Български алпинист загина под връх Елбрус

Българският алпинист Георги Георгиев е открит мъртъв вчера в подножението на връх Елбрус с височина от 5642 метра.

Обратно в новината

Коментари - Български алпинист загина под връх Елбрус | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да го прости! Но ако Началник на експедицията му беше, нашта легенда проф. Ристьо Пимпирев, при него, никакви грешки не стават! Най- добрите медицински екипи, се втурват, за да го спасяват? Изглежда РБ добре им плаща!

Личи си , че не си взимаш хапчетата редовно. Човекът е тръгнал сам!!!

"Комунизъм" на времето?!

Не, връх Комунизъм е в Памир.

е тоя паралел е тъп със десетгодишният катерач - да изкачиш един връх през лятото и посред зима са две коренно различни неща. за загиналия да почива в мир - да си отидеш в подножието на връх е геройска смърт.

даже много тъп, но да не забравяме за джурналята тук имат типичният им дирник стайл на писане. Първо на Елбруса може да се качиш по много различни маршрути. Второ може да си платиш на ратрак и да те качи до скалите на Пастухов до 4700 и после пеша, лятото не е никакъв проблем, а миналото един руснак се качи със 80 килограмова щанга на гръб до там - ако говорим за рекорди. Въобще доста доста тъпо написано! Бог да го прости човека, загинал е по пътя към мечтите си.

това си е психопатско начинание по принцип - да се катериш като гламав по чукарите, още повече сам

СЪС СИГУРНОСТ Е ПО-ДОБРО, ОТКОЛКОТО ДА ПИЕШ ДОМАШНА РАКИЯ, ДА СЛУШАШ ВЕСНА ЗМИЯНАЦ И ДА РЪБИШ ЦИГАНКИ В СЕЛСКОТО БАРЧЕ. НО ЗА НЯКОИ НЕЩАСТНИЦИ КАТО ТЕБ, ТОВА ИМ Е СЪДБАТА !!

Що, бе, ако циганките са убави кое му е лошото? Чул съм, че били много "огнени"! ;-) А и смъртността от пиенье на домашна ракия, слушанье на Весна и "ръбенье" на циганки е доста по-ниска!

че си дебил, е повече от ясно! има далеч по-смислени занимания от това да се катериш по чукарите или да нагъваш шльокавица с мангалка на коленете

И аз да добавя, че връх Елбрус е най-високият връх в Европа.

Търсил си е смъртта и къде. Е тръгнал сам да се прави на герой мир на праха му

Най сполучливото определение за алпинисти е: Конквистадори на безполезното!

Така може да се обобщи живота като цяло, защото всички са с една цел и една дестинация.

Българите спряха да се възхищават на Дон Кихотовците,борещи се с вятърните мелници, и станаха Бай Ганьовци-Санчо Панчовци. "Свободата,Санчо...!" "Ама и салама си го бива, Ваша Светлост!" Презряхте свободата и загубихте и салама;-).

А ти? какво имаш свобода или салам? При добрия бай Тошо можеше ли да идеш да катериш самостоятелно Елбрус? Не! За каква свобода ми говориш тогава?

твоето съществуване и най-вече изказване е безсмислено, честно. скрий се в дупката от която изкочи.

DIDA

Лека му пръст на алпиниста! Жалко, че може би никой не му е казал, че в планината НИКОГА НЕ СЕ ХОДИ САМ! Понеже съм го преживял, ( и то не във високата част на планината) знам ужаса от това, да няма кой да ти помогне, когато си в безпомощно състояние...

"...Прощавам ти, защото не можем без пристан в живота, прелитащ край нас. Прощавам ти, понеже нямам смелостта да забравя. Защото мога да преживея всичко..., но никога същото отначало... Затова искам да ти изпея една тъжна песен, песен за краткия човешки живот- слънчев отблясък по леденото сърце на вечния връх." "Людмил Янков, "На Еверест"Базов лагер под Еверест,11 май 1984 година, няколко седмици след смъртта на Хр. Проданов там/

Някой голУем герой сложи минус на Людмил Янков. Людмил Стойов Янков е български алпинист, заслужил майстор на спорта по алпинизъм (1981), герой на социалистическия труд (1984).Участва в експедициите "Лхотце 81" и "Еверест 84", при последната от които с невероятна скорост се изкачва от 7170 м до кота 8500 м, преодолявайки 1330 метра денивелация на "един дъх", за да окаже помощ на Христо Проданов. При опита си губи по 2 пръста на всяка ръка от измръзване. След ампутацията пише и въпросното стихотворение, в което все пак прощава на върха. Ама това е бил човек, не интернет-лумпен.

голям праз

реплика "кво от тва" подтвърждава твоя постинг за Санчо пансовци и салама. Нищо не интересува хора освен ядене и чалга. Тъжно.

Разбирам, че са си наши и трябва някакси да им отдядем заслуженото. Но връх Еверест е изкачван ежегодишно от стотици алпинисти. 20-25% от тях загиват. За загубени пръсти нямам статистически данни. Та за България - герои, за Света едни от многото.

"Връх Елбрус е най-високият планински масив и връх (5642 м) в Русия" Това е най-високият връх в Европа бе! Защото географски се намира на територията на континентална Европа!

факт ама тъй като кавказ е границата между европа и азия за най-висок в европа е приет монблан.

E не е Монблан. Искаше им се, ама е Елбрус. И границата с Италия не минава през него и...ама...сьбота и неделя в МОЛ-а...