Ампутация от каменната ера пренаписва историята на медицината (снимки)

Скелет на 31 000 години на млад мъж с липсваща част от левия му крак е открит в пещера в Индонезия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

операция? по скоро не сабили чак толкова гладни и са отсекли само кракът ... детските кости са много меки - така че с каменна брадва е напълно възможно да се нанесе подобен удар.или е имало някаква битка и враг е отсякъл крачето... да се говори за операция, когато са имали само каммени и костени ножове и брадви??! то това като с македонците - копали, копали и не намерили нищо. и това доказва, че още по времето на Александър Македонски е имало безжични технологии...

Науката е голяма работа, но ей това вече ми идва малко в повече...

в някои държави още се ползват методите от каменната ера.....Оказва се, че са много ефективни и нищо не може да ги промени. А когато ги обвържеш и с някоя клинична пътека, вече става иновативно. Досущ както и в образованието.

аделина достигна поредният връх в журналистиката! кофтито е, че някой индивиди коментираме нейните глупости! аз отивам до парното да си посипя голата глава с пепел!

те тия по това същото време са измислили и антибиотиците, затово тоя е оцелял след тая същественна операия!

В края на ледниковия период човешкият интелект достига своя връх, след това започва да деградира. Представата ни за пещерните хора е като за много примитивни хора, но сравнени с нас те са като свръхчовеци.

родата ти навярно се срамува от твоя вид и интелект, но явно не го показват! поне разхождат ли те редовно, щото ако не, можеш да се обадиш на ония от закрила на животните!

Умрял е поради липса на електронни направления и рецепти. Също Ковид.. не е бил ваксиниран и без осигуровки. Дам.

Ако се развиваше медицината като смартфоновете представяли си някои за 31,000год че отдавна да е настъпило безсмъртието и всеки да се познава лично със родословното си дърво.

Един човек живее средно 65 години. Един "смартфон" живее средно 30 месеца. Кое се е развило повече?

Ми 65 години срещу 30 преди 300- 400 години си е постижение. А вероятно преди 30 000 са живели макс до 30 години. То един зъб да инфектира и си мъртъв.

А не може ли някой голям хищник да му е отгризнал крака?

очаквам да открия под пепелта в Помпей някоя машина за гласуване, демо версия с ъс Сашо Томов номер 1.

са правили ампутации и сега правим ампутации значи ли, че нивото на медицината сега е на 31х.г. Би трябвало да сме го докарали до регенериране на крайниците, не да ги ампутираме.

не бях чел!

на кой му пука

Какво ли пък е ам-путация?

Ами някой да го навре на мяйка ти в путацията .