Край на рекламите със сексуални обиди

Членовете на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки (АПВТСН) няма да правят рекламни кампании, които съдържат сексистки обиди или унизителни образи на жените или мъжете.

Обратно в новината

Коментари - Край на рекламите със сексуални обиди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен всеки който се обижда от това по телевизора да се появяват стройни женски тела по бански има нужда да се срещне с психиатърът си! Ама и Фройд не би се обидил от това :-))))))

Пройчо (11.09.2008 г. 17:53ч.) Дали да не взема да осъдя държавата задето жените се пенсионират по-рано от мъжете, а плащат същите осигуровки? Защо не ползваш някое друго име,че ставаш смешен .Нима си мислиш,че така ще навлечеш гнева на женското съсловие върху моя никнейм? Просто е безмислено да се напъваш.

Ех,сега какво ще правиме без Мара Отварачката!Тия пък от рекламите защо не се косултират с нас кога вечеряме или обядваме!Тогава да не дават някои реклами!

Хора, информирайте се по темата равнопоставеност на половете, дискриминация и феминизъм, преди да започнете да плюете по жените в България. Прегледайте статистическите данни за женската безработица и разликата в средното заплащане на жени и мъже, както и вертикалната сегрегация, липсата на гъвкаво работно време, за да могат майките да съчетават работата и грижите за дома, и т.н. С всичко това не казвам, че и мъжете също не са ощетени - и те страдат поради мачистки стереотипи, които изискват от тях да са Супермен и ги обявяват за мухльовци, ако си позволят да покажат слабост. Мисълта ми е, че е добре да премислим нещата, преди да са нахвърлим едни срещу други. Не е ли по-добре да си помагаме, за да живеем по-лесно заедно?

Който има комплекси да се обижда! На мен хич не ми пука от рекламите и без това и не ги гледам! Но най ме е яд когато се пропагандира педерастията! Както аз на никой по медиите не намилам, че харесвам жени, така обратните да си траят защото не е етично! Даже и фондация си имат. Лудница!

Недейте така бе хора. Какво ще правим без рекламата на водката и врътливото движение на дупето на Камето. Ами текста ... ей това чукане чаках. Ама плаче ми се ако я спрете тази реклама. Това вече на нищо няма да прилича.Ужас!

А защо не: Край на фолк-клиповете, с откровено проституиране? Да изпратиш въздушна целувка, за да поканиш някого на чаша бира, е много по-безобидно, отколкото да гледаш, как някоя чалгаджийка се попипва тук и там и поне 2-3 жребеца, се чекнат около нея!

Ам сега кой ще знае за съществуването на разни мърди като галена,емилия и тем подобни?

Когато ти започнеш да полагаш мъжки труд вкъщи и да ремонтираш и да хамалуваш без пари това и онова, както и да лежиш под новата си скапана кола през няколко дни - тогава и аз ще започна да полагам домакински труд! Май си на принципа - дай да се правим на дискриминирани, за да ни съжаляват повече. Ти да не си от Евророма?

Спокойно де, ясно ми е кога се променя пенсионната възраст :) Това беше ирония - за всички, които не са я разбрали.

E vreme be6e.Taq prostotiq ni zalq ot vsqkade

Човек може да напълнее не само от некачествената храна, която се предлага по магазините, но и от изказвания като това за пъпчивия пуберитет и дъртия ерген, който е лишен от възможността да ощастливи някоя обидена от битието си жена - на която единственото утешение за това, че е ощетена от съдбата, е вербалното отмъщение към мъжката половина от човечеството.

Какво му трябва на човек - нова кола, мила жена и една добра бира - който/ято може да ми обясни какво му е лошото на това, без да изпозлва фалшиви феминистки доводи, да се чувства добре дошъл/ла да го направи - stfndir.bg

Защо жените подскачат като ужилени, когато и мкажеш истината? Е на този въпрос не съм чул адекватен и смислен отговор от никоя жена досега...

Държавата погнала...реклами. Та нали тъкмо тези реклами и чалгата са основното средство за зомбиране на природонаселението.. И най-интересното и скандалнот е, че хората, участващи в този бизнес го признават открито и не се свенят от това...

Най-добрата реклама обикновено е най-голямата манипулация - жертва, на която най-вече са жените... Дами, защо не реагирате? - За едни неща сте феминистки, а порно рекламите - странно защо - не събуждат възмущение у вас?! Ако не можете, или не желаете да отговорите, мога да ви помогна...

stiga ste budalqli be hora

Nai-obicham reklamite za damski prevruzki i tamponi, koito vsichki tv davat mejdu 8 i 10 vecher. Tochno kogato vsichki vecheriat. a ako ne sa reklamite shte e niakoi medicinski serial ili niakoi she rajda ili neshto drugo, nesuvmestimo s hranene. I posle, za da e vsichko kakto triabva - shouto na kanala, ili na slavcho, ili na azis, ili na veneta, ili na nekoi drug bezdarnik. She kajete - prevkluchi kanala - taka i pravia, ama ima hora deto niamat kabelna.

Ти къде ги виде тия реклами за чорапогащници, парфюми, рокли, сутиени?!? А за сексисткото ти изказване:смърт на женските покупки! оставам с впечатлението, че си или тъп пъпчив пубертетски пикльо, или (по-лошото)инфантиле малоумен дърт ерген, който плюе по това, което не може да има!!!

vsi4ki reklami se praviat kato za oligofreni.za boga bratia ne kupuvaite produkti s tapa i vulgarna reklama ako se uvajavate.vse pak sme hora s kriti4no mislene.

знам как ,ама всеки път като седна да ям , ме заливат с рекламна помия -то не бяха дини,пърхоти,д превръзки,хапчета против запек и разстройство,за простати и шкембаци,за невдигаци се самолети.

ПРАВИЛНО! вече никакви реклами на чорапогащници, парфюми, рокли, сутиени и сякви ЖЕНСКИ ДИВОТИИ!!! смърт на женските покупки! свобода на хората!

Ще осъдите държавата за по-ранното пенсиониране на жените, когато мъжете започнат да полагат и домакински труд след работно време колкото и жените. А по основната тема: Крайно време беше да спрат да ни обясняват колко са мръсни дрехите ни, щом не са прани с поредния нов супер-прах и колко пърхут ще има по главите на хората, ако не използват последния писък на разработени шампоани и т.н. Това си е чиста проба обида за всеки уважаващ себе си човек, държащ на чистота и хигиена.

Пройчо, като ти се работи по-малко вземи си смени пола... Коментарът ти е супер малоумен А за рекламите - според мен няма нищо лошо в една реклама да има закачка, малко еротика и т.н., ама то т'ва БГ рекламите тип сезона на дините и тем подобни са си чиста порнография, а и рекламираните стоки(БГ алкохол) не струват!!!

до Пройчо - пенсионната възраст се изрявнява, скоро имъже и жени ще се пенсионират на 65 години както изисква законодателдтвото на евросъюза. Закъснял си със желанието за дело:)). Изказвайте се компетентно по проблемите по форумите. По скоро може да искаш да съдиш за държавата, че дава детски само на социално слабите......които са в голямата си част дългосрочно незаети трудово - най-вече такива, които категорично отказват да работят.

тези ме отказаха от телевизията и вече нямам телевизор. Благодаря им

Имаш интернет - предостатъчен ти е достъпът до лесбийско порно!

КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ! АМАН ОТ НАПРАЩЕЛИ ДИНИ!

Не е ли това краят на любимата ни ориенталщина! На бой за най-милото ни - СЕКСУАЛНОТО РАЗДЕЛЕНИЕ! Абе те ще ни кажат кое обижда жените -ХА! На бой Волене, Расате(каквото и да ти е истинското име), Кондьо и други!!! Долу цивилизацията......e etc.

Myzhete znayat zashto!

Че какво ще дават тогава?

eto tova se pravi v BG samo!!! Ne6to sa6testveno i jizneno vajno njama da se slu4i, ami 6te si ot4itame dejnost s podobni promenki

А аз като не мога да правя орална и анална любов защо не мога да почна в общината?Това не е ли полов расизъм.А и особенно търговски представител на Coca Cola ,Оргахим,Sopha да изброявам ли повече?

Всичко е относително, но не знам ако съм майка на подрастващо момче или момиче и то ме попита какво означава рекламата с дините, как бих я обяснила..... Все пак има неща,които не могат да бъдат обяснени на едно 6-7 годишно дете,а тези отвратителни плакати висят навсякъде. И се надявам някой да не тръгне да ме убеждава, че би казал съвсем свободно на детето си,че с червеният триъгълник всъщност се има предвид п......а:))))

Kraino vreme be6e. Nai-posle da razkarat 4algata ot reklamata. Interesno dali po tozi na4in ne zabranqvat i samata 4alga? Qvno trqbva ot ES da ni kajat 4e tova e jalko i e edna ot pri4inite za degradciqta...

Защо махнаха умилителните постери с пробитата диня?!?! Позоооооор! Ама в други страни на подобни естети щели да им скъсат задниците от глоби за какво ли не - за нарушаване на обществения морал, за развращаване на подрастващото поколение, за... Ние не сме друга страна! Ние сме СТРАНАТА! Защото държава липсва, нали така?! А сега - поздрави на славчовите сценаристковчета! И да не забравят да ме цитират, когато ползват СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО /засега/ това-онова от идеите, които щедро им подхвърлям.

Дали да не взема да осъдя държавата задето жените се пенсионират по-рано от мъжете, а плащат същите осигуровки?

Рекламираните дезодоранти са долнопробна марка тип- шир-потреба, е моето скромно мнение. А и е време да уволнят мениджърите по рекламата. Никоя уважаваща себе си жена от друга класа, не би използвала подобна козметика, която и натяква, че трябва да си мръсен и вонящ за да използваш козметика. А и жените от средната класа май ще се поколебаят. Интересно ми е дали рекламите с прасета и вонящи жени имат успех в Бг- съмнявам се...

Интересно какви ще са рекламите на Флирт оттук нататък!

Не виждам защо, ако един продукт се ползва предимно от хора от единия пол, рекламата да не е насочена също основно към тях. Отделно, че телевизията е наситена с реклами за дамски превръзки - дали заради равнопоставеност не трябва и те да се насочат и към двата пола.

ДИНИТЕ СВЪРШИА, ДА БЛАГОДАРИМ НА 'МОРАЛА', КОЙТО ЗАБРАНЯВА ТОВА А РАЗРЕШАВА ПЕДАЛСКИ ПАРАДИ.

ДИНИТЕ СВЪРШИА, ДА БЛАГОДАРИМ НА 'МОРАЛА', КОЙТО ЗАБРАНЯВА ТОВА А РАЗРЕШАВА ПЕДАЛСКИ ПАРАДИ.

ДИНИТЕ СВЪРШИА, ДА БЛАГОДАРИМ НА 'МОРАЛА', КОЙТО ЗАБРАНЯВА ТОВА А РАЗРЕШАВА ПЕДАЛСКИ ПАРАДИ.

ДИНИТЕ СВЪРШИА, ДА БЛАГОДАРИМ НА 'МОРАЛА', КОЙТО ЗАБРАНЯВА ТОВА А РАЗРЕШАВА ПЕДАЛСКИ ПАРАДИ.

ДИНИТЕ СВЪРШИА, ДА БЛАГОДАРИМ НА 'МОРАЛА', КОЙТО ЗАБРАНЯВА ТОВА А РАЗРЕШАВА ПЕДАЛСКИ ПАРАДИ.

защо ли ми се струва, че това е проблем предимно за хора, които имат... ъъъъ... проблеми със секса или просто са обратни?

А производителите на дезодоранти кога ще обещаят да не пубикуват обидни не само за жените, но и за всички българи реклами (виж www.3patipomalko.com

Защо се възмущававме, ако водка се рекламира с подчертано сексуални намеци, а не казваме нищо, когато тя се рекламира с трева!

Това - кой полага какъв труд и къде го полага е личен избор на всеки и никой не е длъжен да компенсира никого за това, че този някой е решил хем да полага труд вкъщи, хем на друго място. Цената на еманципацията ;-) Пък и не съм останал с особено впечатление вкъщи да се полага особен усилен труд, при цялата тази техника около нас, нещата отдавна не са като едно време, но друго си е да се мрънка за да се привлича внимание, нали?

Май твоят коментар е малоумен. Как точно се сменя полът и не е ли по-лесно да се направят нещата по-справедливи, отколкото да се ръсят простотии из форумите?