Българският алпинист Боян Петров е изкачил K2

41-годишният Боян Петров стана първият български алпинист, изкачил втория по височина връх в света - смъртоносния К2 (8611 м) в Каракорум, Пакистан.

Обратно в новината

Коментари - Българският алпинист Боян Петров е изкачил K2 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО МОМЧЕ.

Бояне, завиждам ти. Постигнал си това, което аз смятах за най-стойностно и важно. Успех в науката, спортни върхове и героичен подвиг, пред очите на света! Но ти завиждам не за тези неща, които си постигнал, а за това, че все още си юноша в душата си, очевидно. Надявам се да си щастлив!

ора без работа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво, че има още такива българи. Нека се гордеем с тях. К2 е един от най-опасните върхове в света за изкачване. Но много ме притеснява, ако нашия стъпи в Пакистан. Там е още по-опасно. Дано да не се намира там.

кои ти каза че е опасно в пакистан? бил ли си в пакистан или знаеш от новините по цнн? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Разкажи ни ти ако си бил ! тук само по новините гледаме за Пакистан .

Качил се, но още не се е върнал ли какво?! Ако някой знае да каже..

Браво, човече!

Дано се върне жив и здрав!

Браво! Постижението му е още по-велико, защото човекът е диабетик и рискът, който поема е още по-голям. Пожелавам му успешно завръщане и още много постижения.

"Боян Петров е първият българин, който изкачва 3 осемхилядника в рамките на един сезон. " Дай Боже повече такива радостни новини, с които да се гордеем ! Слава на българина !

Велик. Браво.

Браво! Дано всичко е наред и да се върне жив и здрав, че тоя връх си е страшна работа. Като добавим, че това е 3 осемхилядник за сезона, че Боян си организира всичко почти сам, че е болен от диабет и че освен всичко друго е и български учен биолог, а не професионален спортист мисля, че сегашното изкачване на К2 е нещо наистина уникално, повод за гордост, че има такива хора все още в България.

Че това ще се отрази благоприятно на борбата му с диабета. Защото преживяването на подобен подвиг е точното лекарство (антидота) за тази болест. "Онова, което не ни, убива, ни прави по-силни!" (Ницше).

Поздравления! Успешно завръщане!

Всеки, който е осъществил мечта е изкатерил върха на възможностите си. Пожелавам на всеки да се изкачи, пряко и преносно, на мечтаните от него върхове. Поздравления за този българин. Той е постигнал голяма мечта :)

Желая му успешно завръщане .Всички истински българи се радват на неговата победа!

Поклон! Боян е не само велик български алпинист, но и УНИКАЛЕН човек! (link Този сезон изкачи 3 осем хилядника, следващия ти пожелавам по 2!

Бравоо!!!

треперете , върхове!нашите момчета идват!признание и подкрепа заслужават те за подвига си във време,когато мишмуроците се надцакват от малоумие за пари и власт.

pompai

грешни върхове атакувате .

Разкъсва ме завист. Великан човек.

Браво, следваща цел Анапурна, но малцина са го изкачили, понеже 40% са оставили костите си на върха.

За всички момичета и момчета с диабет. Виждате ли батко ви Боян какво прави? И той има диабет, но постиге това, което и много здрави не могат. Нека той бъде пример за вас.

Браво о о о о Български юнак. Жив и здрав.

Думите са слаби. Горд съм. Дано се върне жив и здрав.

дано всичко с него е наред

Поздравления на г-на и близките му. Пожелавам му здраве и бъдещи успехи,прославящи знамето на снимката.

евала боби, шапка ти свалям!!!!!! поздравления от мен

pompai

Браво ,но това се е негово лично постижение и аз се радвам защото е Българин.

Та това е НАй- Трудният за изкачване 8-хилядник. Това е някаква Планина /да, така и казват/ с почти отвесни големи пасажи по трасето. Поздравления за Боян.Дано всичко при него да е наред след слизането. Да е Здрав, че то му остана само Лхотце. Еверест ще му бъде, като разходка.

Браво! Най-трудният връх за покоряване! Много върхове да покори!

Браво ,адаш! Браво наборе!! И отгоре на всичко си го изкачил на рожденият ми ден!!! Благодаря ти /ще го приема като подарък от близък непознат :-)/!!! Пожелавам ти нови и все по-хубави победи над себе си,ЗАЩОТО /ти знаеш/ НИКОЙ НЕ ПОБЕЖДАВА ПЛАНИНАТА! А "Лучше гор могут быт только горы..."! И като връх на всичко- на датата на първото му изкачване! :-)))))

Брей, малоумниците свършване нямат!

Прав си, с теб най-отпред! Ти никога няма да бъдеш "Аз", ти винаги ще си останеш "то"!

Ти си прекрасно доказателство за това!

Браво , Бояне ! Поредният достоен Българин , с който се гордеем : )

какво си направил че да бъдеш горд?

Е па убаво ни е когато нЕкой БЪЛГАРИН направи нещо с успех! Даже и когато такъв като теб успее да напише ЦЯЛО ИЗРЕЧЕНИЕ само с 2/две/ правописни грешки.

Ти па разсъждаваш глуповато, човек може да се гордее както с лични , така и с групови или национални постижения. Не можем всички да изкачим К2, но можем да се гордеем с това...Ясно о о о о ли ти е зло джудже???

Де да можех и аз така.

Много лапнишарани сте се събрали бе, аланкоолу! Така тичате и по футболни мачове, а тарикатите си прибират милиончетата за ритане на една топка.

Браво на човека. Не става ясно защо всички поляци са се прибрали в лагера а нашият алпинист още не .Дано всичко е наред.

Стискаме палци и се молим всичко да е наред с Боян...

Браво. Достойно за уважение !!!!! Както и всяко човешко постижение !

Най - после една добра новина! Браво, още един повод за гордост!

Нещо позитивно и достойно за гордост.българския байряк развят на покрива на света.

А кой му е платил на гълмурника разходите за екскурзийката? Щото те тия експедицийки струват доста парички. Сигурно пак баламурниците данъкоплатци.

Не си ги платил ти... Спри малоумните си писания. Не си интересен. Пиши си из турските сайтове или си отиди в кибуца. Там си изливай злобата, нещастно същество...

rosario_ivanov@abv.bg

Върши човека нещо - плащат му - на тебе за какво ти се плаща, да си безработен май само :)

Галфон,ти не си плащал.И какво то влиза в работата кой е плащал?

Няма да ти кажа кой му е платил, но със 100% мога да потвърдя, че нито стотинка от средствата не са осигурени от България. Финансирането е от чуждестранни компании. Така че можеш да си гледаш "Планета", да онанираш на Азис и да се наливаш с мастика колкото си искаш и то съвсем спокойно. Нищо от твоя джоб не е отишло за това велико постижение на Боян.

Е, и какво? Какво ни грее, че още един галфон се е възтибирчил по чукарите?

Отивай си да лъснеш буталата на голфа и да свалиш новия албум на Галена и не се занимавай с тия статии.

А коя е тази Галена? Насе, да не би и ти да се юркаш по баирите? Друга работа нямаш ли, да прекопаеш лозето например?

Джуджи тебе не те грее нищо, освен търалясника да движи, жена ти да работи и да готви. Децата да не искат пари и така още 10г докато пукнеш нали...

Браво една хубава новина най-после!!! Хвала на такива българи!!!

Браво!