Меркел и Оланд сдобряват Москва и Киев

Френският президент Франсоа Оланд и канцлерката Ангела Меркел са разговаряли продължително с президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко.

Обратно в новината

Коментари - Меркел и Оланд сдобряват Москва и Киев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Процесите на разпад на Украйна са необратими според много анализатори. Ще съм много изненадан, ако успеят да вразумят киевските шушумиги. Как ще я бъде тази, като от тях нищо не зависи и не искат примирие. Сепаратистите искат автономия от друга страна. на-разумното решение е да седнат на масата за преговори и да се разберат като разсъдливи хора без излишни емоции.

Американците приготвиха и разпалиха огъня, излъгаха в началото и европейците да налеят бензин в него.Последните обаче бързо разбраха,че от този огън вместо да се стоплят ще им изгори къщичката /или ще замръзнат,която алегория предпочитате;-)/. Сега пробват жалки опити да сдобрят руснаци и фашисти,като забележете,опитите се правят от контролираната от американците Меркел и Оланд /който е независим, т.е от него нищо не зависи;-)/. Цялото това е чиста проформа. Добре,че Путин е далеч от първосигналността на повечето руснаци и няма да се поддаде на провокациите на украинците,дирижирани от САЩ. Абсурдното е,че Путин в момента защитава европейския интерес повече,отколкото лидерите на европейските държави и разните там евробюрократи. Колкото до Украйна-това вече е тотално разбита държава. Както се шегуват руснаците: "болна вещица, безмозъчен боксьор, сладкар-убиец, луд заек и побъркан пастор-това не е "Алиса в Страната на Чудесата", това е Украйна."

НПО-шибаняци самите вие ще плачете за В.В.Путин, койте е консенсусен президент, предпочитащ да се договори за да се търси примирие а не конфликт и ескалация на напрежението)))) каква ви е ползата на вас тъпи, тъпи че чак вдлъбнати, НПО-шматароци да дойде на мястото на Путин някой краен хардлайнер, който няма да си играе на шменти капели, както казваше вашият вожд и учител Б.Б. а да започне истински военни действия и ако бъде сериозно предизвикан дори на територията на цяла Европа (Бг също е в Европа)...и готиният ви животец, който водите сега, ще се изпари и изчезне като ланшният сняг, защото войната няма да се води със щракане по клавиатурите а ще е истинска и реална с ракети и други весело гърмящи играчки)))) и тогава вие НПО-шките първи ще изревете гороломно: Ооооо бате Путине, върни се стари приятелю, за да продължим като в доброто старо време когато си пишехме против теб и да си взимахме сладките парички от многобройните НПО-централки и си поркахме от бутилчицата с крачещият пехотинец под сладкият червен етикет, че от тази война и това криене по мазетата и нагъване на прокиснала поланшна туршия получаваме кисилини и газове)))))

Да не плача за В.В.Путин!

да се махат от Крим

Шило

Кой?

Киев и Москвa си бяхa сдобрени, преди мaрионетките, упрaвлявaщи, САЩ и ЕК, да свaлят законното правителство на Янукович, зaщото не подписa предсъединителните зaробвaщи договори към ЕС и не прие aнтичовешките изисквaния нa МВФ.

Сдобряват, сдобряват, ама газът вече е с европейска цена и парите напред!

Прекратяването на огъня е възможно само, ако Киев изтегли армията, нацгвардията и десните от Изт. Украйна и започне да преговаря с представители на националните републики. А в ЕС си правят оглушки, не искат такива преговори, значи не искат прекратяване на убийствата.

да с върнат цяла Украйна към Русия! После и Прибалтика. ЕС да се раздели на източен и западен като източният се придаде към СС..., пардон, Русия. В по-далечна перспектива и западният. И ще настъпи всеобщото щастие и благоденствие...

.... Меркел и Оланд сдобряват Москва и Киев ....... пародия трагедия Подигравка.

АБЕ ТЕЗИ КАКВИ ГИ ДРЪНКАТ ПОДПАЛИХА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ИЗБИХА СЕ ТОЛКОВА ХОРА !!! А СЕГА ЩЕ ГИ СДОБРЯВАТ ? АБЕ ТОВА СА РУСНАЦИ НЕ СА ГЕЙЧЕТА !!!!

знаят си поуките. И Наполеон и Хитлер са им яли попарата. Сега си знаят интереса...

ЧУК

Едни от признаците на НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД са все по-вече и по-вече дебити и огромен брой работещи роби! А богатите все по-богати за сметка на задлъжнелите!

Руските олигарси са все по-богати! Само, че редът не е чак толкова нов - от времето на железния Феликс си е почти същият

ЕС и Русия полагат огромни усилия да поправят грешката на САЩ в Украйна!На високо политическо ниво нещата вървят към оправяне на гафа от САЩ но народът пострада много!Хиляди хора от Украйна загубиха много.Путин трябваше да влезе с войски в Украйна и да излови нациската гмеж!САЩ нямаше да реагират с военни действия!Една война в Европа е невъзможна и нежелана от никой!Това което става сега не отговаря на реалните реакции на НОва Русия!Преговорите няма да решат нищо!Рейтингът на Путин ще падне!Обама също е губещ!Следващите лидери ще са много радикални!Нова студена война е на дневен ред!

Не е ли по-добре една студена от колкото десетки горещи войни? За 45 години България имаше един загинал при транспортен инцидент или нещо подобно военнослужещ в Чехословакия. За 23 години имаме близо 2,5 милиона икономически бежанци и няколко десетки убити за чужди интереси военнослужещи.

не бяха затворени по времето на соца (колко са жертвите от опиталите се да избягат от социалистическия рай?) - то повече от половината българи щяха да са емигрирали. А жертвите в армията са много повече, но здравите сили се грижеха обществото да не се обезпокоява от ненужна информация.

ЧУК

На САЩ кредитори не и трябват!Дългът им е непозволим от гледна точка на цивилизацията ни! Кредиторите трябва да бъдат унищожени, външният дълг унищожен простосмъртната популация искаща -демокрация кредити ,пенсии,заплати -също! Какво пък,за богопомазаните от американската аристокрация цената е поносима!

ЧУК

Икат -Горещ РЕСТАРТ на планетата за тяхна употреба!

Много апокалиптичен вариант, но той не включва ПЕЧАЛБАТА. Капитализъм не може да съществува без печалба, а този вариант с глобалната ядрена война я изключва от схемата.

ЧУК

Печалбата е Цар на планетата Земя! Един милиард отчаяни и уплашени хора,които ще правят печалбите на ония в Бункерите!

Хайде стига с този "измислен апокалипсис". Американци ще воюват в Европа. Кой приказва тези небивалици. Ами те се навоюваха или по точно ги "навоюваха" там във Франция и Белгия. И знаете ли, как още Им Държи. САЩ и НАТО. Абе каква заплаха са срещу народ, който е преживял 22-ри юни и който даваше още стотици хиляди жертви след Знамето на Райхстага.То това да не е Бомба над Хирошима или Нагазаки. И сега тези дВамата ще сдобряват Путин с Марципана. Комедии. Войната в Източна Украйна ще има край, когато Нацитата си отидат, най-малкото от този Регион, който вече НЕ Е УКРАИНСКИ и Няма и Да бъде. Най-малкото само заради Разстреляните и Изгорени Мирни граждани. Още сутринта написах - Руснаците и в Русия и в Украйна са във Отечествена война, без значение дали това харесва на Путин или не. След изцепките на главорезите от "сЕктора" и нАемниците, какво очаквате друго да се случи. Да, най-накрая, като прелее Стакана, ще Влязат , като на Учение. А Чукумбата и тези дВамата ще си натискат Парижа, Берлина и Вашингтона, за да им Останат Цели Столиците. Е тогава ще им се привижда воистина Апокалипсис.

ЧУК

Спасение няма да има освен ако американският народ не се вземе в ръце и не предизвика някаква вътрешнополитическа промяна! Но като знаем качествата на същите консуматори и това ,че са хванати в капана на собственната си алчност за високо потребление на невъзвръщаем кредит -такова нещо не може да се случи!

ЧУК

Истината е ,че америка се нуждае от нова световна война !Но не обикновенна а предизвикваща световен катаклизъм съизмерим с американският нарастващ външен дълг!Собственото спасение на САЩ е чрез унищожаването на високоразвитата европейска цивилизация и Русия-по възможност и целият азиатски континент!

МНОГО СТЕ ПРАВ АКО СВЪРШАТ ВЪНШНИТЕ ВОЙНИ КОИТО ВОДИМ НИЕ АМЕРИКАНЦИТЕ , ХОРАТА ПРИ НАС ЩЕ ВЗЕМАТ ДА НАПРАВЩТ РЕВОЛЮЦИЯ (ГРАЖДАНСКА ВОЙНА) :)))

1) ИКОНОМИКАТА ПРИ НАС В АМЕРИКА СЕ СВИ С 2.9% ПРЕЗ ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ ..( КАЗВАТ ЧЕ БИЛО ОТ ЛОШОТО ЗИМНО ВРЕМЕ , НО АЗ НЕ ИМ ВЯРВАМ ЩОТО ВИЖДАМ КАК Е В ДЕТРОЙТ - ПАК НЯМА РАБОТНИ МЕСТА И ПАК СЕ ЗАКРИВАТ БИЗНЕСИ )))) 2) АКО ИМПЕРАТОР ВЛАДИМИР ВЪВЕДЕ ЕМБАРГО , ИКОНОМИКИТЕ НА ГЕРМАНИЯ И УКРАЙНА ЩЕ СЕ СВИЯТ СЪС ПО 10% .... 3) пРЕПОЛАГАМ ЧЕ Е ЯСНО ЗАЩО МЕРКЕЛИЦА И ОЛАНД УХАЖВАТ РУСКИЯ МЕЧОК :))))

ЧУК

През декември 2008 година в списанието- Physics Today излезе статия- Екологическите последствия от ядернната война (Environmental Consequences of Nuclear War), където в анализа е утвърдено , че косвенното въздействие [то ест ядерна зима] ще уничтожи голяма част от човечеството. Това ще бъде много по-лошо , от предполагаемите резултати при глобалното затопляне и в добавка процесът ще произтече много по-бързо. Само ,че аристократите от ЕС и САЩ отделят себе си от обичайните хора, и тяхната гледна точка може да се различава от гледната точка на широката общественност!

Вярват си милиардерите в сащ, че ще се спасят в специално подготвените и заредени за години напред противоатомни скривалища. За американските профани в дървени къщурки не им пука. Интересно ми е на какво се надява баба Меркел и смешният французин Холанд. Отговорът е елементарен. На елементарен шантаж. Проблемът е, че Путин им се връзва. Но войната е неизбежна и Европа, вкл. и България сме с единия крак в ямата. Ямата на новия геноцид.

ЧУК

Путин се мъчи да отложи апокалипсиса с всички възможни средства!Но едва ли ще успее...за съжаление!

ЧУК

Ако в началото на 20 век германските лидери всячески са провокирали за да дадат предлог на СССР да обяви на Германия война, то сега точно така демонизират и провокират руският лидер Путин. При това Путин (в отличие от кайзера) с всички сили се старае да не дава на САЩ предлог или по-точно да не навлиза в Украйна с войска , колкото и Обама да говореше, че Путин скоро ще го стори . В отговор хората на Обама --хунтата в Украйна увеличават натиска над Путин, като бомбардират части от украинската территория, населена с русскоговорящо население имащи и много роднини на руска територия!Още няколко седмици на подобни бомбардировки - и поддръжата на Путина в руското общество ще започне забележително да пада, ако той о не възспрепятства убийствата и не изпрати войска да защити хората като отрази атаките на Киев (подчиняващи се на Вашингтон) като най-накрая , даде така желаният от Обама предлог.

Тогава Обама не знае какво иска.Подобна война не можеш да я водиш само и изключително на чужда територия-Панама,Виетнам,Корея,Либия,Ирак.Нобеловият медалист за мир няма да може да изведе USA-то сухо от водата.Това е лудост или безизходица.Петродоларите май приключват,икономическият крах чука на портата.

Струва ми се, че голяма част от руското общество е наясно с всичко това. Надяват се някакъв неочакван ход на Путин.

ЧУК

Никой нищо не е разбрал! Русия на запад е обградено изцяло с войски на НАТО! Въздържането от ядрена война -или доктрината за взаимно самоунищожение вече не важи!Нарушен е паритетът!Американците изпратиха в Европа своите ядренни бомбардировачи Б2 способни да нанесат първи унищожаващ удар! Обаче за започването на една ядрена война е нужно и съгласието на Европа!Ако тя се реши да представи популацията си на унищожение под американският натиск ,то войната ще е налице! Докато американците не убият и последният жител на Русия няма да мирясат! Но за сега елитът на Европа се дърпа -с малки изключение като Литва и България например!

България няма нищо общо с Литва. По-скоро Полша е с Литва. За другите неща съм съгласен.

''България няма нищо общо с Литва '' Политици на конци (марионетни управници)-сега съгласи ли се напълно?

САЩ искат ресурсите на Русия, а един ядрен удар ще съсипе всичко - и хора, и води, и гори. На кого е нужен един опустошен и радиоактивно заразен континент?!

ЧУК

Сащ не искат ресурсите на Русия! Тях ще завладеят когато отшуми радиоактивноста -след хиляда години! САЩ иска да я няма Русия -населението на земята да е 1 милиард и цялото да е под робството на НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД!Единна валута долара и един милярд роби спасяващи се от радиоактивната зона!На САЩ високоразвитето европейско население е заплаха!

"Докато американците не убият и последният жител на Русия няма да мирясат!" Това от някой фантастичен роман за подрастващи ли е? В началото на 90-те американците можеха да правят каквото си искат с Русия. Вместо това се опитаха да й помогнат да стане нормална държава. Защото руското общество (без каквито и било демократични традиции) беше омотано в паяжината на огромните апарати на партийната номенклатура и силовите структури. Които нямаха никакъв интерес Русия да стане такава, защото те просто в нормална правова и демократична държава със свободна пазарна икономика не могат да виреят. Така след неуспешните два пуча и опита за преврат през 1996 г., в крайна сметка с активни конспиративни мероприятия (изкуственото разпалване на втората чеченска война) успяха да завземат властта на границата между двете хилядолетия. А руските силоваци едно си знаят и едно си могат - пълен контрол над всичко, разрушаване на правовия ред, практикувайки избирателното прилагане на закона, нерекъснато всяване на страх, за да демонстрират генериране на сигурност и т.н. Все познати неща - от миналия век. За съжаление спряха милениума за Русия и забавиха прогреса на човечеството като цяло.

Путин заяви - Русия винаги ще защитава руснаците в Украйна.

българите в Русия не могат да се пишат за българи!

лъжа и измама са тия масони....гледат да прекарат Путин

колеги колеги политика е това защото видяха дървото което ги чака за това са тези маневри ама лаиномера с маневрите нема да им мине не защото сенаторите от москва неса закрили тази бъзможнаст че росииската армия да влезе в домбас и тези големи съветници дасе хванат за палците!!!!!!!!!!

Следете видеорепортaжите нa дветовните инф.aгенции Aко Путин и Потрошкaтa си пуснaт езици публично ,то кризaтa в Укрaйнa е решенa !

Конфликтът е между Путин и Обама. В момента Зап. и Изт. Украйна им ядат л.ната. Ако в Европа е останала някаква почтеност, трябва да съберат на една маса Путин, Обама, Порошенко и представители на народните републики. Обаче Европа предпочита циганските номера.

Как може тези васали да "сдобряват" Русия и Украйна, след като от тях нищо не зависи ??? Нали те също участваха в разпалването на войната там,заедно с господаря им -САЩ .За съжаление скоро няма да има мир в Украйна .Световният тиранин -САЩ ще продължи да разпалва този конфликт чрез фашистката хунта,която поставиха на власт там , а вината за провала на така нареченият "мирен план Порошенко" отново ще бъде хвърлена на Русия !

"Отбелязаха първите жестове"....Като чели някой ги пита!!Те още се правят на фактори... "Сдобряват Москва и Киев"...Хе-хе-хехехееее...Като се ос..реш в гащите,и ще "сдобряваш",и балерина от Болшой ще станеш ако трЕба!!! "Насърчават ги"...Ууууааахахахахаааааееееееаааахахахаууууааахахахааа!!! Време е да ни кажат,че за награда,ще дадат едногодишни визи на тия 48 души `дето не им даваха досега-ама пътуваха всеки ден накъдето им скимне,и Оланд казваше,че видиш ли техните посещения са "неофициални" и не се броят!!Хе-хехехехееее... Ама ЕвропаТА има официални и неофициални визи бе батковци и какички,а забраната касае само официалните бе!!! Ще "сдобряват" тия "бушони"... Г..за с рози закичи......

A бе нямa дa си решaт проблемите нa нaшия колорaдски бръмбaр Плевнятa,я него дa питaт зa съвет ,пък той ще питa Боко Крaтуня и ще ви кaже !

Първо ги скараа,после ги сдобравая.Те това не моем го разбра,тия работа немаат ли си,подкарва ли ти да се правят на настойници-незнам

Aйде дa свършвa товa примирие ,че с него голямa скукa нaстaнa ,никaкви aтрaктивни новини !

Най-вече уважение...

Нищо не е спечелил за да губи. Дори и фенове не е загубил, защото те по правило са безмозъчни.

СМ

Тази зима май ще стоим май на студено. Дано на студено дебелите глави от ЕС да започнат да мислят по-трезво. А за нас по една украинка да ни топли. :)

у нащо село еврибоди сме на еркондишон,не ни дреме за газа.

Забранените фосфорни снаряди от Виенската конвенция са за трибунала в Хага, те ще ги сдобряват. Смешници.

и Путин веднага кандисал зер щот много го е страх...)))))

Петка Валцман няма да почне преговори и че изяде хурката

Интересно ми е когато украинците изтрепят руснаците какво ще говорят ДИР И ДРУГИТЕ дето сега се натискат на Путкин? щото и сляп да е човек се вижда че там ще се лее много кръв!

ти си кат макето за китайците ---не е страшно како ке ти тепаме а как ке ги копаме...та и ти за смешници "украинците" ни разказваш вицове...ти дето винаги са били покрайнина и ще си останат такива...с две думи шо е маке се е юнак...смешник!

кои са тия "Украинци" бе цървул неграмотен? да не си в школата на Боко Тъпото случайно?

Ivan Nenov

тои е евреиско провокаторче

ЧУК

Примирието е почивка за превъоръжаване!Сега Киев като получи американската стока за убиване ,пак ще се почнат! И Путин го знае ,ама се прави на луд-демек да бе- да!нека да е по-дълго примирието и обявява мащабни учения в Русия за педесет хиляди десантчици от мобилните десантни корпуси! Стойте та гледайте мир!

За какво примирие говорят тези!? Примире никога не е имало и няма и в момента се водят ожесточени боеве! Мир ще има когато Укрите се съгласят на преговори с ДНР и ЛНР! "Меркел и Оланд са призовали и за ефективен контрол на границата между Русия и Украйна." :) което значи спрете им снабдяването - за да можем да ги избием

да идват двамата у наща сладкарница,да близнат по едно захарно петле и да се разберат с путин.ако не стане,предлагаме и голяма тава с реваане.

сложете ми минусче. путин загуби, пак и много

Слагам, няма да те разочаровам я ! :)

от мен 10+!

че е вдигнал и телефона на Путин: Александър Дугин, философ националист, който през последните месеци преживя трансформация от ексцентрична маргинална фигура в идеолог на доминиращата нагласа, обвини руския президент, че е предал бунтовниците, както и собствената си страна. "Сега Путин предава не само Донецката и Луганската народна република, а и себе си, Русия и всички нас"

Късно е, Либе за китка

По принцип си прав. Но черното човече не решава и не е господар, той слушка зидарите от еврейски произход с частната печатница за гущерчета.

Как така фашисткия президент на фашистката империя го командват евреите?

Е как, как. Когато има шумолене на финикийски знаци и файда всичко става. Няма нищо за объркване.

Ти драги ми незнаеш,че управата на Третия Райх е все евреи и аз Георинг и бачо ти Адолф и Скорцезе и тези дето ни финансираха от зад голямата локва,просто малко междуособици нашия клан балтисва другия клан юдеи и готово вземаме им парата и готово....та така и с Четвъртия Райх нейде по иднианските земи....всичко се върти около едно основно нещо кой е "за и кой против Орион"....

10173 евреи и 383 цигани са попаднали в плен на Съветската армия по време на Втората световна война. Справка: стр. 234 на книга четвърта на "Векът на Сталин" от проф. Евгений Гиндев. Стр. 233: "Дори неутралните Швейцария и Швеция активно сътрудничеха на Германия. Това трябва да се знае. Единствената страна съюзник на нацистка Германия, която не изпрати войски на Източния фронт беше България. И това трябва да се знае." "Векът на Сталин", книга четвърта.

Дъртата фрау и петлето, което се прочу покрай някаква кална куртизанка, решили да казват на Путин как да действа. Абе, смешници, вие можете да спорите помежду си чий народ е ял по-голям бой от руснаците, но не и да давате акъл. Или пак ви се е дощял пердах.

Или хлапашко озлобление?