80 деца с дихателни проблеми заради химикали в басейн

Над 80 възпитаници на спортното училище в Бургас са с тежки дихателни проблеми и алергии заради изпуснато голямо количество хлор и други химични вещества в басейна на Младежкия дом в града.

Обратно в новината

Коментари - 80 деца с дихателни проблеми заради химикали в басейн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

деер

Ватерпол = воднатопка, макар че такава побългарена дума няма - но нали всички учим чужди езици от филмите и песните , не се учудвам. Моето дете тренира в понеделник и се е закашлял много след това треньорът специално дойде с него до вторият етаж да ми се оправдава и да ми се извинява. Не виждам какво е виновен той, но все пак коректна постъпка. Едно време в стария строй тренирах плуване и тогава ми правеше впечатление ,че взимаха проби по няколко пъти на ден , записваха някакви резултати и часа на една дъска. Имаше и скандали за резултатите. Аз тренирах само за удоволствие и никога не съм носил очила в басейна, освен 10-на тренировки най-много и съм нямал никакви проблеми нито с очи нито с уши. Синът ми не може без очила. Учудващо е, че има много евтини методи за стерилизация на водата в басейните, но се използва най-вредния метод от неграмотните общински служители отговорни за организацията на басейна на Младежкия дом. Сега за бившото ХЕИ няма да говоря, защото се интерпретират несравними неща с тези резултати, но щом трябва да се залъгват 200 000 циганина в Бургас и това става. Мисля, че е редно да се посочи името на този общински съветник - предполагам, че си има име!+?!?

Най-големия проблем е в лошата вентилация или липсата на такава. Хлора мирише силно особено ако е китайска при над 500 ч/дневно е задължително да се слага повече в противен случай един ако е със заразна болест представете си какво става с останалите. Когато пикаят в басейните се отделят нитрати които взаимодействат с хлор и се отделя нещо като амоняк което и още по-вредно и опасно.

деер

Добре е да има хлор, но с една инсталация за 2 000лв необходимостта от хлор се променя... Ама 21 век е след 1000 години в България....

Я стига с глупостите! Кой е човека Х с деликатните уши? Флагман, не сте толкова деликатни иначе при цитиране на имена - сега защо е така?!

Що родителите не посъветват всички, от фирмата, през шефа на басейна, до съветника, на 4 очи, двете полузатворени?

Хаиде сега наи добрия кмет да 4уем какво ще каже. Една и сьща фирма работи в града вентилациите и,една и сьща фирма обслужва басейиниет и т.н Да изреждаме ли?????????????? Гн Кмете ,кьде сте???????????????

нямам думи!:(

Бедата е в това, че институциите правят "икономии" за сметка на здравето на хората и вместо със специално разработени препарати за дезинфекция на басейни, работят (по всяка вероятност) с най-евтините химикали, като някои използват и син камък уж за прозрачна вода.

еФтин-еФтин-БЕЛИНА!!!

Хайде сега всички родители на децата с ТЕЖКИ дихателни проблеми да напишат една жалба в меверето... Добре, че не са циганчета от Кумлука, кмета щеше да се види в чудо!

Това не е новина за Бургас! Къде-къде по-важно е, че Дългия инкасатор е станал шеф в ЛУКойл! Сега дали освен завишена концентрация на хлор в басейна ще се сдобием и с повишено съдържание на сяра във въздуха?! Все "придобивки", бургазлии!

Всички виновници за това- в басейна; на наблюдателите за процеса на наказанието- противогази и дълги прътове за отбутването на наказуемите от бортовете на басейна.

то хлора си мирише .. що влизат във водта кат мирише

Затваряне на басейна, отнемане правата на поддържашата фирма, яка глоба, съд до дупка и два шамара на общинския съветник.

Не два ,малко са им . Мрьсници .Напишеет коя е фирмата и как си прави анализите на водата. Пак на кмета хора. Сьщото е и на Флората басейна ,но там е открито и проблема не е толкова осезаем.

пак някоя фирма е взела пари за вентилация без да направи нищо както всичко в Община Бургас

трудно се плува в сярна киселина, а?

zeddd

И този басейн още не е затворен за проверка? Какво чакат съответните органи? Да ги масажират ли?

деер

От всичките 11 басейна, колко според теб функционират в момента? Не си мисли , че на българския родител му пука за неговото дете!!!! Това просто не е така!!!