Акушерка от АГ "Шейново" напуснала 3 дни след ражданията на разменените бебета

В Софийския градски съд започна делото за обезщетение на едно от потърпевшите семейства

Обратно в новината

Коментари - Акушерка от АГ "Шейново" напуснала 3 дни след ражданията на разменените бебета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Родих преди 13 г. Секцио. Акушерката 100 пъти ми каза искам да ми прочетеш гривните на глас. Унасяше ме упойката, но тя не спря да ме бута, докато не потвърдих

Маиката на бялото бебе ако е била заблудена в началото нали след изписването веднага първите дни има посещения от личния лекар тои аджеба не е ли видял разликата

Да не се окаже накрая че това си е доста печеливш бизнес как така ще гледаш два месеца тъмнозелено бебе и няма да се усъмниш веднага да не бебетата да са разменени в края на втория месец за няколко дни и да е започнала постановката не може да сме сигурни ама в краина сметка за пари всичко е възможно

Защо няма имена на гривните? Не ми казвайте, че няма как да стане, защото аз в чужбина раждах и знам, че има как да стане :)

В тая работа май има голяма удурма.

Тази акушерка да не е фантом?

Има нещо гнило в цялата работа....Мангите са платили на изчезналата акушерка, за да се сдобият с бяло бебе-те много обичат. Да издирят оная и да я притиснат достатъчно, че да си каже...

ами ако тези майки са се наговорили и разменили бебетата след изписването с цел да изкарат мангизи, тогава?

И кой нормален ще си остави детето в циганската махала за 3 месеца?!?

Недей така за пари незнаеш какво е способен човек ... нещата са проучени.. Както се вижда иска хич не е малък.. 300хил лв знаеш ли как оправят живота на куп ..

Българската майка е родила със секцио с упойка. Заради упойката няма спомени. После са й дали друго бебе, като очевидно бебетата са били сложени в различни легла, а после са носили бебетата на майките по номерата на леглата, без да проверяват номерата на гривните. Проблемът е голямото претоварване на медицинските сестри, не всеки може да издържи денонощни дежурства. Все пак при изписване на бебетата има поне две сестри да проверяват номерата на бебетата, номерата на леглата нямат значение, затова подобна размяна е непростима, за която и да е болница.

Така, след като родих преди 3 години в Шейново, в деня на изписването главната акушерка , която дава децата ми даде да попълня документите преди да ми дадат детето..а тези документи бяха на детето на жената с която бяхме в една стая и с която родихме по едно и също време. Гледам аз документите и и казвам: Но това не са на моето дете и тя как така?? Гледа, гледа и аз и обяснявам че са на другата майка!! Така, че изобщо не се учудвам, че подобно нещо се е случило!!!

Глупости, няма такова нещо в България. Не можеш да започнеш работа и да напуснеш след 1 седмица просто така. Трябва да има предизвестие и прочее. Законът не позволява това. Болницата си вкарва голям автогол.

Преди да ви споходят такива велики мисли и решите да ги споделите в интернет вземете и прочетете КТ !

Ако адвокатите не казват че е пуснала предизвестие.. Да има интрига .. Между другото можеш да напуснеш веднага при определени условия здравословни които касаят живота ти .. но това са редки случаи.

Можеш ако си в изпитателен срок

Акушерката е знаела какво е направила и затова е напуснала.

И така едни 15-20г и детето като стане пълнолетно може да разбере,че това което ще получи ще отиде за хонорара на адвоката му !

Да сложат презиме и фамилия на креватчетата като не могат да помнят :) майка ви загубена да иеба

Ако от днес всеки родител направи ДНК-тест на своите деца. След резултатите много от тях ще бъдат изненадани?

Тази мнима АКУШЕРКА, да не би да е някакъв зъл демон.или призрак. Вероятно през декември вече въпросната акушерка вече ще е в неизвестност или умряла. Че какво пречи заседанието да бъде вместо декември още през октомври?

Горките хора... ама и те, ами могли са да погледнат. От друга страна, как ще ми дадат циганче и ще го мисля за мое дете... ами то личи , то изглежда по друг начин... не знам... Аз още пазя гривните от Шейново, и там ги гледах още при посещенията на децата. Номера го пише с големи цифри на самото легло на бебето като го возят с количката, пише го и на моята ръка, сравнявах ги тогава и сега ( по повод този случай ги извадих и пак ги гледах 14 год по-късно за едното дете) . Децата още с раждането ми ги показаха, никога няма да забравя как изглеждат тъкмо извадени от корема... Никога, най-щастливите ми мигове..

Аре стига си разсъждавала , не се интересуваме от твоите премеждия в Шейново. Факт е че някой е омазал ситуацията в Шейново и този просташки навик винаги да се търси вина в жертвите кога ще си го изкоренинте от съзнанието, бе хора. Щото докато не го направите ще ви тъпчат до дупка , и политици, и институции, и навсякъде.

Ти сигурно си родил три деца и лесно разсъждаваш. И какво? Ще им платят над 1 милион ли? Ок, да чакаме да видим

Темата е точно за раждания в Шейново, ти като не си раждал там, може би ти не трябва да коментираш. Иначе за последното си прав.

Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------- https://min.lc/medbg

Факт е, че бебетата са разменени при изписването, факт е, че гривничките са си били сложени правилно. Явно нещата са в резултат на небрежност при самото изписване и разните теории на коментиращите за някакви конспирации са смешни. Делото сега е ПАРИ.

Така е най-лесно. Виновника бил назначен на работа 3 дни преди раждането на разменените бебета и напуснал 3 дни след това...

Аман от тези застреляни "майки" ..... Алчни за пари.... и то забележете кой, българката, а не м১ката. Кой ти е виновен ма гарго заспала, че не си гледала...кьорав карти не играй , много разстроени , ще ходят по съдилища...ама искала да остане анонимна, такива глупости дрънка по ТВ. Стават смешни ! И акушерката какво общо има, да е гледала майката !!!

пий ди хапчето..майката ще гледа повреме на секцио

По време на раждането наистина не може да гледа, но след това им дават бебетата и е можела още тогава да погледне какво точно е тази гривничка, да пита защо се слага и да сравни надписите. Със сигурност има основание за обезщетение, но този размер от 300 бона ми изглежда повече от десетократно завишен, което е проява на алчност.

на чужд гръб и 100 тояги са много. Завишено ти се виждали 300 бона, за такъв стрес. Не мога да проумея как ви дразни , сумата за обезщетение, а не ви дразни мърлявщината и корупцията по болниците..Кво са 300 бона за заплатата на директора ? Имаше един директор с 2 милиона годишна заплата. Ако ги беше разпределил надолу към персонала , щнямаше да има недостатъчно персонал, преуморени, и да претупват задължения.

Нещо не казват истината, детето е било подготвено за продажба. Лошото е че алъш вериша с деца не се проверява от прокуратурата , явно в тази болница имат странична търговска дейност с деца

Дир, ако може всеки ден по два пъти да ни информирате какво движение има по този случай, ще съм ви благодарен и задължен.

Намериха с кого да си измият ръцете.

се мисли що бебета са били разменени в тая болница.

Да правилно е да имат обезщетение..но да го кажем направо немога да приема че на тази бяла руса майка и липсва цигането, макар че изглежда добро момиче...колко ли хора отгреждат чугди деца..и никою не знае..

Вид небрежност..е стшга глуповетши

И да се разплете ситуацията ако трябва ще я осъдят и така

Ха ха,взела е тринайста заплата !!!

Аз родих в Бургас преди почти 25 години... раждах естествено, след като се роди ти вдигат бебето и ти го показват още с пъпната връв. После ти показват две гривнички и изчитат номерата им и ви ги поставят. Едва след това го преглежда неонатолог и прави някакъв тест на бебето. След това оставаш 2 часа в родилна зала и бебето е срещу теб, ако всичко е наред с него. После те качват на количка в отделението, като носят бебето с теб и го поставят в легълце в твоята стая. Всички процедури, къпане, прегледи, имунизации се правят пред теб. При изписването свалят двете гривнички, изчитат номерата и ги показват на присъстващите родители и роднини... е не ни ги даваха за спомен. Не знам как е било при секцио или бебе с проблеми. Но да се отделят нормално родени здрави деца от майките 202.. е престъпление!

Това се чудех и аз за какви гривнички говори дамата, след като те се свалят при изписването.Нещо не е както трябва

А аз родих преди 37 години в Бургас. На съседното родилно легло родиха 6 жени, моето разждане се закучи и бях последната. Не ми показаха веднага бебето , но после като го видях беше синкаво и смачкано. Оставиха го до мен, да му се радвам. Тогава приличаше на мъжа ми, после заприлича на мен. Всички деца са различни още от първия ден. Няма как да си сбъркаш бебето с друго.

Ужас, без извинение, ни вие сте пълен изрод.

За мен това си е чисто престъпление на циганската мафия. Ако помните, циганката не искаше да си вземе нейното, което е много съмнително - все пак няма как една майка да не си познава детето ;). Българчето е трябвало да бъде вероятно продадено зад граница, в Гърция най-често, за много пари, особено като е с бял цвят на кожата. Това е практика сред нашите индианци, но в случая наглостта на мафията удари на камък, отново заради цвета на кожата. Това не се коментира, защото не е политкоректно, но престъплението е факт и трябва да се разследва и семейството от етноса.

глуповетини

Това заведение е тоалетна. И трябва да бъде затворена от ХЕИ. Началниците им трябва да не могат да си намерят никаква друга работа. Освен да късат билетчета. В градската тоалетна.

докога ще ни занимавате с тая история? бебетата са си в къщи(след като грамотната майка, все пак!, проверила гривната, другата е ясна) сега тече съдебната битка за ПАРИ, нас какво ни интересува тая стара история, ясно е, че ще платим с нашите вноски и данъци, а виновните ще се скатават!?

Ако ти се случи на теб, друга песен ще пееш

Някой провери ли банковата и сметка?

Гривните са сигурен метод че деца не могат да бъдат разменени

Опаа, а дали акушерката не е постъпила след заговор с родителите да направят размяната и да си поделят по 100,000 лв?! Май май по-достоверна версия няма. И двете ми деца са раждани там и проверката от акушерка и родители на номерата на гривните е още при раждането. Трябва и едните и другите да сгрешат, за да стане такъв гаф.

Туй нищо не е, а знаеш ли, че заговорът се простира още по назад - 9 месеца по рано, татенцето опънал майчето, за да приберат парите.... Като си неук - ще се научиш. Като си прост - за цял живот е.

Даже заговорът е че са правили децата заедно, в едно и също помещение, по едно и също време!

Сигурно ще си навлека много хейт, но говоря от личен опит - два пъти съм раждала и винаги съм гледала своя номер и номера на бебето си, чисто инстиктивно, дори от интерес.... Аз не проумявам как тези майки дори веднъж не са погледнали и сравнили своя номер с този на детето си?!

Едната е неука, другата след секцио и са и връчили бразилче, от шок не се е сетила.

Може би и двете са се интересували от децата в ръцете си...

Не е лошо все пак да си направите ДНК тест. Ако Ви е интересно разбира се.

Хейт, няма от мен, но не всяка жена е като теб. Аз например родих със секцио по спешност и бях притеснена от всичко буквално, също и детето ми не плачеше, а като изплака накрая - ми го показаха (аз легнала) и нищо не видях само долната му половина. Веднага го отнесоха някъде. Точно в Шейново. Почти не съм си виждала детето докато ни изписаха, макар че сто пъти им казах да не му дават сухо мляко, че ще си го кърмя. Те ми го водеха преяло с формула и го ръчках по час и нещо да яде. Та искам да кажа, че организацията в Шейново им е такава, че можеше и маймунка да ми пробутат вместо детето ми. Гривни не съм гледала изобщо нито по време на престоя, нито при изписване, нищо не съм сверявала. Детето ми си приличаше на видеозона в 6-тия месец снимката, само вече беше по бузесто. Познавах си го просто. То сигурно всяка майка така си мисли, де. :-) Но явно трябва да се проверява. Аз гривничките не съм ги пазила. Пъпчето му имам някъде с щипката.

Освен, че в Шейново почти не ми даваха детето макар да исках да стои при мен, те се оправдаваха, че аз имам физически проблеми и затова не ми го носят. Е, аз си преценявам мога ли искам ли да си държа детето при мен, но в Шейново не решава майката, а персонала. И то не лекаря - а сприхавите сестри и санитарките даже също се карат и увикат все някоя майка. Аз като бях там най-много злоба отнесе една млада медицинска сестра, която им е колежка по.прпфесия, но не от Шейново. Старите брантии там я разнасяха от сутрин до вечер пред пациентите, че викала, че не искала да ражда (???), наричаха я какво ли не,а нероденото и дете копеле и че като си вдигала краката да го прави не е викала така. Просто такива неща не съм чувала, колкото неща чух от мед.сестрите в Шейново. Стари и злобни. Мили с а единствено за 5 Мин, ако мислят че ще им бутнеш пари. Изобщо няма да коментирам Женската им консултация с оная възрастна хиена, дано са я махнали вече. Тоя изрод като разбра че ще ме оперират по спешност и влетя докато ми правеха секциото и искаше лекаря, който ме оперира да ме натиснеш там дето съм твърдяла, че ме боли за да получа секцио. Лекаря я изгони с две думи. Не я обиди, но й каза че няма да ме натиска никъде като съм под упойка от.кръста надолу и няма да усетя нищо и че секциото е направено на базата на рентгенова снимка малко преди секциото на която се вижда проблема ми с таза. Всичко това е от преди 15 години, дано нещата са се променили. А няколко години преди това сестра ми също роди в Шейново, 36 часа раждане с изтекли води, това не е нормално. Накрая секцио. Тогава ако не платиш преди 20 год няма секцио ако не стане вече живото застрашаващо. Аз съм доволна от лекарите там, но НЕ и от лелките на каквато и да е длъжност. поддържащия персонал и оня крокодил в Женската консултация, после разбрах че и дисциплинарни наказания имала и си я държаха все пак. Майките да страдат от нея. Тя трябваше да види, че има проблем да родя нормално, а не да се самодиагностицирам и зорлем да ги карам да ми правят рентгенова снимка да го установят. Та и онези стари злобни кучки сестрите ли какви са, дано са ги уволнили вече. Такова чудо не бях виждала, не съм виждала и до днес. Толкова злоба.

Може би е въпросната неопитна акушерка

По вероятно е да го е направила напук, за да отмъсти на болницата.

Постъпила на 09.09 (петък). 10-ти и 11-ти са събота и неделя, 12-ти понеделник, 13-ти вторник е станала размяната. Много бързо да си отмъщава за два дни работа. Не е ли по-вероятно да са я разбрали, че е некадърна и да са я помолили убедително, че е по-добре да напусне на 16-ти с 5 дни "стаж".

"неопитна..."