Америка не признава Мадуро за президент на Венецуела

Американските държави искат преходно правителство и нови изборни правила

Обратно в новината

Коментари - Америка не признава Мадуро за президент на Венецуела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не важно кого избират венецуелците, важно е кого искат от САЩ. В Латинска Америка беше що годе спокойно допреди 1-2 г. Сега и там ще почне една такава борба за демокрация, че ще им се приплаче....

Те ,американците не признават тръмп за президент,пък той се ежи

Не признава значи Америка Мадуро за президент на Венецуела? Е, затова пък признава нашия Руменчо! Ама така е. Мадуро нито е бесепар, нито е натовец, нито пък е ходил на училище в САЩ, а че бил избран от народа си няма никакво значение. Не се признава и толкоз!

няма да оставят богата и независима държава на континента, то е ясно; тежкό на народ, искащ свобода и прогрес, еле пък в задния двор на уса

няма да оставят богата и независима държава на континента, то е ясно; тежкό на народ, искащ свобода и прогрес, еле пък в задния двор на уса

Тези факти са написани от НЕРЕГИСТРИРАН. Но са наистина факти, затова ги копирам и ги пускам отново : Уилям Блум "Убийството на надеждата: интервенциите на американските военни и ЦРУ след Втората световна война" (Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II) Малка извадка от тази книга: Иран (1953 г.), Гватемала (1954), Тайланд (1957), Лаос (1958-1960), Конго (1960), Турция (1960, 1971, 1980), Еквадор (1961 и 1963), Южен Виетнам (1963), Бразилия (1964), Доминиканската република (1963), Аржентина (1963), Хондурас (1963 и 2009), Ирак (1963 и 2003), Боливия (1964, 1971 и 1980), Индонезия (1965), Гана (1966), Гърция (1967), Панама (1968 и 1989), Камбоджа (1970), Чили (1973), Бангладеш (1975), Пакистан (1977), Гренада (1983), Мавритания (1984), Гвинея (1984), Буркина-Фасо (1987), Парагвай (1989), Хаити (1991 и 2004), Русия (1993), Уганда (1996) и Либия (2011). Този списък не включва примерно същото количество неуспели преврати, а също преврати в Африка и на други места, където намесата на САЩ не е доказана, макар да има подозрения.

Това е един откъс от друга книга - на генерал Смедли Бътлър, която се нарича "Войната е рекет": "Прекарах 33 г. и 4 месеца в активна военна служба в най-добрите бойни части - военноморските сили. Изминах целия път в кариерата от лейтенант до генерал-майор. И през цялото това време бях всъщност първокласен бияч, обслужващ големия бизнес, Уолстрийт и банкерите. С една дума - бях рекетьор, гангстер, защитаващ капитализма. През 1914-та с моя помощ Мексико и Тампико се превърнаха в сигурно място за американските петролни компании. Също с моя помощ Хаити и Куба приеха момчетата от "Нешънъл сити банк", които само прибираха печалбите. Помогнах да бъдат покорен иполовин дузина централноамерикански републики заради интересите на Уалстрийт. Историята на рекетьорството ми е дълга. От 1909 до 1912 г. помагах при прочистването на Никарагуа заради международната банка на братята Браун. През 1916 г. създадох условия за утвърждаването на американските интереси в захарната индустрия на Доминиканската република. В Китай пък пробих пътя на "Стандарт ойл". През всичките тези години бях много добър в рекета, както биха казали момчетата на улицата. Връщайки се назад ми се струва, че дори и Ал Капоне има какво да научи от мен. В най-добрите си времена той е рекетирал три квартала. Аз действах на цели 3 континента."

Жива бях да чуя , че имало амрикански държави - като ОАД??? Какво животно е това и на коя карта го има ? ОНД има, ама освен САЩ- кои са другите ? Тия вече изперкват. Неграмотността на САЩ трябва да бъде спряна

Това е международна организация на всички държави в континентите Южна Америка и Северна Америка. Не знам дали сте чувала, но това с два континента, населени с много държави, а ако прибавите и Централна Америка стават още повече. Самата организация е политическо-икономическа и си съществува от много години, като е много активна в района на Америките. Вижте, ако четете английски: www.oas.org

А пък свободните държави (не американски) не мислят така!

Много ясно, че няма да го признават. Защото Венецуела е пълна с петрол, а Мадуро не дава на американците. Тия

Той и на венецуелците не дава, те изнемогват в по-голямата си част, донато той и шайлаха му си държат петрола. Дреме им на американците за мадурския петрол. Сън не спят.

AMA KOY VI ISKA MNENIETO BE K R A V A D I. M R A S N I??? FUCK YOU AND YOUR COWBOY’s COUNTRY

Давай САЩ бомбардировки на Венецуела! Няма начин,Мадуро да няма и бойни химически вещества!

Мадуро - социализъм в 21-ви век. Най-богатата държава на петрол взе,че фалира...

Точно - така го владее петрола, че са във фалит от няколко години, не могат да си изплатят дълга, а валутата им е девалвирала до дъното. Срам.

Как да го признаят като всичките са марионетки на САЩ ! ....А в другите южноамерикански страни изобщо няма гладни деца,там живеят в охолство !

Между споменатите залежи на петрол и мизерията във Венецуела стои ембаргото на САЩ! А американското ембарго е налице, защото на американските компании им бе отказана концесия!

Позитанските тролеи масово карат на тъпичок.

На Мадуро му е през мъдурите за американските държави и новинаря!

Не признават, защото са мъдурковци!!!

че Тръмп го признава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Положението е, че или се подчиняваш на САЩ и следователно си легитимно избран или иначе. Но и слъгите на САЩ са наясно с лицемерието, например полски министър от предишното им правителство, беше подслушан в ресторант да казва, че политиката на Полша е все едно правене на орална любов на САЩ.

Латиноамериканските изтривалки повтарят плямпаниците на Помпео и нищо повече. Кръв пикаят, но ще ядат дебелия в скоро време, както ние си го похапваме 28 години американско духане

Мадуро е нещо средно между нашия Волен и Курнелия ))))))

След изборите става пир по време чума

Kalin

Ако не танцуваш по свирката на .....си нелегитимно избран.Виж ако танцуваш по нея си лигитимно избран.Простата но наивна логика на САЩ.да ама света не са само хористи има и такива със собствено мнение и дано стават все повече.

Тука има много коментари в подкрепа на Мадуро. Всички са от платени путински тролове които нищо не знаят какво се случва във Венецуела. Плащат им да пишат глупости.

мууууууууууууууууууууууууууууу

Свиня дето мучи - що е то? Отговор - путиноид

В страни като Русия или Венецуела процента на изборната победа е просто цифра избрана от PR . И в двете държави опозицията е обявена за незакона а лидерите са в затвора или в забранителните списъци. Най добре се живее в държави на които не им знаеш президентите или премиерите като Швейцария , Норвегия , Дания , Белгия и много други.

О не в Дания, Норвегия в тия държави е ужас бе там няма живот и само бездомници, виж друго си при Мадурата или при Кимчо така ще ти кажат форумните геоплитически гении ама никой от тях не ходи там при Мадурата или в Куба да се надиша с истинска СВОБОДА от тежкото американско робство ха ха ха ха

Политиката на САЩ, ЕС и като цяло на нео-либералният световен ред е отвратителна, от който и ъгъл да я погледнеш. Венецуела избира президент, недемократично било, преди седмица в Лебанон, пак хората направиха грешният избор. Преди месец на изборите в Унгария, пак недемократични.

Друго си е соца нали странно що никой не ще да отиде на живее при Мадурата при 454 % инфлация само за първите три месеца на 2018 г.

А българската инфлация изчислил ли си я ? Или си неграмотен и само като ти напишат зомбито го пейсваш ? Неграмотник? Я кажи в Бълагрия колко е инфлацията през тези 28 години, че и сменяхме купюрите.

Даринче, през социалистическо време, при скъпия лев, един американски долар се купуваше (на черно, естествено!) за около 5 лв бройката :) Днес един гущер се купува за около 1.60 лв, а беше и по 1.40 по едно време.

Мадуро е събрал почти 6,2 милиона гласа на изборите в неделя, а неговият основен съперник Енри Фалкон е спечелил 1,9 милиона гласа. Ама некви не го били признавали...

Да не би защото на другите кандидати да им е отказано на участват на изборите а някои даже да са в затвора?

Сигурно едни 20 000 000 избиратели са били в затвора и не са могли да гласуват за правилния (американския) кандидат? От де ви копат такива мислители?

То няма нужда да вкарваш 20 000 000 хора в затвора. Достаъчно е да прибереш партините водачи в затвора а останалите да ги обявиш за незакони . разбира се хубаво е да сложиш за конкурент някоя мутреса дето ще върти дупе пред камерите а народа да се възхищава на ватмана дето има повече петрол от СА а заплати и инфлация като в Никарагуа. За големи мазохисти ги имате Венецуелците.

Хохолчо, едно време за БКП гласуваха 99.99%, а само година по-късно нямаше и 50%, та с голем зор на първите избори БКП успя да направи мнозинство - шашми в секциите, добавени бюлетини и всички възможни трикове от следдеветосептемврийските години! И това при положение, че хората бяха понаплашени от картите с черепите, които СДС имаше глупостта да разлепи из цяла България!

а пък в цивилизованите държави по директивата на сащ няма престъпност,няма глад,няма бездомни,всичко е като при соца,а в краварско 50 милиона са бездомниците.но там е вликата демокрация

50 милиона бездомни в САЩ ха ха ха ха ха. А бе ти трезвен ли си или просто така си лъжеш?

Ти бил ли си в САЩ? В по-голямите градове трябва да прескачаш хора, бездомните си се дрогират, изхождат насред улиците, направо отвратително. Например виж кварталът skid row в Los Angeles.

А ти ходил ли си във Венецуела да видиш какво е глад и мизерия . бедна ти е фантазията за това което ще видиш. Мизерниците в САЩ са избрали да живеят така защото във всяка държава си има измет . Никой не ги спира да работят ако те самите го желаят . безработицата е 3.8% а работа има на всеки строеж. Бъв Венецуела нямаш избор ...мизерията е повсеместна и не е въпрос на личен избор.

ако мадуро е соросоид и се води по ционистки акъл всички щяха да квичът колко е добър,само че мадуро си ги слага някъде тия

Ти да не си избягал от Карлуково та ти се привиждат ционисти в Латинска Америка.

За най видните на света личности мадуро, путин и корвалан...луис де

"Ние не признаваме Николас Мадуро за законен президент на Венецуела", каза Алмагро в изявление, публикувано на уебсайта на ОАД. "Венецуела има нужда от преходно правителство, което да създаде легитимна избирателна система, която на свой ред да позволи да се намерят решения за страната", заяви той. Тоест, да се разбира, че ако и при нови избори и "легитимна избирателна система" Мадуро спечели това няма да е решение за страната. Абе що направо янките не стоварят една десантна част и да се приключва с досадните венецуелци, петролът тях ги чака, правили са го многократно в началото на 20 век с други държави в региона.

Путин и Мадуро..хахахахаха..и тзад Доганя...хахахахахахахаха..

Колкото по-идиотско е управлението на една държава, толкова по-високи са процентите при "избори" за диктатора !!! путлер печели с 80 процента, ердогад печели с 60 , обаче ким кимирсенов прехвърля 100-те процента :(((

Мозъчната ти гънка доказва, че управлението на Боко, след като спечели с 16% е най-великото управление.

кат се сетя къде е садалището на тая организация и що ли ми се изяснява всичко ...)))

В недрата на Венецуела се крият най-големите запаси от петрол в света, _ останалото е за парлама. пенсионерите живеели с по една ябълка... или с 2 литра мляко... много сърцелаздирателен текст: " а по улиците 3-годишни деца ровят в найлоновите торби с боклук, за да търсят остатъци от храна. Чувството на глад е толкова силно, че те оглозгват изхвърлени кости. Деца на осем-десет години отиват в по-богатите райони, за да намерят там "по-добри" огризки. Понякога пътят им отнема до два часа, а трябва и да внимават да не ги забележи полицията. Месечната пенсия на възрастните хора им стига само за една ябълка или два литра мляко, изтъква Офелия Хармс Арути.

27.04.2017 г. Днес започва процедура по излизане на Венецуела от Организацията на американските държави, предаде Би Би Си с позоваване на министъра на външните работи на страната Делси Родригес. Къде беше тази велика организация, когато краваристанците оплячкосаха Панама? За Никарагуа, Боливия, Хондурас и Колумбия няма и дума да отварям. Няма организация на тази планета, в която да членуват американците и тя да е прокопсала!

Какво са оплячкосали в Панама - построиха има канал и им го дадоха. Кажи нещо за Чили или и за там няма да отваряш дума?

Уилям Блум "Убийството на надеждата: интервенциите на американските военни и ЦРУ след Втората световна война" (Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II) Малка извадка от тази книга: Иран (1953 г.), Гватемала (1954), Тайланд (1957), Лаос (1958-1960), Конго (1960), Турция (1960, 1971, 1980), Еквадор (1961 и 1963), Южен Виетнам (1963), Бразилия (1964), Доминиканската република (1963), Аржентина (1963), Хондурас (1963 и 2009), Ирак (1963 и 2003), Боливия (1964, 1971 и 1980), Индонезия (1965), Гана (1966), Гърция (1967), Панама (1968 и 1989), Камбоджа (1970), Чили (1973), Бангладеш (1975), Пакистан (1977), Гренада (1983), Мавритания (1984), Гвинея (1984), Буркина-Фасо (1987), Парагвай (1989), Хаити (1991 и 2004), Русия (1993), Уганда (1996) и Либия (2011). Този списък не включва примерно същото количество неуспели преврати, а също преврати в Африка и на други места, където намесата на САЩ не е доказана, макар да има подозрения. Та какво дати кажа, освен че си кух тъпан. Почети малко. Дал съм ти и автор и име на книга!

Наистина си кравар. Кога дадоха панамския канал? Нали си го присвоиха за още 100 години. Неграмотнико, стига писа тъпотии- Господ на всички дава при раждане ум, ама указание за използване не дава. Ти си от тези, без указание. Тъп галош кравар

Правилно.

Да бе, кой ли ги пита.Всеки се бърка дето не му е работа, аман от тъпи американски свинки.

ОАД обединява всички 35 независими страни от Северна и Южна Америка

ха-ха -ха хааааааааааааа