България е на седмо място в Европа по консумация на алкохол

Според актуална класация на световната здравна организация, страната ни е на седмо място по консумация на алкохол на глава от населението.

Обратно в новината

Коментари - България е на седмо място в Европа по консумация на алкохол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В развитите страни алкохолът вече не е толкова на мода. Там е много модерно да се пият всякакви химии, от успокоителни хапчета, до марихуани, кокаини и пр. Сигурно 90% от западните граждани са зависими от тия химии. За по-бедните страни остава алкохолът като по-достъпно средство.

От много време в западна европа се пие много повече от Русия. Падна мита на соросите, че Русия е пиянска страна. Хората, които си мислят и че там е мизерия и всички умират от глад са същите, които разправят, че там всички са пияници.

За Русия създават много митове от заинтересувани лица и не само за това, че руснаците първи по пиенето, което е лъжа, само да видиш как пият на почивка в БГ англичани, например,(названието балконинг от там тръгна). Да не говорим, че Русия е гладна и оръфана, което е пак лъжа, но лъжата постоянно се повтаря по форумите при това от хора, които нямат понятие как живее сега Русия, тъй като много малко българи пътуват там и 25 години не получават обективна информация.

да изпуснем първото място? Изложихме се - не успяхме да сме отново първи!

По времето на нашите дядовци и прадядовци пиенето е било рядко срещано. Алкохол са употребявали нещастни и обеднели хора, които са нямали надежда в живота. Пиело се е от лошо, а не от добро. И така е нормално. Но в днешно време се появиха стереотипи, които са самоунищожителни и даже се налагат като важни претенциозни и нетърпящи възражение. ако искаш да пиеш трябва да умееш да го правиш с мярка от чаша- две. Дядо ми казваше: "Ако нямаш мярка, ти не пиеш, не изпитваш удоволствие, а се наливаш като каца и ставаш боклук в очите на сериозните хора, които очакват от теб да работиш добре с тях" Десетилетия след комунизма тази истина се връща със страшна сила. Затова е добре, че не сме първенци в тази позорна класация. А за нас е много важно да гледаме комшиите от Турция дали са трезви и силни или пияни и безпомощни, за да мислим навреме да се пазим и да имаме уважението им.

Най-после позитивно класиране в европейска анкета!

ми ся сите соросоиди са в печал ми че къде е Русия ...бояришник това онова??))))))))

Аве плешивии и проскубании вълчо, в БГ не пият ли течности за чистачки и антифриз? Я погледни в гуглето , там всичко има, а за ЯКОрудската РАКия нема да ти споменавам, сам си знаеш.

Душата на непиещия е изсушена и свита, непорочната му поза на трезвеник е прикритие за анонимни и отвратителни постъпки.

Чудя им се на Сан Марино! Такова хубаво вино правят, а не се сещат да го пият.

Оспорваме некомпетентността на СЗО - Няма европеец /без мутиралите и заменени части от западноевропейци/, още повече източно европеец, който да неможе да си дестилира алкохол. Домашно приготвения е значително по-качествен от продавания, а по цена качество няма база за сравнение. Домашно приготвения е в по-големи количества от изписания в изследването като консумация. Поради недостига му, преследването му от всички власти и скъпия купешки в някои страни като Русия се налага да консумират и други течности. В България няма как да стане щото от всичко растящо става "материал" и почти от всяка тенджера или пералня става "казан".

Времето, когато домашния алкохол беше по-хубав отмина. Като купешки определям онзи, който е купен от специализиран магазин или поне от големите търговски вериги. Онзи, който можете да си купите от сергия (например в мелнишко има хиляди такива) може да се разбере от какво е правен само след аутопсията. По сергиите на пазарите на много градове също съм виждал да продават, но го крият под рафтовете. АКО ВИ Е МИЛ ЖИВОТА, НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ТАКЪВ АЛКОХОЛ!

Господине /госпожо/, под домашно приготвен разбирай, за собствена консумация + резерв и малка продажба от къщи, само за познати, запознати и т.н. В това число не вписваме приготвения менте от тъмно белите българи или от некомпетентни търгаши. Купешкия в 80-90 процента е менте - т.е. не е това което трябва да е и което се твърди, че е.

Класация за пиячка без Полша и Русия в челото е фалшива.

Съгласен!!! Тази "класация" е обида за руснаци и поляци!

Я си пием антифриз и не ми дреме.

нещто не съм съгласен 4 месеца на морето се пълно с чужденци и особенно немци на алкохолен туризъм защто тоая изпит алкрхол щте го преписват на българите

еее толкова старание и само седми.. много съм разочарован.. дано поне по пафкане да ги бием по-сериозно

Странно къде е Русия в тази класация, но после се усетих, че това е класация за консумация на алкохол. Руснаците са в класацията по пиене на химически продукти.

можете ли да мислите ? ... да ти кажа съмнявам се , виж да смърдите това ви се отдава .

Я, руските троловете са станали.

Преди време май около 100-на мужика се преселиха във вечността след пиене на огромни количества почистващ препарат, и това ако не е химия.

Пълни глупости това едва ли отчита шльокавицата, която се вари незаконни.

Това седмо място е със или без ол инлузив туристите е? Една сутрин, около 8:30 във 4-звезден хотел хотел на Златни Пясъци си лафиме с бармана. Идва един чичка, дебел, плешив, брадясал, по джапанки и боксерки и си взима две наливни бири от бара, след това се връща в стаята си, тръгна към асансьорите. Боксерките отпред един цвят, отзад друг... Бармана разправя: - Станахме си алкохолна дестинация и това си е ! Ей тоя, е финландец, сутрин закусва с две бири, по обяд - бутилка концентрат от денонощния и така до вечерта. А камериерките, направо реват, какво чудо е в статята му. Та затова риторично си питам, дали това седмо място ни е по националност, или заедно със приходящите туристи :)

Колкото и да е странно има и такива българи, има и такива немци, унгурци, та и руснаци.

За малко и аз се притесних, че сме загубили първото място, но като прочетох, че включва само продажбата на легален алкохол се успокоих. Със сигурност производството и консумацията ни на нелегален алкохол е най-висока в ЕС и е доста по-висока от тази на легален алкохол, така че най-вероятно срещу нас да тичат, пак не могат да ни стигнат европейците! :D

Това последно място на Македония, не е ли ''малко съмнително''? Тези явно не си купуват алкохол от магазина.

Последното изречение в статията поставя безапелационно на първо място Русия! Обяснявате си го защо, нали:))

Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!" Фьодор Михайлович Достоевски

А Финландците са НЕПОБЕДИМИ, между другото. Тия са уникати

една похвална новина..а то все мрачни такива.

Към трезвениците - Стегнете се ! Зедно можем и повече ! :)) И те така .......................... !!!

Има нещо гнило в тези класации. По принцип редовното пиене не значи пиянство. Редовните пиячи си знаят мярката и не се напиват зварски. Много по-лошо е пиянството на западните отвързани отрепки. Ако някой не е виждал пияни норвежци и шведи на слъначака, да знае че това са най големите пияни боклуци. Напиват се зверски и до безпаметност - това им е кулутурната традиция за почивка. Англичаните са същите помияри, те в България са като отвързани и считат че с парите, които имат повече от нас могат да купят всичко и че балконинга и морето са до колене.

Лоша работа... България загуби всички медалите.

Българино, стягай се, можем и на първо!!!

вероятно Полша и Швеция е извън класация дааааааалеч преди всички