал тези големи кражби и престъпления! Много си тъп!

А ти откъде знаеш, че е корумпиран?

За инфо знаем че е платен коментатор без собствено мнение и каквито и да било знания освен да прави копи-пейст. Ти от същата порода ли си или можеш да мислиш? 90-те години Рашков пак беше полицейски началник. Точно по времето на мутрите. И беше постоянен гост на купоните на мултигруп. Снимките му ги има във вестниците от това време. Или викаш той там с чашата е събирал оперативна информация може би.

Хърватската полиция е задържала български камион с контрабандни цигари 07.12.2021 Хърватската полиция е задържала български камион с контрабандни цигари БГНЕС Хърватската гранична полиция е задържала над 300 хиляди пакета цигари, пренасяни контрабандно в български камион, предаде днес агенция Хина. Гранични полицаи са задържали в неделя в района на община Товарник в близост до границата със Сърбия 49-годишен гръцки гражданин. Мъжът се е опитал да прекара нелегално над 300 хиляди пакета цигари в камион с български регистрационни номера. Камионът и цигарите са конфискувани за неплащане на акциз в размер на 5,7 милиона хърватски куни, уточнява БТА.

Контрабандата, както и държавата бе поета от хора алчни и тъпи!

Защо е била нужна тая сложна схема,клошари да теглят парите на строителната фирма и после пак да и ги дават.Ами процедурата Ин хаус е законна.Договора с фирмата също е законен.Парите са дадени авансово,явно да се купят по евтино материалите.До тук всичко е наред и тогава къде точно се крие Престъплението.

Няма купени материали,няма метър направен път,няма даже разрешително за строеж.

Парите ги няма, изтеглени кеш, а няма нищо построено/закупено/капарирано или доставено.

Къде е връзката между тази статия и една друга новина - за Петьо Блъсков? Ами и в двата случая имаме примери на кражби, на ощетяване на държавата от мафията, за да е България най-бедната в ЕС! Колко хора всъщност знаят, че Блъсков има дълга история на измами и пране на пари и много отдавна трябваше да е осъден за тях! Ако имахме прокуратура, а не структура на мафията там, на неин придатък! Докато се разкриват и преследват само отделните престъпления на мафията, а не “цялостното й представяне” и босовете й, битката с нея ще е “на парче”, бавна и трудна и мъчителна, трябва да се смаже главата на змията (или октопода - ако предпочитате), и после пипалата му бързо ще загинат! Иначе ще е мъка без край!

Между платените коментатори като тебе и хвърлянето на обвинения без доказателства? Ей това ми е любопитно.

И кой точно според теб с двата ти грама тролски возък ми плаща, бе идиот:)

Каква глупост, коя банка дава така безконтролно пари в брой??? Кажете да се наредим на опашката и останалите!!! Има ли нормални хора, които да вярват ???Колко пъти и колко човека,трябва да напълнят едни чували!!! Идиоти!!!

В действителност "физически" чували с пари няма. Подставеното лице едновременно подписва два документа/ордера: Единият е за теглене на пари кеш от една сметка, другият: за внасяне на същата сума кеш в друга сметка. Когато двете сметки са в една и съща банка процедурата минава гладко, без да е нужно да се пренасят торби и чували.

Но пак те питат и разпитват за произхода на парите!!!

Щом включиха и платеният копи-пейстър инфо на барикадата значи това е поредният кьорфишек. Платен амбриаж-къде са доказателствата дето ги чакаме вече шест месеца за твърденията на Рашков. Като казваш БНБ-Рашков защо не е отишъл там? Като се твърди че са изтеглени от банка защо Рашков още не е нахлул в банката? Искаш ли тролче да ти кажа защо? Защото там вече ще го бият през ръцете. Щото има европейско законодателство за действия уронващи престижа на банките. И няма да може да мине само с общи приказки и без последствия.

Да, бе, да този ги е взел. А един мармот завива шоколада в станиол.

Къде е БНБ и КФН? Къде е антикорупционната комисия? Къде е прокуратурата? Разграбването на милиони, на десетки милиони от държавата, от хората е това, което бележи смисъла на т.н. “демократичен преход” в България, и примерите вече са безброй! Защото имаме организирано и планомерно разграбване и разграждане на България от над 35 години, от група хора, които имаха позициите, властта, ресурса и контактите - вкл. зад граница, където и си плащаха и предаваха и продаваха и националните не интереси, за да се задържат на власт и останах ненаказани и да продължат да грабят! Които за зелта създадоха и организираната престъпност и с откровено то й

й сливане с властта установиха диктатурата на мафията! Основен бастион на мафията е (бе) главният прокурор. Гешев, както и Цацаров са тотално зависими от мафията, те са мошеници, негодници, корумпирани и силно токсични за истинското правораздаване. От години напомням, че мафията води война срещу българския народ и държавност и че точно прокуратурата е най-предният й бастион, и сега това вече всички открито го виждат и признават (не броя мафията и хората и капиите й). Но промените вече са неизбежни и необратими.

ПРОКУРАТУРАТА ПОВДИГНА ОБВИНЕНИЕ ЗА ПРАНЕ НА 53 МЛН. ЛВ. ОТ "ХЕМУС" Предполага се, че арестуваният мъж е крайният получател на парите от незаконните схеми. Б.К. е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". По информация на "Свободна Европа" задържаният е бивш служител на данъчните и брат на служител от компанията "Грома холд", която е сред фирмите, получили най-големи преводи от държавата за изграждането на "Хемус". Нова тв съобщава, че Колев е задържан за втори път. Той е бил арестуван снощи. По неофициална информация му е наложен арест за 72 часа от прокурор в Софийската градска прокуратура. За първи път мъжът беше арестуван за 24 часа в началото на ноември, но след това освободен. Тогава от полицията съобщиха, че от близо 84 млн. лева за ЛОТ 5 на АМ „Хемус” 60 млн. са били изнесени кеш в сакове и чували. Прокуратурата повдигна обвинение за изпиране на 53 млн. лв. от “Хемус“ Арестуваният заради изтеглените кеш пари от Лот-5 на магистрала "Хемус" е обвинен за пране на пари, съобщават от Софийската градска прокуратура. Мъжът се казва Борислав Николаев Колев, научи "24 часа" и е топ съдията ни по футзал. От събраните по делото до този момент доказателства се установява, че Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми с фиктивни управители, по сметките на които били преведени част от парите за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“. След това лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парите, които му давали. По този начин с общо 52 деяния в периода от 18 юни 2020 г. до 08 август 2021 г. Борислав, когото всички наричали Боби, получил сума в размер на 53 млн. лв. Борислав Колев Колев е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа. По данни на "24 часа" брат му, който работи в голяма строителна компания, също е разследван. Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Досъдебното производство е образувано в условията на неотложност на 03.11.2021 г. и се води от ГДБОП под ръководството и надзора на СГП. В миналото Колев е бил данъчен. Днес е съдия по футзал и единственият български рефер, който е в категория "Елит" на УЕФА. Мъжът бе втори рефер на тазгодишния финал на Шампионската лига по футзал между Барселона и Спортинг Лисабон. Футзалът (известен още като минифутбол или футбол на малки вратички) е спорт, разновидност на футбола. Първоначално е наричан мини-футбол, като след 2000 година започва да придобива популярност името „футзал“.

При телине на подобна сума пари от 60 милиона, банката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО уведомява МВР, защото най-вероятно става дума за откуп, и МВР предприема действия. Какви действия е предприел "МИНИСТЪРА" на МВР след като е получил сигнал за предстоящо теглене на 60 милиона лева? Засега единственното което хората си мислят е, че е направил чадър на престъпниците! А сега ни баламосват че правят рзследване!