Американски и британски служби огласиха как действала Русия при кибератаки по света

Описват се атаките с груба сила от хора, свързани с руското военно разузнаване

Обратно в новината

Коментари - Американски и британски служби огласиха как действала Русия при кибератаки по света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи Google предоставил кода и сега всеки с малко акъл хаквал Облаците. А тези с малкото акъл били руснаци. Ми то останалите явно са ТЪПИ

Кога мужиците станаха цигани, кога им почернеха задниците, та те са далече от компютрите, не ги произвеждат, но ги ползуват...с америкснските компютри- по американските глави, ебать их в жопу.

време е всички с руски паспорти да се изгонят от България, ЕС и САЩ . Те са доказани врагове на човечеството.

Щерев, в поста ти се усеща нещо много лично. Я си кажи коя рускиня те води за носа да плащаш по скъпи ресторанти, да купуваш подаръци и накрая ти не даде. Да знаеш проблемът не е бил в рускинята а в тебе, защото рускините са жени с вкус.

Щерев, я кажи заради рускиня ли обърна табелата

Ужас. А ние когото много вероятно сме били вероятно атакувани от руски хакери небрежно сме нехаели за тази много вероятна заплаха която много вероятно е била извършвана от руски хакери.

А бе, защо евроатлантиците изобщо правят избори?! Нали Путин назначава и сваля правителствата им :)

Брей, че те тия лъжат повече и от служебното правителство!

Ми какво да се прави, като нямат достъп до подводните оптики за да се качнат директн, пробват по друг начин. Друг е въпроса колко е вярно това.

та пляс.

Не вярвам. Поне докато руските служби кажат как действа Русия, няма да вярвам.

Американските и английски педелвайси показват как действат самите те, а го преписват на държава, която няма нищо общо с с Тероризма, който е обичайната практика на тези две англосаксонски терористични държави.

Защитата от "Brute Force" или "Груба сили" атаки е сравнително лесна и проста, а действията могат да се засечат бързо. В същото време атакуващия трябва да има достатъчно мощни компютри, време и ресурси. Просто атакуващите генерират случайна парола, пробват я, а ако не стане генерират друга. За да успее този вид атака първото условие е администратора да е идиот. Съмнявам се, че написаното е вярно и съм съгласен с колегата по-долу, че в вважно в едно изречение да присъстват "Русия" и "Груба сила".

Не винаги brute force attacks са свързани с директното преодоляване на защитите на атакуваните организации, а например разбиване на паролата на служители в социални мрежи, които са им дадат насоки за това какви са им паролите в организациите. За глупостта на служителите не винаги са виновни администраторите. Има достатъчно много варианти, в които големи организации или държавата могат да играят съществена роля в хакването. За пример ще дам изискванията на Госкомнадзор, да имат достъп до ключовете с които се криптира трафик от социални мрежи и/или защитени тунели, включвам и небезизвестните антивирусни програми - Касп... Тъй че трябва усилия да ти прихванат, файлове, трафик и пароли, и да това е brute force на държавно ниво.

Едно доказателство може ли? Че само на думи не вярвам

Прегледай набързо коменнарите на рашките хибридки под всяка статия за рашка говняшка в ДИР и ще ти е достатъчно.

Виж ся! Или си бий задника да не ака, или му сложи тапа, че много смърдиш бе педал.

3евзек

Г-н Ти!, Понимаю вашата руска сантиментальность, но все пак кенеф е за да се кака в него, а не за да живеш там.

Пак пред огледалото си седнал и водиш диалог в безсилието си вата ?

И захранват куп прегладнели крепостни хибридки с по кило удобрение дневно , те кушаят и с пълна уста възхваляват рашка говняшка и ево аятолах путя шаломов ! Във форума на ДИР яко пахне на сволоч от тях !

са те препикали помиярите бе и смърдиш в жегата

Припозна се в поста ми и бързаш да се индикираш ли бляд ?

Здрасти анус, пак ли се изходи!

Ще пакушаеш , А?

3евзек

Ако не искаш да ти е н@ср@но, излез от дупката! От цялата тундра баш кенефа си избрал да обитаваш.

Са много активни, сега пак нападат Русия. Тия само си търсят кой да обвиняват!

А рашка говняшка самое херувимче казваш тавариш?

Вече доказано, че първи в Света по кибератаки и послушване на Френски и Немски управляващи са САЩ, Канада, Нидерландия... Сноуден и Асандж са го доказали вече. По време на поредната Пряка линия на Путин с народа е имало много кибератаки, които всичко живо видя, та най-добрата защита на англосаксите е нападение и лъжите тип "Крадецът вика "Дръжте крадеца!" Тези номера от селски вечеринки вече наблюдаваме много пъти и много години, та не нам, не нам!..

Когато преди няколко дни самите американци се похвалиха че са хакнали ирански сайтове и програми това демократично ли беше? Или хакери могат да бъдат само американците, а на другите е забранено?

Откога вероятно, стана доказателство. Ами то вероятно самите американци си правят кибератаки за да ги припишат на когото си искат, ама вероятно. А по вероятно е с това да се оправдават стотици милиарди за въоръжение и агресии над суверенни държави.

"ГРУ агенти са се опитвали да проникнат в различни мрежи посредством разработен първо от Google инструмент с отворен код за управление на облачни услуги, наречен Kubernetes" … хахахаха!

Всичките тези фейсбук, гугъл, инстаграм - всичко това са американско разузнаване. Събрали са досиетата на всеки един от нас, заразяват с техен изкуствен вирус Ковид от Форт-Детрик, обаче във всичко все някой друг им е крив. Аман!!!

Ами с Уиндоус лои да го правят? През Уиндоус може само да гледаш как се джуркат облаци.

Абе и руски ще почнете да учите! хахахахахахахахахахахаха

е и ? като знаят как и са го огласили, спряха ли атаките ? и къде забравихте китай , нали те атакуваха америка скоро ? а наскоро, може би вчера или оня ден нали обявихте, че щатите са връх на върховете в киберсигурноста ? кво рИвете ся, а?

"Описват се атаките с груба сила от хора, свързани с руското военно разузнаване"...... това даже тоя който го е писал не разбира какво означава.

Важното е че "груба сила" и руското военно разузнаване " са в едно изречение, а това че е безсмислено не е толкова важно.

излиза че само Руските хакери правят атаките и проблемите в целия интернет ..... а американските и останалите хакери (не-руснаци) се занимават с LGBT пропаганда и други "полезни" неща за демократичното западно общество Ужасно е че се намират тикви вярващи в тази теза ...... което не говори добре за нивото на съвременната западна цивилизация :(

РУСКИТЕ И ОСТАНАЛИ ХАКЕРИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ПОИСКАТ.... А ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ГИГАНТИ ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ ЕЖЕДНЕВНО НЕЗАКОННО ШПИОНИРАТ, ПОДСЛУШВАТ, ФОТОГРАФИРА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, КРАДЪТ И ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С ЛИЧНИТЕ ИМ ДАННИ, НАЛАГАТ ПАЗАРЕН МОНОПОЛ И ПОСТОЯНО ЛЪЖАТ КАТО ДЪРТИ ЦИГАНИ ЧЕ ПРОДУКТИТЕ И УСЛУГИТЕ КОИТО ПРЕДЛАГАТ СА НАДЕЖНИ И СИГУРНИ..... КАТО ПРИБАВИМ ПОТРЕБИТЕЛИ-СЛУЖИТЕЛИ, БЮРОКРАТИ, ПОЛИТИЦИ С ЕЛЕМЕНТАРНИ ПАРОЛИ........ ЕТО ВИ ЕДНА "сигурност" ПЪЛНО ПОРНО С ИНСЕКТИ И ЧЕРВЕИ...... СОДОМИЯ ДО ШИЯ

Ми кво са виновни рашките, че облачните услуги се ползват само от идиот и олигофрен нагоре?!:-))))))

Ами това значи, че поддръжката на облака е не ствува. Всяко просто приложение може да бъде програмирано на определен брой опити за логване. След което блокира. Да видим, как се правят брут форс атаки с 3 опита за логин. Има нещо недоразбрано, тук. Било от Редактора, било от руския хакер :).

Крадецът вика :"Дръжте крадеца!"

"Директорът по киберсигурността в АНС Роб Джойс подчерта в изявление, че кампанията "вероятно продължава в световен мащаб". Да бе, вЕрвам ви ! Вероятно Ирак разполага с ОМП. Дори не вероятно - със сигурност !

Понеже нали сте борци за права, ще има ли статия “Руски служби огласиха как действат САЩ и Великобритания при киберакати по света”? М? Или май зададох риторичен въпрос?

Намерили са отпечатъка на средния пръст на Путин ...

САЩ обвиняват...Крадецът вика "дръжте крадеца"

Нали знаете истинските програмисти не пишат на Паскал. Да обвиняваш софтуер с отворен код за оркестрация като Кънернвтес е все едно да обвиняваш производител на химикалки, че химикалката му е ползвана при подписването на смъртна присъда…

И на какво пишат истинските програмисти, че ми стана интересно? На C++ или на асмблер, според теб ...

На крив макарон козината е виновна