Ананиев: Възможен е и трети здравноосигурителен модел

Обсъждането на здравната реформа ще продължи до края на годината

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Връщане на държавното здравеопазване както е в UK.Какви са тези частни здравни заведения и лекари еднолични търговци които чакат приходи от бюджета.Такова чудо няма никъде по света.

Връщане на държавното здравеопазване както е в UK.

За една и съща медицинска услуга ни се предлага да плащаме различни цени, от нула лева до без край (не се гарантира таван, а само безплатно здравеопазване за привилегированите). Значи за привилегированите, част от които са на бюджетна издръжка с по няколко до десетки хиляди лева заплати, може да е безплатно здравеопазването, а коректните и с най-висок финансов принос от здравни осигуровки платци ще задължат да внасят още повече?! 20% издържат 80% в здравеопазването ни и това наричат СОЛИДАРЕН модел?! Наглостта им е безкрайна!

Хайде първо МЗ да публикува списък на известните начини за източване на Здравната каса, а гражданите да го допълнят след това. После да се каже как ще се спрат злоупотребите и вместо клинични пътеки да има комплексно лекуване.

Целта на ананиев била да се били легализирали плащанията под масата?! Забележете плания под масата сега има при определени условия но не винаги. Ананиев предлага тези плащания да стават всеки месец без даже да отидете на лекар т.е плащането ще става 5 пъти: 1. Плащане чрез 8% в НЗОК 2. Плащане на задължителна Здравна застраховка (засега 12 след година 2 над 100) 3. Плащане на доброволна здравна застраховка (тук луди едва ли ще има, но все пак) 4. Доплащане на лечение до 700 лв в определено съотношение НЗОК / пациент 5. Доплащане ще има и над 700 лв , но това дали ще е паралелно с застраховател или отново под масата това ще се види в времето но ще е факт + всичко това Горанов обеща че няма да допусне по-ниско ДДС в/у лекастствата Сега да обобщим ще има хора които няма да плащат нищо , ще има хора които ще плащат по 35 лв на месец минимум и ще има хора които ще плащат над 300 лв на месец като резултат една и съща услуга т.е преведено на български Ананиев иска да продава една и съща безвкусна баничка но в единият случай ще е студена а в другият леко претоплена за да няма недоволни. АКО на това му викат РЕФОРМА то най-добрият и ефикасен начин да я избегнем е куфарите и оттатък границата или в по-добрият вариант масови протести , оставка на тоя кабинет на тиквата и предсрочни избори на който народа да отвори широко очи и да не допусне Организираната престъпна група ГЕРБ в парламента като управляващи. Така лица като Нанков няма да пречат на народа да стои на топло зимата , Горанов няма да може да удря хората чрез данъците на имотите и колите им , Ананиев няма да успее да ви хариже по един застраховател да ви виси на вратлето цял живот и да ви изнудва...Това е последният шанс на тоя народ да вземе в ръце съдбата си а не да позволява някой друг да я взима вместо него. Хората не са гласували за ГРОБ за да бъдат изнудвани и то при положение че същата тая партия им обеща че ДАНЪЧНАТА ТЕЖЕСТ няма да се увеличава до 2021 година !! Всъшност още сега има наченки които до края на годината ще станат официални и тогава тези които са гласували за Тиквоня ще бъдат нагло излъгани

Това, което трябва да се направи в системата на здравеопазване е: демонополизация на НЗОК, въвеждане на принципа - "всички плащат осигуровки, независимо какво и къде работят", последващ и тотален контрол с оглед намаляване на злоупотребите!

+++++++++ И спиране на парите за частните болници ! Който е решил да се лекува в частна болница ще плаща !!! По тая логика, да вземе държавата да дава пари и на частните фирми, не само на тези с държавно участи ! Стоя си в офиса и чакам от държавният БЮДЖЕТ !!! Ехааа, че готино ! Няма да мисля от къде да изкарам лев да платя заплати и осигуровки !!!

През държавните болници се правят най-много "схеми" на източване напр. "болница в болница" по схемата на Кадурина във ВМА. Почти всички дейности в държавни и общински болници са аутсорсинг през частни фирми - консумативи, изхранване, пране, поддръжка на апаратура. Ами търговските "врътки" с големи комисионни от лекарства, мед. изделия и високотехнологична апаратура нали направи шефове на държавни болници и отделения милионери. Ами скъпо платените клинични изпитания с пациенти, където шефовете в държавни болници подменят оригиналните лекарства с такива с изтекъл срок на годност и после оригиналните отиват за реекспорт и печалба?!

... съдят бивши шефове за присвояване. Назначават "някой" лекар фантом, за да покрият изискванията за медицински стандарта и да не им закрият отделението. И си разпределят/крадат заплатата му по щат.

вашите модели са свързани само как да крадете повече а не да лекувате

Българин смята,че сте некадърни ,алчни ненаситни шизофреници.А сега през ,,тези в миналото с бухалки,,да преминава и котролира живота ни.А тези които не могат да си позволят доплащане ,ще умираме ли,а циганите колко ще доплащат.ЛИПСВА КОНРОЛ АДЕКВАТЕН И ДАЖЕ ПОЗВОЛИхте с изтелъл срок на годност да лекувате горките хорица.

Много странно е защо бюджетар като Ананиев още не е предложил държавата да започне да осигурява държавните служители върху цялата заплата. Някой няма интерес да има ред и прозрачност в разходите на дъжавата. Пък и синдикатите и работодателите така оглушително мълчат...К’ви 12 лева бе хора.

Пич,трябва да се пристъпи към масово затваряне на болници и отказ на НЗОК да сключва договори с частни болници ,роящи се като бълхи ! После вече-всичко останало !

Подкрепям на 1000 % !!! Частник ли си, ще мислиш от къде ще реализираш печалба !!!

Ананиев, единствения възможен вариант е да излезеш в заслужена почивка до живот. Прекалено си на възраст за да решаваш бъдещето на младите хора. Тук трябва енергичен, волев млад експерт, който знае какво прави. Стига с тези измислени варианти, от които нищо не става освен още играчи, то баш застрахователите ни трябваш, които след време фалират и къде са ни парите за старост. Стига експерименти, като не можете има опит който да вземете от европейските модели. Не откриваме сега топлата вода, защо не искате да почерпите опит от вече работещи в името на хората здравни системи по света. Започвам да си мисля че е умишлено. Няма нищо лошо в обмяната на опит между страните в секторите които са жизнено важни и не търпят отлагане. На Ананиев от сърце му пожелавам да вземе да с пенсионира човека, трудно се работи на тази възраст, камо ли пък на този пост в тази тотално сбъркана здравна система у нас.

С "новите" модели ще има не три, а четири плащания.!12-те лева сасамо стартови.А за Генчо Начев ще има ли и пето доплащане,мошеници такива,бяла мафия?Никъде в Европа няма такова ограбване на като нашите "дохтори"!Я този Анчо да ми изброи съставките на аспирина поне!Ами да иде ръководител на хирургическа клиника и да оперира щом толкова много знае за медицината!Има ли в света държава управлявана от толкова много простаци и некадърници!?Няма!

Не трети, тридесет и трети модел да има той няма да е работещ и ще е особено вреден за България и българите. Защото не може дребно чиновниче като Ананиев с вмирисани ръкавели от търкане по бюра в министерства цял живот, всеки ден, в очакване само и единствено да му свърши работното му време, да такова чиновниче не може да създава. Защото тези дори не мислят. Човек без един ден трудов опит цял живот на хранилката,без да изкара и стотинка, с атрофирал мозък дори не може да вникне в проблемите. Такива нямат изградено мислене за селски писар, а те министър го направиха. Но в Чалгария и това не е сензация. Ананиев трябваше сам да си подаде оставката още в момента, в който каза на всеослушание пред медиите, че ,,...ако вкарат застрахователите..." в играта с плащането на лечението, контрола ще е тотален защото те са много строги и няма да допуснат и стотинка да се изхарчи в повече. Ами ако това е така защо не закрият министерството и да сритат задниците на министрите, а да назначат застрахователите да управляват държавата. Щом те могат да управляват, а министъра не може защо ни трябва министър? Ето затова Ананиев, чиято глава не ражда идеи и не може да управлява, трябва да подаде оставка!

Ананиев ти си мръсна подлога на Боко тиквата!!!

Със сигурност ще има долна граница и тя ще е достатъчна за таксата да ти бие сестрата една инжекция на 3 месеца. Виж горна няма да има и играта ще е който плаща яко може и да го лекуват, бедните да мрат, това даже много ще се хареса на лекарите.

Лекарите лекуват по спешност дори без пари, само и само да спасят някое и друго българско зомби или мангал. А иначе, този на снимката е агент по застраховане. А застрахователните агенти получават процент от застрахователните премии. Процент от 12-те лв днес, аутре - 60-100лв. НАЙ-ЕВТИНО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС И ЗА ДЪРЖАВАТА Е ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ ДА ВЛИЗАТ ДИРЕКТНО В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ; ЗДРАВНАТА КАСА ДА СЕ ЛИКВИДИРА; ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО; ВОЕННИ, ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ПОЛИЦАЙ - ВСИЧКИ ДА СИ ПЛАЩАТ ОТ СОБСТВЕНИЯ ДЖОБ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ; ДЪРЖАВАТА ДА НЕ ПЛАЩА ПЪТЕКИТЕ НА ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ, А САМО НА ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ; ЛЕКАРИТЕ В ДЪРЖАВНИТЕ И БЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ ДА ИМАТ ЕДИННИ ЩАТНИ ТАБЛИЦИ ЗА ЗАПЛАЩАНЕ, А НЕ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ДА СА ПО КЕФА НА ГЛАВНИЯ КРАДЕЦ НА БОЛНИЦАТА - ГЛАВНИЯТ "ЛЕКАР". гЛАВНИТЕ ЛЕКАРИ ДА ИМАТ ТАВАН НА ЗАПЛАТИТЕ СИ - НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ ЗАПЛАТИ НА ЛЕКАР ОРДИНАТОР.

Така е, ама никой не иска да стане освен ние, потърпевшите от тази каша в здравеопазването ни. Нито е толкова трудно, нито е толкова сложно да се разбере тази проста аритметика казана от пишещия. Ама не изнася някому, затова продължават да измислят тъпотии и да крадат още и още и още. Ползата за нас още по-малка, хем ти точат парите, хем не им пука за здравето ти ако си беден.

Администрторееееееее, ПОМИЯР си и такъв ще си останеш !!!

Да пукнат всички алчни мафиотски говеда ! Не се накрадоха ! Господ да ги убие всичките !!!!

Аре двойно и тройно крадене! Писна ми! ОСигуровки по лични партиди! А не да плащам по няколко пъти за всяко нещо. Веднъж осигуровки, веднъж защото не се покрива от здравната каса, веднъж за благодаря на лекаря. А оня който крие данъци шапка на тояга.

+Не знаеш какво да правиш,затова и шикалкавиш,а като не знаеш за къде си тръгнал как да стигнеш на мястото

има и още един. 7.62 Мръсни копелета, нема да ви плащаме. по-добре да мрам, откорлкото да се преклоним пред вашите извратени мозъци.

Ако Ананиев пусне застраховател в Здравната система и някой ме накара да плащам за нещо още веднъж допълнително ще му дам точно 0 лв ! Хората които работят наистина не разбират че Ананиев ги лъже в момента и ги лъже нагло. Тия 12 лв са изчислени на база цени в момента (прогнозирани цени) т.е Ананиев защо не казва какво ще се случи 1 год. по-късно , 2 год по-късно и че тия 12 лв няма да са вече 12. Още вчера имаше интервю на Шефа на НЗОК който каза че парите за здравеопазване вскяка година ще ставали повече. Тогава кой ще ви гарантира че досега Застрахователите Гърбят народа през колите а от утре същото няма да се случи и през Здравната система , но забележете от колата може да се откажете , но здравето е нещо чрез което винаги могат да ви изнудят и от което няма как да се откажете.

Г-н ананиев, лъжете. Изграждането на нов здравно - осигурителен модел не е приоритет на сегашното управление. Да припомним: за ГЕРБ и ОП приоритет ще бъде поетапната „демонополизация“ на НЗОК и стабилизиране на здравно-осигурителния модел.Вашите нови модели, счетоводно може и да са издържани, но икономически, социално и политически не са.Не приемаме „ да се налива допълнително вода в пробита каца“ за да пълним гушата и на още маймуни, които неминуемо ще се качат на клона на здравеопазването и то пак за сметка на хората.Поне да бяхте предложили тази застраховка да се плаща от работодателите, както сега плащат застраховка“трудова злополука“

Този е човек на Мафията . Частните Пенсионни Фондове са ОСЕМ БРОЯ - даже Комисията по Финансов Надзор спря да ги надзирава и да обяваява всеки ден резултатите им . Направете още 150 здравни каси с модел на Застраховка и К.У.Р .

Аз съм против хората с бизнес да се лекуват с маите пари, защото аз не се водя в луксозните им коли, а с мояга втоска от 110 лева за здраве се блъскам в градския транспорт. Но той от укритите си доходи може да бутне на лекаря под масата това- онова. Гняв има в душата ми!

А възможен ли е модел, в който да те обесим на някой клон и без теб да си оправяме медицината?

Да попитам тоя Ананиев от къде той разбра че народа искал да дава още пари и да поеме още една Задължителна зДравна вноска ? Искаме Референдум иска ли или неиска народа да плаща допълнителни застраховки ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ в система в която цяла България знае че се краде от всичко и от всеки! Целта каква е да се изгърбят работещите и те да платят тия 800 милиона. А да го попитам Ананиев ще пуснеш застрахователи в Здравната система а след година ако те кажат ми 12 лв са малко какво правим ? нови 12 ? ниви 120 ? и пациента ще стане като едно живо МПС което през 2 месеца му сменя застраховката ? Ананиев мутро непоръбена ЗАСТРАХОВАТЕЛ ЧАСТНО ЛИЦЕ няма место там където това касае ЗДРАВЕТО на хората това не е бизнес! Оставка и ВЪН от Министерството!

Ами защо да не предлага Ананиев пенцията, на него бюджета, демек хората му плащат осигуровките, на 100 години му е все тая какво ще бъде след година, няколко години и прочие. Тоя си е взел-дал от живота по лекия начин, как не разбира че мустото му не е там, ама пуста лакомия. Нищо чудно, почти съм сигурен че е пенсионер, то всички май дъртаци в парламента, бивши полицаи и подобни са пенсионери, отделно тлъсти заплати, никаква работа, малоумни закони и пълно безхаберие за бедните. Сития на гладния не вярва. Как не разбраха тези "умници" в НС че ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ Е ЧАСТЕН БИЗНЕС, ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ СЪС ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ, ТОГАВАНАРОДА ЩЕ ВИ НАКАРА ДА СЕ СВИЕТЕ В ЧЕРУПКИТЕ СИ НАБЪРЗО. ДА НЕ Е ПАЗАРА ДА СИ ПРОДАВАТЕ КАКТО СИ ИСКАТЕ НА ЦЕНИ КАКВИТО ВИ СКИМНАТ. ТОВА СЕ ОПИТВАТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЧРЕЗ ТЪПОУМЩИНИТЕ ВИ, ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ МУТРИ БИВШИ СПОРТИСТИ ДА НИ РЕКЕТИРАТ ЧРЕЗ ЗДРАВНИ ВНОСКИ БЕЗ ДА МОЖЕМ Д СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ ЗАЩОТО ЩЕ Е ЗАКОНОВО ПРИЕТО И ДА СЕ ГАВРЯТ СЪС ЗДРАВЕТО НИ. ПЪЛЕН АБСУРД.ОПОМНЕТЕ СЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ. НЕ НАЛИВАЙТЕ ПОВЕЧЕ МАСЛО В ОГЪНЯ, ПРЕКАЛИХТЕ С ТЪПИЗМА И НАГЛОСТТА СИ Г-ДА ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В СЛУЧАЯ СЛАБОУМНИЯ ВЕЧЕ АНАНИЕ. СТИГА, СПРЕТЕ. ЩЕ ДОКАРАТЕ КРЪВОПРОЛИТИЯ В БЪЛГАРИЯ, НАРОДА МУ ПИСНА И МУ Е ВСЕ ТАЯ КАКВО ЩЕ СТАНЕ ИА ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО. КОГАТО ЧОВЕК НЯМА КАКВО ДА ГУБИ ПОВЕЧЕ СТИГА ДО КРАЙНОСТИ, ЗАЩОТО НЕ МУ ПУКА.

чиновниците с дебелите заплати отново ли ние ще ги носим?! И да продължават да си правят здравен туризъм в луксозни болници в ЕС. За наша сметка. Болен здрав носи!

И 33 здравноосигурителен модел да има, здравеопазване пак няма да има. Причината ли ? Държавата краде парите от здравни вноски. Който не вярва да пита подсъдимия Симеон Дянков, за изчезването на 2 милиарда от фонда на НЗОК.

е кво да го питаме - знаем.

Значи докато ние стягахме коланите на постната пица, това недорасляче Дянков е лапкал тлъсти пици. То се вижда как се е уял и напълнил гушката, вече не е кльощавото недоразумение. С тоя пък какво се случи, кой и от къде ни го натаралянка и това не е съвсем ясно. Ясното е, че койт му дадат някаква власт, става милиардер.

Убийци ! Всеки месец още допълнителни 12 лева ! Чумата да ви тръшне дано, изроди човеконенавистни !