Заплашителен антируски аудиозапис от Фронта ан Нусра

Ал Кайда обяви, че руските удари в Сирия поразяват само бунтовниците срещу режима на Асад. САЩ спуснаха с парашути боеприпаси за бунтовническите групи.

Обратно в новината

Коментари - Заплашителен антируски аудиозапис от Фронта ан Нусра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не. Не. Уса хич не са цинични и нагли! Но щом медиите тълкуват нещата по определен начин, значи всичко е ОК? Одеве писах за независим съд, а сега ще попитам дали има независими медии в днешно време?

"Мунициите са за сирийски арабски групи, чиито представители са били щателно проверени от САЩ,". нали алианса от ал-каида/са/ес/ек/сащ са за мирното разрешаване на конфликта? защо не обявят имената на водачите на "демократичната" "опозиция", за да може да се преговаря с тях за новото управление на сирия без асад, но с ал-каида, които събориха wtc, а лицемерите така страдаха по загубата, че сега въоръжават тези, същите.

просто не мога да го осъзная - помогнете ми моля ви се Щерев, Пъстрата, Cose, OZZY и вся осталная сволоч. Питам ви още един път - действително ли САЩ снабдява с оръжие Ал Кайда? Ама моля ви се ОБЯСНЕТЕ ГО И НА БЛИЗКИТЕ НА 2000+ АМЕРИКАНЦИ - ЗАГИНАЛИ В БЛИЗНАЦИТЕ на 11.09 - просто нямам думи

Мисля си,че 50 000 корпус на Рамзан Кадиров,ще ги накара да пеят други песнички!

Хайде сега американските самолети предварително да се приземят за проверка дали носят хуманитарна помощ, или оръжие!

американците и особено французите различават "умерените" от ИДИЛ?

Прочетете "....лъжовното религиозно разделение" в интидар блог. Поучителен анализ, над който е нужно всеки един човек да се замисли. И още една книжка за прочит "Сътворението" от Гор Видал.

sawo

Докъде стигнаха САЩ да подкрепят официално Ал Кайда...

Малиии.. страх баце...голем страх.. Малиииии...изпущих се...

Просто за информация, Абдула вчера гризна дръвцето.

Скоро ще трябва да се преименуват на Фронта се Насра...

путин ще си го премести , той има частна армия да го пази - да му мислят обикновените руснаци

К'во е казал този Абдула, няма никакво значение!!! Всичката паплач, която стреля по законната власт в Сирия, ще яде дървото! Ще дойде ред и на ИДИЛ, МИНДИЛ, Али Баба и другите от бандата!:)))))))

Записът е бил толкова страшен, че боко напълни гащите, както ердоган потурите след нарушаване на турското пространство от Руски самолет.

Досега имах някои съмнения за събитията в Сирия! Сега съм убеден че САЩ и НАТО = Ислямска терористична държава! Дерзайте руснаци!

И каква стана тя, руснаците взривяват складовете с боеприпаси на резачите на глави, сащианците ги зареждат пак.

Чакайте малко! Един уточняващ въпрос. В момента алКайда от добрите ли са вече?

Може да не са от добрите,но са от нашите

Не разбирам САЩ? В Афганистан те създадоха талибаните-после се биха против тях и не се поучиха.Защо не оставиха Франция да справи със Сирия-тя е нейна сфера на влияние, но не от алчност и високомерие-пак те.Сега създават "нови талибани", които обаче няма да идат в САЩ с бомби ,а в Европа.Време е Франция и Германия да тропнат по масата-писна ми от лицемерието на САЩ.

ТОВА Е ЗАПИС НА УМЕРЕНИТЕ ГЛАВОРЕЗИ ,ТЕ РЕЖАТ ГЛАВИТЕ ПО ХУМАНО

В Европа ако в момента има политици с топки моментално трябва да се разграничат от СА, Катар и УСА. В противен случай ще бъда цялата с бежанци

Европа в момента е колония на ФАЩ!

Ето за това САЩ искат съвместно да"бомбардират" на Сирийска територия!!!Сирия трябва да си затвори въздушното пространство за западни полети!!!С 300,да влезнат в употреба,че наглостта на САЩ няма край!!!

За 7 г. Обонго направи куп поразии! И най-вече с арабухите!

Тези гадни уста само с "БУК" се затварят! И Америка да не пречи, като не е в състояние да помогне.

Пак започнаха да си ги "мерят". Докато има кой да дава пари и оръжие, арабухите са готови да режат гуши!

Терористи, действали в Сирия, включително бойци на Ал Кайда, са получавали финансова и друга подкрепа от съюзници на Вашингтон в региона. Това заяви в четвъртък вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, говорил в Харвардския университет в щата Масачузетс, предаде ТАСС. "Най-голям проблем в Сирия за нас бяха съюзниците ни от региона - посочи Байдън. - Турците бяха за нас чудесни приятели, също като саудитците, хората от емирствата и други. Какво обаче правеха те? Те бяха извънредно съсредоточени върху целта да свалят (президента на Сирия Башар) Асад и водеха косвена война между сунити и шиити, те изпратиха стотици милиони долари и десетки хиляди тонове оръжия на всички, които склонят да воюват срещу Асад." "Всъщност обаче хората, получавали тази помощ, бяха бойци от Джебхат ан Нусра, Ал Кайда и екстремистки настроени елементи, пристигнали от други части на света. Мислите, че преувеличавам? Вижте сами къде е отишло всичко това", добави вицепрезидентът на САЩ. После обаче съюзниците на САЩ в региона осъзнаха своята грешка - "всички те внезапно разбраха каква е работата" и се съгласиха да влязат в антитерористичната международна коалиция начело с Вашингтон, обясни Байдън.

На това няма какво да му се коментира, ама чакай да чуем хамерикано-евро-гейската компания.

И доколкото разбирам от цялото бла-бла САЩ въоръжават и защитават Ал Кайда,организацията причинила според тях 11 септември и обявена за световен враг номер уан,както казваше Великият комбинатор-ледът се пука ,господа съдебни заседатели

Не се мъчи те обонгофилите не знаят кои са ИЛФ и ПЕТРОВ!!!!!!!!!!!!!!

Брей! Ал Кайда се оплаква от Русия и Фащ пращат оръжие. Бравос.

Ха ха ха какъв кеф! пищят ! пищят свинете сунитски! да поздравим "изодзадзе" майките, жените и дъщерите им!

едно време е било "крътоносен поход" сега пък е:исламски антикръстоносен поход.

Нещо не се връзва- руснаците затвориха въздушното пространство надСирия за чужди самолети, пък американците пускат оръжие по въздух за бунтовниците, как се случва това? Единственото обяснение е, че оръжието се вкарва по суша от Турция и Сауд. Арабия, през райони, контролирани от ислямистите. Те и там бягат, мишките, като ги налазят Су-тата.

Позицията на Ал-Кайда удивително съвпада с позицията на САЩ. Защо ли!? Да не би тези изявления да се пишат на едно и също място, от едни и същи хора? ;)

ЯНКИТЕ ЗАБРАВЯТ ЗА РУСКАТА ВОЕННА ДОКТРИНА НА "ИЗПРЕВАРВАЩИЯ ЯДРЕН УДАР" СЛЕДВАЩАТА ДЪРЖАВА НА КОЯТО ПРЕДСТОИ НАНАСЯНЕ НА ПОДОБЕН УДАР ЩЕ БЪДАТ ОАЕ! ЯНКИТЕ ПРОСТО НЯМАТ ПРЕДСТАВА В КАКВО СЪСТОЯНИЕ ПОСТАВИХА РАЗЯРЕНА И ОБГРАДЕНА ОТ ВСЯКЪДЕ РУСИЯ! В ГЛАВИТЕ ИМ ДОРИ НЕ СЕ РАЖДА И МИСЪЛ, ЧЕ УТРЕ ТАЗИ ВОЙНА МОЖЕ ДА Е И ТЯХНА! ДОБРЕ ДОШЛИ В АДА ИДИОТИ ТАКИВА!

Знаеш ли, че ЕДИНСТВЕНАТА държава, която досега е използвала ядрено оръжие е САЩ? САЩ хвърлиха бомбите в Хирошима и Нагасаки. Та ти кого обвиняваш, че МОЖЕЛО да използва ядрено оръжие?

ДЕФАКТО АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО С ПУСКАННЕТО НА 50 ТОНА ОРЪЖИЕ НА АЛКАЙДА ПРИЗНАХА ЧЕ ТЯ Е ТЯХНО ТВОРЕНИЕ И СА УЧАСТВАЛИ В СЪЮЗ С ГРУПИРОВКАТА ПРИ ИЗВЪРШВАНЕТО НА АТЕНТАТА НА 11 СЕПТЕМВРИ ПРИ КОЙТО СА ИЗБИЛИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ ЗА ДА ИМАТ ПРЕДЛОГ ДА НАПАДНАТ ИРАК И АФГАНИСТАН ОТВРАЩЕНИЕ ПРЕДИЗВИКВА ТОВА ПРИЗНАНИЕ .

"умерена опозиция" с ор/жие, Шо е то

ами опозиция, която е умерена... ...от сняряд примерно.

Значи Ал Кайда, според САЩ, са носителитена правилната кауза. Доста интересен обрат в мисленето на на американците. Обяснението е много просто-Ал Кайда е авангарда на сухопътните сили на САЩ.

Заплахи,мини по посолството!!!!! някой зорлен си проси трепането ма кво да искаш от тъпи пачаври !!!!!!!!!!!!!!!!!

ДВ: Защо тогава Западът подкрепя кралското семейство? Не е ли все едно дали тази династия или някой друг управлява страната? В крайна сметка всяка една власт в Саудитска Арабия, независимо кой я съставя, ще продава петрол на световните пазари, нали така? Гидо Щайнберг: Тази хипотеза е опасна, защото в момента няма приемлива алтернатива на сегашната власт. В Саудитска Арабия има силна салафитска опозиция, която поддържа връзки с "Мюсюлманското братство". Ал Кайда и "Ислямска държава" имат много привърженици сред саудитците, а в източната част на страната шиитската опозиция е доста силна. Ако господстващото кралско семейство загуби контрола върху страната, съществува опасност от разпадането на Саудитска Арабия на три или дори на четири части, които ще се обособят на регионален или религиозен принцип. ДВ:Значи по-добре една закостеняла диктатура, вместо още една пропаднала държава? Гидо Щайнберг: Политиката очевидно е такава. В Саудитска Арабия няма значима сила, която да води някаква конструктивна опозиционна политика. За това, разбира се, е виновен режимът, който от години прави всичко възможно, за да предотврати възникването на мирна алтернатива. Това обаче не променя факта, че разпадането на Саудитска Арабия би било равнозначно на катастрофа. На първо място за гражданите на тази страна.

Американците ТРЯБВА да обявят, на кого пускат 50т. оръжие от небето. Поименно, организация-лидер. Стига с тия общи думички "умерена опозиция". Това стана като с истинския Дядо Мраз - всички са чували за него, ама никой не го е виждал. Кажете, кои са дъ гуд гайз според вас ... или тогава ще се наложи да се обяснява, как Ал Кайда станаха приятели.

Стига сте се джафкали оръжията са хвърлени на Кюрдите играта е по сложна но не и неразгадаема.Въпросът е кой ще влезе първи акра ли макра ,забравих му името,кюрдите или Сар. По принцип това нищо не променя ,но за хора с болен мозък какво да очакваш.

Дали? Кюрдите воюват с Турция, всъщност обратното е, Турция воюва с кюрдите. Да не вземат да свитнат някое турско хвърчило?

Всичко това показва, че с намесата на Русия конфликта в Сирия се разширява и задълбочава. Горката Европа ще трябва да приеме цяла половин Сирия като бежанци ..................

по-безочливи стават думите и действията на САЩ. Вече даже не крият, че снабдяват с въоръжение и боеприпаси и бунтовнически групировки, т.е. терористи. За да имаш такова поведение или трябва да си много силен и да не ти пука от нищо, вкл. от мнението на самите американци, или да си отчаян. Предстои да видим кое от двете е.

От цитираното материалче, аз разбирам следното: - Някои от участниците във въпросната групировка Jaysh al-Fateh получават помощ от Турция, Саудитска Арабия и Катар, защото играят тяхната игра. Която игра обаче не е "защита на демокрацията" и "спасение на бедния сирийски народ от диктатора", а спиране/ограничаване на иранското (шиитско) влияние в региона за сметка на влиянието на сунитите. Т.е. въпросните държави си гонят чисто свои геополитически/религиозни интереси ... С оглед на горното са обясними писъците, които последните надават заради руски въздушни удари, евентуално засегнали техните протежета, които те явно наричат "умерена опозиция"; - В същото време обаче, водеща роля в разглежданата групировка играе групата Jabhat al-Nusra, която е сирийският клон на Ал Кайда - олицетворение на ислямския тероризъм пред последните години и доскорошен враг 1 на братските САЩ. Въпросната група играе в комбина с турските и саудитските протежета и се възползва от техния достъп до оръжие и боеприпаси. Поради което възниква въпросът: Ако т.нар. "умерени" играят с Ал Кайда, какво им е аджеба умереното?!? - На трето място, но не и на последно по значимост, от горецитираното разбираме, че въпросната групировка и преди всичко сирийската Ал Кайда вече са разбили снабдяваните от САЩ групи на т.нар. "умерена опозиция" и са ги ликвидирали като фактор. От което възниква въпросът, защо последните продължават да се спрягат и се носи рев, че били пострадали от руските въздушни удари?!? Да не говорим, че след като въпросните са се предали или са преминали към силите на Ал Кайда, то последните са прилапали доставеното от САЩ въоръжение, което е довело до засилване на бойните им възможности. Т.е. чрез доставките на оръжие, САЩ де-факто са засилили "съществено" позициите на местната Ал Кайда, дори и това да не е било желано от тях. Та така с "умерените" и екстремистите ... Да му мислят обикновените сирийци!

Едното не противоречи на другото. А ти ги противопоставяш. Ако деспоттъ на Сирия е толкова добър деспот, нямаше да възстават срещу него! Защо швейцарците не възстанат?! Защото нямат деспот, срещу който да възстават, глупако. Усещаш ли се как така твърдиш, че деспотът е добър за народа на Сирия?! Побъркан ли си? Или си роб, който си мечтае за деспот, на когото да лижеш оная работа? Или си просто тъпак.

Алтернативата на деспота Асад е "демокрация" от ислямистки тип, с върховенство на Шариата и избиването, прогонването, помохамеданчването или превръщането в рая на всички немюсюлмани, както е записано в "свещения" Коран. Никой нормален човек няма да предпочете второто.

йеем ти 'истината'. видя се ясно кой 'възстава' на такива цветно-арабски майдано-революции. и кой дава курабийките.

някак си не ми прави добро впечатление, че дир-а дава толкова много " медиино пространство" на джихадистки лидер...дали само аз съм на това мнение?

"доставки на оръжия за внимателно проверени групи.." как точно ги проверяват? Пълен фарс американците пак въоръжават ислямските фундаменталисти ,а накрая жертвите им и материалните им загуби надхвърлят същите при войната на СССР в Афганистан. Единствената война спечелена срещу ислямски фундаменталисти за последните 30 -40 години е в Чечня именно от Путин.

Ето, освен щатите и Ал Кайда уличи Русия, че не удрят ИДИЛ. Е, няма такъв цирк :)))

Просто е. Обаждат се по радиото и питат: "Вие ИД ли сте"? Ако им отговорят с "не" им изпращат оръжие. Ако отговорят с "да", го пускат на 10 километра пресечен терен, за да им е гадно, докато стигнат до него.

Това си е чиста проба порнография вече. Информационната война на американците става смешна и цинична. Чудно как са накарали отявлен джихадист да е недоволен че руснаците на го бомбандират, а бомбандират уж "умерената опозиция". И това е продуцирано от стожера на демокрацията в акомпанимент с подгласните лизаци от ЕС. Срам за Европа.

По същия начин след 11 септември Осама повтаряше като папагал точно това което говореше американското правителство. Даже после се появи точно по време на предизборната кампания на президента им заплашвайки Америка.

А как започна всичко? На 04.08.2013 Асад напълно забрани използването на всякакви чуждестранни валути при сделки в Сирия. От тази дата в Сирия се използва единствено сирийският фунт. На 07.08.2013 ЦРУ обяви Сирия за главна заплаха за националната сигурност на САЩ. След това знаем как се развиха събитията.

От тази информация разбрах че : Евроатлантическите ценности подозрително бързо се сближиха с джихадистко/талибанските ценности щом евроатлантиците/нобелисти за мир вече доставят оръжие на Ал кайда т.е. на джихади Джон !!! Това ако не е странно......здраве му кажи !!!!!!!!!!

Ся не разбрах - Ал Кайда справедливо и умерено ли събориха небостъргачите или някак си терористично ?

Защо САЩ не пусна на украйнските бунтовници оръжие бе?????? те какви бунтовници са ???? Тях ги нападат че не искат олигофрените на Киев а тук са умерени глупаци !!!!!!

И аз мися че по пътя на американската логика сега трябва да се доставят 100 тона оръжие на бунтовниците против киевската хунта в Донбас !!! Те да не са по-лоши от Ал Кайда !!!

Нещо май не можаха да сколасат днес с опорните точки от Козяк и соросоидта мълчи като гАз!? Ама и тяхната не е лесна - с тая безумна "политика".