Цветя и шампанско за желязната дама на ЕС Ангела Меркел

Европейските лидери подариха букет цветя и бутилка шампанско на германския канцлер Ангела Меркел, която днес празнува 60 години.

Обратно в новината

Коментари - Цветя и шампанско за желязната дама на ЕС Ангела Меркел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки съюз на България е завършвал с национална катастрофа.Вероятно това е карма.

Дъще ,прочети биографията ми и ще разбереш ,че аз и ЩАЗИ се срамуваме.

Снимката е от 1971, тоест 17 годишна. Второто и третото маце по хващат окото!

Още навремето Хитлер е забранил обръщението " gnädige Frau " - милостива госпожо, като е завил, че немската жена трябва да е твърда,не милостива ! Честит юбилей , госпожо Меркел !!!

На младини е била нудистка. Пуснете в търсачката "меркел гола" и ще я видите по катеричка ;-)

Меркел е родена и израснала в Източна Германия - ГДР, а те нямаше къде другаде да ходят на море, освен в България! Германките бяха "лесна плячка" за БГ гларусите.

Готина прическа )))

XXL

Щом, германците я наричат МУТИ, значи така трябва да я наричаме и ние. Какво значи желязна, тя по - скоро е неотстъпчива, по този женски, чаровен начин, в който виждаш съзиданието. Да е жива и здрава, тя семейството и. Какво ли, би се случило, с Европа, ако до нея имаше държавник от ранга на Шарл дьо Гол, както сега от изток има г/н Путин.

да и е честит рожденният ден, но като политик е пълен провал. Решението за подкрепа на банките през 2008 беше тъпо.

ами май названието баба е неправелен превод. Обичащите германци /и турци/ я наличат мило MUTTI което е МАМЕ /МАЙКО/Баба зчучи някак си унизително - е стар човек! Лидерите и на всички други партии /и опозицията/ я уважават и си я имат за НАШАТА Меркел- има статусът на кралицата на Германия. При нея няма обидни думи и унижителни действия. Култура!

всички в гер и се радват защото протестенските общества обожават да се държат задружно за оцеляване, не щото се уважават, а само от интерес и се самоубеждават, че нещо е много добро. Европа страда точно от тези глупави протестеански идеи, че треа да живееш в мизерия и да спестяваш... те немците спестяваха и си дадоха спестяванията на банките накрая да не рухнат. Неам търпение некой кенсианец да поеме кормилото на ЕС. Естествено, някак си всички политики, които се приемат последните 8 год в ЕС са някак си удобни за Германия все и поставят предимства докато остатакът от ЕС страда. Ама истината е, че горко ни, ако бъдещето на Европа е Германия или която и да е протестантска помийна яма.

приятно, не мога да се въздържа - дървен философе! Що не правиш по нататъка в задругата или да миеш нещо вместо да пишеш глупости - bloedes Arschloch. Иди ти да ги управиш - левак!

защо БАБА? Сигурно сравняват близките си жени с тази възраст - 60. Дори 60 години е много млад човек за добър лидар. Толкова милиони я обичат защото е скромна и кадърна, но за някои БЪЛГАРИ ТРЯБВА да има едно отрицателното БАБА! Отвръщават ме и се срамувам за това отношение на тези, които в същност сигурно нямат никакви успехи и то в НИЩО!

Баба Ангела е била комсомолски (FDJ) секретар в ГДР и е отговаряла за агитацията и за пропагандата!

Кой през младите си години не е бил в някакъв съюз. И с лепене на картинки в СТЕНВЕСНИЦИ на училището не се прави политика - стига с глупости и неосведоменост!

Наш кадър. Заслужава си шампанското!

А у нас -,,железните ,,црвени скумрии-Мая общата,Курнелия и слоницата Илианка,айшетата на доган,разпоретините на капута и варадеро -гюбекчийките на долен сайдера!

Честит рожден ден,ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА-60 ГОДИНИ! Дай Боже всекиму такъв лидер.Да,ама не.В нашата татковина нема такова чудо и нема да има в скоро време,защото почвата не е обогатена,за такъв урожай.Госпожо Меркел бъдете все така всеотдайна,любвеобилна,БЛАГОСЛОВЕННА от Всевишния...Пожелавам ви и в личен аспект дълголетие,радостни и щастливи мигове ,както в семейството,така и на най-етичната и възпитана в добронамереност нация...Още веднъж ЧЕСТИТО...

ЧРД г-жо Меркел, все така да сте двигател и да се опитате да промените ЕС към по-добро, здраве и успех !

Само Меркел "со кротце, со благо....и со малко кютек" ще оправи този Мики Маус Путин!

ЧРД БАБО

Дано да е с добри чувства, защото от уважението към болните и възрастните се съди какъв е морала и постиженията на една нация, а в Европа това е основна ценност..

БАБА Е ЖЕНА МУ и освен това му е съвсем нещожна - нищо е! Затова от завист и от българщина обижда без да мисли!

Да е жива и Здрава!!! Велика жена и велик лидер!!! Имам 5 роднини, които учиха в Германия. После се устроиха на работа, създадоха семейства и народиха деца. Не желаят и да помислят за България!!! За тях и Меркел и Германия са прекрасни!

Дрон

Пожелавам на Меркел да бъде още 30 години канцлер на Германия.Страхотна дама е, умна , лъчезарна, властна, компетентна по всички въпроси.Аз се чудя как може атомен физик като нея да разбира толкова много от икономика и финанси!тя е роден лидер, възхищавам и се за всичко! Честит рожден ден госпожо Меркел!Здраве, успехи, късмет и любов от хората ти желая!

Незная дали разбира от икономика, но явно слуша умните специалисти без да робува на партийните пристрастия, в полза на Германия. От кога проф. Чирков говори, че там има нещо като съвет на старейшините, а у нас гледаме да не ги слушаме, вчера някой написа, че Костов е за пенсия, не се вслушват, че Костов може да дава решения с опита си, ето това е разликата..

Поздравления. Такива хора трябват, които могат да дават отпор на руския агресор.

Меркел е подходяща и заради уважението,което получава от Путин. Каквото и да си говорим, те двамата си имат приказка и се харесват. С нея начело Путин винаги ще е склонен на отстъпки.

Прекрасна е! Жалко, че нямаме подобен лидер. То няма и как да имаме, цветя не растат на сметището.

Имаме, но руският агресор е покрил всичко и отгоре е само утайката.

Жива и здрава и все така желязна!!!

Ало, журналистите? 60 години не са юбилей, а кръгла годишнина. Юбилей са 50 години...

доц.Борислав Георгиев: "Думата юбилей препраща към определена еврейска старозаветна традиция и означава тържествено отбелязване на петдесетгодишнина. Както е казано в Глава 25 на Третата книга Моисеева Левит, петдесетата година да ви бъде юбилей. Според Третата книга Моисеева по време на юбилея всички роби биват освобождавани, ипотекираните земи както бихме се изразили днес се връщат на собствениците си (В юбилейната година всеки да се върне във владението си така гласи 13-ия стих от 25 глава) и нивите да останат незасяти. Затова казвам, че 25 години са половин юбилей или полуюбилей. Строгата европейска традиция държи на точната употреба на тази дума и европейските речници посочват, че и съвременното значение на думата означава петдесетгодишнина, без обаче да се прилагат тези екстри, описани в Третата книга на Моисей, които са все още актуални спрямо годината 2002. Ние обаче сме склонни да употребяваме тази дума за всяка по-кръгла годишнина, което рязко влиза в противоречие с еврейската традиция. Американците са също по-фриволни и наричат юбилей както петдесетгодишнината, така и 25-годишнината."