Изследване доказа: В Якоруда са пили метилов алкохол

Пробите от ракията, изпратени от благоевградската болница в "Пирогов” за изследване, доказват, че отровените хора от Якоруда са пили метилов алкохол.

Обратно в новината

Коментари - Изследване доказа: В Якоруда са пили метилов алкохол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е от качеството на ракията, а от количеството...ха-ха-ха...

Скотска работа. Господ да прости починалите.

Не може да си толкова тъп, че да не усетиш след първата чаша какво всъщост е имало вътре. А този на снимката заедно с адвоката си будят съжаление с неспособността си да лъжат.

Не пипайте казаните за домашна ракия.Производство е имало преди нас, ще има и след нас.

И кво излиза? Юсуф донесъл ракията, ама той вече е умрял. А Тайфия (или както там се казва) нищо не знае, нито е носил, нито продавал. Даже в известен смисъл е герой, щото е пил, но е оцелял. И в крайна сметка виновен няма, ще продължат още малко смъртните случаи, докато се изпие останалото, и после край. Ах вашта м.м. помашка, после се чудите що българите ви смятат за по-нищожни и от циганите, а турците ви наричат гяури! Продължавайте все така!

затова кyпyваме само и единственно от магазина ! Bсе пак е по-добре и по-гарантирано !

Търсят повод да закрият казаните.

Боли ме оная работа и да ги закрият. Винзавода в Поморие прави достатъчно добра ракия. И с бандерол, и проверена и прочие. На заведение като седне човек какво поръчва? Обикновено се чуди поморийска обикновена или поморийска мускатова да пие... :)

Утре ако някой се гътне от буламач на LSD,krek и т.н., веднага ще ревнат да се забранят и наркотиците.

Ама те принципно не са ли забранени наркотиците.........???!!!

От утре да бъде забранено със закон продаването на домашна ракия.вижте какво става!!!Пийте само ракия ''Бургас63''И ще живеете!!!

Тази бургас 63 не може да се сравни с моята домашна ракия.

Dimitar Todorov

Възможно е, но ти не можеш да гарантираш постоянното качество на домашната си ракия, т.е. година след година, сезон след сезон тя да е с точно същия вкус, същия цвят, същата миризма и същия градус. Затова няма как да излезеш на пазара с марка "моята домашна ракия". Ще възникват постоянно въпроси, ама от коя реколта е тая, ми ако не ми хареса и т.н. Така че като можеш и се кефиш, прави си я и си я пий сам. Но излезеш ли на пазара, там има правила, които са за общата безопасност. Иначе - виждаш какво става в Якоруда...

Стига с тези цигани ,власи ,българи, помаци ,турци,... ! Това е европейска България!!! Я си заглозгайте пак ръшките. Те носят!?

Факт е, че цигани, помаци и турци дърпат тази държава надолу. Виж какво се случи последните дни - събитията в ДПС. Тааа ... защо да не ги глозгаме?

А европейците как обичат българската ракия...мммммм....умират за нея.

Кофти "ракия" ... ама пък евтина!

В 24 ЧАСА ПИШАТ ЧЕ РАКИЯТА Е БИЛА САМО МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ С ОЦВЕТИТЕЛИ - ТОВА НЯМА КАК ЧАСТНИК ДА ГО ПРОИЗВЕДЕ ...

Аз от кога се мъча и ..нищо!!! Просто искам да почерпя съседа , дето ми пипа ...лозето!?

Съвсем ясно е, блъскали са в казана спирт за горене /смес от метанол и етанол/ за да получат повече "ракия" която да продават говедата...неграмотни, алчни хора които имат казан или нещо подобно.

няма казан, всичко е директно в бидона. ако беше от казан, най-много да ги цепи глава. Това са митове, че като сложиш дърва става по-силно - защото метиловият спирт излита по-рано от етиловия алкохол, и няма начин.... ама к'во ли ти обяснявам неща от основното образование....

Това не е домашна ракия, а някакъв буламач, ззбъркван в цеховете на цар Киро и тем подобните му.

всъщност метанола може да се получи от дестилация на дървсни стърготини. Не случайно се нарича и дървесен спирт. Може помакът да е сложим малко стърготини в казана- какво ли си е рекъл, ще стане повече ракия пък и никой няма да разбере. Да, ама не!

DIDA

Искаш да кажеш, че помакът от пръдня боя е направил???

за боя не знам, ама може и да е допълнил казана с талаш от цеха. ама ако беше внимавал в часовете по химия в 'гяурското' училище, можеше и да не се стиге до 5 човека в гробищата

Точно така! Той има дърводелски цех и триците не трябва да отидат зян. Зян отидоха пилите.

Жалко, че Юсуф е сред загиналите. Можеше да донесе още ракия и да почерпи още приятели.

НЯМА ЛИ ГО ТОВА ЛЕЧЕНИЕ - ПЕРФУЗИЯ НА БИКАРБОНАТ И ЕТИЛОВ АЛКОХОЛ, ХЕМОДИАЛИЗА ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ НА ТОКСИЧНИТЕ ВЕЩЕСТВА ОТ РАЗГРАЖДАНЕТО НА МЕТИЛОВИЯ АЛКОХОЛ (ФОРМОЛНА/ФОРМАТНА КИСЕЛИНА КОЯТА СКАПВА РЕТИНАТА И ЗРИТЕЛНИЯ НЕРВ И ПРЕДИЗВИКВА СЛЕПОТА) И ПЕРФУЗИЯ НА ПРОТИВООТРОВАТА 4-МЕТИЛПИРАЗОЛ ИЛИ ФОМЕПИЗОЛ, КОЙТО БЛОКИРА РАЗГРАЖДАНЕТО НА МЕТИЛ АЛКОХОЛ И ПО ТОЗИ НАЧИН НЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ РАЗГРАДНИТЕ ПРОДУКТИ,КОИТО СКАПВАТ ОРГАНИТЕ

басирам се че нашите "лекари" дори не са ги чували тези медикаменти

Трябва да се знае че ние също имаме специализирани криники по токсикология.

печките в тулуза .

Специалист: Такова зверско отравяне не може да се получи от домашна ракия. Басирам се, че е добавяно спирт към ракията който за жалост се оказва метилов ...

Според мен не е имало ракия въобще. Технически спирт и амортизатори са пили.

,,Ароматизатори,,...така е,където и да погледнеш,липсва Държава...жалко

Правилно прозряха рецептата. Използвани са стърготини за вдигане на рандемана!

Какви,са?...

Ислямската етика не намира за нередно да измамиш купувач на алкохол, на основанието, че неговата консумация е забранена от исляма. Следствието и прокуратурата трябва да изяснят и тази страна на мотивите на продавача на фалшив алкохол.

Novae

След Нова година почвали проверките. Това означава, че сега око сме 2015 г., новата ще е 2016 г.Следователно едва през 2017 ще има проверки.

Мюсумани набивали свинско и лочили алкохол на корем! Е, Аллах Акбар не винаги спи!

Следващия протест на казанжиите,че...да се запиша?...

Пет човека умряха, тия чак сега потвърдиха, разбираш ли, че това е било метилов алколол... Ти да видиш, пък аз мислех, че развалена мусака са яли.

Не у метилов! Обикновен е! Ама явно Аллах се е намесил, срещу тези мюсулмани, дето набиват свинско и лочат рикия!

да така е!!!!

ХОРАТА В ЯКОРУДА ТРЯБВА ДА СИ ПРОВЕДАТ САМИ РАЗСЛЕДБВАНЕ КОЙ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯ - ЯВНО НЕ Е ОТ ЯКОРУДА - ИНАЧЕ ПРИ ТОЛКОВА ЖЕРТВИ ЩЯХА ДА КАЖАТ КОЙ Е .... ... ЯВНО НЯКОЙ НОСИ АЛКОХОЛ ОТ ДРУГАДЕ ?

А аз съм убеден, че хората в Якоруда знаят точно от къде се е пръкнала отровата. По малките населени места всите си знаем боклуците и тарикатите...

блажниш ли блажниш ли дядо имаме....юсуф свинско с ракийка блажни

Ба, как го произвеждате този метилов алкохол в домашни условия? Да земете да ме светнете!

Бате, той си е произведен - ние само разливаме!!!?

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=doit&Number=1949666923&page=0&view=collapsed&sb=2

Изкупувам метил изгодно /за мене/ - за ракетно гориво!

Да не са "замезвали" и с някакви изсушени гъбки от лятото??!

В ТАКИВА МАЛКИ МЕСТА КАТО ЯКОРУДА ЕДВА ЛИ СОБСТВЕНИКА НА ЦЕХА ЩЕ СЕДНЕ ДА ПИЕ С ДРУГИТЕ МЕТИЛ АКО ГО Е ПРОИЗВЕЛ ..... .... ПО ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ ИМАШЕ СЪОБЩЕНИЯ ЧЕ АЛКОХОЛА Е ДОШЪЛ ОТ ПЕТРИЧ .. КЪДЕТО Е ТЕРИТОРИЯТА НА СИКАДЖИИТЕ :))))

Хайде изписвайте ги от болницата, че наближава Нова година. Трябва пак да се напият.

Колко хора са клали едно прасе?И тези хора с турски имена, как така колят прасета и пият ракия????

Тези с турските имена са помаци, които населяват Якоруда. Около 80% са. Циганите са от друга компания, купили евтин алкохол от задържания дистрибутор. Преди години бе убито момче. Носи се мълвата, че убийството е дело на въпросния задържан, но случая бе потулен и обявен за "самоубийство". Този път изглежда се намеси Всевишния за да стане по-голяма белята и да си плати въпросния и за преди. Загиналите цигани са двама. Останалите са помаци, какъвто е и задържания. Якорудска община е помашка и понеже помаците са задружни, покриват престъпниците от техния етнос. Този път обаче няма да се получи, понеже загиналите са си от техните.

"Колко хора са клали едно прасе?" - колкото толкова. "...тези хора с турски имена, как така колят прасета и пият ракия????" - тези хора с турски имена и те не знаят какви са. Все пак Бог да ги прости. Той приема и праведни и грешни.

Сега им е паднало на циганите да се лекуват безплатно на наш гръб,само трябва да кажат че им е било прилошало от някаква ракия където били пили.Не е ли така???

Един от тия цигани има дърводелски цех, другия има автомивка, а третия строителна фирма, та мисля, че бъркаш циганите с пари с циганите без пари.

Това че имат пари не значи,че плащат здравни осигуровки.

Тия за които говориш не са мангали, но са цигани в другия смисъл на думата. Задлъжняли са на много хора, не плащат. Дано Господ да ги убие тях, или децата им.

Че си голям "специалист" по алкохола-особено,по водката!...

И как ще установят дали тая ракия е от оная ракия- като дадат на още 4-5 ма...ла да "пивнат" и ако сдадат екипа-анализа е положителен....

Предполагам некви химически анализи , баце................