Цветанов: Пускането на А. Петров ще тежи на съвестта на съда

Вътрешният министър Цветан Цветанов отново нападна съда, този път по повод освобождаването на Алексей Петров от ареста.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов: Пускането на А. Петров ще тежи на съвестта на съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЪДЪТ ОСВОБОДИ БОЛНИЯТ ПЕТРОВ ДА СЕ ЛЕКУВА . ВСИЧКИ МАФИОТИ ЩОМ СТИГНАТ ДО СЪД СЕ РАЗБОЛЯВАТ И ГИ ПУСКАТ . ВРЕМЕТО МИНАВА И ВСИЧКО СЕ ЗАБРАВЯ . ПРИСЪДИ НЯМА ,НЯМА И ПАРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ , ЗА СОЦИАЛНИ РАЗХОДИ , ЗА ПЕНСИИ. ПАРИТЕ СА В ТЯХ - НО СЪДЪТ НЕ ИСКА ДА ГИ ОСЪДИ, ЗАЩОТО СА ЗАМЕСЕНИ МНОГО ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИЦА . БРАВО НА ЦВЕТАНОВ , ЧЕ СЕ ЗАЕ С ТОЛКОВА СТРАШНА РАБОТА - ПОНЕ ВЪРНАХА БАСЕЙНА СПАРТАК НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОТ ЛАПИТЕ НА ПЕТРОВ. МНОГО ХОРА ОТ НЕГОВИЯТ РЕКЕТ ОСТАНАХА НА УЛИЦАТА БЕЗ ДОМ И БИЗНЕС - НО ТОВА НЕ Е ВАЖНО . ТРЯБВАТ НА СЪДА ДОКАЗАТЕЛСТВА.

Пускането на свобода на един заподозрян за извършване на множество престъпления след изтичане на ОСЕМ месеца процесуално-следствени действия и не представяне на годни за осъдителна присъда доказателства трябва да тежи на съвестта и да виси като отговорност за несвършена работа на органите на МВР и следствието. Съда, че има трески за дялане има, и то големи, НО върховенството на закона трябва да се спазва. Иначе утре всеки един от нас може да се окаже с разбита посред нощ врата, пребит "при съпротива" или държан в следствения арест 2-3 години. Страх и респект от закона трябва да имат всички-полицаи, следователи, адвокати и най-вече съдии. Иначе като те омажат "пагонджийте", после иди доказвай, че не си камила и не си изнасилил неродената си сестра...

аз не вярвам на българския съд, защото не наказаха подобаващо убиеца максим стависки. за там поне не им трябваха доказателства. така че- не плюйте срещу Цветанов- той си върши работата, за разлика от неговите предшественици. (за екипа на дир- благодаря, ако ми публикувате мнението)

О я стига с нафталина. Прочетете колко такива катастрофи с жертви стават /не ги оправдавам/ а се говори само за тази............

нещо говори ли ти лозунга"ако си пил, слез- искам да стигна жив"? тази катастрофа беше прецедент- но съдът си затвори очите. всички други тежки катастрофи може би нямаше да се случат, ако имаше адекватна присъда тогава.

нещо говори ли ти лозунга"ако си пил, слез- искам да стигна жив"? тази катастрофа беше прецедент- но съдът си затвори очите. всички други тежки катастрофи може би нямаше да се случат, ако имаше адекватна присъда тогава.

Задържането за 8 месеца на Петро без да са налице доказателства и без да са събрани за това време други ще тежи на съвеста на ЦЦ

ЦВЕТАНЧО НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ТОВА СЪВЕСТ И ЗА ПО ЛЕСНО, И БЕЗОТГОВОРНО ПРЕХВЪРЛЯ ВИНАТА НА БЪЛГАРСКЯ СЪД.

и глухите у нас проумяха че работата БЕШЕ КАЛПАВА още от началото. Звучеше толкова НАДУТО че и най- големите почитатели на цвятко-бойковите акции се смутиха и си казаха- е може и да не е читав, но да му се приписват всички човешки грехове звучи пресилено и сигурно не е напълно вярно. Нищо чудно сега това да излиза на яве. Цвятко- ТИ ТРЯБВА НЕ ДА СЕ СДРАМУВАШ, а да си подадеш оставката ако накрая се окаже работата толкова калпава че направо срамна. Защото кой ще те уважава след това?????

в този сайт има цензура- не ми публикуват коментарите.

Освобождаването на Алексей Петров ще лежи на съвестта на Цецко, заради некадърността на МВР да събере годни доказателства в продължение на една година.То ще тежи и на съвестта на Б.Велчев заради некадърността на прокуратурата да повдигне издържано обвинение, а не такова съшито с бели конци. Маймуните не се ловят с трици, Цецо! Виж как го правят ФБР и другите подобни. Правят го с кадърни и рабитливи полицаи и инспектори, които знаят закона наизуст и го спазват на всяка крачка. Особено за знакови фигури от подземния свят. Там е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изпипването на детайлите и подробностите още преди ареста. Нещо да закуца и веднага отлагат ареста и чакат по-добри времена. Да сте чули напоследък ФБР да е провело 268 акции за 134дни? Е, няма и да чуете! А наш Цецо реши, че пуска ченгетата и да ловят наред, да пълни арестите, пък за доказателства хич и не мислят. Не защитавам Петров. Смятам, че е главата на октопода. Но заради некадърното МВР и прокуратура за пореден път няма арестувани. Срам и позор за МВР и ПРОКУРАТУРА! СРАМ!

А в какви условия работи прокуратурата?Дело от 2002г.имащо важно значение по сегашния случай е ,,изчезнало,, свидетелите треперят от страх и се отказват от показания,съдът само това чака и пуска обвиняемите подред,Първанов и Станишев,които иначе са много разговорливи.сега странно мълчат,ВАС ,който е на квотен принцип решава.... В такава обстановка работи и МВР и Прокуратура...,не че са перфектни.

Цецко, изтърка се вече! Цялото правителство отгоре до долу сте за гората! Работа за пет пари не сте свършили, но пиара ви е на висота, поне за вас! Но с всички действия на управляващите, от ден на ден народът разбира колко некадърни и неграмотни са те! И тези интриги, които се мъчите да прекарате между различни институции, различни прослойки хора и т.н. вече не минават!

Освобождаването на А.П. щележи не на съвеста на съда,ана некадърноста на Ц.Ц.

Господин Цървул Цървулов, като счупена грамофонна плоча сте бе! Не ви ли омръзна фразата "ние ги хващаме, те ги пускат" бе нещастници?!? Поне един път не ви ли щукна идеята, че та ка ги и хващате - с негодни доказателства? А съда съди по доказателствата а не по рейтинга ви от показността и цирковете ви за пред простолюдието??? НЕЩАСТНИЦИ!!! А, и трактора беше ясно освобождаването му още със самият му арест - нали се сещате че ако се стигне до процес и той си отвори устата ще потънат доста хора от обкръжението ви??? Включително и някои висши магистрати, правещи се на свети води ненапити!!!

Ти остави другото ,ами и самата фраза "ние ги хващаме,те ги пускат" не са я измислили нито той,нито Боко-патент е на Силвестър Сталоун от филма "Кобра",където Силвестър го ИГРАЕ ченге....съвпадение някакво

Помня го Мариан Кобрети, играеше го с бившата си женка - Бриджит Нилсен ;) С тая разлика, че нито Цвъ Цвъ, нито Боко-тиквата ми напомнят и минимално за Кобра-та по мъжественост! Ама то тогава се правеха филми, а не като днешните матрици, трансформъри и тем подобни изгъзици!!! Сега няма и филми свестни ... само циркове - ЦИРК ГЕРБ!!!

Чудя се, кога ще се намери по-сърцат съдия, който да издаде заповед за арест на самия министър Цветаност, за обида на институцията съд и нарушаване на конституционно-установеното разделение на властите.

Странното е ,че винаги липсват доказателства само за големите престъпници,които умело създават нови такива и така докога?

ТО ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА КАТО ЗАПОЧВАТЕ ПЪРВО С ФИЛМИТЕ И ПОСЛЕ СЪБИРАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА

Време е за оставки!

ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА , В КОЯТО НЕ МВР ДА КАЗВА КОЙ Е ПРЕСТЪПНИК , А СЪДА, ЗАЩОТО СЪДА Е АРБИТЪРА И, АКО МУ ПРЕДСТАВИШ ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА И НЕУСПОРИМИ ТО ТОЙ НЯМА КАК ДА НЕ ОСЪДИ ПРЕСТЪПНИКА. В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ ТАКОВ ИЗКАЗВАНЕ НА ВИЦЕПРИМИЕРА ЦВЕТАНОВ ЗА СЪДА ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ.

Стига рева, стига с тея правови държави и цивилизовани държави. На всички им е ясно че съдебната ни система за нищо не става. Трябва да бъде мачкана, не просто обиждана. Кой записва да учи право? Този който иска да забогатее, а не този който иска да си върши работата

бла-бла, Вие всички ли сте? Защото, като чета мненията, в огромното си болшинство те са против ЦЦ, а не против съда. Не против не е за, разбира се. И моля без изтъркания шаблон за платени от лошите комунисти писачи. Несериозно е и досадно.

Тези съдии нямат съвест. Дори в час по физическо не влизат.

то като ги слуша съдиите човек в бг всичко е ок,престъпност няма,корупция няма,навсякъде е мир и спокойствие,високи заплати,абе всичке е нормално,къде е това,за да отидем там да живеем

За заплатите пак ли съдиите са виновни? :)))

В нормалните държави Цв. Цв. би следвало да си подаде оставка, а не да плещи глупости. Но с ВИФ - толкова.

Как няма да го пуснем той е нашо момче.

Няма ли вече този министър на вътрешните работи заедно с цялото правителство ад си ходят. то се оказа че само те са най некорумпираните, най честните и все такива. този фарс в нормална държава някой да седи в ареста почти година го има само в банановите държави извода за нашата държава каква е е ясен само дето уж сме в ЕС

Тоя вътрешен министър пак се изцепи подобаващо. Според него май трябва всички в България да бъдат в затворите докато полицията/ милицията/ се натуткат да си свършат работата. Ами ако има доказатеслства да се съберат преди това, защо след като някой задържат тогава започват да ги събират- да вземат всичките да ни задържат, че той всеки за нещо е виновен, но според мен само едни има право да съди за грашките на всички хора. Май се изживяват в неговата роля много хора в това правителство от малоумници. Ако някой не знае- първо те арестуват по подозрение в нещо и после започват да го доказват!!! Ако това е правова държава- здраве му кажи, а пък за защита на свидетелите да не говорим- само да свидетелстват и после ги оставят на кучетата- ето това искат Бившите полицаи/ не че и те са по-малки престъпници от тези които задържат, но нали властта засега е в тях/.

Ами ако наистина се докаже , че е нивинен Петров.Какво правят тогава Цветанов и Борисов.

Няма такова нещо доказване на невиновност в правото. Има само доказване на вина. Така че, ако не се докаже, че е виновен, а не ако се докаже, че е невинен.

А как ще се докаже че е невинен освен с парички? Това е А. Петров, не е Питагор или Омир. И е турбо-замесен както се вика.

Съдът си опича работата предварително. Предполагам, че ще му скроят някое обвинение за около година затвор и той ще го е излежал вече в ареста.

Абсолютно прав е Цветанов. Повече нищо не може да се добави за корумпираното и пристрастно българско правосъдие.

А, ти Кирил, колко съдии познаваш? Имаш ли представа от тази работа? Или е най-лесно когато нещо не става по начина, който ти се иска да обвиняваш другите за корумпирани. Да ти кажа, че парите се взимат в полицията, за да се батисват доказателства и след това в съда да пада обвинението. Стига сте си измивали ръцете с нас!!!!!!!

Аз познавам достатъчно съдии и си имам перфектна представа. Отказах се да работя в тази сфера преди години, понеже моралът ми не го позволи. Всичко в съдебната система е потънало в тиня - и ти го знаеш много добре, но отказваш да го признаеш пред себе си и пред другите. Ако не си затънал в тинята - напусни и ти докато не те е заляла и теб!

Аз пък питам няма ли най-накрая някой по-сърцат съдия да издаде заповед за арест на министър Цветанов за обида на съда. И да подържат този пишман министър няколко дни и най-важното нощи в килия в компания на някои "нагли". Пък после журналистите пак да го помолят за коментар относно съвестта на съда.

Крайно време е този министър да замлъкне. Когато ударно и театрално се правят арести ще е така. Арестуваха един куп народ без реално да имат нещо срещу тях, а после сърдит, че съда си е свършил работата.

Поздравления за съдебния състав, за това че въпреки натиска, който Цв Цв оказва, са взели това решение въз основа на личното си и вътрешно убеждение. А ако Алексей Петров наистина е виновен, толкова по-зле за Цв- не го е доказал!

Какво чаката от ГЕРБ, да върнат старите закони и този няма да излезне до края на живота си от затвора. Проблемът е че всички бивши министри, дупетати и т.н от последните 15 години ще трябва да го последват.

Цветанов, погледай поне малко "хамерикански" филми. Ако полицейската работа не ти е ясна, поне от там се понаучи как се върши полицейска работа. Основата на всички обвинения са събраните доказателства по тях, издържащи пред съда, а не хипотези и работата по формулирането им. Ама той е престъпник! Ами докажи го! За осем месеца само папки ли си прехвърляха твойте служители и прокуратурата, че не можаха да открият такива факти, че съдът да им признае усилията? Не е тайна, че все повече хора си мислят, че МВР и прокуратурата разиграват сапунки само и само да оправдаят средствата, които разходват, и да си вдигнат пропадащото реноме. Освен това някак нелепо звучат думите на министър на вътрешните работи по отношение невинността и виновността на обвиняем. Или юридическите знания на министъра са на нивото "първокласник" или основния принцип на правораздаването се тълкува от селски пъдар. Обвиняемият е невинен до доказване на вината му пред съда, а не обратното, драги ми министре. И ми е интересно, как ли ще запелтечиш, ако въпросния обвиняем те осъди в Страсбург и (а то е повече от ясно, че ще е така) ти се наложи да плащаш обезщетения за задържане в ареста без доказана вина. Не познавам г-н Петров, нито пък съм тръгнал да го защитавам, но все пак има основни принципи, които трябва да се знаят и стриктно да се спазват, защото иначе правосъдието се превръща в произвол.

Г-н Цветанов, може би сега ще хванете повече нишки на октопода. Зная, че в силни разследвания пускат арестувания малко свободен за да уловят невидимите и много скрити нишки. За мен това е уловката на Алексей Петров и ако се опита да прикрие или заплаши свидетели ще падне в капана.Но той е умен и битката да се спаси ще е силна. Вие доста се борите, но не се наделява лесно на съдебната мафия. Тва обче е нчалото н края на оргнизираната престъпност у нас.

"Г-жо Министър на правосъдието, къде сте Вие всеки път, когато този въздух под налягане, колегата Ви Ц. Ц. , плюе по съдебната система? Ако нещо не е наред в нея- отстранете го, ако системата работи нормално- поне веднъж я защитете. И обяснете на физкултурника разделението на властите в тази страна. " Браво. Ето един достен и разумен коментар!

време беше да постпим като европеиска дрява и да го пуснат,а не като диктатура на герб! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прав е Цветанов. Петров впрегна цели си ресурс нагоре и надолу по веригата, за да издейства тази промяна на мярката. Друг е въпроса, че има къде, къде, по-очеизваждащи "Октоподи"...