Забраниха на мюсюлмани концерт, спонсориран от бирена компания

Правителството на Малайзия забрани достъпа на мюсюлмани до концерта на американската хип-хоп група "Блек айд пийс", защото е организиран от бирен гигант, съобщи Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха на мюсюлмани концерт, спонсориран от бирена компания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Несъгласието ти с мнението на другите не означава автоматично, че те са тъпаци. Или ти като си бил на обучение в Ю.Корея смяташ, че вече знаеш всичко за Азия?!?! А не допускаш ли, че някои от пишещите тук може също да са ходили по онези краища и то не веднъж и не само в Ю.Корея, а и не да ги обучават, а те да обучават? Ако прочетеш първия ми постинг ще научиш, че ислямистите в Малайзия нямат нищо общо с радикалния ислям и че не защитавам никого, а информирам за една интересна страна, защото както личи и от твоя постинг, незнанието, неразбирането и нетолерантността са много разпространени. Всяка държава си има начини да си води народа за носа. Дали ще е религия, култ към личността (не бил бог, а другаря еди кой си), страх от врага, хляб и зрелища, псевдодемокрация, няма значение. Тълпата си е тълпа, тя си търси сама да следва някой и нещо и за това граници няма. Виж модата. Стотици милиони купуват като луди тази или онази дрешка, че били модерни или слушат до побъркване някое парче или група, че били модерни. Умните правят милиарди от това, а интелигентните си пишат по форумите:) В този смисъл във всяка една страна една групичка умни водят за носа останалите. Пука им, че някой се счита умен, че разбирал какво става. Дори и да разбираш какво става не ти помага, ако не го промениш. Това вече не е просто. Както беше казал Н.Хайтов едно е да искаш да направиш нещо, друго е да можеш да го направиш и съвсем друго - да го направиш. Дали ще е бог, този водач или оня няма значение, след като тълпата върви след някой. И законите са направени така, че да пазят на първо място умните, а после останалите и то дотолкова, доколкото не се нарушават интересите на първите. По отношение на дисциплината - тя е задължителна в работата, а за проява на творчество и собствено мнение в истинските фирми поощряват и награждават, но си има време и начини как да се направи. Тази тема е интересна и дълга. За казармената дисциплина в обществото в Ю.Корея не коментирам, защото не е нещо типично - дори в Китай не е така. Така че не се изказвай неподготвен:)

До всички тъпаци,които защитават това решение: ако утре религиозните им водачи отново разтълкуват Корана и сметнат за добро, че гяурите трябва да се убиват под път и над път защото са гяури (каквато е тезата на всички радикалисти), какво ще ми кажете тогава, а? Как ви се струва и това: Мюсюлманите не могат да присъстват. Другите могат да отидат и да се забавляват? Та мюсюлманите по-долна раса хора ли са? Поредното доказателство, че религията е мощно оръжие в ръцете на шепа хора да държи в подчинение неуките и неинтелигентните от простолюдието за своя материална облага, като оправданието за всичко е: Така повелява господ!. А ... може да се гръмне, защото преди 3 години бях на фирмено обучение за около месец в Ю. Корея и много добре разбрах, че редът в обществото се поддържа от казармена дисциплина, липса на лично време, набиване на канчето при най-малката грешка, строго, да не кажа жестоко отношение висшестоящ - подчинен и най-вече - работа по 12-14 часа при заплати от рода на 1-1.5 млн. вона (800-1000$), а една cola 1.5 л. в супера струваше 3000 вона. А, да не забравя и най-важното - никакво творчество и проява на собствено мнение! На това даже и шефът ти няма право! Та не се изказвайте неподготвени когато говорите за Изтока и тамошното обществено усртойство!

Ти се моли ислямските страни да не изолират нормалния свят, че ще трябва пак да впрягаш на дядо ти магарешката каручка.

bulgaro-ciganskata izmet da malchi !!!

Всяка държава си има закони, традиции, обществени норми и т.н. Много често те не се разбират или приемат от другите, но всеки има правото да живее така, както сметне за добре, ако не пречи и на другите да го правят. Това, че ние имаме някакво разбиране за света и за ценностите не значи автоматически, че то е единствено правилното. Смятат, че не е морално да се посещава концерт спосориран от производител на алкохол и го забраняват. В България ако се обяви концерт на група, която афишира, че е спосорирана от производители/търгов на наркотици, няма ли да има реакции? То ние за един парад на гейовете щяхме да се избием. Всеки си има виждане за морала. И накрая - вижте къде се намира тази страна икономически и преценете дали това устройство там работи или не. Може би и ние имаме нужда да наложим с пръчки тоя-оня.

Ислямските страни трябва да бъдат тотално изолирани от нормалния свят!

Ако са толкова напреднали колкото казваш, защо тогава нарушават правата на човека? Това да ти забранят да посетиш концерт не е ли грубо потъпкване на свободата? И на всичкото отгоре властите съдействат на тъпите ислямски водачи!

Абе като е толкова модерна тая страна кви са тия филми /манекенка осъдена на 6 удара с пръчка/ ??? Тва само в няква тъпа ислямизирана държава може да го има. не 1000, а 2000 години са изостанали от нормалния свят!

Ми като искат спонсориране на туризма, ще трябва да преглътнат и някои други неща в извратения си всят.. никой няма да дава пари на безмозъчни резаци!

Малайзия е много модерна страна. Управлението е ислямско, но не се натрапва и са изключително толерантни към всички останали религии. Типична многокултурна държава с много приятни и дружелюбни хора. Там може да се видят предимствата на един сравнително модерен ислям, без радикалните и изостаналите щуротии насаждани в някои други мюсюлмански страни. Набляга се на положителното, което се проповядва в него, следи се за морала и не се стига до крайностите, както става при слободията в Европа и САЩ. За контрабанда и търговия с наркотици, например, присъдата е една - доживотен затвор. Исляма между другото е втората по масовост религия и се изповядва от около 1.5 милиарда души на земята. Интересно е, че на мюсюлманите в Малайзия не им се разрешава да пият, но могат да имат повече от една жена:) Въпреки това обаче младите масово не се възползват от това си право. За пишещите, че били изостанали искам да кажа, че страната е икономически гигант в региона (8-9 място в света), с производство във всички области, като произвеждат дори собствени коли. Преди много години правителството създаде благоприятни условия за инвестиции и в момента всички големи фирми произвеждат там. Съчетано с туризма, който е традиционен за района, това им позволява да се развиват доста добре.

Мисля ,че правилно са въвели тази забрана.Представям си пиян ислямист когото са набили на концерт просто защото е попаднал в мелето -ще намери направо чудесен повод за джихат и ще омъщава до живот.

Имам достъп до алкохол и не пия. Мога да ходя разголена, но не ми е по вкуса. Мога и трева да пуша без да ме преследва закона, но не го правя. И не съм религиозна. Извод: то си е вътрешно усещане за живота. Религиите са за контрол на масите. И най-лесният начин да накажеш/убиеш неудобните ти. Щом е в името на религията в очите на някои е оправдано. Не и за мен. За това и в моите очи изглеждат ограничени забранилите концерта. Ако беше толкова велика религията, щяха да имат доверие в последователите си, че могат да разграничат лошото от доброто.

Вселената и човешката простотия са безгранични и необятни...

СВЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ ЕДНО ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВОТ ЕДВА КОГАТО РЕЛИГИИТЕ И РЕЛИГИОЗНИТЕ ПСИХОПАТИ БЪДАТ ОТХВЪРЛЕНИ ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО!

Бравос на малайзийците ! След Втората световна е бил главен въпрос сега накъде, как да държат младежта. Отговора е намерен в порното. Та разложението на съвременния Запад е комплекс от подобни творения. Как да обясниш на алкохолици откъде е тръгнала човешката цивилизация, та да ти обясняват колко кухи били на Изток. Изтока ще излезе бая напред след кризата именно щото е Изток, докато Запада виждате докъде я докара ;)

Алкохолизмът е по-страшен дори от наркоманията.Така,че е под въпрос доколко е погрешно отношението на исляма към този порок.

И са много прости!

И това са няколко млрд. души по света... Не е лесно да си толкова тъп и наивен!

На' ви религия сега......

ne samo tia, a i vsichki kato tyiah!

Тва е, мюсюлманите продължават да изостават с 1000 години от цивилизацията. :) Ако бях мюсюлмани щях да си сменя религията:))) Тва бира да ти забраняват ад пиеш е нечовешко. Ужас! Не знам тия хора как живеят изобщо :))) Супер прост народ са :)))

Тия са доста зле в главите....

А пък за секса да не говорим.Имам приятел който се върна от там след година пребиваване и разказва комедии,как млади не женени мюсюлманки правят секса.Карат те единственно отзад за да останат девствени до първата брачна нощ.И за компенсация се отблагодаряват орално

Представям си там да отиде Мадона и да започне да си дръгне минджата на сцената!