Англиканската църква търси джендърно неутрално назоваване за Бог, може да престане да е „Той“

Това би означавало отстъпление от традиционните учения, датиращи от хилядолетия, и ще трябва да бъде одобрено от синода

Обратно в новината

Коментари - Англиканската църква търси джендърно неутрално назоваване за Бог, може да престане да е „Той“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нужда да търси, скоро Европа, ще се каня на Аллах, както е тръгнало

Тук нещо ми заприлича на богословски факултет, но не от университета, ами от ,,Факултета"... Да сте чували, че Бог е Любов? И че е създал човека по свой образ и подобие? И че Библията трябва да се тълкува символично? Е, тогава Бог е андрогинен, а всяко зло е грехопадение. Разбира се, всичко това е само доколкото е във възможностите на човека да разбере Бога. Т. е., Бог по принцип е непознаваем -- иначе нямаше да е Бог, а обект на научно изследване. И как ще го наричаме, какви граматични категории ще припишем на това название -- е само човешки начин да назовем неназовимото. Така че спорът за някаква полова определеност на Бога е безсмислен и безумен, защото Бог е всичко -- вкл. и всякакви полови определености. Нека да оставим онези хора да търсят някакво название, а ако го намерят, то няма да бъде с нищо по-различно от която и да е дума, с която се опитваме да изкажем нещо извън нашия разум. И ако наистина сме християни, нека да обичаме и грешниците: има кой да ги накаже, ако са съгрешили! Не е ли богохулство да раздавате наказания и да заплашвате други Божии чеда със смърт и членовредителство? Кой ви е упълномощил за това? Др. Путин от московския бункер? Или др. Копейкин, който ще се разправи с ..джендърите" и Гейропа?.. Те ли са вашите лъжепророци?

Не сте глупав човек,но защо трябва непременно Путин да ви е виновен или Костадинов.

А за какво са виновни? Може би за омразата, която създават? И за разделението и насъскването на хората едни срещу други? Погледнете коментарите и не питайте мен...

Анатема, вечна Анатема за всички педерасти, педофили, зоофили, содомити, еврогейтаци и извратеняци! Анатема во имя отца и сина и светаго духа! Амин! Някога Бог наказа Содом и Гомор за тяхната разюзданост и липса на всякакъв морал! Англиканската, Протестантската и Римокатолическата църкви са чеда на Сатаната! Това са дяволски секти! Истинското християнство е Източно православното християнство начело с истинската Божия църква и майка - Източно православната църква! Този извратен, сатанистки, материалистично-консуматорски Запад от векове води война срещу Източно православното християнство и съответно срещу Източно православните държави! Казано е в Светото Писание: Левит 18:22: "С мъжко да не лягаш като с женско, гнусота е" АНАТЕМА!

Да си кажа - аз съм атеист. Но ако изкарате и Господ педераст сте по-големи безбожници и от мен. Ония шефчета от Инквизицията, начело с Игнации на вентилатор се обърнаха в гробовете си.

Религията без значение каква е , е измислена с една единствена цел......Да оправдава голяма маса хора или различни племена. Всичко останало е художествена литература. Силата е във всеки от нас. Вярата е единствено в самите нас.

Ами да погледнем - от пет основни божества в христианския пантеон имаме две мъжки антропоморфни (Оца и Христос), едно женско антропоморфно (Дева Мария), едно транссексуално аморфно (Светия дух,, който II век, сменя пола си от женски на мъжки) и едно асексуално зооморфно (Сатаната, който като архангел е безполов). Тоест имайки предвид кой е единствения джендер-неутрален христиански бог възниква въпроса може ли да приемем че Англиканската църква е сатанитска.

Дано по скоро да потънат с островите си и да изгине тая урудска "нация" от педали,курви,наркомани и боклуци! Потоп ви чака

Някой смята ли, че Бог има нужда да се размножава, както човеците, разделени на мъже и жени? Щото тук някои това внушават.

Религията и на християните и на мюсюлманите идеологически произхожда от юдаизма. Неслучайно толкова се говори за еврейското господство над света - евреите по естествен начин имат предпоставка и предимство да са първенци в осмислянето на света преди останалите. Всичките тези учения и/или религии се наричат книжнически.

Тия тъпаци са управлявали света. Е тва не мога да го разбера. Путин трябваше да започне СВО още преди 20 години и сега вече да привършваше. Дълго е времето, но много идиоти има на тоя свят не могат да се изчистят за ден, два.

Този свят напълно откачи и безвъзратно се провали! Рестартирай, Господи!!!

Родител 1 и родител 2.

Прекръстете се на Педиландия ако щете

Англия е престъпна безбожна страна Циганинът ,който се намърда на Мин.пст,ще бъде премахнат скоро.От Безбожници,които мърсят Земята нямаме нужда Двете престъпни страни сащ и Англия вървят към своя си край закономерно и СЛАВА БОГУ.Колкото до джендъризма, лесбийството, престъпните 41 секти в сащ -всичко това ще бъде ликвидирано от БОГ Йисус Христос.Земята трябва да се прочисти от Безбожници ,от фарисеи,от цялата гмеж,.

Иисус

"Джендер неутрално" не може ли да се замени с българската "неполово"?

или безполово

извратени богохулници

Ненормалници....

Да му казват "те" на джендърския ТРИединен бог.

Май се води кампания за приемане на исляма. Защото Алах и Мохамед винаги ще бъдат мъже. И ако джендърите им посегнат на половата идентичност, ще валят глави.

Аллах не е мъж, бе говедо. Образовай се малко.

...нито жена също

Отдавна съм ги пуснал тия да въртят гъзовете, където е по-големият. Пари за църкви и швейцарски часовник на свещеника НЯМАМ!

Басирам се, че този дето дава минус на всеки коментар, е от ДБ и ПП

То и Дяволът е в мъжки род, но с годините все повече се убеждавам, че е жена.

Абе тия, които са направили предложението, да идат да кажат на баща си “то”, да ги видим как ще се справят д насинените си задници, А колкото до религията, вярващите нека се кланят на когото искат, щом смятат, че някой преди 2000 години е дошъл отнякъде и …

Това е хулителство към Бога и това е единствения грях,за който няма прошка! Дори после да се покаят няма да им се прости,затова е хубаво овреме да се откажат от тази хула... Всички други грехове са простими от Бога,но не и неговото похулване! Но тук има и нещо друго,това са изкуствени предизвикателства към Божиите хора,Дяволът се опитва да яхне вълната на недоволство на хората към тези развратености и в един момент,когато се появи Антихриста,той тези ще започне да ги избива за да угоди на хората,а пък хората по този начин ще се покланят на Дявола,защото ще им харесва,че се е появил някой,който да премахне тези развратници. Цялата работа е една игра, в която Дяволът иска да излъже дори избраните,иска хората да не са смирени и да си прощават и помагат едни на други,а да ги озлоби и да ги направи съдници,те да съдят и да се избиват по между си за всичко...

Връх на богохулство е това! Бог е Той и истинската църква Му е невестата! Англиканската “ църква” е сатанинско сборище и кощунство.

Безмозъчни уроди

я да им разрешат на тия по една попадия чи съвсем изпидирастея!

Ако някога някой от вас посети катедралата в Личфийлд (където този е епископ) хвърлете един поглед на креслата до стената, които принадлежат на благородните родове. На такива сатанински символи ще се натъкнете, че за момент може да забравите, че сте в църква. На острова отдавна църквата не е храм Божий, а вертеп на бащата на лъжата. Пази Боже нашите попчета, дето отвреме навреме попийват, и на булки намигат, а и някой път и повечко за треби понавзимат, но в сравнение с Албионските са си направо Атонски монаси, аскети приели великата схимна.

Най ми е любимо, когато някой каже, че търси себе си. А отговора е много лесен, "да намери някой с тояга та да го спука от бой> Същото трябва да се направи и джендърската простотия!

Това само с християнския бог ли ще го направят? Що не се опитат да направят полово неутрални и боговете и божествата на другите вероизповедания? А ще пренапишат ли всички литературни произведения в полово неутрален стил - Ромит и Джулит. Като култивират хората и боговете, ще се заемат с кученцата, котенцата и другите животинки на острова и на света. Тези се мислят по-велики от природата и налагат своята извратеност на всичко. В резултат сбъркано, невротично и безплодно бяло население без понятие за добро и зло, красиво и грозно, любов и омраза, чест и безчестие, възвишено и пошло

Само Библията още не бяха пренаписали джендър педофилите!

Ако "пренапишат", това вече няма да е Библията, а нещо си друго. Съответно те официално ще престанат да бъдат християни.

Демек това ще спре да е църква и ще се превърне в нещо друго. "Бог създаде Ардам по Свой образ и подобие" Понните ли? Ако не ви отърва Библията, значи вече не сте християни.

Къф Ардам те гони?

"Глупави хора! ума им бе взела Атина Палада!" Как да не си спомниш този стих в Омировата "Илиада"?

Няма никакви доказателства за пола на така наречения Бог. Това е висша сила, която няма никакви полови признаци.

Какви доказатеклства искаш? Адам е създаден по Негов образ и подобие. После е създаена партньорка за Адам от малко по-ралзичен вид - т.е. пол. А джендърщината ви е недвусмилено заклеймена като едно от найтежките прегрешения. Вие и гейдружинка латинка какви други доказателства искате?

По негов образ и подобие не означава че Адам е лика прилика с Бог. Означава, че Бог има форма подобна на човек.

Разбрахме, че си попрочел Библията. Позоваваш се на Християнството, но то не е единствената религия. Например в арабския език Аллах няма нито род, нито множествено число. И джендърите нямат тук нищо общо. Това са неща, които са далеч от нашето познание.

В психиатрията Запад, кипи бурен живот.

Аз не съм религиозен, но уважавам вярата на хората. И се питам що просто не казват Бог? За чий им е нужно да е тя, той или то???

Хахахаха

В църквата има догматика строго определени правила на изповед и разбиране на вярата а тези еретици отдавна са отпаднали от църквата и изобщо не са християни

Наближава божието наказание.

....не се учудвам.... наскоро англетата направиха сериал за викинги, там има и черен викинг...

любителите на черните викинги слагат минуси, хахахаха

А "Сатаната" какво го правим. Да стане "Тя"!

Сатаната ще бъде бял хетеросексуален мъж, който си гледа семейството и бачка яко...

Предлагам на български вместо "той" да употребяваме "туй". Това вменява подобаващо ниво на загадъчност.

Аз пък викам да му казваме "Такова" по-универсално е пък и някой с по-беден речник ако не се сети как беше винаги замества липсващото с "такова" - нали така?

Да, няма как хем да си атеист хем сатанист, затова ще му сменим пола ... колко му е! ... Направо да обявят, че не съществува и готово, ще станат първата Атеистична църква!

Да си умреш от смях. Каква църква, какви глупости. Мястото на църквата е в археологическия музей. В 21 век разни откачалки се занимават с Бог (който и да е той), ангели, архангели и разни безсмислици. Тези институции просто трябва да останат само някакъв исторически спомен. Стига са мътили главите на простия народ.

Като ти стига, знаеш дрила какъв е, вдигаш гащите и в на майка си ГЗа!

явно не следваш божиите заповеди...май си сатанист, и то - гей, все за гъзове мислиш...

"Наука без религия е куца, а религия без наука е сляпа" - Айнщайн от минали век.

В 21ви век вярно е нелепо да се занимават хората с религии, ама то народа си е глуповат. На мен мине все тая дали ще си го кръстят “they/them” защото църква посещавам само като турист

А онуй чарлито съгласно ли е .

Деклараията на Независимост Томас Джеферсън употребява 21 пъти думата ТОЙ. С този похват в същност се прави кратка, но задълбочена критика на всичките до тогава решения от консилиуми на църквата. Англиканската признава само първите четири, а православната първите седем. В това отношение англиканската е най-демократината и не е за очудване, че там се ражда първия акт за защита на правата на човека.

Дебили сър.

Бог е енергия, която по-никакъв начин не може да се принизява с човек, с мъж или с жена. Но да си кажем Библията е написана от хора преди хиляди години, тя е била като морален пътеводител.

Помията е на висота! Англиканската църква сама по себе си е секта и разклонение на католицизма и протестантството. Ако всяка религия с нейните разклонение, започнат да си прииначават светото писание, то тогава за какво християнство, ислям, будизъм, юдаизъм и други, биха били! Препоръчвам им на джендърите да си измислят тяхна религия и да си кръщават тяхното божество както искат. На Том Крус сектата е много дохотоносна и се справя много добре. В крайна сметка, в днешно време могат да се измислят каквото искат но защо трябва да променят религията на хората, които не живеят като джендъри. Трябва да се помисли върху това, как правата на не Лгбт...хора им се нарушават правата!

точно това е целта... да почнеш да се срамуваш, че си нормален... та да не си търсиш правата.

Нямат спирка тия замразени пилета, от време оно им лопат дъските и никакъв шанс за подобрение.... Толкова са изтръпнали, че могат да се разбират само между първи братовчеди .......... Бог да им е на помощ!