Масирани авиоудари и ожесточени боеве в Алепо

Руски самолети са бомбардирали райони под контрола на бунтовниците в Алепо, а сирийската армия е обстрелвала старата част на града в хода на голяма офанзива.

Обратно в новината

Коментари - Масирани авиоудари и ожесточени боеве в Алепо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...Междувременно днес, в центъра на контролирания от правителството сирийски град Хомс, умерен "опозиционер" с шахидски пояс се самовзриви на пазара, убивайки и ранявайки много мирно пазаруващи сирийци! Сирия осъди терористичния акт, но от Вашингтон и Брюксел контрираха, че става въпрос за мирен протест, осъществен по хуманитарен и демократичен начин! Още повече - този път не са използвали снайперисти и миномети!

Пропагандата с децата щит и сълзливите клипчета как умират само уж жени и деца е измислена много отдавна от палестинските йорданци срещу Израел. Сега в Сирия се употребява същата дъвка с голям успех и пак същите демократи е подкрепят. Тъй като сега демона Путин е срещу холивудските пропагандатори затова и се вдига толкова шум за " убитите" жени и деца в озточен Алепо.

... и не ни показват умиращи деца и жени в Украйна...

Когато ги сгащиха започнаха да квичат като прасета, а миналата година голям го вадеха?!

БРЦК

Имам няколко въпроса. 1. Какво правят цивилни в Алепо? Който е искал е можел да го напусне - имаше няколко възможности. Следователно това не са цивилни а джихадисти от ИДИЛ. 2. Какви 'болници' имат ИДИЛ ? Това не са ли касапници за вадене на сърца за ядене по клиповете и органи за трансплантации? 3. НАТО и запада да вземе най-накрая да каже кои са 'бунтовници' и кои са 'джихадисти' и терористи щото на мен ми се струва ,че шалваризираните варвари са едни и същи и само за пред ЦНН и ББС ги наричат с различни имена според нуждата.

В Сирия е приспан и гипсиран Антихриста. Разрушението на тази държава го храни със сила и скоро той ще се събуди и ще покаже на всички кой е . Политиците ще ни вкарат в много голям филм в пъти по-страшен и опустошителен от II-та св. война. Не случайно Библията / Исая/ обръща специално внимание не на друг , а точно на Сирия. гответе се за огромен катаклизъм. Припомнете си и за предсказанията на Ванга.

Би ли ни припомнил кои по точно, защото Ванга е говорила за много неща и събития.

След като не знаеш закакво става на въпрос значи не ти е дадено. Опасно е за обществото тъпаци и невежи да се осветляват, защото стават фалове, вече имаме доста такива в правителството.

Възмутително! Как може правителствената сирийска армия и тия рашки така нагло да се борят с тероризма и да унищожават терористите!!! Знаете ли колко е скъпо да ги обучиш, а вече и трудно да ги намериш?

по-скъпо е да построиш болница, после да намериш лекари и да се лекуват хора в нужда. Е за руснаците е по-лесно и евтино да сринат със земята всичко това.

E, според официалните информации, всички разрушени болници, свадби, погребения по света са причинени от...американски самолети или безпилотници! Изравнени със земята барабар с лекарите и болните! Видите ли, по предположения от фейса на някой про-американски фашист-ислямист-демократизатор!

ИДИЛ си отива, ООН и Европа се сетиха, че там умират хора... НАТО мълчи като прогонена кучка.

Скоро време от Даеш ще остане само спомена.

Прав е ККери! Що пари и оръжие се дадоха на главорезите от Усато а сега руснаците ги бомбардират! Направо е възмутително!

Бият се за Асад а постепенно губят, погубват Русия, е това е! Страна става все по бедна, по пияна и по неразбрана от останалият свят.

Май нещо не си бил скоро в Русия. Това с пропагандата за пиянството, там отдавна не минава. Дори се обиждат ако им споменеш за алкохол. А и според статистиката са доста назад в класацията.

БРЦК

Да бе , по НАТО реве ,че видиш ли Асад и руснаците губят. Това ще да е.

да избият талибани,неправителствени размирни организации и бунтовници

Когато има война жителите на големи населени места се евакуират,болниците също ! Питам в Алепо защо това не е направено....!?Ако жителите остават заради арабската си тъпотия то си е за тяхна сметка,единствено ако не са станали заложници на бунтовническите олигофрени !

Жива отврат е тук! Червени въшки са напъплили Дира и смучат ли смучат човешка кръв! Как не ви е срам? Хитлеристи!

гниди като тя паплач европутаците и еврофагиттата.....Ма то ясно, плаща им се да пишат говна...и те серат ли серат, по форумите!

Когато изродите колеха сирийските християни се пазеше инфо тишина. Все пак скоро беше,лесно се помни.

БРАВО, ПРОДАЛ СЕ БЪЛГАРИНО! КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ! ИМАЛО ВИ Е И ПРЕЗ ТУРСКО И ПО КОМУНИСТИЧЕСКО И В ДНЕШНАТА "ДЕМОКРАЦИЯ"! ЯКИ СТЕ! ЩЕ ИМА ПРЕМИИ...

Браво на журналистите: Русия "бомбардира", НАТО "нанася удари".

Давай Вова , Давай Башаре , ей сега му е момента , искаме ги варени в собствен сос и на пара от потни чалми. Сега или никога , по реда си. Ако Америка знае много , ще има и за нея....

сащ са варвари още от втората световна воина и досега избили милиони мирни хора и сега правчт това в ирак афганистан сириа и навсюкаое по света а си уредиха Нобел за мир за брикета

мирните жители не напуснаха бойното поле?Имаше такава възможност по време на примирието!!!!?!

Вижте, Домакини/Дир.бг... - от коментарите - Поне 1/3та са от Един-и-Същи индивид, очевидно с проКремълски+Ляворезбови+Психо наклонности...като Тази тенденция Е идентична в коментарите за Всеки материал, който Дори косвено засяга Русия.... Си струва заради ЕдинЕдинствен да Се съсипе Бижуто (ваше и на Нас-Всички), Дир.бг ?!

Гъци,гъци

Ако блокират теб, Щерев и >>>, всички други коментари ще бъдат приблизително на едно мнение. Между другото, къде се загуби една видна представителка на адвокатската гилдия ?

Е, те тая е другото "аз" на проамериканското IP на унищожителя на дървета в България...вилнеещ нейде в покрайнините на Южния парк...

Михайлов! Източен Алепо, а не Източно Алепо. Наемете един учител по български език, отделете по един час седмично. Явно сте проспали часовете в училище...

това ли ти е важното на тебе бе? Нищо не коментираш по новината. Ей... ибало си фара от калпав народ. Хората измират, деца с черва навънка, той за правописа се хванал. Е това ако не гавра на идиот - здраве му кажи.

че то имаше и обезглавени деца и глави се варяха и сурови сърца се ядоха, това да не би да са по -малко хора, или е са наши хора, а г-н правопис -състрадателен,и как без болници и спец. оборудване могат да се съхранят органи за продажба.

Стотици хора загинаха при бомбардировките, а много повече са ранени, но без да имат възможност за лечение в болниците поради липса на основни медикаменти. Жителите на града казват, че последните въздушни удари са безпрецедентни по жестокост, тъй като се хвърлят тежки бомби, които поразяват сгради, в които се укриват хора.

две седмици без бомбардировки, с коридори за бежанци от Източен Алепо. Всички са били предупредени с листовки хвърлени от самолети, че мирно население трябва да се махне от там.

Руски и сирийски изтребители бомбардират стратегически лагер в северния край на Алепо, след като изгубиха контрол над него предната нощ, съобщиха бунтовнически източници и сирийската армия. Бунтовниците казаха, че правителствените сили използват още по-мощни оръжия в опита си да си върнат Хандарат, палестински бежански лагер на няколко км северно от Алепо. Лагерът е разположен на стратегическа височина и от него има изглед към един от главните пътища към града, контролиран от опозицията. "Превзехме лагера, но режимът го изпепели с фосфорни бомби", заяви бунтовническият командир Абу Хасаниен в командния център на бунтовническите сили.

Призив към Сирия и Русия да спрат ударите в Алепо отправи и "Лекари без граници", предупреждавайки, че предизвикват "кървава баня" сред цивилните. "Бомбите валят от самолетите на водената от Сирия коалиция, като цялата източна част на Алепо се превърна в гигантска касапница", подчертават от "Лекари без граници". "Сирийското правителство трябва да спре безразборното бомбардиране, а Русия като неизбежен политически и военен съюзник на Сирия има отговорността да оказва натиск да спре това", изтъкват още от организацията.

Това видео дава отговори на много въпроси: https://link

за 1 ден рашките събориха повече болници отколкото американците за 3 години. А русофилистиците урИваха всичко да измият със сълзи Путя. :)))))

Pesh0

И кои са бунтовници и кои Джихадисти , от къде да знаяр Руснаците , като от САЩ не могат да кажат ?

Скоро пак ще чуете за мен!!!

Pesh0

На 7 ктомври стана едно събитие, което или беше нарочно премълчано, или неразбрано. Или двете заедно. Със своята важност обаче то може да се определи като "Русия с един залп с крилати ракети "Калибър" изхвърли от моретата и океаните флота на САЩ, обезсмисли ПРО в САЩ и Европа, унищожи всички американски морски доктрини и т.н."

Командването и повечето от воюващите и бойци-терористи на ИД са руски граждани и са снабдени с руско оръжие!Руската авияция не ги напада защото на практика те са оправданието на Путин за намесата муИД,Асад и Путин са в съюз с/у демократичните сили в Сирия!Силовата намеса на САЩ става наложителназа решаване кризата от руската авантюра и убийствава на хиляди беззащитни !

Pesh0

ти по голяма комедия не можа ли да измислиш ?????? Искаш да кажеш че джихаристите заклали руския пилот , са руснаци ??????? Нещо ме съмнява.

САЩ проумяха,че с руснаците не са възможни сериозни договорки и ще трябва да нанесат удари в/у наемническата армия на Асад,който отдавна не е легетимен,а и руснаците да усетят,че не може безнаказано да убиват жени и деца,да бомбят болници и училища!

Да нанесат ама не им стиска:))) Топки се искат за това ама амерканците нямат много от тях:)))

а дано бе мухльо, ама намесат ли се ще има олелеее и няма да има центове за идиоти като теб

Всичко ми е ясно с изключение на едно - от къде ИД се снабдява с оръжие?

Е как откъде? Путин им продава хъмъри, М1 и прочие хамериканско оръжие за да лъже света, че хамериканците им го дават. Как така не са се сетили западните медии да избичат една новина за разкрити заводи за американско оръжие в Русия, да лепнат и това на Злия Путин ...

А ония от дюкяна какво казва?

Остана ли нещо от тоя град изобщо? То почти цяла сирия е в руини. Който и да победи това ще е пирова победа. Тая страна е вече напълно провалена и без никакво бъдеще.

Английският министър на външните работи Борис Джонсън по повод на бомбардировките е заявил,че срещу руските военни ще бъде използвано едно много силно ново оръжие -срамът.Руският министър на отбраната и министърът на външните работи Лавров много са се притеснили от това оръжие и са възложили на разузнаването да намери противодействие.Отговорът бил изненадващ-"Ще давате на военните коктейли от формотерол,триамцинолон,преднизол и преднизолон.Не само ще загубят чувството за срам,ами и ще натрупат мускулна маса.Тези коктейли са проверени ,давани са на американски тенисистки и гимнастички с разрешение на WADA"?!А на мен ми се струва,че и без коктейли запасните политици са загубили всякакво чувство за срам/и съвест/!?

извинявам се за грешката -"западни политици"

Онзи ден , при бомбардировката на конвоя на ООН са се самовзривили в някои камиони " бутилки с газирана минерална вода" ...от детонациите!?

Значи когато САЩ бомбардират болници е грешка, Когато обаче законната власт уцели място където се крият терористи е военно престъпление

Световният терорист номер 1 сащ, са взели Алепо за заложник. Обаче, при заложническа криза, Путин действа решително, защото знае, че не може да отстъпи на терористи и изнудвачи. Те и затуй толкова джавкаха на уплашено предните дни, щото знаеха какво ги чака след трите предупредителни изстрела с калибрите.

Абе, тия европедали и луди ркави..Що ен кажат за техните военни престъпления, в сирийския град Мабидж. дето лудите ркави избиха 200-300 жени, деца и старци!! Или за милионите убити в Афганистан , Ирак, Либия, Сомалия, Йемен и т.н!!! За Взривените болници на Лекари без граници! За погребенията, сватбиоте и детските омове детио взривяваха с дронове лудите говеда а?!

Те по болницата в Белград стреляха!

Напред бойци на сирийската арабска армия!! Бомбардирайте наред Ислями Джотата и Джихади Мюслитата руски ВКС!!! И нека нито един главорез теросит от неумерената радикална опозиция, не оцелее и не напусне Алепо жив!!!!

Обстрелите на сирийски болници и лекари в обсадения от правителствените сили град Алепо са военни престъпления, обяви френският министър на външните работи Жан-Марк Еро.

ЖАН МАРК да го д уха! Френските свиркаджии като бомбеха Либия що не сесамосезираха!??? Ще кажа един лозунг: джихад исти от цял свят събирайте се в Франция! Там има почва за развитие:))))

Бе, не беше такъв хуманист, чак, тоз Жан Марк, когато разсипваха, Югославия, Либия, Ирак... докато ИД си колеха и ядяха сърчица необезпокоявано в Сирия. Сега се присети нещо, като натикаха канибалите в миша дупка.

VIPER

Алепо така или иначе е в руини вече.Руснаците да го изравнят със земята , пък нека САЩ и ингилизите да си намерят спецназа в нужниците , ако могат....

живот нямаш ли, денонощно киснеш по форуми ???

VIPER

Нещо тревожили те или си възбуден ?

VIPER

Точно в болниците в Алепо брадатите демократи , заедно с менторите си от ЕС и САЩ , са си направили щабове и се крият зад гърба на мед.персонал , защото си мислят , че там няма да ги стигнат бомбите.Няма такова нещо , както се видя

НА ЕДИН НОБЕЛОВ ЛАУЕРАТ ЗА МИР ВЪРХУ ЕДНА БОЛНИЦА НА ДРУГ НОБЕЛОВ ЛАУЕРАТ ЗА МИР.. И ТО СИ БЕШЕ ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.. Ама някой каза СОРИ и продължи да си фърля бомбичките с БЯЛ ФОСФОР.. И за него Пентагона си ПРИЗНА.. Ама ФРАНСЕТАТА, ЩО НЕ НИ ЧЕТОХА ДЕКЛАРАЦИИ ТОГАЗ?? Щот след време като БЛЕЪР ТРЯБВА ДА КАЖАТ - СЪЖАЛЯВАМЕ САЩ НИ ПОДВЕДЕ ЗА ИРАК.. ЛИБИЯ.., СИРИЯ.. ЩОТО ТЯ И КИЛЪРИ СИ ГО ПРИЗНА - ПОДПИСЪТ МИ ЗА ВОЙНАТА В ИРАК БЕШЕ ГРЕШКА!" Има ИРАК вече си е в руини. С НАЙ$ДЕМАКРАТИЧНАТА ДЕМОКРАЦИЯ - ТАЗИ НА ШЕРИАТА.. И ОЩЕ СА СТРЕЛЯТ ТАМ..

Алепо и Сирийският Сталинград. Сирийската армия с помощта на руските ВКС смачка от основи базата на ЦРУ в Алепо. Това е причината Шефът на терористичния интернационал - САЩ да пищи като вдовица за ...Пищи не пищи, яде го....

в съреето на империята на злото КРАВАРИЯ! Дали с Топол или със Сатана, резултатът ще е повече от отличен!

Когато предния път Вашингтон се напъваше за САР и заплашваше корабите на РФ край бреговете на САР от Москва го предупредиха за катастрофални последици за екологията в Средиземно море. Намек за решимост за употреба на неконвенционални средства при необходимост. Сега се споменават "тектонични промени"....

Дори да падне Алепо, Русия няма да промени нищо. Санкциите остават. Руската икономика полека лека потъва. Руският народ никога не е живял добре за съжаление.

Алепо е стрегически град. Русия не можеш да плашиш със сънкции. Руския народ никога не е крал чужди народи,а него са го крали затова живее зле след поредната кражба,на която стана жертва. БГ народ също.

руският народ не е видял нормален живот от векове и е свикнал да си търпи господарите и сатрапите, затова си харесва Путлер.

Затова руснаците пътуват навсякъде а ти до Ахелой не може да отидеш на квартирка за 20 лева...нали така разбирателю?

БРЦК

То на Сан Андреас малко му трябва и на обонго ще му се стъжни.

От няколко дни Путин шахматира престъпния запад в Сирия. Удоволствие е да се наблюдава безсилието на прехваления запад,който като се вгледаш по отбизо в него се оказва масов убиец и банален крадец.

Истински сидераст-комунист: плюе по САЩ а сякаш не вижда какви варварски бомбардировки върши Путлерова Русия в Сирия вече година!

Какъв българин си ти? От новите?

Истински малоумен лумпен. Реве за едната година бомбардировки на Русия, не види последните 15 години милиардите тонове лайна които изсраха американците в Близкия изток, да не говорим даже преди това и в Югославия, която дори се намира в Европа ... То бива човек да е прост, ма твоето е в повече ... Викаш хубаво беше, когато Елцин беше на власт и се гъзеше на САЩ та си правеха каквото искаха а? Тъй като гледаш днес, Ирак, Либия, Афганистан бъкат от ценности и демокрация, всичко е супер а? И в Сирия твоите приятели хамериканците са малко по-дълго от Путин, не са хвърляли цветя по народа. Куцо, кьораво и сакато вече разбра кой е терорист номер едно на света, че им свършиха оправданията и триковете, само ти спиш още. Путин не е божа кравица, ако беше, нямаше да е на тоя пост. В сравнение със либерала нобелов лауреат за мир Обама обаче е направо невинно бебенце ... Че то Буш младжи бомбардира по-малко страни отколкото настроения за мир Обама ...

РУСИЯ - "Агресия на САЩ в Сирия ще доведе до "тектонични промени" - Това означава, че Американската войска ще бъде принудена да не напуска акваторията на Тихия и Атлантика - жабката USA ще си научи кой е гьола.

катаклизми за да видя как русия изчезва под пясъците в Сирия. САЩ постигнаха целта си - забатачиха руските шматки в пустинята и няма измъкване за жужето. Бог да го прости!

Те САЩ в Афганистан бе.Не могат да мръднат от там,зависими са......от наркотика...масово се боцкат

Западните журналисти и медии ,насъсквани от политиците са царе на фокуса да показват как бялото е черно.Но даже някои западни читатели вече виждат това.Ето напр- какво беше написал един германец по повод отразяване на теледебата от Spiegel -"Скъпа редакция,аз станах в 3 ч. за да гледам теледебата Клинтън -Тръмп,но не забелязах нищо такова ,за което пишете".А лъжите за Сирия в немската преса са просто чудовищни.

Аве хора де е Щерев? Днес на работа ли е или ползва почивен ден?:))))

В траур е. Или е пратен да снима камионите за да ги качи във Фейса, да може после разследването на ООН да ги ползва като доказателства като при самолета. Естествено, ще трябва малко повечко да ги гръмнат тея камиони, за да приличат на бомбардирани а не запалени ... В командировка ще е обаче, малко джобни ще изкара.