Съдът пусна Алексей Петров под домашен арест

Софийски градски съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия по делото "Октопод" Алексей Петров от най-тежката "задържане под стража" в "домашен арест". Прокурорът смята, че бомбената заплаха в Съдебната палата е била заради делото.

Обратно в новината

Коментари - Съдът пусна Алексей Петров под домашен арест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тракторчето пак ще си оре на воля, а съдия/йка/та по някакъв начин е ощастливен/а/. Прокурори и следователи се държат като мили госпожи-начални учителки, които помагат на лошото дете да стане добро момченце. Публиката е свикнала на всичко и нехае... Медиите нямат отношение ...

пролетарии от всички страни-измамени сте

Чудя се, ако царя беше избрал Трактора за охрана, дали сега БиБи нямаше да бъде търка наровете....

Най-сетни съдиите се престрашиха и пренебрегнаха строгата заръка на ЦвЦв да обявят Алексей за враг 2, щото той враг 1 се знае , че е Станишев! Нали двамата ревливи мутро-милиционери Боко и Цвъко трябва да има с кого да се оправдават в подопечните им медии!

ами Серго не го е направил вероятно защото няма нито общи фирми с Петров, нито общ бинес И да скачаш, и да не скача това е истината-имаме си мутра-премиер-комунист!

ПАРАТА...ПАРАТА ДВИЖИ ИГРАТА..

сега пускам телевизора и тия двамата тъпунгури, които си мислят, че управляват държавата пак ги показват. Егати чудесата. След шест месеца ще стават чудеса, сега са само тренировки. Тоя трактора, джуджето от Ловеч и още десетки неосъдени, но търкащи наровете по арестите по седем, осем месеца, е така, само защото не са герберасти, та за тях май, май, коледа ще дойде след няколко месеца. А, най нещастни по коледа са прасетата, нали.

Скоро няма да има защитени свидетели.

Какво ли щеше да е сега, ако на времето Царя беше избрал Трактора да го охранява ..... може би щехме да имаме сега по умен, учен и неспящ ръководител ..... еее пак от Ъндърграунда ама по ..... а на тракторовото место кой ли щеше да е сега ....

Делото "Октопод" май ще се окаже най-голямото въздухарство на другарите Борисов и Цветанов. Показателно за цялата им дейност - много шум за нищо.

Отиват Бай Тошо и Милко Балев на посещение в Централния затвор и като виждат условията, Тодор Живков казва: - Милко, трябва да направим нещо за тези затвори, виж колко са лоши условията. На което М. Балев отговаря: - Другарю Живков, не е ли по-добре да подобрим условията за студентите, защото и при тях е много зле. - Ееее, Милко - отвръща Тодор Живков - ти тепърва студент ли ще ставаш...

Как се вкарва топ-разбойник в затвора в България: 1. Трябва да се вземе решение, разбойника да се разследва, което е много трудно, защото разбойника или е от политическата класа (без значение управляващи или опозиция) или е тясно свързан с нея. В противен случай няма начин да се е издигнал до топ-разбойник. 2. Трябва разследването да се запази в тайна. 3. Трябва разследващите да съберат годни доказателства. 4. Трябва да се подберат годни свидетели. 5. По време на разследването не трябва умишлено или не да се нарушава закона. 6. Трябва читав прокурор с дупце, който да подготви обвинение, което да издържи в съда. 7. Трябва читав съдия, който да не дава възможност на подсъдимия или адвокатите му да играят игри и да го измъкнат под гаранция за да може да си замете следите и да се разбере със свидетелите. 8. Трябват честни и неподкупни лекари, които да не го изкарват болен, когато не е. 9. Трябва служителите в затвора да не му позволяват от там да си ръководи съучастниците и да осуетява следствието. 10. Трябва свидетелите да се предпазят. 11. Трябва да не се допуска споразумение със съда. 12. Трябва един истински принципен и неподкупен съдия с кураж, който да го осъди с цялата строгост на закона. 13. Трябват още такива съдии в съда, където ще се обжалва присъдата. 14. Трябва ВКС да не допусне промяна на присъдата поради влияние. 15. Трябва комисията по помилвания да не се поддава на натиск да го помилва. 16. Трябва принципен вицепрезидент, който да не злоупотребява с правото си да помилва. Ако процентът за успеваемост на всяка от тези 16 стъпки е 75%, то шансът този разбойник да влезе в затвора и да си излежи присъдата е 0.75 на 16 степен, което е 0.01 или 1%. Да, но ако например с разследването са запознати 10 човека със степен на доверие 90% тогава успеваемостта на тази стъпка е 35% и шансовете за осъждане на разбойника падат под 0.5%. Тъй като това важи за много от 16-те стъпки, шансът за осъждане клони към 0, което и имаме на практика.

ПО КОЛЕАДА МОЖЕ И ДА ГО ОЧИСТЯТ ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЧНАТА ЗАРЯ

не се хабете тук! идат избори. мислете! щото после винаги съжелявате :)

Още малко и национален герой ще го изкарате тоя мръшляк.. Познавам го много добре.. и за да го държат затворен, явно е имало опасност да го очистят... Искрено се надявам да си получи 7.65мм както заслужава... И дано е много, много скоро... При Фатик, при Кюлев- Бог да ги прости..

Хей КГБ, пак ли си избягал бе мискин! Трябва да затегнат режима при вашето здравно заведение!!!

Гаден отвратяга, що не се гръмнеш???? Омръзна ми от нещастници по форумите....

Главния прокурор каза: "По Коледа стават чудеса" Народа казва - "Всеки ден стават чудеса!" Даже се чудя, има ли ден в който да не е станало чудо и някой престъпник да е бил осъден на ефективна присъда на крайна съдебна истанция... Най-вероятно не, защото живеем в страната на чудесата където явно престъпност и престъпници НЯМА!

Така е ,защото имаме ДУПЕТАТИ и ПРЕМИЕР-МУТРА!

Дай Бог да има Бог по случая.

Ами тя, съдийката, му се явява като адвокат! Какво да чакаме от тия прошляци съдиите? Правосъдие ли? Никога в територия България!

След като Б.Б. е разбрал,че Алексей ще бъде освободен от ареста веднага е дал поръчка на Борис Марков да говори глупости,но с тази история се изложи като кифладжия.

Няма поздрави от шефа /Цъвто/, жалко, немаго.

Вече и на бебетата е ясно, че в Бг престъпност има,но престъпници няма.Разпускайте съдебната система и всеки да се оправя както може.

Много по-вярно е, че в България съдебна система няма!!! Щото ако имаше, нямаше едно дело да се влачи 10 години! И през това време обвиняемите в пандиза ли да седят!?? А презумцията за НЕВИНОВНОСТ до доказване на противното??? Или щом Боко и Цвъки са казали - ВИНОВЕН!

Защо не предложат съдия Румяна Ченалова за конституционен съдия?? И тогава ще видим колко е читава...

"По Коледа се случват и чудеса. Случват се по всяко време но по Празниците са зачестени. Като например А.П. да получи изменение мярката на задържане. Р.Ч (съдията) да си легне милионерка а да се събуди мултимилионерка. Случват се такива чудеса. Като например комшията се събуди и му липсваха чистачките на колата, ама кой ще ти се занимава с едни нищо и никави чистачки. Нещо толкова просто и незначително, че не си струва дори да изкара химикала а камо ли да напише протокол за откраднато имущество.За другите които присвояват стотици хиляди и милиони няма да се опитваме да се разправяме с тях, че те са с дебел гръб и подметки." Така разсъждаваше Андрешко докато возеше дебелия си спътник в каруцата който от време на време се провикваше- Хитрец си ти Андрешко, хитрец. Ама и твоето житце ще секвестирам!

Марков,Марков и Борисов и Петров са семе от една трънка.

Те хората са ги изпяли: "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка".

Ще си го защитаваме този хубавец, я как си добре върши работата. Изнудва, бие, проститутки пласира, дрога ни дава да възвисим душите си. Той милия дрогар друго не може да върши, няма без работа да го оставим. Трябва да сме единни и силни дрогари от Нашата над 100годишна велика неопетнена партия.

Чакай, сега какво Позитано та гони... Алексей Петров нали беше доблестния офицер хвален от другаря Борисов за това как съвестно се е сетил да докладва на току що избраното партийно и държавно ръководство за това че оня там Станишев е поизгубил едни секретни документи за което се полага затвор. И така до нова година... или до момента в който един друг другар от политбюро се усети че Петров почва да хвърчи нависоко и не само това ами като баш каратист може да изхвърли от сцената всеки спринтьор. А сега обърни се без гняв назад и се опитай да си дпомниш физиономията на ББ когато ЦЦ го изненада с ареста на АП и как въпросният ББ почти две седмици мънка че докато са работили в една фирма с АП той даже и не можел да предположи що за човек е работил с него.

Какъв успех бе Алексей-това е един от най големите престъпници в РБ, а съдийката Ченалова ...без коментар

Точно в случая едва ли има подкуп. Напротив съда просто се държи цивилизовано. Няма никакво значение дали е мутра А.Петров, за мен поне и авера му Борисов е също толкова, ако не и повече мутра. Моето мнение обаче е мнение, а ние като цивилизована страна трябва и към мутрите да се държим цивилизовано. След като прокуратурата не може или не иска да събере доказателства за твърденията какво трябва да направи съда според тия дето вилнеят как не е осъден? Да се фане съдията и да издирва под дърво и камък свидетели и веществени доказателства ли? Това е работа на прокурора и най-вече на следствието, което се пада някак си под шапката на Цветанов. Та като обвинявате давайте версия според която цивилизовано да се случи саморазправата, която считате за справедлива - ако не можете - замълчете, защото се излагате.

Още не е доказано, че е престъпил нормите на закона, за да го обявяват идиотите за престъпник, по това, че сульо пулев бил го казал така. Който не знае, вече изминаха 2,5 (две и половина години) в търсене и представяне на доказателства от този с кънките, а то пълна "суша". Сега и за "чудеса" проговори и казва, че не знаел дали ще обжалва съдебното решение!? Най-отчайващо в случая е, че представителите на "криво разбраната демокрация" - малоумниците, де, хич и през глава не им минава, че за назидание на другите, с такава управа и техният ред, рано или късно ще дойде и то от същите, на които сега, като бай Ганья, целуват "скута". "Идиоти, всуе се морите", Слънцето винаги, ще си изгрява от изток и ще залязва на запад, но вашата глупост няма да ви остави, с нея и ще си идете от тоя в другия свят!.

Мдааа....лек-полек и туй дело от свръх висок обществен интерес е поело към логичния си завършек.....Далеч съм от мисълта, че Петров е света вода ненапита, но само вижте хората, които свидетелстват срещу него....Един пишман банкер, дето завлякъл доста банки и хора, "килъра" Устинов - с осанка и поведение на треторазредна мутра от Северозападна България / да ме прощават всички добри хора от тоя хубав край /, дето никой не убива, ама Петров все нови и нови поръчки му давал......А като добавим към тоя паноптикум и прелюбопитната фигура на прокурор Костов и все едно съм в някакъв театър на абсурда....Едно е сигурно - това дело няма никакъв шанс да помръдне с оглед на политическата ситуация в страната..

Успех, Алексей!

В България без съмнение има октоподи и то много.Дайте така както си обясняваме нещата един на други мислейки че по тоя начин ще преборим злото да направим и един списък на октоподите така както ги виждаме ние-пострадалите от тях.Според мен първият по алчност октопод са банките и вторият-международните компании.Да сте чули до тяхното идване да е продаден апартамент на техен длъжник.Или да е откачено електричеството.Моля - продължете списъка.

ББ просто реши да надвие конкурента АП с помощта на държавната машина. Лошото е, че ние всички плащаме таксата за целия цирк. А съда, предаде богу дух още в началото, когато ЦЦ направо обявяваше престъпниците още на етап задържане, а прокурорите станаха инвеститори и спреха да си вършат работата. Тука на руски възпитаници ми мирише.

Що се касае за алексей петров, очевидно най-после е намерил точния магистрат, на който да плати... България, страната с най-много, най-тежко болни бандити!

при влошаване може да остане инвалид. ЗНАЧИ НЕ САМО ПО КОЛЕДА А И ВСЕКИ ДЕН МОЖЕ ДА СЕ НАДЯВАМЕ НА БОЖИЯ СЪД.

Това не е чудо, а закономерност в България! Чудо е, че все още не са го оправдали за всичко! Чудо ще е, ако осъдят поне 10% от големите бандити (вкл. действащи политици)!

Що се касае за алексей петров, очевидно най-после е намерил точния магистрат, на който да плати... България, страната с най-много, най-тежко болни бандити!

В нашата прочула се далеч извън страната с корупцията си съдебна систева ще въртят, ще сучат и накрая ще отърват и този нагъл бандит от затвора.

Мястото на Алексей е у дома, при семейството му! Че той си лежа в ареста невинен, заради ББ и ЦЦ!

Вече колко време ме убеждават че в България има един октопод който е виновен за всички злини които са се случвали в измъчената ни Родина.И тоя октопод се казвал Алексей Петров .Хайде де.Получава се така че до скоро за националната ни сигурност се е грижил шефа на мафията.Защото въпреки че той се е водил само съветник явно е че той е дърпал конците на оня фигурант Сертов.Не зная защо за мен Алексей Петров е просто един хитър помак който е използвал алчноста на управляващите и им е изпълнявал мръсните поръчки докато най накрая е започнал да граби и за своя сметка.И сигурно го е прекал и заради това е станал неудобен.И сега ситуацията е патова.Да го пуснат - няма как.Да го осъдят-също не могат.На село едно време така обясняваха подобна ситуация.Стъпиш ли веднаж в ла-ното няма скриване и няма нужда от обяснения.

Ей сеньор ..колко сме елементарни...то и ВИС...СИК...братя Галеви...и други незнайни герой.. си правеха каквото искат...но всички ние бяхме виновни защото ги търпяхме...а сега когато ги подкараха пак ревеме...е не сме народ..

че Бойко нали е от СИК....да не искаш да кажеш,че и той си е правил каквото иска?..е тогава, кой, кого е "подкарал" Истината уважаеми е,че една мутро-Борисов, си разчиства стари сметки с друга мутра-Петров!

Правосъдието и полицията са ни най-корумпирани

А правителството и останалите висши държавни чиновници?

Не зная какъв е Алексей Петров но ми се струва,че мутрата и шестака искат да му вземат бизнеса.Те двамата пък и върхушката на ГЕРБ не са по-хубави и сякаш са по-алчни.

Интерестно като влезнат в затвора всички се разболяват много тежко.

Човека нито е осъден,нито е в затвора,нито е от желязо предполагам ! А иначе да,всички го мислят за затворник-толкова дълго е арестуван! Голяма сметка се заформя за България след като АП осъди държавата в Страстбург ! .. А Боко и Цеко каква сметка са натрупали пред А.Петров ! Мъчно ми е за тях след като останат без властовата тояга в ръцете си !!

Казах им. Подобрете условията в затворите, да станат човешки. Нещо повече - създайте отделения за осъдени ПОЛИТИЦИ, АДВОКАТИ, СЪДИИ И ПРОКУРОРИ. цЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА И ПРАВНА СИСТЕМИ В България са прогнили и не миришат, те просто вонят.

Алексей Петров,Неосъден, си изкара управлението на ГЕРБ в ареста !!?? Сигурно брои дните до Избори 2013-Заличаването на ГЕРБ, когато Натиска от ГЕРБстапо , няма да е там,и АП ще може да разчита на нормален съдебен процес ! А този Светозар Костов,е една верна кучка на ГЕРБ, една истинска Яне Янев в Прокуратурата !

Много грубо KGB Ние така и без премиер може да останем

Какво ли щеше да е сега, ако на времето Царя беше избрал Трактора да го охранява ..... може би щехме да имаме по умен, учен и неспящ ръководител ..... еее пак от Ъндърграунда ама по ..... а на тракторовото место кой ли щеше да е ....

А какво ли щеше да стане, ако бях спечелил джакпота? А какво ли щеше да стане ако живеех на планетата Сатурн?

трактора го знаем.кое е ремаркето???

Как кое-Бойко, разбира се, ти за кво мислиш е цялата тая дъндания

Браво на съдия Ченалова, очертава се нелеко бъдеще на корумпираните и съдийката явно е решила да осребри каквото може... И тя семейство храни!!!

Че Алексей Петров не е вода за мирисане - това е ясно на всеки. Че обвинението е скалъпено и се осъществява по искане и с директния напън на на неговият конкурент от подзменият свят - Боце (Бойко Борисов) - това вече е очеизвадно. Незавидната роля на този иначе кадърен прокурор е да бездейства. ТАКА СЕ РАЗСИПВА ДЪРЖАВНОСТ ! МУТРАТА ПРЕСТЪПНИК, РОДНИНА НА ИВАН СЛАВКОВ БОЦЕ СЕ ПОДИГРАВА СЪС СЪД И ПРОКУРАТУРА И ГИ ИЗПОЛЗВА ТАКА КАКТО БИ ГИ ОВИКВАЛ СЕЛСКА МУТРА ОТ НАЧАЛОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА !

Г-н Петров,приятно пътуване за Дубай! Весели празници!