ДАНС пресече трафик на старинни оръжия и монети (снимки)

Служители на ДАНС пресякоха международен трафик на антики от България към страни от Западна Европа, САЩ и Русия. Един човек е арестуван.

Обратно в новината

Коментари - ДАНС пресече трафик на старинни оръжия и монети (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами от БОПА са откъде другаде.

Граждани, следвайте светлият пример на нашите десни димократи /левите не са демократи, те са просто хора/. Научете се да крадете ефективно, да разорявате земята си, да съсипвате държавата. Мислете само за вас , вашите задници и парите в чужди банки. Да не ви пука от общественото мнение, за вас хората са насекоми. А вие, - бившите селски чукундури, изменете света така, че рязаните лесно да въведат своите дивашки порядки. Защото това ще е резултатът от всичко, което правите.

данс е служба с информационни и аналитични функции,без да има право на полицейски.След,като набутаха боп-а при тях,вече имат право и на такива.Вероятно това,което се коментира е работа на бопа-а.Но, основната задача е противодействие на корупцията във високите етажи на властта,която е пряка заплаха за националната сигурност.Резултатите от изпълнението на тази задача са повече от плачевни.

Да ...върнете им всичко. Пушките ги дайте на мен, че има няколко униката дето ще им взема добри пари. Майната им на музеиите :)

някои от монетите найстина са на български царе . Оставете ги и тях.

абе като им гледам снимките и от предния удар, пищовите хич не са им раждиви. Ако се не лъжа видях и десетина калашника....Абе я си ги оставете на бандитите и оставете хората да си думат за КТБ и тъй

Ами понеже се споменава военна техника.....да кажа..Те точно с това се занимават господине..и двете им акции са свързани и с такива афери ама понеже има военни не всичко може да се каже сега явно....оръжия и антики трябва да ви подсети за какво идва реч..аз лично работих доста време във военен музей и мога да ви кажа че точно така се правят далаверите...чрез музеите..сещате ли се ???!!!

...Тия от ДАНС ,да не се занимават с някакви ръждясали пищови и монети ,ами да подхванат аферите,КОЙ и за КОЛКО СРЕБЪРНИКА унищожи ,продаде,подари и прахоса съвременна и боеспособна военна техника,боеприпаси и ...РАКЕТИ, платени и закупени с парите на целокупния български Народ ,от нашите дядовци,родители и някои от нас с трудов стаж от преди "нежният десето-ноемврийски преврат",когато ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАБОТЕХМЕ,макар и за ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!... ...КОЙ "ПРИВАТИЗИРА",разпродаде и направо ...ПОДАРИ...основни фондове,заводи,фабрики и фирми за по "1 лев"....струващи десетки милиарди и сътворени през десетилетия труд и лишения на ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД... ...КОЙ ОГРАБИ спестяванията на българите в годините на жестока инфлация... ...и още много ,много далавери за ДАНС, а не да си оправдават космическите заплати с ...някакви стари железа и монети...дори и да имат историческа стойност,АКО НЕ СИ ОТГОВОРИМ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ...БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е САМО... И С Т О Р И Я !!!

тоя "..............." от години го търпиме тука да си развява байряка и да купува луксозни коли, сега са го арестували и нищо не се казва ...ЩО така ....

абе що не кажат дансаджиите за парите които са открили и запорирали при тези акции и най-вече на големия баровеж от Бургас за какви суми става въпрос та да видим дали неможе да се сравняваме антиките с наркотици GAнимет е много прав ...

Да бяха пересекли трафика на цигари, проститутки и наротици. Да бяха спряли ограбването на КТБ. Да бяха спрели изнасянето на капитали в офшортки. Да, ама не!

OOOOO НЕРАЗУМНИ ЮУРОДЕ....абе кво им се обяснявате на тези изхабени и заслепени хора бе. Браво, продъжавайте така !!!

Лъжат ни с глупости, но за сметка на това трафик и кражба на милиони и милиарди от БГ банките данс не може да спре, въпреки че касае нац. сигурност стотици хиляди пъти повече от монетите и старите пушкла. А бюджетът за военни и меверейски служби е над 2 милиарда годишно!

със сигурност е по-важно от 100 кила амфетамин например, щото на тяхно място машината бълва веднага други 1000 а културното наследство изчезва веднъж...а може да изкарва пари за държавата и общините години наред

абе може да не е най-важното ама със сигурност е много важно и tinka е права че докато навън ни изсмукват богатствата и правят луди пари от тва ние си викаме " е тва ли е най-важно"..ми нека да остават тея пари тука и да се дават за образование например пък да видим дали не е важно

няма да е лошо, ама да отидат и специалисти, а не само "философи" да му обяснят как се правя пари, как се перат пари от културното ни наследство и ка с него забогатяват други държави...да видим като се тегли чертата каква ще е равносметката и дали тея пари не биха били много полезни за социалната ни система например ;) Та дано продължат с тея акции, а не да тормозят хората по селата.

Време е "прецедентът" да свика "Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС)" Щото това е най-важното за Националната ни сигурност ;-)

Никва милост за тея дето изнасят културното ни наследство НИКАКВА

ЕЕЕЕ евала ...тука в тая работа ако не е замесе онзи измамник Христо. Ако е така голям удар са направили хората, тоя е национален предател.

Престанаха,да се занимават с демонстранти-хванаха,някой и друг,бандит!

Ако ще и печка на дърва да е щом е от музей или е незаконно ДА СЕ ВЗИМА !!!!!!! Ей аман от тарикати в тая държава дето я крадат и после ми се правят на много невинии.

Колегата с кремаклииките да не бърза с изказванията без да е нясно, защото хората които ДАНС така упорито хващат последните седмици са свързани точно с националната сигурност. Пример господин X от град X години наред с помоща на други господа, включително и представители на чуждестрани интереси зточват фондове на български музеи и изнасят в чужбина. Покрай тази дейност те тутакси са си спретнали цяла една мрежичка в нашата мила родина, която разбираш ли някак случайно се използва от разни господа от други държави. Паричките са добри - стотици хиляди евро, а покрай той кой знае и какво друго върви навън. И накрая /както беше доскоро/ понеже имат позициики на доста високи нива, никой не ги притеснява, а ние дребните антиквари от гилдията опирахме пешкира чат пат от милиционери без работа. Така че драги ми господине, когато не можете да вникнете в един проблем или не го познавате недейте да правите коментари, защото много хора от години чакаме някой да се заеме с тази мафия и повярвайте тя е точно за ДАНС !!!!!!

Здравей tinka, Напъно споделям мнението Ви. Работил съм в "Национален институт на паметниците на културата", проблемът ми е познат. Моето мнение беше в рамките на шегата. Все пак не мисля, че това засяга "Националната сигурност", нито ДАНС, камо ли КСНС, към президентството. Смятам, че имаме по-други проблеми с "Националната сигурност". Мое мнение, със Здраве.

не пишат за намереното сред римските монети крbщелно свидетелство на баба лилка иванова, подпечатано с римски императорски печат!

Та този господин, за който имаш предвид всички го знаем. До преди година размахваше някви карти наляво надясно и заплашваше, но явно си намери майстора.

Страхотен Екшън ;-) Хванали две кремъклийки и шепа от старите пари. Е това е контраразузнаването ни, ама заплатите им сигурно не са като моята пенсия. P.S. ДАНС не беше ли Държавна агенция Национална сигурност е специализиран орган за контраразузнаване и сигурност, чиято основна мисия е разкриване, предотвратяване, пресичане и неутрализиране на заплахите за националната сигурност.?

Каква е заплахата за "Националната сигурност"?!?

ДАНС! Бой по нарушителите на закона!

Колега въпреки, че по принцип не съм фен на службите, в конкретния случай понеже действията се развиваха и в моя град, ще си позволя да те корегирам и да ти кажа, че въобще не става въпрос за антикварен магазин просто, а за кражби с години от музеи и продажби навън. За тези хора нашата гилдия е подавала многократно сигнали но УВИ. Хубаво е че най-накрая някой свърши нещо. А монетите като знаеме откъде са взети предполагам и от кой музей са, но нека хората си свършат работа. Дано продължат и по-дълбоко. Браво. Аз лично съм антиквар от 25 години, от тея дето не КРАДАТ и не ИЗНАСЯТ, затова малко по-трудно върви, но не съжалявам.

Ако сте прав, то оттеглям думите си с извинение към ДАНС. Не само с извинение, но и с надежда, че по-малко ще ме бият, като (когато) ме хванат ;)))

Превод на новината: "Собственикът на един антикварен магазин е накиснал конкурента си и ДАНС са претърсили дома му." Още една вметка: ако намерите римска медна монета и я задържите, а не я предадете на Нац. музей, то ДАНС нищо чудно и вас да посети. Тези монети имат 8-10 лева стойност, а по селата ги копаят от полето с шепи.

Чух , че са намерили и черешовото тпче от Априлското въстание.