Коментари - Анджей Дуда отстъпи за абортите: Жените сами да решат | Днес.dir.bg

Анджей Дуда отстъпи за абортите: Жените сами да решат

Президентът на Полша промени позицията си на фона на масовите протести

Обратно в новината

Коментари - Анджей Дуда отстъпи за абортите: Жените сами да решат | Днес.dir.bg

Коментари

Ludiamaus

В 21 век, средновековни ценности. Има твърдения, че причина за обърканатаа сексуалност и деца с увреждания са в резултат на антибиотиците в пилешкото от бройлери, в яйцата при носачки гледани на конвеер, подобно твърдение има и за свинското отглеждано във ферми. При толкова много противозачатъчни препарати и таблетки, там също има процент на несигурност не само от нежелано забременяване, а и от увреждане на плода. Като сложим наркотиците, алкохола, замърсяването е ясно че не всяка бременност трябва да се състои. И ето един президент и попове решават не на абортите и повече изродени деца Каква е разликата тогава между мюсулманина Реджеп и християнина -католик Анджей; има ли такава ... Във връзка с написаното , а и за онези перманентно гласуващи с минус; След първото раждане на кучката ми и това че живееше с мъжкото, по съвет на ветеринар вместо кастрация два пъти при разгонване и давахме противозачатъчни, в един момент почна да прави фалшива бременност, и "раждаше" тъмно кафява течност на 59 -61 ден. Поради което са направи пълна кастрация целите тръби бяха като грозд от цисти

Жените имат право на избор! Тръмп може да загуби гласовете на жените по същата причина? Абортите забранени,а да се сношаваш с момченца може?

Ludiamaus

А, практиката казва че и кокошките стават, козичките не са слезли от мода, с кучетата е по -кофти не са ли разганени кучките хапят

Тия още живеят в 15 век. Още вярват в някакъв измислен господ.

Ти и в 30-ти век да живееш - същият гьон си оставаш!

ГОЛЯМА ДУДА СИ БЕ! КЛЕКНА ЛИ ИМ НА САТАНИСТИТЕ! ЗНАЧИ ЗА УБИЙСТВАТА НА МАЛКИ ДЕЦА ДА СИ РЕШАВАТ САМИ А? А ЗАЩО ТОГАВА ВИЕ РЕШАВАТЕ ВМЕСТО НАС ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НИ? НАЛИ НАШЕТО ТЯЛО СИ ЕНАШЕ, НАЛИ РАЗПОЛАГАМЕ С НЕГО? Е ЗАЩО ТОГАВА ЗА КОВИДА ДА Е Е РАЗЛИЧНО?

Ludiamaus

В същност заинтересувайте се от разговорният речник във Видинско, михайловградско, берковско КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА "ДУДА", (ДУДАТА)

Обратно в средновековието. Бързо почва да си личи кои страни са в Европа, само като географски координати. По манталитет по-скоро са някъде в анадола.

И кое по-точно е средновековното? Защото това с абортите ужасно много прилича на една практика при която се жертват бебета!!! Само леко името на идола е сменен! Лично България и загубила над 5 000 000 души население заради идола по-добър живот и не е сега времето! После пак ревете че циганите и турците имали по много деца!

УБИЙСТВОТО НА НЕВИННИ ДЕЦА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ Е ПРИЗНАК, ЧЕ НЕ СМЕ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО! ДА ВИ ИМАМ КУХИТЕ ГЛАВИ, СИГУРНО ВИ Е МНОГО ЛЕСНО!

олигофрена, дето ще роди Ти ли ще му бършеш задника и като стане на 40 Какъв е смисъла да живееш прикован в инвалидна количка от дете, с куп ментални и физически проблеми. Това не е живот а вегетиране И да, една жена има право да вземе решение, дали да роди иедно дете или не, докато е свързано с нея чрез пъпната връв, то е част от нея, отделно същество е когато се прекъсне пъпната връв

Да, бе, да... Къде са правозащитните организации да се изкажат в полза на неродените деца? Или тях ще ги убиваме с лекота А после лицемерно ще ревем и ще проклинаме целия свят, когато някое бебе умре. Лицемерци, малко ви е това! Няма да познае до края на живота си щастието тази жена, което убие детето си в утробата си. Да сте наясно, глупендери!

Ще види ли щастие тази жена ако гледа дете, което живее едва??!! Не ти искам отговора. Явно си мъж и мисълта ти е само до някъде....

Е как на тази земя няма щастие ако детето не е високо, русо със сини очи, пълен отличник от яслата + 2-3 магистратури и докторска степен! Само тогава една ЖЕНА ще е щастлива. Иначе са много щастливи като гледат жаби, костенурки, котки и кучета............

Трябва да се отучиш от желанието винаги да демонстраш простотията си! не се хващай да разсъждаваш върху неща, които не се вместват в ограниченото ти мозг!

Ludiamaus

Откачалко, къв ти е проблема на тебе! Да не си от "левый берег" затова ли се ръгаш в омикрото, а сестрати е последователка на САФО! Затова ли мечтатат ти е "ЗАДНА ПРАШКА"! В арабският свят има една такава обосновка "ЗАДНАТА ПРАШКА Е ЗА УДОВОЛСТВИЕ!", НОРМАЛНИЯТ СЕКС Е ЗА ПРАВЕНЕ НА ДЕЦА! Та за това е обичайно мъжете да се менкат (подобно охлювите) един път мъж, втори път жена, а масово пък жените са почитаталки на САФО

Полша е наистина кофти страна. Много отдавна смятам така. Относно това дали има право някой да се роди или не, мисля, че това си е лично решение. Не можеш да задъпжиш някой да отглежда болно дете или такова, което ще живее само в мъки и агония или още повече такова, на което не писано да живее дълго. Вие наистина нямате право да правите чужд избор. Гледайте себе си и живота си!

дори и да има такава майка-героиня, таткото обикновено си хваща пътя и изчезва. А иначе - мъже решават може ли една жена да разполага с тялото си.??? Въпрос - в Германия плаща ли се скъпо за аборт? защото съм сигурна пхиляди полякини вече са проучили

Aха, не можеш ти да решиш какво е писано, а взимаш че ти го написваш за да си по-сигурен.......... А дали не сте загрижени повече за собствения си живот от колкото за мъката на тези деца да живеят? А и има доста случай в които медицината ГРЕШИ и деца които са диагностицирани като увредени са си съвсем добре! До другата коментираща, дето сама ще ги гледа направо хващай пътя за германия. Там скоро ще има служебни родители, въобще няма да се мъчиш да гледаш деца!

Полша е с население 38 милиона, толкова няма да могат да ги гледат тези 1100 деца до ри и да изискват специални грижи. Уникално лицемерно е западното общество!

Колко мила информация! А къде са снимките как полицията бие жените (а, вярно,можем да си ги видим по Би-Би-Си както преди много години). Сега какво ще правим? Може би Лукашенко да поиска от Дуда да си подаде оставката? Как бързо бумерангът, който "демократична" Полша хрърли по Беларус им се върна обратно!

В Казахстан жените ги ядем но не и без преди това да ги изнасилим анално с върбови клони.

Българи сте изроди, свине и гадове, малко ви клали турци пет века, жалко че не ви изклаха и изчистиха.

Бъди оптимист, рядко лайно, копеле българско.

и гласът на дойче веле не закъсня... :-)))

Руска свньо, жалко че вас не изклали татари, да не мърсите лицето на земята. Руски утрепки, педерастът путин всички ви е ебал в главите!

Такива като тебе трябва да се издирват, залавят и след това да отиваш да чукаш павета, да ти дойде акъла в празната кратуна!

По тази тема винаги ще има спорове. То е като за яйцето и кокошката. Не забравяйте обаче, че вие сте имали шанса да се родите. Други няма да го имат.

Койн не е трябвало, не се е родил. Господ си знае работата.

УЖАСТ! САТАНИСТ! КОЙТО Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ РОДИ Е ЗАЧЕНАТ ,УБИЕЦО! ВИЕ СТЕ УБИЙЦИ И НАЙ-ГНУСНИ И ПРЕЗРЯНИ В ОЧИТЕ НА ГОСПОД! ДА НЕ СИ ПОСМЯЛ ДА СПОМЕНАВАШ ИМЕТО МУ!

въпросът за яйцето и кокошката го реши още пурко. той каза, че много ясно е, че кокочката е била първо. защото кокошка може да ти долети отвсекъде, докато яйцето за да полети се нуждае от външни сили... :-))) аз съм имал шанса да се родя, защото така са решили родителите ми, въпреки, че не са знаели, че ще се родя точно аз, нали разбирате. ако женъта е била насилена, тя сама и никой друг трябва да реши дали да запази идиота на идиота насилник.

И що да е идиот ами примерно идиота не си ти?

Ако Ердо изнасили Пути и Пути забременее, трябва ли да роди? А обратното?

Заради това и я желаеХА и Русия и Германия. Житницата на Европа. И nри война винаги първа го отнасяше. Ама това свърши. Вече има откъде да се внася жито и без Полша и Украйна. Вече Черноморието ще го отнесе първо. Това е новият стратегически център. А където се водят войни или дори военни учения не се прави туризъм. И няма мир.

Гледах репортаж от протестите. Направи ми впечатление колко демократично и добронамерено полицията биеше протестиращите.

Защо един мъж трябва да решава дали жената има право на аборт??? Мъжете са безполезни същества, престъпници!

много добра ирония. но поставянето на всички мъже под един знаменател може да го направи само някоя бабка от закъснелите с реакцията си от движения, като "ми ту". или някой откровен педерас. :-)))

да не съм голословен, ще дам пример с попето от ватикана. той никога не е имал жена, за деца да не говорим... точно такива, като тоя нямат право да се месят по тия въпроси...

Нали ако не е имало мъж, нямаше да те има теб, жената? Или щеше да те има само в една бройка - Ева. Според биологията и антропологията, ролята на жената е да ражда и бави деца. А на мъжът да е работотоспособен и ловоспособен, докато вие сте "трудни". Да може да ловува и да ви пази, докато сте бременни. Всеки си има функция, дадена от бога. Няма излишни.

Ходи малко по-надолу към турция и се изкажи така. та може и да има някаква полза от тебе!

Такива индивиди като Дуда трябва да служат за назидание на околните да използват муждуушното пространство, когато решават дали и за кого да гласуват на следващите избори. Изборите не са само за едни хрантутници и клоуни, а избор на хора, които определят бъдещето и имат властта да се намесват дори в такива строго интимни сфери.

Нищо интимно няма в това докторето да бърка в утробата с железа и да вади неродени бебета на парчета. и после да си ги реди да види дали е събрал всичките части!

Една статия, но на руски: "«Вы не очень представляете, что Польша за государство» — эксклюзивный комментарий «Русской Весне» из Варшавы" Интервю с рускиня, която живее във Варшава над 20 години. И дава много интересна информация. Едно, че е обективна, а друго, че дава неща от бита и обществото, които без да си живял там няма да ги разбереш. Което обяснява и тези вълнения и манталитета на тези хора. Такива статии предоставят ценна информация, защото обиновено са изчистени от лъскавината на медиите. Не винаги, но се усеща. Специално от тук се разбира и темата за абортите и последните вълнения, като причини за тях.

винаги съм бил за това, жената да има последната дума, дали да запази в утробата си нещото, което някои слабоумници наричат "човек". човеци не могат да се нарекат много от самите тях, дълго, дълго след раждането им, но не са само те от тая категория... жената трябва да има последната дума, най-малкото защото неийният живот е пряко свързан с "плода" дори след раждането. благодарим за вниманито.

Майка ти не е мислила като теб,че сега да пишеш в дир

майка ми е имала последната дума и ме е оставила, за ваше щастие!!! и за теб е имала последната дума и те е оставила, за наше, всеобщо нещастие... защото от теб не е произлезъл човек и до ден днешен... :-)))

Ще отстъпи я, иначе столът му ще е разклатен. А иначе- неофициално ще се създават трудности да се правят аборти.

Тези, които им давате да решават , да не забравят , че те самите вече са родени!

Да предположим родени с желание от родителите. Като се замисля ми е трудно да си представя, че някой би искал да се роди при родители, които не го искат

Ми като не го искат, защо са го направили? То трябва малко акъл, начини за пазене има бол.

Щото иначе щяхте да раждате, щете или не щете? Майтапчия... Всяка жена винаги ще си намери начин да се оттърве от нежелано дете. Но ще се застраши животът й, защото няма да е в нормални условия. Единствено това ще се постигне. Полша е член на ЕС. Има институция Съд за правата на човека към ЕС. Всяка пълнолетна жена, койято направи аборт и всеки лекар, който е извършил процедурата, ще спечели дело в него. За наказателна отговорност не може и да се мисли, нежели да се говори. Бангладеш е 180 милиона, точно защото няма никакъв контрол над раждаемостта. А е с територия почти колкото на България и население по-голямо от това на Русия. В Бангладеш е мизерия и бедност. Контролът над раждаемостта е част от съвременната цивилизацията. Където го има - има ред, законност и справедливост. Където го няма има тотална липса на опазване на околната среда, бюджетен дефицит, липса на или основно образование, бедност, корупция. МИЗЕРИЯ!

Едва ли си чувал за Амишите, живеещи предимно в щата Пенсилвания и имащи средно по 7 (седем) деца на семейство, и за които преобладаващото мнение отатък Океана е, че са цивилизовани, миролюбиви и научени на ред, а и със сигурност не умират от глад.

Най-малкото холивуд редовно се гаври с тях. Те, обаче, са железни християни, макар и сектанти. Отричат технологиите, те... Не ползУват компютри, телефони и дори автомобили. Няма как да се развратят и са капсуловани. А щом преобладаващото мнение за тях отвъд Атлантическия океан е, че са миролюбиви и научени на ред, кой ще ги остави да умират от глад? Дори да не могат да се издържат, а те не могат. Ще си ги наглеждат, естествено.

И на колко години си родила или си станала майка?

А за генетичните заболявания при амишите чувал ли си?! Защото там се чифтосват в затворена общност....

Адекватно решение. Ембрионът не е човек. Той е изцяло зависим от майката и тя трябва да има свобода да решава. Абортът е 100 пъти по- добра възможност от раждането на нежелано от майката дете.

Как смяташ, кога и на каква база можеш да наречеш ембриона човек? След Х време защото става нещо в него? След Х време защото така е решил някой? След като излезе и започне да диша е човек? Каква е характеристиката по която един човек е човек а не ембрион? Питам без да се заяждам

Когато се роди.

Казваш Ембрионът не е човек. Той е изцяло зависим от майката и тя трябва да има свобода да решава. Означава ли това, че всички зависими от някой могат да бъдат елиминирани когато този някой реши? Хора в кома например или хора с ментално заболяване

не защото те не зависят от живота на друг човек

Дуда не може да забранява аборти!

Не ги разбирам тези в Полша.. Това е геноцид спрямо женския пол. Никога не бих допуснала държавата да се разпорежда с моето тяло. И ставаме свидетели на това в 21 век... Ужасно е !

Браво на поляците. Върнаха се обратно в цивилизования свят.

Циганките аборт не правят - ръгай чушки в боба и живей на социално подпомагане. хе-хе

В някои държави политиците се вслушват в протестите. Вероятно и там одобрението за протеста е над 70% като при нас , но техните политици може да бъдат преизбрани за разлика от пожарникаря. Каква политическа драма :)

Какво разочарование

Както винаги мина на позицията на гей общността.

Толкова ли е сложно да се използва презерватив.

Толкова ли е сложно да мислиш?

Става дума за увреждане на плода, ако искаш ще ти го нарисувам ако не схващаш колко е нелогичен коментарът ти...

Всъщност неразбрах проблема за ползване на презервативи, нито минусите които са ти нахвърляли.

Виж какво ще ти кажа и ще ти отворя очите относно секса. Презервативът може да се изхлузи. По време на секс стават грешки.

Ами за мъжете явно е проблем...щото нали презерватива бил все едно да ближеш сладолед през стъкло и други глупотевини. Освен това всеки се бара голям е.ач...ама късно го извадил

Лошото е когато свободията превърна абортите във форма на антиконцептив. Напъват се нейде щото им било вървежно, напито и готино, не вземат мерки и после аборт. Абортът би трябвало да бъде крайна мярка, А свободията да се замени с образование, култура, поемане на отговорност за делата които вършиш и ако се наложи всички уенички да бъдат заведени в болница и да гледат аборт. И всички ученици също. Да видят болката, страха, рискоете и сълзите. И да си държат дронголите и кълките затворени и да вземат мерки. Другото граничи със смъртна присъда в много от случаите

Ама е..ти са бе,мамка ви долна ! Направо ми писна от вас !

Този със сигурност е дуда!

Може да отидат в съседна държава да абортират.

При 7 милиарда (и се увеличават) да забраняваш абортите?!

Почти 8 милиарда вече.

Полша е десетки милиони, а кривокраките полушимпанзета милиарди, но махнаха всички забрани.

Да бе, така е, но В Полша раждаемостта е едва от порядъка на 1,4 дете на жена, което ще рече, че след n на брой поколения, Полша всъщност ще се обезлюди. Така че това с "Твърде много станахме" по-скоро го обясни на негрите от Нигер, Ангола, Конго, Мали и т.н. Справка: ru.wikipedia.org/wiki/Списокстранпосуммарномукоэффициенту_рождаемости

По-евливи от чехи, дори. По-бедни от чехи, дори. По-прости от чехи, дори.

Коментари - Анджей Дуда отстъпи за абортите: Жените сами да решат | Днес.dir.bg

Анджей Дуда отстъпи за абортите: Жените сами да решат

Президентът на Полша промени позицията си на фона на масовите протести

Обратно в новината

Коментари - Анджей Дуда отстъпи за абортите: Жените сами да решат | Днес.dir.bg

Коментари

Ludiamaus

В 21 век, средновековни ценности. Има твърдения, че причина за обърканатаа сексуалност и деца с увреждания са в резултат на антибиотиците в пилешкото от бройлери, в яйцата при носачки гледани на конвеер, подобно твърдение има и за свинското отглеждано във ферми. При толкова много противозачатъчни препарати и таблетки, там също има процент на несигурност не само от нежелано забременяване, а и от увреждане на плода. Като сложим наркотиците, алкохола, замърсяването е ясно че не всяка бременност трябва да се състои. И ето един президент и попове решават не на абортите и повече изродени деца Каква е разликата тогава между мюсулманина Реджеп и християнина -католик Анджей; има ли такава ... Във връзка с написаното , а и за онези перманентно гласуващи с минус; След първото раждане на кучката ми и това че живееше с мъжкото, по съвет на ветеринар вместо кастрация два пъти при разгонване и давахме противозачатъчни, в един момент почна да прави фалшива бременност, и "раждаше" тъмно кафява течност на 59 -61 ден. Поради което са направи пълна кастрация целите тръби бяха като грозд от цисти

Жените имат право на избор! Тръмп може да загуби гласовете на жените по същата причина? Абортите забранени,а да се сношаваш с момченца може?

Ludiamaus

А, практиката казва че и кокошките стават, козичките не са слезли от мода, с кучетата е по -кофти не са ли разганени кучките хапят

Тия още живеят в 15 век. Още вярват в някакъв измислен господ.

Ти и в 30-ти век да живееш - същият гьон си оставаш!

ГОЛЯМА ДУДА СИ БЕ! КЛЕКНА ЛИ ИМ НА САТАНИСТИТЕ! ЗНАЧИ ЗА УБИЙСТВАТА НА МАЛКИ ДЕЦА ДА СИ РЕШАВАТ САМИ А? А ЗАЩО ТОГАВА ВИЕ РЕШАВАТЕ ВМЕСТО НАС ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НИ? НАЛИ НАШЕТО ТЯЛО СИ ЕНАШЕ, НАЛИ РАЗПОЛАГАМЕ С НЕГО? Е ЗАЩО ТОГАВА ЗА КОВИДА ДА Е Е РАЗЛИЧНО?

Ludiamaus

В същност заинтересувайте се от разговорният речник във Видинско, михайловградско, берковско КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА "ДУДА", (ДУДАТА)

Обратно в средновековието. Бързо почва да си личи кои страни са в Европа, само като географски координати. По манталитет по-скоро са някъде в анадола.

И кое по-точно е средновековното? Защото това с абортите ужасно много прилича на една практика при която се жертват бебета!!! Само леко името на идола е сменен! Лично България и загубила над 5 000 000 души население заради идола по-добър живот и не е сега времето! После пак ревете че циганите и турците имали по много деца!

УБИЙСТВОТО НА НЕВИННИ ДЕЦА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ Е ПРИЗНАК, ЧЕ НЕ СМЕ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО! ДА ВИ ИМАМ КУХИТЕ ГЛАВИ, СИГУРНО ВИ Е МНОГО ЛЕСНО!

олигофрена, дето ще роди Ти ли ще му бършеш задника и като стане на 40 Какъв е смисъла да живееш прикован в инвалидна количка от дете, с куп ментални и физически проблеми. Това не е живот а вегетиране И да, една жена има право да вземе решение, дали да роди иедно дете или не, докато е свързано с нея чрез пъпната връв, то е част от нея, отделно същество е когато се прекъсне пъпната връв

Да, бе, да... Къде са правозащитните организации да се изкажат в полза на неродените деца? Или тях ще ги убиваме с лекота А после лицемерно ще ревем и ще проклинаме целия свят, когато някое бебе умре. Лицемерци, малко ви е това! Няма да познае до края на живота си щастието тази жена, което убие детето си в утробата си. Да сте наясно, глупендери!

Ще види ли щастие тази жена ако гледа дете, което живее едва??!! Не ти искам отговора. Явно си мъж и мисълта ти е само до някъде....

Е как на тази земя няма щастие ако детето не е високо, русо със сини очи, пълен отличник от яслата + 2-3 магистратури и докторска степен! Само тогава една ЖЕНА ще е щастлива. Иначе са много щастливи като гледат жаби, костенурки, котки и кучета............

Трябва да се отучиш от желанието винаги да демонстраш простотията си! не се хващай да разсъждаваш върху неща, които не се вместват в ограниченото ти мозг!

Ludiamaus

Откачалко, къв ти е проблема на тебе! Да не си от "левый берег" затова ли се ръгаш в омикрото, а сестрати е последователка на САФО! Затова ли мечтатат ти е "ЗАДНА ПРАШКА"! В арабският свят има една такава обосновка "ЗАДНАТА ПРАШКА Е ЗА УДОВОЛСТВИЕ!", НОРМАЛНИЯТ СЕКС Е ЗА ПРАВЕНЕ НА ДЕЦА! Та за това е обичайно мъжете да се менкат (подобно охлювите) един път мъж, втори път жена, а масово пък жените са почитаталки на САФО

Полша е наистина кофти страна. Много отдавна смятам така. Относно това дали има право някой да се роди или не, мисля, че това си е лично решение. Не можеш да задъпжиш някой да отглежда болно дете или такова, което ще живее само в мъки и агония или още повече такова, на което не писано да живее дълго. Вие наистина нямате право да правите чужд избор. Гледайте себе си и живота си!

дори и да има такава майка-героиня, таткото обикновено си хваща пътя и изчезва. А иначе - мъже решават може ли една жена да разполага с тялото си.??? Въпрос - в Германия плаща ли се скъпо за аборт? защото съм сигурна пхиляди полякини вече са проучили

Aха, не можеш ти да решиш какво е писано, а взимаш че ти го написваш за да си по-сигурен.......... А дали не сте загрижени повече за собствения си живот от колкото за мъката на тези деца да живеят? А и има доста случай в които медицината ГРЕШИ и деца които са диагностицирани като увредени са си съвсем добре! До другата коментираща, дето сама ще ги гледа направо хващай пътя за германия. Там скоро ще има служебни родители, въобще няма да се мъчиш да гледаш деца!

Полша е с население 38 милиона, толкова няма да могат да ги гледат тези 1100 деца до ри и да изискват специални грижи. Уникално лицемерно е западното общество!

Колко мила информация! А къде са снимките как полицията бие жените (а, вярно,можем да си ги видим по Би-Би-Си както преди много години). Сега какво ще правим? Може би Лукашенко да поиска от Дуда да си подаде оставката? Как бързо бумерангът, който "демократична" Полша хрърли по Беларус им се върна обратно!

В Казахстан жените ги ядем но не и без преди това да ги изнасилим анално с върбови клони.

Българи сте изроди, свине и гадове, малко ви клали турци пет века, жалко че не ви изклаха и изчистиха.

Бъди оптимист, рядко лайно, копеле българско.

и гласът на дойче веле не закъсня... :-)))

Руска свньо, жалко че вас не изклали татари, да не мърсите лицето на земята. Руски утрепки, педерастът путин всички ви е ебал в главите!

Такива като тебе трябва да се издирват, залавят и след това да отиваш да чукаш павета, да ти дойде акъла в празната кратуна!

По тази тема винаги ще има спорове. То е като за яйцето и кокошката. Не забравяйте обаче, че вие сте имали шанса да се родите. Други няма да го имат.

Койн не е трябвало, не се е родил. Господ си знае работата.

УЖАСТ! САТАНИСТ! КОЙТО Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ РОДИ Е ЗАЧЕНАТ ,УБИЕЦО! ВИЕ СТЕ УБИЙЦИ И НАЙ-ГНУСНИ И ПРЕЗРЯНИ В ОЧИТЕ НА ГОСПОД! ДА НЕ СИ ПОСМЯЛ ДА СПОМЕНАВАШ ИМЕТО МУ!

въпросът за яйцето и кокошката го реши още пурко. той каза, че много ясно е, че кокочката е била първо. защото кокошка може да ти долети отвсекъде, докато яйцето за да полети се нуждае от външни сили... :-))) аз съм имал шанса да се родя, защото така са решили родителите ми, въпреки, че не са знаели, че ще се родя точно аз, нали разбирате. ако женъта е била насилена, тя сама и никой друг трябва да реши дали да запази идиота на идиота насилник.

И що да е идиот ами примерно идиота не си ти?

Ако Ердо изнасили Пути и Пути забременее, трябва ли да роди? А обратното?

Заради това и я желаеХА и Русия и Германия. Житницата на Европа. И nри война винаги първа го отнасяше. Ама това свърши. Вече има откъде да се внася жито и без Полша и Украйна. Вече Черноморието ще го отнесе първо. Това е новият стратегически център. А където се водят войни или дори военни учения не се прави туризъм. И няма мир.

Гледах репортаж от протестите. Направи ми впечатление колко демократично и добронамерено полицията биеше протестиращите.

Защо един мъж трябва да решава дали жената има право на аборт??? Мъжете са безполезни същества, престъпници!

много добра ирония. но поставянето на всички мъже под един знаменател може да го направи само някоя бабка от закъснелите с реакцията си от движения, като "ми ту". или някой откровен педерас. :-)))

да не съм голословен, ще дам пример с попето от ватикана. той никога не е имал жена, за деца да не говорим... точно такива, като тоя нямат право да се месят по тия въпроси...

Нали ако не е имало мъж, нямаше да те има теб, жената? Или щеше да те има само в една бройка - Ева. Според биологията и антропологията, ролята на жената е да ражда и бави деца. А на мъжът да е работотоспособен и ловоспособен, докато вие сте "трудни". Да може да ловува и да ви пази, докато сте бременни. Всеки си има функция, дадена от бога. Няма излишни.

Ходи малко по-надолу към турция и се изкажи така. та може и да има някаква полза от тебе!

Такива индивиди като Дуда трябва да служат за назидание на околните да използват муждуушното пространство, когато решават дали и за кого да гласуват на следващите избори. Изборите не са само за едни хрантутници и клоуни, а избор на хора, които определят бъдещето и имат властта да се намесват дори в такива строго интимни сфери.

Нищо интимно няма в това докторето да бърка в утробата с железа и да вади неродени бебета на парчета. и после да си ги реди да види дали е събрал всичките части!

Една статия, но на руски: "«Вы не очень представляете, что Польша за государство» — эксклюзивный комментарий «Русской Весне» из Варшавы" Интервю с рускиня, която живее във Варшава над 20 години. И дава много интересна информация. Едно, че е обективна, а друго, че дава неща от бита и обществото, които без да си живял там няма да ги разбереш. Което обяснява и тези вълнения и манталитета на тези хора. Такива статии предоставят ценна информация, защото обиновено са изчистени от лъскавината на медиите. Не винаги, но се усеща. Специално от тук се разбира и темата за абортите и последните вълнения, като причини за тях.

винаги съм бил за това, жената да има последната дума, дали да запази в утробата си нещото, което някои слабоумници наричат "човек". човеци не могат да се нарекат много от самите тях, дълго, дълго след раждането им, но не са само те от тая категория... жената трябва да има последната дума, най-малкото защото неийният живот е пряко свързан с "плода" дори след раждането. благодарим за вниманито.

Майка ти не е мислила като теб,че сега да пишеш в дир

майка ми е имала последната дума и ме е оставила, за ваше щастие!!! и за теб е имала последната дума и те е оставила, за наше, всеобщо нещастие... защото от теб не е произлезъл човек и до ден днешен... :-)))

Ще отстъпи я, иначе столът му ще е разклатен. А иначе- неофициално ще се създават трудности да се правят аборти.

Тези, които им давате да решават , да не забравят , че те самите вече са родени!

Да предположим родени с желание от родителите. Като се замисля ми е трудно да си представя, че някой би искал да се роди при родители, които не го искат

Ми като не го искат, защо са го направили? То трябва малко акъл, начини за пазене има бол.

Щото иначе щяхте да раждате, щете или не щете? Майтапчия... Всяка жена винаги ще си намери начин да се оттърве от нежелано дете. Но ще се застраши животът й, защото няма да е в нормални условия. Единствено това ще се постигне. Полша е член на ЕС. Има институция Съд за правата на човека към ЕС. Всяка пълнолетна жена, койято направи аборт и всеки лекар, който е извършил процедурата, ще спечели дело в него. За наказателна отговорност не може и да се мисли, нежели да се говори. Бангладеш е 180 милиона, точно защото няма никакъв контрол над раждаемостта. А е с територия почти колкото на България и население по-голямо от това на Русия. В Бангладеш е мизерия и бедност. Контролът над раждаемостта е част от съвременната цивилизацията. Където го има - има ред, законност и справедливост. Където го няма има тотална липса на опазване на околната среда, бюджетен дефицит, липса на или основно образование, бедност, корупция. МИЗЕРИЯ!

Едва ли си чувал за Амишите, живеещи предимно в щата Пенсилвания и имащи средно по 7 (седем) деца на семейство, и за които преобладаващото мнение отатък Океана е, че са цивилизовани, миролюбиви и научени на ред, а и със сигурност не умират от глад.

Най-малкото холивуд редовно се гаври с тях. Те, обаче, са железни християни, макар и сектанти. Отричат технологиите, те... Не ползУват компютри, телефони и дори автомобили. Няма как да се развратят и са капсуловани. А щом преобладаващото мнение за тях отвъд Атлантическия океан е, че са миролюбиви и научени на ред, кой ще ги остави да умират от глад? Дори да не могат да се издържат, а те не могат. Ще си ги наглеждат, естествено.

И на колко години си родила или си станала майка?

А за генетичните заболявания при амишите чувал ли си?! Защото там се чифтосват в затворена общност....

Адекватно решение. Ембрионът не е човек. Той е изцяло зависим от майката и тя трябва да има свобода да решава. Абортът е 100 пъти по- добра възможност от раждането на нежелано от майката дете.

Как смяташ, кога и на каква база можеш да наречеш ембриона човек? След Х време защото става нещо в него? След Х време защото така е решил някой? След като излезе и започне да диша е човек? Каква е характеристиката по която един човек е човек а не ембрион? Питам без да се заяждам

Когато се роди.

Казваш Ембрионът не е човек. Той е изцяло зависим от майката и тя трябва да има свобода да решава. Означава ли това, че всички зависими от някой могат да бъдат елиминирани когато този някой реши? Хора в кома например или хора с ментално заболяване

не защото те не зависят от живота на друг човек

Дуда не може да забранява аборти!

Не ги разбирам тези в Полша.. Това е геноцид спрямо женския пол. Никога не бих допуснала държавата да се разпорежда с моето тяло. И ставаме свидетели на това в 21 век... Ужасно е !

Браво на поляците. Върнаха се обратно в цивилизования свят.

Циганките аборт не правят - ръгай чушки в боба и живей на социално подпомагане. хе-хе

В някои държави политиците се вслушват в протестите. Вероятно и там одобрението за протеста е над 70% като при нас , но техните политици може да бъдат преизбрани за разлика от пожарникаря. Каква политическа драма :)

Какво разочарование

Както винаги мина на позицията на гей общността.

Толкова ли е сложно да се използва презерватив.

Толкова ли е сложно да мислиш?

Става дума за увреждане на плода, ако искаш ще ти го нарисувам ако не схващаш колко е нелогичен коментарът ти...

Всъщност неразбрах проблема за ползване на презервативи, нито минусите които са ти нахвърляли.

Виж какво ще ти кажа и ще ти отворя очите относно секса. Презервативът може да се изхлузи. По време на секс стават грешки.

Ами за мъжете явно е проблем...щото нали презерватива бил все едно да ближеш сладолед през стъкло и други глупотевини. Освен това всеки се бара голям е.ач...ама късно го извадил

Лошото е когато свободията превърна абортите във форма на антиконцептив. Напъват се нейде щото им било вървежно, напито и готино, не вземат мерки и после аборт. Абортът би трябвало да бъде крайна мярка, А свободията да се замени с образование, култура, поемане на отговорност за делата които вършиш и ако се наложи всички уенички да бъдат заведени в болница и да гледат аборт. И всички ученици също. Да видят болката, страха, рискоете и сълзите. И да си държат дронголите и кълките затворени и да вземат мерки. Другото граничи със смъртна присъда в много от случаите

Ама е..ти са бе,мамка ви долна ! Направо ми писна от вас !

Този със сигурност е дуда!

Може да отидат в съседна държава да абортират.

При 7 милиарда (и се увеличават) да забраняваш абортите?!

Почти 8 милиарда вече.

Полша е десетки милиони, а кривокраките полушимпанзета милиарди, но махнаха всички забрани.

Да бе, така е, но В Полша раждаемостта е едва от порядъка на 1,4 дете на жена, което ще рече, че след n на брой поколения, Полша всъщност ще се обезлюди. Така че това с "Твърде много станахме" по-скоро го обясни на негрите от Нигер, Ангола, Конго, Мали и т.н. Справка: ru.wikipedia.org/wiki/Списокстранпосуммарномукоэффициенту_рождаемости

По-евливи от чехи, дори. По-бедни от чехи, дори. По-прости от чехи, дори.