Меркел е против ограничаване свободата на движение в ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел е заявила, че няма да подкрепи каквито и да било ограничения в свободата на движение в рамките на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Меркел е против ограничаване свободата на движение в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спрете им социалните помощи и те сами ще се изнесат.

И Германия падна толкова ниско, че да няма собствена външна политика, освен тази налагана от чичо сам.

а не откривате ли смешката в ситуацията? комсомолците се оказаха наи-върли защитници на имперялизъма. хахахаа

Комсомолци ли? Това са най-обикновенни кариеристи-подмазвачи! Просто се сменят господарите и тези трябва да лижат други задници. При нас е абсолютно същото- Кунева-Пръмова строи модерния капитализъм!

значи шмеркел подкрепя и движението на прорускя газ по üжен поток,както се движи и по северен поток

целта на свободното движение не е да се направи по-приятен живота в ес, а да се осигури конкуренция на пазара на труда. така се само-регулират заплати и се повишават доходите на квалифицираните работници навсякаде, вклучително и в бг. в састхото време тези без образование са принудени да бачкат за по-малко заради конкуренцята. допълнително са подобрява и качеството на живота. има известен проблем с ражодите по обучението за да не се натоварват данъкоплатците в страните експортиращи трудов капитал. би трябвало да има механизм да се подпомага образованието в страните които ехпортират работна ръка. донякаде това и става защото много деца могат да учат в германия или други страни, така че не са бреме на бг. би трабвало да се дават еднакви условя и помощи на всички студенти. този проблем не е решен и в америка. тук сащо студенти се образоват в един шат а свободно отиват да работят в друг и плащат данъци на друго място. така по задръстените щати са принудени да са по-евтини, с по ниски данъци и там пък отиват пенсионерите да си харчат спестените пари. това е един добър модел за българия, да си остане като екологична дестинация с натурални продукти и добро медицинско обслужване за пенсионерите (za sega ne e). не е нужно всички да произвеждат локомотиви и атомни централи.

Британският премиер обмисля идеята за налагане на ограничение " а Меркел,, няма да подкрепи каквото и да било ограничение " Ние обаче не харесваме нето единя нито другия . Защото там не давали протекция на хора които цоцат соц .помощи а условията и вида на работата била ,,да бършат..." А бе да ви питам тука за да сте добре не работители всякаква работа която ви предложат и при това ви и чукат ? А ? Или си мислислите че онези запоаадняци са достигнали сегашния си статус без да са преминали на времена в тяхната история когато са преживявали и безработици и унижения ,но са се борели за правата си до край. Ами като е толкова ,,лаинана " рабоитата що се трепете да ходите там . Стоите си тука и чакаите работите унас да се оправят.

ще ви кажа разликите между "тука" и "там". на запад хората ги държат в такова равновесие, че да имат какво да губят, макар и минимално, за да не протестират дори срещу огромните кражби извършени на берлинското летище (да речем). на изток ограбването е под всякакво санитарно ниво, но там останаха хора, които са пре- доволни, като имат един път на четири години кебапчета и бира за утеха. кои трябва да оправи работата, след като дс генералите наи-съвестно работеха по програмата за пълното съсипване на собствената си родина. и успяха напълно. не мога да разбера само откъде намериха тази огомна омраза към българския народ, че да го унижат и съсипят така, както не е било и през турско.

за българя е по-добре да прилага испанскя икономически модел за здравни осигуровки-там осигуровки плащат само фирмите,а безработните и пенсионерите ги осигурява дърявата данък за телевизор,гсм,и радио няма-те се самофинансират от реклами...немскят модел е недемократичен и нехуманен...

Ще борят британския мързел и ленност със забрана на трудолюбието и раболепието на източно- европейците... Едва ли ще има ефект...

Какво браво бе, будали...Меркел не мисли за вас, а мисли за себе си и за своите наборки, че ако ви ограничи придвижването, кой ще им брише в Дойчланда на нея и нейните съученички лайняните задници... Браво вика... Вие верно сте големи будали бе, Меркел да не е Социални грижи бе, балъци? Преди всичко тя се ръководи от лични и национални интереси. На фрау-то и трябва евтина работна ръка. Иначе...за що сте и? Защото сте много хубави ли ? Тц , тц , тц...как може да сте толкова заблудени....

Бай Васо,ти си човек не от 20-тия,а от 19-тия век-Европа с безкрайно мого бариери за придвижване. Работата в чужбина зависи от образованието и квалификацията ти,а не от "наш човек"! Влизането ни в ЕС/запомни/ще остане най-великото завоевание на България през целия 21-ви век! Ти си просто един ограничен селяндур/а не селянин/!

Браво,фрау Меркел!Това се казва принципен подход! Но лошо за нас-циганите ще си останат в България!

Това, което г-жа Меркел казва е, че в Западна Европа ще приемат без проблем квалифицирани имигранти от страни - членове на ЕС, но за неквалифицираните ще наложат ограничения. И правилно, който го мързи да се изучи или поне да придобие професионална квалификация (не висше образование, а умения за опр. професия като електромонтьор или заварчик напр.), не отива в Западна Европа да работи, а да ползва социални помощи. Аз като данъкоплтец, също не смятам, че тези мързеливите трябва да дойдат да ги издържам и аз с моите данъци.

това е така, но проблемът е, че има организации на соросианска парична основа, които хвърлят огромни суми по "правата и свободите" на тези любители на социалните помощи, чието асоцялно поведение води единствено негативни реакции. защо тези организации не се заемат с образованието на тези хора. та нима образованието не е основно право и свобода за тях. или всичко е да се вдига шум за да ги забележим колко са "благородно"-"добри", а държавата да изглежда лоша мащеха въпреки загубите си. кои има интерес от такава държавна дестабилизация. някои запитал ли се е. (в случая изобщо не визирам само циганите, а всички онез, които са научени, че сме им с нещо задължени, че ни живеят)

Ах, този лош Сорос ! :)))

Запада иска да прибере и да използва за дребни пари кадри в които не е влагал пари за образоване и квалификация! А , останалите - за тях няма свободно придвижване в ЕС. Този нов СИВ (ЕС), за нас е катастрофа! Младите като се образоват заминават да слугуват за жълти стотинки, имаме малко квоти за каквито и да са били производства, а на Българските фирми, биват използвани като евтини подизпълнители.Мислете!

Нещо се губи логиката: защо заминават 'младите' на Запад, ако българските фирми имат нужда от тях? И кой ви е казал, че на Запад се работи за 'жълти стотинки'? В Западна Европа си има правила и никой не си позволява да наеме работник за по-малко пари отколкото е нормално за съответната длъжност, защото има контрол. За жълти стотинки може да работят някои 'тарикати', които работят на черно, т.е. без договор, без да се регистрират в съответната страна и без да плащат данъци... Но, това си е техен избор - ум царува, но може и патки да пасе...

на кои западен фронт работите, господине, че знаете за тези "правила"? от българия печалбата' от труда на "запад" се вижда огромна. не се виждат само разходите по наеми, отопление и др. и до ден днешен борбата за мин. заплата е "на живот и смърт", понеже според концерните това унищожавало раб. места. дори "наказателно" биват съкращавани придобивки, като коледни премии за да бъдат наказани "непослушните" пожелали си минималните заплати.

Живях в различни страни повече от 10 години. Системата е една и съща. Човек бива използван и изхвърлен и като си приспаднеш разходите от изкараното даже ще ти трябва и заем, за да си дойдеш по нава година в България. Питай тия, които са в САЩ колко пъти си идват до България в годината.

разбира се, че не могат да бъдат сменяни основни принципи за правата на хората родени на територията на съюза само защото на някой си му падал рейтингът, като камъните от небето. а той спешно се нуждае от полулистка пулитика, която в момента е с надути платна от вятъра на злостното положение, до което точно пулитиката на неолиберастията на такива като камерун ни докараха на главите. да бъдат ограничени права, само по признак на неграмотност и липса на квалификация е удар под кръста по едно от най-демократичните права, постигнато от носителите на нобелова награда за мир- европейските народи. забележителното в случая е, че точно тези неквалифицирани и неграмотни мигранти откриват и използват много по-успешно дупките в системите за осигуряване, отколкото грамотните, умни и трудолюбиви създатели могат да ги предвидят и запушат. защото тези може и да са неграмотни, без квалификация и мързеливи, но не са прости да бъхтат по половин ден за "жлъти стинки", а големият пай да отива в ръцете на бледолики бандити, които да си го междуразпределят. европейският пулитик напълно си заслужава тези мигранти, защото те са най-близо до характера, интелекта и действията му/ѝ. единствената разлика е, че пулитиците грабят системата на научна основа.

Явно няма и нищо против свободното двиежие от Турция към Германия. Има време да избухне тази бомба

е как ще имат нещо против като турците им облагородяват нацията с генетичен матрял,направо ги чакат германките с разкрачени обиятия....

Винаги съм се удивлявал на инерцията в мисленето на много хора. Всички искат по добър и справедлив живот и повечето очакват политиците да се променят към по-добро за да им се сбъднат надеждите, но те самите не искат да се променят. Липсва им воля и инициатива. Чудно ли е тогава че ги яхат такива политици? посредствеността е най-голямата заплаха за едно общество. Не ми харесва политиката на Меркел. Политиката която провежда не е германска.

аз не казвам да са безплатни ама то това 17е.телевизя и 190евро-здравни-то това си е чиста кражба,или рекет,както искаш така го казваиии...

за да ти одържат здравни, тогава ти дават 400 безработни, плащат ти наема и здравните. А телевизия плаща всеки - така си му е редът, так не ти харесва отивай си където ти е по добре!

ами точно за това говоря че демократичните хора са подтискани в германия и се принуждават да отиват другаде,само роботи,и промити мозъзи като тебе се адаптират там,а забравих и кончита вурст ,за нея даназите не са проблем,като си ги плаща в натура....

не сам го казал наизуст плащам си данък телевизия,радио и гсм-17евро на месец,плащам си здравна застраховка към"дърявната компания аок"190евро всеки месец,която е задължителна....

Движението на хора ... Винаги е в посока от бедните към богатите страни, като богатите си избират кого да приютят! Ествствено, ще приютят теюи, които са най-квалифицирани и за които обществото донор е направило най-големи разходи! Така че Меркел е хитра като хлебарка и освен това е под командването на USA, които планират изграждането около Русия на санитарен кордон от лесно манипулируеми лумпени и продажни управници!

не те прави нито По-добър, нито По-широкогръд, нито По-толерантен расист, нито пък По-работлив!Не манипулирай и не се заяждай като Соросоид! Или си такъв?!

Стига цирк Германия искаше да се свали берлинската стена и обещаваше свободно движение на хора и капитали.През това време прие за общи работници над 3 милиона неграмотни турци,Франция е широко отворила портата си за милиони неграмотни араби и африканци,Англия не и пречат свободно влизащите неграмотни поданици на кралицата от два три контингента, а вижте някакви си милион два " водопроводчици " т.е грамотни квалифицирани работници и нискограмотни граждани на българия Румъния,полша са Голям проблем. Да екстрадират урците ,арабите ,африканците и проблем няма да има.

Това не се разбира, но да не са свалили стената заради теб да се движиш на готово? Какво глупости пишеш бе човек? Феилософ и половина!

по добре да си кротува. Ало, не Германия свали стената, а народът на ГДР успя съединението и то без КАФЕНЦА и то не за Европа а за себе си! Почети малко и гледай документациите на германците /не българските/

собственна дърява ще имаме кагато излезам от европеискя съüз а сега сме само колония за съжаление.....

глупавите британци...меркел си разбира от работата и германия пере напред защото не си изнасят работните места и поради това и се обогатяват от чужденците. а британците изнесоха всичко в китаи и индия и сега им хвърлят пясък в очите че поляците и българите куфражисти са им виновни.

Западния ЕС иска при него да пристигнат всички що-годе образовани и не приличащи на цигани хора от Източна Европа.За да могат да бъдат използвани за по-евтина работна ръка от разглезените, свикнали на социални помощи местни. За останалите няма да има свободно придвижване и престой по избор в ЕС.

е, ако и това със свободното придвижване между страните от ес с цел по-добър живот се махне, то какво остава от идеалите които ни предложиха и в името на които се направиха толкова жертви?

дано с роми да живееш и милиционерка в Бг. да те обискира, дано !

Не виждам какво толкова ги бърка движението на хора в ЕС. Влизането на хора в ЕС е проблем, по специално всичките там бурки, чалми, шалвари и т.н. с произход долината на широките/дълбоките гащи.

разделиха ролите и пак се започна с доброто и лошото ченге

Учителя на Меркел Хелмут Кол също ли е хейтър? В мемоарите си доста хейтва баба Меркел, нарича я предателка,че не е знаела да си служи с нож и вилица...

.

Аз за съжаление или нямам време или пък ми липсва интерес да й следя работата на Меркел..., но ме кефи таз жена!

Меркел е интелигентна жена и политик, тя прави всичко възможно да защити интересите на Германия, същото нещо прави Орбан за Унгария и Путин за Русия. Моля те, Господи прати ни един/дна политик от този сой!

ок. ще направя саалито президент

Ти си един празноглавец, на теб и сегашният ти "президент" ти е малко.

Уви, много е късно!

най-много да извади унгария от ЕС и не виждам как точно защитава народа опитвайки се да му намали правата

Значи така?Подготвени кадри искате,а тези които останаха без работа, поради вашите ограничения не искате?Всичко върви заедно ,господа европейци.Не може обучени лекари и инженери да ви работят и то на по- ниски заплати,а ниско квалифицирани да не искате.Не си толкова вирете носа,защото вашата младеж е вече мързелива и не ще да учи сложни науки.Бива я за чалга ,пиене и друсане.

само комунистите не пускайте да си изгният в блатото и да започнат да пият нефт и газ

Ти ако знаеш, какво е комунист, никога няма да показваш невежеството си по този начин!

са изгубили първоначалния смисъл. Сега означават ретроградни общества, ретроградни хора, концлагери, терор над индивида, власт на посредствеността, преследване на дисиденти,..., и още куп подобни приятни нещица.

комунист е човек който на твоето вика общо , и го ползва като свое !

Престанете с тези внушения, колко добри са другите и колко лоши сме ние. Защо нямаме нормална държава според вас? Защото сме разединени. Като индивидуалисти сме с огромен потенциал, умения и знания, но като колектив( държава и единство( сме нула. Затова сме и на този хал.

За съжаление, и като индивидуалисти вече хич ни няма. Резултат от 25 годишното деградиране на образователноте ни системи. Наскоро срещнах, например, инженер по автоматизация, който не знаеше закона на Ом. Навремето, това се учеше в 8 клас по физика. Момчето стана мениджър половин година по-късно...

Да не преувеличаваме- знам за хирург, завършил през времето когато образованието е било "на ниво", според съвременните представи и той не знае къде е сърцето- вляво или дясно.

Най-нормално е всяка страна да си защитава интересите. Вярно, нашето не е държава и не си знае интересите, но защо очаквате другите да бъдат същите нехранимайковци като нас? Може би защото все още не сте дорасли да се промените наистина?

Нали според правото принципа е договорите следва да се спазват!? Още от римско време (предишния вариант на "обединена Европа) е така: Pacta sunt servanda!

Да, немците са невероятни в опитите да доминират. Но с това застаряващо население и деца, които не искат да учат, няма как да стане. Живея в Германия и се забавлявам на глупостта и измислиците, които творят. Българка съм и не им позволявам да си прехвърлят комплексите на мой гръб. Жалкото е , че много българи са готови за мизерни пари да им лижат подметките. Срещам българи, които живеят много мизерно тук, но се срамуват да го признаят. Позволяват на немците да им се подиграват за коричка хляб. Същите тези хора, в България имат хубави домове , книги и вещи, ходят на кино и театър. Представата за добрия Запад е остаряла и е време всички да се осъзнаем. И ДА НАПРАВИМ ВСИЧКО ЗА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА, А НЕ ЗА ЧУЖДИТЕ>

сестро,като не е хубаво в тая германия, защо стоиш там да лижеш задници?защо не се върнеш в собствената си държава, както призоваваш?

няма да се върне защото ще се натъкне на много тъпаци като самия теб

ами нали има свободно движение на хора ни стоим в германя за да облагородяваме немската нация,да строим православни храмове за всички славяни в германия .....

sobstvenna dyrjava 6te imame kagato izlezam ot evropeiskia saüz a sega sme samo koloniia za syjalenie.....

Това че някой ходи на кино и театър, за да гледа посредствени постановки и филми не го прави интелигентен

Hey Niki, I az jiveia v chujbina, bili mi otgovorila na link. Da pogovorim. Blagodaria

Bravo za komentara! Giveja i rabotja ot nad 10 godini v Germania i to sre6tu mnogo visoko zapla6tane. Napulno spodeljam va6eto mnenie. Trjabva da sprem da razduvame mita za velikolepnija Zapad i da se stremim da izgradim na6ata durgava pone za na6ite deza. Ne na korupziata, 6urobadgana6tinata i borba sre6tu kriminalnite prestupnizi. Plan za demografsko razvitie i podpomagane na rodnata industria.

не е нормално нито демократично човек които не работи да дължи пари за здравни осигуровки...

това не е вярно! никой не те кара да си плащаш здравни осигуровки, но отидеш ли на лекар трябва да имаш много парички щот никой не работи безплатно

зравеопазването трябва даеприоритет и да се дофинансира от бüджета ,а не да се поръчват изстребители,и лимузини за министри като с това финансираме чужди икономики....

човече тука говоря за немско струват 190е. и 17е.данък.телевизия.....всичко това се натрупва като дължима сума...на месец.....

Такива търтеи като теб са в основата на срутващата се икономика. Такива хора смятат, че другите са им длъжни. Лекарите например, според теб не заслужават адекватно заплащане, защото видиш ли си безработен/на. Но докато си безработен/на всъщност се храниш и имаш същите медицински нужди, както всички останали! Дори може да се окаже, че караш лъскав автомобил, в който наливаш гориво и прочее неща... От друга страна това прави заплатата на лекаря и чистачката еднакви и това би трябвало да много хубаво, нали така?

търтеи са банковите структури и ,,инвестиционните фондове!!! ,,системата,, има много ,,начини,, да те ,,разболява,,!!! с ,,догмата,, -по малко държава, те оставят в ръцете на ,,частните интереси,,!!! и не ми казваи че те не искат повече печалби с по малко разходи!!! дори и тези които работят и си плащат здравните вноски не -живеят а ,,съществуват,,!!! ако правиш разлика между двете!!! гражданинът не вярва на държавата!!!

Точно толкова недемократично е, този който си плаща здравните осигуровки и данъците да има по-малко права, отколкото тези, които не ги плащат.

На фалшивото му идва края-разликата е голяма много богати и бедни скоро ще има край.

наи-новото е че за да се регистрираш на адрес в немско трябва да изкараш интегразионен курс-товае пълно нарушение на човешките права.....

Pulna glupost e tova koeto kazvash

ами не е ,вчера ходих да регистрирам приятел и му казаха че трябвало да мине интеграционен курс....

по неината логика и ние трябва да въведем това за да се спре регистрацията на турците които гласуват за ислямската партия,интеграционен курс,за тях 6.месеца...

Ами няма да е против, на Германия й трябват евтини работнции, дупедавци, лизачи на подметки. Защото немски деца вече не се раждат, а броя на префинените германски старци нараства неимоверно. Германците мечтаят за такива плюнки като нашия президент например, такива ще поддържат.

наглостта на меркел е безкраиина...намесва се не веднъж в вътрешните работи на суверенни дъряви,а зад гърба и стои една черна ръка на американски президент....

Нито на Меркел, нито на Камерън може да се вярва ...

Геносе Меркел, Вие и вашата идеология се правите, че не разбирате нещо елементарно. Желязна завеса отново има, този път финансова. Не може един български пенсионер, синоним на скот, работил за Републиката 42 години, с неговите пършиви 150 лева пенсия да отиде не до вашата Германия, а дори до Павликени и Айтос. Ние така е ще си отидем от този свят, без да сме видели Франкурт, Мюнхен, Алпите, Париж, Лондон, Скандинавия. Невъзможно е, госпожо другарко от ГДР, и вие нарочно ни натресохте вашата демокрация, която се оказа с окови. Вместо нашите деца да ходят на тумби из Европа, както своите връстници на Запад, те бягат оттук завинаги. Защото вие ни дадохте Костов, Божков, Борисов, Софиянски, Василев, мутрите, олигарсите от ДС, дадохте ни подземието, буклука на нацията. С такива ние не само Европа няма да видим, ами дори собствената си страна. Която обичаме на думи, но не познаваме.

Кой ми сра в гащите? Кажете ми, как е възможно тези немци да ми серат в гаштите. Ето за това сме зле, защото масите са като теб, мен дядо ми преди 10.11 беше пенсионер, е пенсията му беше 90лв. Ти какво ще кажеш че с 50 долара преди 1989 можеш да отидеш до скандинавия ли?

Моята пенсия там е 19Х по висока от това което пишеш!

меркел иска задкулисно да управлява емиграцията ,а да не се пряма офицялен закон в англя...така в европа всичко да става задкулисно със глоби и санкции.....

емигрантите в германя се спират на друг принцип,само като се регистрираш на адрес-вече дължиш пари на германия...работиш или не...190е.на месец-здравна,17е.данак.телевизя,гсм,радяо...-наглостта е неописуема.....

Pulna glupost e tova koeto kazvash

Добре че е кака ви Меркел. Добре, че тя движи нещата иначе тъпите англичани щяха да ни бият шута.

Лицемерна нацистко, защо лъжеш?! Кой е наредил на нашите престъпни управляващи да връщат всички имигранти, които се опитват да стигнат до западна Европа? Орките са държани насила в БГ като в концентрационен лагер. Тези хора дори да искат да са полезни в БГ не могат защото няма работа и държавата ни е бедна,за да ги храни. Няма по-вредна държава в Европа от Германия.

Нормално е да не ги искат - имат си достатъчно и за тях полагат всевъзможни грижи. На вещия по всеки въпрос Ганьо никой не му е крив, че не може да си опази границите. Защо в Гърция не влизат? Освен това, и при най-добро желание и компетентност на България никой не може с нищо да бъде полезен - нещата у нас се разпадат необратимо.

Ганьо, защо тогава ни пречат да си пазим границата качествено? Защо разни толерирани в ЕС НПО-та ни обиждат,че сме расисти и лоши хора защото не приемаме орките? Защо ЕС не нареди на граничните си колонии да засилят контрола? Ако това се направи притока ще спре.

че в България има доста невежи ИДИОТИ? Не мога да повярвам че този е евентуално българин......

тези английски катъри да си стоят на острова с камилите

ами като е ПРОТИВ защо върна всичката паплач от кюрди, сириййци всякакъв друг боклук в Бг, при положение, че те дойдоха от БГ. Или нее толкова против или само привидно е против...? Възрастта и деменцията примесени със склероза си казват думата.

Разбира се че Германия е против. След 2 световни войни - опити да завладее Европа - накрая успя чрез Евро Съюза и няма да се откаже без бой!

И как точно са го завладяли? Не говорим немски, а англисйки масово, по магазините няма толкова немска стока колкото от Китай. Аман от повтаряне на клишета