Александър Йорданов: Договарът между Македония и Гърция ще ни създава проблеми

С това географско име се получава един пълен абсурд, смята бившият посланик в Скопие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тлъстото лайно пак изплува от забравата!

хем северна македония не е ок, хем президента им бил лош. майка мила ...

Добру ютро кака Стано! Естествено че банкянския безсремник ББ няма позиция! Него го направляват и навеждат. Затова го и държат, с това им е удобон на козяшките прости-тутки!

Очевадно е, че България няма позиция с премиер като неграмотният мутраген от Банкя ! Той прави само онова, което му наредят от сащ или от германия ! След като не е получил инструкции - бойко няма какво да каже на срещата и се е скрил като мишка ! Така е най-лесно ... и страхливо ... но пък е премиер - нали ?

освен нас,която би си мълча в подобна ситуация?

Той на своя глава не смее нищо да прави.

депутат проговори на български език обявявайки го за македонски. ебават се с нас всички вече, а ББ и кохорта си мислят, че са фактор. безродници!

Сандо Пържолата се изложи като кифладжия. Малоумно е да твърдиш, че Северна Македония би имала повече претенции към Пиринска Македония в сравнение с Република Македония, което име абсолютно категорично включва всички кътчета на областта Македония - та били те северни, южни, източни, горни, илинденски, крушевски и прочее. Наистина, от всички спрягани варианти за България най-неизгодни са Илинденска и Северна Македония, но ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ, те са много по-добри от Република Македония. Най-добрият за нас вариант е Вардарска Македония, но, да не забравяме, че долното течение на Вардар е в Гърция - на броени километри от Солун. Все пак, името Северна Македония е много по-рисково за Гърция, отколкото за нас, защото посоките на света се групират по двойки: север-юг, изток-запад. Северен Виетнам се обедини с Южен Виетнам, а Западна Германия - с Източна.

А Борко се разсърди по заповед на Козяко и се смуши в тоалетната да си попърди. Щото е перял с Печурки и го надува дебелото черво

"Гръцката „Златна зора” призова за военен преврат заради името на Македония"

"...Георге Иванов зае една много конфронтационна позиция, която аналиаторите обясняват главно с някаква негова задкулисна политика и връзка с Кремъл, ...." :)))))))) .. Намирате ли вярната грешка?;))

вече прочетох заглавие.....В гръцкия парлавент се проговори на македонски. Правете сметка за какво става дума.....

Бойко Борисов бил такъв, онакъв - ясно че не го харесват сърбоманите и кремълските агенти. Българският интерес е Македония да влезе в ЕС и НАТО и Бойко национално-отговорно показа червен картон на двама сърбомани и путиномани облечени в костюми на президенти. Това е истината, която не могат понесат едни "ужбългари", които обаче обичат повече белград и масква. И пишат ли, пишат - Бойко бил такъв и онакъв. А той е истински българин.... за разлика от тях

На македонците не може да се има вяра. Утре кат се сменят управляващите може да им дойде друг акъл. Преди 3 години на една среща с македонски фирми, те държаха всички разговори (дори и лични) и презентации да бъдат на английски, защото те не рабирали български. Затова всякякви договорки с тях трябва да са изрядни. А сега като се смени името, междусъседския договор между БГ и Македония вече нама да е валиден. Ама ББ не може да мисли толкова напред, а външната министерка освен да си прави селфита с важни личности за друго не става.

Този Йорданов откъде се пръкна пак, мазен многознайко и говори и пише и все към мазнене на хората на власт. Той е от Североизточна България, земляк на Доган и Иван костов. Не разбрах той какво име предлага или се натиска да бъде кръстник. Я питайте и проф.Вучков какво мисли по темата, той е по-справедлив разбирач.

Ако този слон си направи труда да отвори която и да е карта от средновековието, дори тези в Османската империя може да види няколко неща: Територията на север от Стара планина учените са я именовали България. Територията на югоизток е Тракия, а на Югозапад Македония. Спрете с тези импровизации и да дърпате чергата както ви е удобно...

Не е абсурд двете географски понятия в името, а самото съществуване на тази държава.. Такава държава е нямало последните две хилядолетия(след покоряването и" от римляните). Това, че преди 100 години някои се напънаха и създадоха такава държава, то не е защото е имало обективни предпоставки и такъв народ , а защото някак си е трябвало да се оправдае грабежа на територии от България и Албания.

Лъснаха им червените дупета на рубладжииските шебеци ! За няколко рубли в повече са готови да си служат на кремълския Ам-гъл !

Шило

А сега де, и Ал Йо ли е рубладжия, комунист и т.н. ?

се е скатавала из разни посолства и е трупала тлъстиини - за да изплува от забравата.

трудно ми е да коментирам Aл. Йорданов, той е ИДИОТ

Ал. Йорданов е прав...Географските понятия са РАЗТЕГЛИВИ...Колко му е македонците утре да кажат, че и пиринска Македония е в северната част на Македония...което си е и вярно. Просто пиринска Македония е източната част на северна Македония... В никакъв случай не бива да се допуска никаква възможност за тълкуване...А в случая такава е налице...А България си мълчи, нещо повече-приветства името северна Македония...

прав си ама колко на Север се наричало България?

За първи път да чуя от Сашко нещо умно,смислено и полезно . Еее,браво най после да каже нещо честно и почтено. Това което сега казва е точно и вярно. Самата истина. Абе Сащко ,това дето си казал е в интерес на лошите казаци, я пак повтори тия приказки,щото не мога да повярвам,че си ги казал.

Аз

Някои хора просто нямат никакъв срам и съвест и това си е... Все едно да очакваш на свиня да ѝ пораснат криле...

То по твоята логика е имало и държава "Тракия"... Я разкажи нещо повече за средновековните държави Македония и Тракия.

И китайската шаманска медицина не може да ти помогне!

Мръсна пяна от гнусното минало винаги бърза да покаже мутрите си и да се изхрачи с тъмните си.

Никаква логика друже патриотичен, отваряш картите и ги гледаш. Над Дунава - Влахия, под Дунава България и т.н. Дори и в Историята, написана от католика Петър Богдан Бакшев един век преди Паисия човека си пише че за него България е точно това отсам Балкана. А това че на Руския цар му се е искало да направи Сан Стефанска България до Албания и Цариград е друга тема - там ти ще кажеш каква е логиката ...

С Големия Ал съм съгласна само за едно: "Според мен трябваше Георге Иванов да бъде приет и в разговора с него българският премиер да изложи българската позиция по спорния въпрос, каквато и да е тя." ... "Георге Иванов зае една много конфронтационна позиция.." Да, бе, ИЗКЛЮЧИЛИ / Защо?! / президента Георге Иванов от процеса на подготовка на Документа и се надявали да го подпише: "Защо аз трябва да легализирам този документ? Заклел съм се да спазвам Конституцията и няма да приема акт, който й противоречи." Позиция на Държавник. ... А след злъчта, която Големият Ал избълва срещу Ирина Бокова, и след злорадството му за загиналите с Ту-154 край Сочи, стана ясно, че е изгубил не само българското, но и човешкото....

Какви карти, това всичко е съвременни рисунки. Картографската наука е била още неродена. Но съвременниците са писали доста подробно за битки, договори (мирни и търговски)....Я ми посочи поне един исторически извор за война между Македония и която и да е друга държава или договор, или изпратили пратени или посрещнали пратеници? Няма да ми посочиш, защото НЯМА.

И още един съвет от мен. Вземи прочети Битолския надпис на Иван Владислав. Той (царя) като, че ли е бил пророк и е знаел , че така ще стане та в този надпис поне 5 пъти е употребил думата българин за себе си, за народа си, за дядо Никола и чичо си Самуил. Ама няма кой да чете истината, а лъжите има.

И за кво става дума?...

дядо му е застрелял 12 годишните ястребинчета

Тъпанар

Да-да, публична тайна е :( Ген...

Пак стигаме до първия глупав от "Тримата глупаци"

Както винаги, византийците си оплетоха кошницата. Това, което най-силно сплотява гърци и македонци е омразата им към българите. А ние като недоклатена селска мома - а напред, а отзад. Не можем да се определим, да се отдадем ли изцяло на братската любов с макетата или да се държим на положение, оти сме батьовци. И така, докато се клатим в стил иди ми - доди ми, гърчолята по старогръцка традиция ни го мушнаха отзад, а макетата по новата мода ни дадоха да го смучем. Кой като нас!

Еми, не е ясна тази работа, Обратната хипотеза 7ъщо е възможна напр. ако България след време изяви претенция че северна Македония е в нейните предели и поиска да вземе и южна македония!!! Много умници, много стратези ...а народа прост!

За пръв път да сме на едно мнение

Внушенията на Ал.Йорданов са ясни - Македония в ЕС е опасност за България! На този мастит литературчик,охранен на държавната копаня,ще цитирам Яворов: "Ден денувам..."- това е моето контра-внушение,в което има много подходящи фрази за подобни хора.Нека си припомни цялото стихотворение,но поезия търбух не пълни,а подобни статии - да.

Даже и Румъния създадоха и им измислиха език от Ватикана....

Хайде бъди конкретен и не ни карай да гадаем. Цитирай подходящата фраза, да я видим. Иначе излиза, че само си пишеш глупости.

Хайде бъди конкретен и не ни карай да гадаем. Цитирай подходящата фраза, да я видим. Иначе излиза, че само си пишеш глупости.

Хайде бъди конкретен и не ни карай да гадаем. Цитирай подходящата фраза, да я видим. Иначе излиза, че само си пишеш глупости.

Хайде бъди конкретен и не ни карай да гадаем. Цитирай подходящата фраза, да я видим. Иначе излиза, че само си пишеш глупости.

Хайде бъди конкретен и не ни карай да гадаем. Цитирай подходящата фраза, да я видим. Иначе излиза, че само си пишеш глупости.

Хайде бъди конкретен и не ни карай да гадаем. Цитирай подходящата фраза, да я видим. Иначе излиза, че само си пишеш глупости.

Хайде бъди конкретен и не ни карай да гадаем. Цитирай подходящата фраза, да я видим. Иначе излиза, че само си пишеш глупости.

Хайде бъди конкретен и не ни карай да гадаем. Цитирай подходящата фраза, да я видим. Иначе излиза, че само си пишеш глупости.