Българинът пие по 30 литра алкохол годишно

Българските домакинства са изразходвали около 1,6 % от общите си разходи за консумация на алкохол през 2016 г., което е равно на средноевропейския показател.

Обратно в новината

Коментари - Българинът пие по 30 литра алкохол годишно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе вие американци ли сте,че 30 литра сме пиели годишно? Ние на месец пием по толкова.

Толкова ни е месечната дажба със съпругата :)

Абсолютна стъкмистика базирана на официалните продажби на алкохол в търговската мрежа ,но никой не отчита ,че по селата във всяка втора къща има казан за ракия и бурета с вино ,навсякъде се вари домашна ракия според региона ,гроздова ,сливова ,плодова и т.н..както за лично ползване ,така и за продажба ,така че в БГ да правиш сметка колко алкохол се пие е просто смешно.

Омръзна ми всеки ден да чета статии,които ми вменяват чувство за вина,че съм Българин.То не бе алкохол,цигари,дрога,корупция,аборти,катастрофи и какво ли още не.Излиза,че да си запази човек душевното здраве трябва да спре да чете и слуша новини.Абе я ме оставете на бира!

По 500 литра бира на година. Я тука някой се опитва да каже с тази статия какви алкохолици са Българите! Хайде няма нужда! Вече 10 години съм в англосаксонска държава и им виждам пиянската нация. А нация която се напива с това с което Българина изтрезнява,НЕ ми я хвали.

Островянчетата го изпиват за 10 дни на слънчака

марширува със страшна сила. Имам позната, която работи в магазина за алкохол и цигари, за последните 20 години поне 4 пъти се е увеличило търсене на алкохол - това е по оценката на човека, който всеки ден продава тази отрова на стресиран народ. никой не пише, че 500 българи всяка година умират от алкохол менте... уж папагалстват за бояришника при руснаците, а пък себе си не виждат въобще.

Никоя държава (без шериатските) не се е преборила с желанието на хората да пият алкохол.Справка-САЩ,Русия,сухите режими.Относно нашата страна,ние сме цвете росно пред такива народи като англичани,ирландци,шведи и пр.А че се е повишило търсенето на алкохол е в следствие.че се е намалило производството на домашна ракия.Защо е така не ми се обяснява.

Аз тази новина я чета така-значи ще направим едно проектче за борба с алкохолизма,ще се примолим на ЕС за едни пари,нали разходи ще имаме и пей сърце.Примери имаме колкото си си искаме.Например една декада за ромското включване.Що парички се усвоиха от правилните хора....

30 литра само за натривки.... иначе за пиене само биричка напоследък

Пълни глупости! Аз като истински БЪЛГАРИН си изпивам редовно по 300 драма рикия на ден! Умножено по 365 = 109.5 литро!

30 литра сигурно са чист спирт. Изглежда че вино и бира не се броят. 30 л са 80 бутилки ракия. На 4 дена по една - добре горе-долу. Бирата и виното не ги броят.

Абсолютно си прав! 80 литро рикия на година е съвсем нормално, ако не си допиваш! Плюс 120 литра вино!

Тия са се объркали.Тия 30 литра са за комкане.

по тая статистика влача поне 5-6 човека на гърба си...:-)))

Ха, наздраве!

Как е в ямболско - чака се до към 11 преди обед и... Статистиката се преполовява за една седмица!

Начи аз требва да съм марсианец... щото варим по двеста кила ракия... и до март я нема...

Въпросните 30 кила на година трябва да са хаповете за следпиянство!

Новината "ЕС подпомага България със 150 млн. евро в битката срещу замърсяването на въздуха." е забранена за коментар, на има връзка с настоящата: Просто народът се топли вътрешно, понеже топлото /парното/ е скъпо или го няма. А като забранят твърдото гориво, остава също скъпото електрическо...., което топли основно сметките на бащиците. А тези европейски милиончета просто отново ще отидат при милионерите, естествено.... ...Така , кръгът се затваря с пиячката за матряла - хем топли телата, хем успокоява душите....ех...

Малко е, трябва да пие по 60!

видяхте ли ,,нередовното,, пиене до какви проблеми води...??? ,,европеиски,,...!!! ,,тои ,,умря,, млад и ...трезвен...,,!!! просто ,,статията,, и това ,,проучване,, няма връзка с деиствителноста...!!! все едно са провели анкета между ,,вегани,, за консумацията на ,,месни продукти,,...!!!

Интересно изследване. Излиза, че аз, като си пийвам 2 бирички седмично и 2 чаши вино, плюс 2-3 сайдера, съм ебаси алкохолика... А, и бозата да прибавям понякога е леко ферментирала...

Къдя е намираш ферментирала боза? Много обичам за десерт, че не ми стига останалия алкохол ;)

сека вечер муам половинка домашнярка и един буркан вино. А през дено съм на бира...

4 на седмица.... Това 30 май е на месеци

Жена съм и през вечер пия по една малка бира 330 мл. Алкохолик ли съм?;-)

Ъф корс !! Шейм он ю, Мартина, шейм он ю....

Щом пиеш редовно това си е алкохолизъм. Ясно е, че не пиеш през ден, а сигурно всеки ден. Освен това почнеш ли един път край няма, количеството се увеличава и стигаш до 1-2 литра, след което следва добавка на вино и концентрати. Абе алкохолът не прощава на никого!

Не ме разсмивай! Няма връзка между редовното пиене, особено пък на бира, и алкохолизма. Плашило за наивни дечица си написал - проверено е на практика. Къде ги четеш тези прогнози?

Тук си "слаба ракия", но в Турция ще бъдеш обявена за гюленистка за тоя си навик.

Авторите на изследването са за бой с пръчки. Надето може да я пощадим, все-пак ме развесели днес с тази статия. 300 мл седмично било норма, след това риск. Тези 300 мл чист спирт ли са, ракия ли, вино ли, бира ли? Ако са чист спирт - може и да се съглася, че повече е рисковано. Ама за останалото... Ами то 300 мл бира на седмица е гавра с напитката. То и за виното - чаша и половина на седмица - това е за инвалиди. Ракия 300 мл седмично - само ако е менте предполагам. Пак тази статистика - получава се, че българинът пие 1 бира на 3 дена. Може и да е вярно - много спадна качеството на бирата, откакто продадоха заводите на белгийци, а те не могат да правят пилзенска бира.

Много актуален по темата е следният стар, но хубав виц. На света има три вида пиячи:едни пият от радост, втори от мъка, а трети-от сутринта.

А домашарката как я отчитате? Защото сигурно 80% от българските домакинства си правят домашно вино или ракия!

Това няма как да се отчете, така че статиската не е вярна.

представям си това проучване в Русия))): Сигурно числото ще е 300 л на година!

Има друга статистика.60% от кокаина в света се продава в САЩ. И какво общо има твоя пост с статията за алкохол в ЕС?

Тези анкети и проучвания са пълно фалшименто! Кой може да очаква, че анкетираните щи отговорят вярно - никой, а най-малко провеждащите проучването! Това просто си е поредният начин за усвояване на едни пари!

Е па таа статистика требе некой аматьор да я е писАл.

Жените са го ударили само на пиене и.... и водят мъжете по точки Какви ги плещите?

Само толкова?! Не ни занимавайте с аматьори :)

аре стига пускали глупости на търкалета дайте санирането

Че аз петък или събота 300 мл на едно сядане си ги одумквам Тия дози са за някакви...

Не бива да се пие домашен алкохол, защото това не е европейска практика! Нали искаме да имаме растяща икономика? Тогава защо правим така, че да си произвеждаме сами ракията? Да не гояоря, че и без друго ракия и водка не са европейски алкохоли!

Купувайте сайдер.

А ромът?

А тиквата и комунизката унука уиуето пият разтопен асфалт - с километри!

Шило

Тази статистика не е много показателна за българина. Масово се изварява ракия, први се вино в домашни условия. Никой не може да хване тези количества, а още по-малко- средствата, които биха били дадени, ако бяха закупени от търговската мрежа.

Хахаха, в кръчмата безплатна е 5-та ракия, аз на вечер по 3 безплатни пия :Д

А кърмачетата и лежащо болните влизат ли в тази статистика.НСИ да върне парите за това проучване и да се занимава с нещо по-полезно.

колко пият българските мъже и жени че отгоре на това и го сравнявате с хората от другите държави?! Българите пият най-много от радост, по-малко пият от мъка и най-често, почти ежедневно по някоя и друга глътка за отмора след напрегнатия ден. А тези единични индивиди дето са пристрастени към алкохола са съвсем друга категория и са известни и презирани от всички като пияници в даденото населено място

Едни пият от мъка, други пият от радост, а трети пият от сабахлен.

то няма и по 100 грама на ден бе дирници! това само от продаденият алкохол ли е? домашното кои го изпи???

Какво е това-домашен алкохол?

От продадения с БАНДЕРОЛ! Другите видове не се броят/ а те може би са 5-6 пъти повече/.