Китайски ледоразбивач също спрян от дебел лед

Китайският ледоразбивач, тръгнал към блокиран в леда руски кораб в Антарктика, се натъкна на много дебел лед и бе принуден да спре.

Обратно в новината

Коментари - Китайски ледоразбивач също спрян от дебел лед | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 67 коментара тук, с един залп ударих 63 озива, в т.ч. +57, егати! Искам 950 000 еври и фрегатата "Дриски", заредена с атомно гориво, коняк и шампанско за 10 месеца! Моряците -турски евнуси. Калинките аз ще си потбера! Търсете ме таа вечер в барчето на бТТВ"Трътките. Пия кубински ром

РБ студент- портестит също е спрян от дебел четвъртит ( РБ=ранобуден, б.а.) една баба, наша спец-куреспонденка

Както си карах ледоразбивача изведнъж закъсах в един лед. Наложи се да се изпикая върху него и така се разтопи, иначе цяхме да си стоим още там на леда

ами да извикат атомния ледоразбивач "Ленин", братушките не си поплюват и веднага ще направят каквото е необходимо, дори и по въздух...

Мисля че е нарязан за скрап преди много години. Имаха един друг "Арктика" но не знам каква му е съдбата.

Защо само от злоба сте обладани бе?!!! Ами на този руски кораб само екиража е руски от 22 души! Всички пътници са чуждестранни учени и туристи повечето австралийци! Какво дрънкате само глупости! Хората са в беда! може ли да сте такива циници!

Ма дирят майка си там.Що не си стоят по къщите и си пият водката тръгнали леда да цепят на края на света.

Ми хората търсят тръпка извън уискито с лед. В този район както и около Северния полюс в момента има доста круизни кораби.

Щото са получили тайно съобщение за разбил се там извънземен кораб с много пиячка на борда! :)

Ама те тези не са толкова зле колкото си мислим. Кораба бил заобиколен от лед обаче около него има вода и той периодично си въртял руля и перката, за да не го скове леда. Пред него има ледено поле което е непреодолимо. Китайския е на 6 мили и има неограничен запас с храна заедно с австралийския. На китайския има хеликоптер обаче чакат гориво от австралийския за хеликоптера. След и около Нова година ако не се подобрят условията се канят да ги местят от кораб на кораб чрез хеликоптера. На руския кораб също за сега имат храна и гориво за топлене.

И плюс това плуват в замръзнал лед.а американските само в лед.

Ми ти си невероятен тъпунгер бе! Що не си траеш, а дрънкаш глупости като "замръзнал лед"?!!! Че има ли незамръзнал лед бе простьо! Плували в замръзнал лед?!!! Ама че глупост! Корабите не плУват, а плАват! Да си чул за плУвателни съдове, а?! Брех че прост тъпанар!

Никъде не прочетох колко струва тази експедиция и нейното спасяване? Ще пущаме ли ЕСМ?

Експедицията има по-големи амбиции да докаже, че има глобално затопляне. И без това там сега е 6 месечно лято.

Ми първо спасяваме хората. Обаче половината са туристи. Като ги спасим, ще изчисляваме. От сега искаме да ви светнем, че туристите няма да доплащат. То туй да не ти е здравеопазването в Бг. Първо да питат кога ще платиш после да те лекуват.

Това не е експедиция бе умнико, а кораб с туристи!

С две думи руските и китайски ледоразбивачи са най-замразените ледоразбивачи.

Нееее рибата в трюмовете им е по- замразена от ледоразбивача...:)

Де що е със сърп и чук или звезда няма спирка

Няма по-злобно от всеразбиращия български бай Ганьо. Алоууу, тия ледове там не са като тия върху които си карате 20 годишните автомобили втора ръка, внос от Европа (нищо против 20 годишните автомобили втора ръка). Говорим за лед който без проблем смачква 5 см подсилена стоманена плоча (освен ако ледоразбивача не се движи точно както трябва). Китайските, руските, американските и канадските ледоразбивачи вършат съвсем реална и сериозна работа и проравят южните и северните морски пътища - най-вече за товарните кораби. Конкретно леда в който са заседнали руския и китайския кораб са с необикновенна твърдост. Това се признава от водещи специалисти (сред които изненада - има и чужди такива). Първо погледнете какви са фактите, тогава като същий бай Ганьо почвайте да се заканвате как ще изпиете едно буре вино и сами ще изтеглите цял кораб.

Владо ти не си за форумите ве бегай от тука. Отиди при МВР-то да помогнеш да фанат Христо Бисеров. или оня от СОЛО. Ай бегай ..бегай.

Да се обадят на холандците (земя и народ по-малко от бълхарите) та да ги извлекат и двете комунуидни ламарини от там.

Дори и децата вече разбрах,а че нещо не е наред с времето в глобален мащаб. Полюсите на земята едвали ще се изместят кой знае колко, но въздушните течения явно вече на са на обичайните си места. Полярните течения се местят бавно но сигурно към екватора. Това е единственото логично обяснение за това което се случва.

В експедицията има мастит учен който се е заел докаже теорията за глобалното затопляне. Обаче Ледената кралица няма да пусне корабите от прегръдките си докато оня не обяви, че се е объркал. Ми то там сега е 6 месеца лято и виждат такъв зор представете си какво е зимата.

Една от теориите е, че когато BP изтърва сондажа в Мексиканския залив е оплескала Гълфстрийм и от там аномалиите се задълбочили. Понеже вече другите теории за глобалното затопляне не работят, а група хора имат крещяща нужда с ходят по конгреси затова сега е на мода тази теория .

Току що погледнах метео справката. Там където е китайският ледоразбивач е -25 С. При мен е -26 С. А в София е + 14 С.Жега... ))

Виж пак

Погледнах с малко закъснение. В момента е + 12,8 С по уеб камерата на Софийското метео

Ще чака пролетта.

пред природата всички са безпощни!

комунистическите корита и скрап закъсват едно след друго-също като държавите им !

а хамериканските рупат леда като топъл уеб! Да живее империализъма!

Ти си удивително ТЪП!

Янките са по бомбите

И франсетата са много добри в тази област взривяват ги в атолите.

На атола е друго.При тоя студ ще й замръзне взривателя

Малий тези им пращат трети кораб да си отклещва. Първо пратили един френски, ама се наложило и него да го спасяват и сега китайския се предал и си запазил коридор за връщане. На път е тръгнал австралийски с най-висок приоритет сред ледоразбивачите, носи гориво за хеликоптера, не е ясно дали ще може да пробие по навътре от китайския. Очаква се да стигне до тях в неделя.

Русия има няколко атомни ледоразбивачи.

Не става.По-долу е казано защо

Сигурно китайския кораб е свършил батериите . Така е по-добре щото може да се счупи .

Китайския бачка с монокристалин. Чакат да се изчистят облаците.

Те монокристалите работят с отразена светлина и изобщо не ги е еня за пряка слънчева светлина...

Един китаец си продал душата на дявола, но след десет дни тя се счупила...

не казвате кой е третия спасителен кораб който е пратен. И защо въобще трябва кораби да ходят натам, след като ще се разбиват ледници. Нали все казват, че се топят, а са жизнено важни за населението. Що не слезнат на снегоходки, снежни мотори и т.н.

муахаххахаахха

Ледоразбивачът на Австралия е Aurora Australis . Третият ледоразбивач е L'Astrolabe на Франция. Ако ледът е с дебелина над 1,4 м нито австралийците,нито французите могат да се справят. Най-мощният ледоразбивач в света е "Ямал" на Рашата.Разбива лед до 3,2 м.Миналата зима беше на до къщата ми на Чукотка.Рашаните са го боядисали интересно )) Но той не може да стигне до Южния полюс,защото при пресичане на Екватора водата не е достатъчно студена да охлажда реактора му.

По-добре адмерал Борисов да отиде, на борда на ледоразбивачката "Федосова"? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - едно интервю на баба Тодорка, гл.редактор на бТТВ "Трътките"

Цел ден оправам двора, чистих на кравата, и на свинята, къпах кокошките, и преди малко се прибирам капнала, а внучето вика от далече: Бабо бабооо, "Госпот е българин!" Отвърнах му: - Пак ли бе, пак ли мадам В. са наградили? А то сесмее и месочи с пръсче, бабиното сладурче!

виновни за всичко включително падането на България под турско робство.

Колко от тия като вас останаха?

Трябва си Бойко иначе не става

Хич, хич немие приятно, запомни, да говориш за Бойко, като за бик?

"Ние ги пускаме /корабите/, те ги хващат /ледовете/ ..." - адмиралисимус Б. Борисов

Само атомния ледоразбивач"ЛЕНИН"ще оправи работата-да заминава!

След руснаците и китайците замръзнаха. И природата е против комунистите.

kato se nadrysah vse komyniagite sa ti vinovni..ha.

Атомният ледоразбивач"Ленин" вече е изведен от експлоатация. Както и други два атомни ледоразбивача.

Тази експедиция е на някакъв австралийски магнат. Към него се е отправил и френски ледоразбивач ама и той нещо се бавел с придвижването и щял да пристигне утре. Обаче леда наистина е много дебел и китаеца врътна една цяла обиколка около заклещения кораб. Така че тоя може да си дрейфа сега. Освен това на ледоразбивача има хеликоптер и смятат да ги прехвърлят на другите два кораба. Обаче ръководителя на групата се инати за пробите защото в тях имало доказателства за ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ и пробите му щели да се развалят.

Те пробите са ги сложили в буркани от лютеница. Наистина ще вземат да се разтопят