Борисов спрял търга за АМ ”Хемус” заради витаещи съмнения

Официално или неофициално около обществената поръчка за магистрала "Хемус" имаше съмнения. Веднага да се проведе нов търг, защото пари имаме, заяви Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов спрял търга за АМ ”Хемус” заради витаещи съмнения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво работят тогава БОРКОР, ДАНС, комисии в транспортното минестерство, комисии в парламента... Да обявим официално султанат на Бойко, да върнем член 1 с "ръководната роля на Герб" и да гасим лампите... Утре кой знае какви съмнения ще ГО споходят

Няма по нагъл човек от този човек Борисов! Слухове има всякакви - за него че е мутра. Защо бе Борисов, не си подадеш оставката, така ще покажеш, че не си зависим от мутрите. Даваш ли гаранция, че при новия търг няма да "витаят" слухове? Или тогава ще кажеш, - ние вече се разграничихме! От какво се разграничавате, след като и двамата с Павлова твърдите, че проведения търг е законен, а участващите фирми са изрядни от законна гледна точка? След такъв ход не слухове, а облаци ще витаят на главите ви, но....... за нагли хора това няма значение - не го отразявате дори. Жалки подобия на управляващи, отвращавате ме.

Но,преди няколко дена ,ги обявихме за ГЕРОИ,медали им ЗАКИЧИХМЕ?!

Всички разбраха, че хасфалта не се яде! Бойко спря строежа на магистралата! Сега има ли недоволни!

Чаааааааааааак сега прозрял че има порочни практики в обществените поръчки ... ДОбро утро :) ..... Направо сме за СМЯХ и.....

Добре, а тези фирми, които са спечелили търга няма ли да обжалват и да съдят държавата за неправомерно отстраняване, ако са им изрядни документите и ако търга е проведен според законите? Тук има нещо друго, което прозира зад казаното от Бойко.

КАКВО ДРУГО ОСВЕН хайдуклък, ала борисовски!

Паток в кълчища, срам,срам,срам....

настъпи мотиката.Скоро ще видим насинения му нос

Явно има някоя къде къде по-голяма далавера дето прикрива, иначе нямаше да го направи...

Чудя се навремето "простия селянин от Правец" как се оправяше с достойнство в сложните международни отношения? Сега един куп "елитни юристи" и "външни икономисти" докараха България до положение, в което всички се подиграват с нея.

му отношения се изчерпваха с това да казва "тъй вярно" и да козирува на руснаците

целувките с Брежнев :) Направо висш пилотаж в дипломацията

Боце шубето е голем страх !

Между другото работя в строителна фирма и спирането на обществени поръчки се случва много по-често отколкото си мислите. Отделно ще кажете ама Пеевски и тн... Нека бъдем реалисти за да се изпълни такъв обект на фирмата строител ще и трябват 100тина милиона оборотни пари. Колко фирми в България разполагат с такива средства според вас? Аз ще ви кажа няма такива! Ето и на самия Пеевски сам не му стига горивото да я изпълни! Тъй че се замислете реално преди да плюете по Пеевски и Ко. По добре ли ще е някоя турска фирма (или др небългарска) да спечели поръчката?

Не работя в строителна фирма и сигурно сте прав. Акцентът на нашето недоразумение премиер е в това, че работи по слухове, които удрят божественото му самочувствие. Това някак си рязко "привлича" богати инвеститори. И ако тези инвеститори си нямат нахален посланик какво правим. Изберете си пак тази мутра.

По-добре ще е! По-добре отколкото да правиш още по-големи играчи тия мутри! Чужда фирма пак ще използва по-малки местни фирми защото ще и излезе по-евтино! Западнаците на са глупави, няма да си доведът работници от там които ще искат много по-големи заплати! В крайна сметка почалбата изнесена от България няма да е толкова голяма.

За кои западняци говориш? Вземи се в ръце! Западняци на балканите не стъпват! Одавна им е дошло до гуша от селянията ни. Ще стане като с останалите магистрали. Ще спечели турска фирма, тя ще командирова робска сила от Анадола, а българските фирми ще пият по една студена вода! ... е може някой огризка да подхвърлят. Ще наемат после някой българска бригада да им запълва дупките.

И КОЛКО БЪЛГАРИ ЩЕ ИЗМРАТ ОТ ГЛАД И НЕМОТИЯ, ДОКАТО СЕ СТРОЯТ С ВИСОКИ ТЕМПОВЕ МАГИСТРАЛИ И КОЛКО ПАРИ ЩЕ СЕ ОКРАДАТ ОТ МИЗЕРСТВАЩИЯ НАРОД-БЪЛГАРСКИ?????????

Това питай бате Бойко! Той си поръчва магистрали!

Пеевски и Златев само "витаят', мам "гадовете готова далавера развалиха

БРАВО НА ПРЕМИЕРА НИ КОЛКОТО И ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ГО ПРИШИЯТ КЪМ МАФИЯТА НЯМА ДА УСПЕЯТ, ПО-ГОЛЯМА ПРОЗРАЧНОСТ В ТЪРГОВЕТЕ ЕДВА ЛИ ДРУГ ПРЕДИ НЕГО Е ПРЕДПРИЕЛ.

Баце спри да си пишеш сам коментари

Той отдаван се е пришил като ТАРТОР в мафията. Има ли българи които още да му вярват?????

КАКВО пришиване към мафията? Той е тарторът, затова няма осъдени!!

Титан на мисълта, И за тоя тука сте гласували !!! "За това официално днес нямаме пари, утре имаме, така че по документи днес нямаме пари, но от утре ще имаме.

В закона нищо не пише за "витаещи съмнения"?! Ноо ... цар пуска, цар спира ... Цар дава, цар ... Хубаво си казваха едни хора навремето - България да я пишем "монархия" - ама не ... На ти сега - а колко щеше да пасва. То отвътре й иде.

ЗАЩО НЕ ГОВОРИТЕ ЗА ГРЕШНИЯ МАРШРУТ НА МАГИСТРАЛАТА - СЪЗДАДЕН ОТ СКАПАНИ ДЕПУТАТСКИ ИНТЕРЕСИ.

Борисов се изживява на собственик на държавата, може да прави каквото си иска и когато си иска независимо от закони , процедури и разните му там права на фирми или граждани. За всички е ясно че тези търгове перат парите на мафиотите затова и фирмите не са български ,стойностите са завишени няколко пъти над реалните цени. Това се случва на всички нива в държавата не без нейното съдействие, затова и държавата е мафиьотска.

Отдавна е изпреварил бай Тошо по вземане на еднолични решения и не само по този критерий.

играта на "тука има - тука няма ...ПАРИ", такъв шедьовър на мисълта, само наш Боце може да измисли. Та и "лукаво усмихнат" да го обяви пред медиите. Еваала, роден !!! Срам за срамотиите !

Много станно, че никой не иска да съди държавата за "ЗАКОННИТЕ" търгове. Нещо много е тихичко, което е в подкрепа на твърдението, че са Златев и Пеевски. Кой сега е виновен Тиквун или Минетката

е...някъде там..., както каза Фокс Молдър. А, дали Боце вече си прави каквото си иска и безпардонно демонстрира сила за сметка на държавата, както и дали следва дя отговаря за трова, следва да се замисли българският избирател. И не защото обичам Пеевски, а защото същият този търг е минал под вещото ръководство на ГЕРБ и ББ !!! :(

решава този, който носи отговорността! Борисов постъпва правилно!

Борисов носи отговорност по този случай само в частта каква ще е личната му изгода! Това недодялано селянче от Банки, когото българския избирател 9 вече не толкова голям процент, боготвори исмята за месия, мисли само и единствено за себе си! Страхлив, неблагодарен и коаваерен човек обладан от цял куп комплекси, реагира първосигнално като змийче което е притиснато и се отбранява! Бойко, Бойко, какво ще ги правиш тези лични пари бе момче? Нали и ти си смъртен, ще можеш ли да им се наслаждаваш и няма ли да те жегне съвестта как си ги придобил?

"земя като една човешка длан" написал бе поетът...но пълна със хайдуци- на номенклатурните бащи са синове и внуци.

Сега спечелилите фирми напълно законно ще осъдят България за компенсации в международен съд. Няма такава подигравка с България от страна на същите тези, които тупат Бойко по рамото и си правят селфита с него. То Камерън ни хвали за границата, то Меркел се целива с ББ, то Оланд се прегръща, то Юнкер се лигави с наш Бойко. И накрая - КОР!

А кой се лигавеше с Орешарски??? Ким Чер Ун и Владимир Путята!

На Орешарски, понеже не им лижеше задниците, му спряха еврофондовете. На Бойко като му кажат - прецакай Вишеградската четворка- прецаква я, като му кажат открии небето за турските самолети-открива го, закрии небето за руските самолети - закрива го! И еврофондове има! Анадънмо?

Е много си ограничен, вервай ми!

Пеевски и Златев са поставени лица на Русия! Чрез тях се източва България в полза на ''гладния руски народ''. Борисов разбра за руската агресия и спря далаверата! Какво друго да каже народа освен едно голямо - БРАВО БОРИСОВ!

Някой май много яко ще го отнесе защото спечелилите фирми не обичат да си правят пишки с тях ... Някой май още със започването на процедурата по ЗОП може да е знаел че паре за таквоз чудо просто няма да има от Европата, а тия двамата лакомници просто са лапнали не въдичка, а цел бастун. В кофти момент обаче махат захранката ...

Някой може ли да ми обясни, как стоят правно нещата с фирмите спечелили търга. Кои са тези фирми, за които и бб и лп ПУБЛИЧНО, пред всички медии заявиха, че търгът е проведен перфектно. И кои са тези фирми, на които им се подиграха пак ПУБЛИЧНО И ЕХИДНО-ДНЕС НЯМА ПАРИ, УТРЕ ИМА и няма да си търсят правата. Е това е ОБВЪРЗАНОСТ, ПРИЗНАТА ПУБЛИЧНО - т.е. трайте да се направя на чист, пък ще ви е платено подобаващо. Приятен ден.

Колкото и клакьори да пишат по сайтовете, нищо не постигат. НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ НАРОДА ИЗБИРА БОРИСОВ!

Борисов преди месец си узакони фалшифицирането на изборни протоколи. Какви избори бълнуваш?

"Бълнуването" за ДЕСЕТКРАТНОТО ИЗБИРАНЕ НА БОРИСОВ си Е жестоката реалност за разните предателски елементи,които СА ДЕЙСТВАЛИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО БЪЛГАРИЯ ДА СИ ОСТАВА НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО ЗА НЕВЕЖИТЕ,НЕКАДЪРНИТЕ И КРАДЦИТЕ.БОРИСОВ СТАНА ТЕХЕН КОШМАР ЗАЩОТО Е ПЪРВИЯТ,КОЙТО СЕ ЗАХВАНА СМЕЛО И НЕОТСТЪПНО ДА ПРОМЕНИ ТОВА.Българинът е мъдар,ценител на доброто и затова следва ДОКАЗВАЩИЯ СЕ ДОБЪР РЪКОВОДИТЕЛ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ГО ПРАВИ.Десет пъти разни тръгваха нафукано да си го мерат с БОРИСОВ и си намериха майстора.За единадесетият път се готви нова сбирщина от циркаджий-мераклий да го клатят и бутат."Най-голямият"/разбирай дългия/ е уйновския умник Славчо ТрифоноФ с овчите си надежди,от студиото му и чрез сценария да успее.Нека се пробва голо празноглавчото...И без това скоро договора в БТВ му изтича и понеже е много "умен" едва ли ще бъде продължен.

Браво и на теб - една лъжа повтаряна многократно, започва да звучи като истина! - Гербаджийска истина!

Съмненията Бойко не са витаещи, както ги наричаш ! Случайно ли е това, че фирми, които са предложили по ниски оферти са изхвърлени, а поръчката печели фирма, на Пеевски, която оскъпява отсечката почти два пъти ?

Колкото и конкурси да проведат пак ще ги спечелят фирми на мутри генетично и парично свързани с българо-руската комунистическо-капиталистическа мафия!

Не си никакъв анализатор. Лозунгите не са анализ.

Няма такава държава ........ събудил се бойко с гъзът нагоре и чул.......и веднага решил да спхре поръчката...... в тая държава няма ли закони няма ли правила.......представяте ли си какво ще стане в нормална държава така министъра да се изпъне по телевизията и да каже ........аз чух и затова спирам ..и до него външния мивнистър клати глава ......срам .........това и турския султанв не го е правил

Бат Боко временно е спрял строежа за да си гарантира "неговото", не от морални подбуди. Че то само от контрабанда живее ли се?! Друго си е да лапа и от обществените поръчки :)

Борисов отново осра пейзажа, а Павлова маже след него. Може ли да излезе публично и да заяви, че прекратява два, спечелени по всички според Борисов правила, конкурса, само защото "имало слухове и съмнения"? С този прецедент, от сега нататък всеки спечелен търг за обществена поръчка може да бъде спрян "поради съмнения и слухове"? След това публично омазване няма да се изненадам, ако Златев и Пеевски осъдят България за "накърняване доброто име, пропуснати ползи и какво ли още не" Не се научиха нашите "политици" да си държат устите затворени. Тъжна картина, когато премиерът е в пъти по-тъп от най-тъпите олигарси.

що въобще ги избрахте,а? и кой ще плати направеното до момента? Фаете и маанете тоя тъп закон за ОП. Нема такова чдо кат него по света.

На кого е необходима магистрала Хемус - излишен разход на пари. Една рехабилитация на двете шосета между Варна и Бургас през Дюлино и през Обзор решават проблема окончателно.

Бай Сандьо, само искам да ти напомня, че в България няма само три града. А само с рехабилитация на Дюлинския проход не става брато. Там ходи с каруцата си!

Селянин!На България и българите е нужна "Хемус".За Турция направихме "Тракия",за Гърция на дневен ред е "Струма",не е ли редно една магистрала,която да свързва столицата със Северна България ?По Дюлинския път нямаш проблем да си минаваш с ладата и сега,защо да трошим излишни пари бе Сандо?

Магистрала Хемус е в предизборните обещания на м-р Павлова! Много ясно е , че нито може да бъде натоварена както трябва, нито пък е толкова сложна за изграждане! Бойко явно се е побълкал, особено след като разбра, че Румъния е поставена пред Б-я от ЕС! Възможно е и нещо да се скарали с Павлова, нали тя му бе фаворитка!

Срам и позор! Вечно има някакви виновни. Всичко което се случва е от недалновидното му управление. За човек научен да се справя със следствое /пожар/ визия за планиране за развитие няма как да има.

Бойко пак хвърля прах в очите. Кого ли вижда сутрин в огледалото, докато се бръсне или затова не се бръсне всеки ден?

Не че нещо, ама как се спира еднолично от премиера задвижена общ. поръчка? Не трябва ли първо разследване от КЗК и решение за отмяна? Сега малко се получава, че ББ е като някакъв крал, цар, дето еднолично решава. А че Пеевски и Златев са вътре в схемата с двата крака е ясно. В същата схема на Бойко.

Отново подвеждащо заглавие!Още вчера беше заявено като причина липсата на пари по Европейско финансиране поради по _скъпата магистрала "Струма".Тъй като търга е проведен при условие за финансиране по програма "Траспорт" е нужнао да бъде анулеран и проведан на ново ,при новите условия,т.е. Българско финансиране.

А какво стана със смс-а на Борисов, а какво стана с клоуна Яне Янев, който по БНТ заяви, че той го бил пратил! Такова ли нещо искате да ви е министър председател???-това беше риторичен въпрос!!!

Прекрасно театрално изпълнение. Сега сценария ще се пипне от тук от там, ролите на някои артисти ще се попременят заради публиката, но спектакъла ще се състои. Все пак говорим за много пари !

Брей няма угода за българина,я вижте колко магистрали нацвъка ББ и пак се оплаквате.

,,две напред, една назад ..,,!!! ,,бококрация,,!!! ,,човекът,, наистина е в ,,преход,,!!! с единият ,,крак,, в ,,тоталиризма,, с ,,другия,, в демокрацията!!! ,,бостанистан,,!!! ,,преходният буда,,!!!

ББ се опитва да ни каже, че си няма нищо общо със Златев и Пеевски!!! Сделката е ясна, търга ще се спечели от фирми, който са на Златев и Пеевски, но просто имената им няма как да бъдат свързани с тия фирми, някви офшорки или темподобни!!!

Главата на октопода, Борисов< се опитва да си измие ръцете и да си лъсне образа пред обществото!!!! Никога повече мутра за премиер!!! ОСТАВКА!!!!

И като искаш оставка кой предлагаш на неговото място.Която и партия да спечели лидера и ще стане премиер.Миков ли искаш или Кънев.Може би Сидеров или Местан.Това ли искаш.

Драги 135, тази мантра е по-тъпа и от вожда ти Бибитко! Вече е важно не кой да е премиер, а Борисов да не е премиер!

Миков ми звучи далеееееееееч по-добрата алтернатива от една изпростяла мутра!!!!

ГоУмеият човек Миков.Този може за ръси бисери само на маса с водка.Ти си малоумен като него.

Това предложение да не би да е от партията на анонимните алкохолици.

Това е за отклоняване на вниманието от бежанския проблем и решения.

В крайна сметка Северна България все още без нито една цяла магистрала!

Ще стане.Просто едни 300-400 милиона ще бъдат спестени.За какво да даваме тези пари на измислените боклуци на Прасчо и Правешкия.Кадърни,кадърни,ама пък на двойна цена...чак толкова кадърни не сте.

народна мъдрост

кога ББ разбра,че е гузен?

"1.България се отказа от суверенното си право на собствена охрана на въздушното си пространство. Парламента прие този закон.Както в Сев.Ирак и Сирия,най-вероятно ще ни "охранява от терористи и агресии" авиацията и военни контингенти на "турския режим на ердоган,който подкрепя геоцида на ИД в Сирия и Ирак и е окупирал Сев.Ирак насилствено". 2.Суверенното българско правителство внесе забранени от европейското здравно законодателство на ЕС турски ваксини с мълчаливото съгласие на ЕК. 3.Суверенното българско правителство променя тръжните условия заради несъществуващи "витаещи съмнения",а по скоро под натиск на "турския ислямски режим на ердоган извършващ военна агресия в Сев.Ирак и Сирия" няколко дни след като един от собствениците на компанията спечелила търга е обявен от "режима на ердоган в османска-ислямистка турция подкрепящ геноцида на терористите от ИД в Сирия и Ирак" за персона нон-грата."