Как ”отнеха” Бай Ганьо от Алеко

Това събитие отново ще взриви социалните мрежи и ще активизира пропагандните и тролски армии - предстоящото откриване на паметника на Алеко в София.

Обратно в новината

Коментари - Как ”отнеха” Бай Ганьо от Алеко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"рухващия и все по-грозен монумент на Старчев в градината на НДК" Гнъсната комунистическа брадавица на ганьовеца-антискулптор все още скверни мястото на паметника на героите от 1-ви и 6-ти пехотен полк в центъра на столицата ни ! Дори мургавеляците се гнусят да отдадат остатъците от грозотилището на скрап! Единствената му роля е традиционната- на нерегламентирано отходно място- което е недопустимо за европейски град, но подхожда на перисталтичната и диуретична стимулация, които непредубеденият зрител получава гледайки го.

"..... отходно място...." За такова става кухата ти тиква!

Ако правилно виждам и това ще е композицията на паметника, не мисля, че е редно Алеко Константинов да бъде с цигара в ръка.

Обикновено паметник се прави на личност, която вече я няма, но е направила нещо значимо (като Алеко примерно). Бай Ганьо не само не е направил нищо значимо, но все още живее сред нас - вижте само какви хора управляват последните 10 - 15 години ... вижте псевдо "елитa" на България, вижте журналистите, вижте хората работещи в НПО-тата ...

симо

Нова проява на соросоидната неолиберална мисъл.От тук полека ще изчезне и от учебниците/или подменен-не сатирата а ,,главен турист,,-нали развиваме туризма/. Ето така се затрива държава.

КАКТО И ДА ГО НАПРАВЯТ, ВСЕ ЩЕ ИМА НЕДОВОЛНИ.

Аз бих направил паметник на Чудомир. Истински майстор и описва българина реално и не с омраза /за разлика от Алеко/. Това на Алеко е просто грубо. Бай Ганю не е типичен българин, а прототип на български политик, което верно е гадост, но не виждам защо е станало нарицателно за българин.

симо

Подкрепям.А е станало нарицателно за да убият духа.И СА УСПЕЛИ.

Господа, авторът на статията е счекл за нужно да ни обясни кой е Алеко Константинов и кой е Бай Ганьо. Нека приемем това за потребно - имаше опити на демокреатурни "литератори" на придадат на Бай Ганьо положителен облик (за разлика от създателя му). Но... Вижте израза "...новоиздигнатия монумент на цар Самуил, който доведе до еманация на хейтърството в мрежата. Превеждам чуждопрлтеченето. Авторът твърди, че този паметник е довел до олицетворяване на злобата в мрежата. Невероятно за паметник, нали?

Не вървят на добре нещата. Тролските армии взеха да получават команди за акценти директно през новините.

Ами няма как, до Щастливеца да седи Бай Ганю. Щото от една страна, в негово лице ще се разпознаят много съвременни политици и бизнес деятели, а от друга - останалите пък ще се обудят, че не са увековечени и те. За да се избегне такъв риск, трябваше паметника да е до входа на Народното събрание, като на постамента да пише "Алеко Константинов, чака Бай Ганю, който е вътре в сградата."

И пред Министерски съвет един!

Алеко пише сборника от българофобски пасквили "Бай Ганьо" в Прага в гейското кафене Славия.

ИМПЕРИАЛИСТе - само за твоя консумация: Да си чувал или чел, че САМОИРОНИЯТА Е ВИСША ФОРМА НА ЧУВСТВОТО ЗА ХУМОР?

за мен Щастливеца е един Човек, който е изпреварил времето си и ще си остане завинаги такъв. огромна част от написаното от него си остава актуално и до ден днешен. колкото до паметник. да. инак на кого да се издигат паметници? на хотелиери и банкери? и да, наистина, ако някой иска да направи паметник на бай ви ганя - нека да е отделно от Автора и да бъде разположен в народното събрание, където си му е местото.

В коментара който изтрихте , няма цинизми, няма обиди и не накърнявам на никого доброто име. Детроита, който нарича Бойко мутра, и го чака да умре, има ли според вас добро име. А бай Ганю има много повече добри черти от пишештите тук, които не триете.

Алеко Константин е наречен Щастливеца. За това някой сети ли се?!

Бай Ганьо е безспорно един от най-извесните герои, но той е създаден за да ни покаже как не трябва да бъдем, с какво трябва да се борим като българи. Затова според мвне героя трябва да остане като един мит който не трябва да се идеализира, а напротив да се осмива. Писна ми да живея като един малък човек, с наведена глава пред случващото се около мене, и сред бай ганьовци. И не мерси, харесвам бай Ганьо като показващ какви не трябва да сме, но не и да бъде направен паметник. Има толкова велики българи които трябва да увековечим с паметници, просто незнам какво още се мотаме!?

КАТО ПУКНЕ БОЙКО МУТРАТА МУ ПАЗЯТ МЯСТОТО НА СТОЛЧЕТО ДО ЩАСТЛИВЕЦА :))))

Та ние си имаме жив паметник на Бай Ганьо и той е толкова сполучлив, че и Алеко би му се "възхитил". А ние толкова си го харесваме, че сме си го турили да ни управлява, акъл да ни дава и да ни представя по света. Защо да се харчат пари за конкурси, материали, хонорари и прочие, като Тоя е навсякъде?!

Новите времена изискват нови герои. Вместо Бай ви Ганя спокойно може да поставите паметник на Бойко Борисов. Аналогията между двете персони е особено красноречива: 1. И двамата са амбициозни и безкрупулни селяни стремящи се към власт и пари. 2. Чуждите езици еднакво им се отдават, а за подвизите им в чужбина се разказват легенди! 3. Готови са веднага да си сменят позицията, по които и да е било въпрос стига това да им носи лични дивиденти. 4, Специалисти в избори по нашенски. 5. Притежават улично образование и се гордеят с него. 6. Агресивни по природа и двамата притежават нисък интелект, но достатъчна доза хитрост и лицемерие. Според мен ако Алеко бе още жив, със свито сърце щеше да наблюдава до какви върхове е стигнал неговия герой. А и щеше да се запита как така не сме научили урока от неговото произведение!!!

Като заместим Бойко Борисов с безскруполния, безочлив, потомствен кариерист Сергей Станишев всичко си идва на мястото. Новия герой Сергей Станишев остави трайна и миризлива среда и обучени хора да замитат далаверите му (им) !

Боко Тиквата е безспорния аватар на Бай Ганьо и кумир на всички бай-ганьовци в България. Символ на мутренизацията и чалгарството, безпорен шампион в ръсенето на простотии и прилапването на тлъсти комисионни!

Не случайно през 2017 г. ще почне заснемането на "Съвременният Бай Ганьо" където ще бъдат използвани много от цитатите на Бойко Борисов овековечени в сборника "Бойко Борисов (в) първо лице".

Защо само цитатите?

Ако Алеко Константинов живееше в днешното време, дали не би се изкушил да напише няколко фейлетона с главен герой днешния журналист? Или щеше да си каже - то пък едни журналисти?

Бай Ганьо трябва да бъде осмиван,при възможност- да бъде физически безжалостно бита поредната му персонализация. До Алеко-мечтателят,космополита,родолюбеца /"патриот" нещо се изтърка,не смятате ли?/ няма място за ориентализирания еснаф-интересчия. Заради Бай Ганя сме паднали под турско,заради Бай Ганя сме винаги губещи и вечно нечии слуги,заради Бай Ганя сме винаги в числото на предателите. Качете се на Витоша или на Балкана и пробвайте да мислите като въпросната "личност"- ще видите колко е трудно да си червей там,където летят орлите.

"Изпълнени сме с основателни подозрения относно това дали правилните хора заемат правилните места в обществената йерархия. Или фактът, че не ни питат, не ни чуват или пък не уважават мнението ни по всекидневни и същностни въпроси? Че притежаваме твърде малко власт като граждани и никаква възможност да контролираме избраните от нас политици на местно и държавно равнище? " Точно така! И как при това положение да има нормален обществен живот. ние сме в тиха гражданска война от много, много десетилетия, а жертвата на тази война е самата България. Какво общо имат типажи като честния, интелигентен и безкомпромисен Щастливец и хитрягата, егоистът и простакът Бай Ганьо - ами имат, българи са. Единият гради общество на законност, почтеност и компетентност, а другия прави от обществения живот бълвоч. И все пак типът бай Ганьо от преди 100 години е уханно цвете, пред сегашната просташка маса на неграмотни бабаити, мързеливи далавераджии и престъпни политици. Алеко Константинов е нравствен човек - бисер. А Бай Ганьо е роден от болката му за България, от наивността му, че огледалото може и да помага.

Хубава статия! Не ми харесва употребата на "тролска и пропагандна армия", което изпростява. Не виждам трагедия, че Алеко е без основния си герой Бай Ганьо. Защо трябва да има спорове? Вие, журналистите, предварително разпалвате страсти, а трябва да е обратното: да ги успокоявате. Много автори, не само български, имат забележителни герои, но това не значи ,че редом с автора ,трябва да стърчи и неговият герой. Хубавото е, че ще има паметник на "щастливеца" Алеко Константинов в центъра на София!

А може би един паметник в София ,а втория-в Свищов?!?

"На Алека от съгражданите му" е първият и най-добрият.

и в двата варианта паметника може да бъде добър, а също и лош. В градинката пред театър "Иван Вазов" има паметник на Григор Вачков. Ами имам чувството че скулптора не долюбва много големия актьор. По соро това прилича на зомби и нощем може да те уплаши.