"Трагедията на сегашния исторически момент": Дипломатът Валентин Радомирски пред Dir.bg

"Главното през този век е да намерим път без ядрена война", смята външнополитическият експерт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Късогледство Докато нови и стари политици си играят на мандати, ни вкарват във война 28 000 американски военни идват у нас, става ясно от медиите. Не е ясно дали изтръпналият от затягане и разтягане на мерките български гражданин осъзнава, че в България идват чужди войски, които са повече по численост от нашите собствени. Това не е бивало и при немското военно присъствие у нас през Втората световна. Щяло да има учения на НАТО на наша територия. За тия учения е ясно, че са насочени срещу Русия. Защо американците не си ги правят ученията в Аризона, например? Много просто – защото търсят максимум реални условия при една евентуална война. Това е Черноморският басейн – вечният подстъп към Русия още от времето на Кримската война в средата на 19 век, когато цяла тогавашна Европа плюс мюсюлманската Османска империя се бият срещу единственото православно царство за епохата. Днес медийното пространство е изпълнено или със спомени на премиера в оставка как е ходил на кино със Слави Трифонов, или с инфантилни закачки по негов адрес от тези същите, с които вече не ходи на кино. Или си играят на загадъчни мандатоносители. Нито една политическа сила в парламента не поставя актуалния и важен за България въпрос за вкарванто ни от САЩ в евентуален военен конфликт. Защото не е ясно как точно ще завършат ученията. Може да стане „инцидент”, който да предизвика отговор и спиралата да се завърти. Американците са доказали, че ги умеят тези постановки. Руският президент Путин вече изрази публично съжаление, че България е вкарана във фронт срещу Москва. Нашите партии на статуквото и антистатуквото са глухи и слепи, обаче. Трябва ли да се пролее българска кръв, за да се събудим и да престанем да сме пешки в геополитически игри, пита мислещата част от суверена.

Ей, гламав, те си идват вкъщи. 2 000 000 българи живеят в САЩ.

Откъде го изкопахте този дърт комундел?

..." към един нов, и по-прогресивен за времето си обществен строй - капитализма" - Ето, само това изказване е достатъчно, за да ни подскаже, какво е мисленето на този "уважаван" дипломат /пенсионер/, който е завършил Московския държавен институт за международни отношения през 1974г.

Къде си учил....

Много дъбър коментар, но... Г-н Радомирски щеше да е абсолютно прав, ако "действието" се развиваше преди 5-8 години. Оттогава досега се промениха няколко неща, но две от тях променят основни виждания при анализа на "силите". Наличието на новите оръжейни системи в момента направиха тезата за неизбежното самоунищожение при тотален военен сблъсък невярна. Говоря най-вече за т.н. хиперзвукови оръжия, които нямат нужда от ядрен боен заряд /освен два-три по-специални случая/. Изпреварващия удар би могъл гарантирано да направи невъзможен или неефективен ответния удар на защитаващата се страна. Второ - фактора време. Маже би подготовката на дипломатите да не набляга толкова на този фактор :) Знам ли!?! Там всичко става бавно, бавно... :):):) Но не и в наши дни. САЩ имат време не-повече от две до три години, за да се справят с РФ и Китай поотделно в указания ред. Иначе просто губят, защото сега силите са изравнени, а след този срок чисто технологично изостаналите във въоръженията Щати няма да имат и теоретичната възможност да наложат доктрината "Байдън". Според един британец - генерал Ширеф РФ е превъоръжила около 75% от ракетните си войски със стратегическо назначение и 88% от останалите войски. САЩ още не са започнали. Те скоро обявиха провал на сегашната им програма за хиперзвукови носители... Това според мен е съществуващата към момента действителност. И ако в трите цитата на миналите величия заменим "Украйна" с "Крим", мисля, че ще сме по-близо до истината към днешна дата.

Доста отдавна не бях попадал на качествен анализ в който да не не вони на партийни пристрастия! Хареса ми !

А този анализ вони на руски партенки.

Тук вони само на такива като теб. Без култура и маниери

Само като му видите мустака... От това няма да се отървем никога!!! Всичките ни експерти са кадри но БКП обучени в СССР.

Великолепна статия, поздравления, Автор : Виктор Стефанов. Много ми е приятно, че чета нещо от такова качество, което е българско, а не руско, както обикновено. Истината, както си е. Неприятното е, че е интервюто е с човек от старата школа, но с изключително реален поглед. И какъв е контраста с измислените герои политолози ли бяха, филозофи ли бяха от СУ, включително и самоповярвалите си дето се изявяват в Дойчето велето.

Наистина намирането на път без ядрена война е най-важното през този век.Голяма цел, но трудно постижима. Струпването на войски на НАТО в Украйна и Черно море не вещае нищо добро.Не дай си боже да им мине през ума да се включат във войната в Донбас.Точно тогава нещата могат да излязат извън контрол.Много показателно и точно е цитирането на Бисмарк. "Силата на Русия може да бъде подкопана само чрез отделянето на Украйна от нея ... необходимо е не само да се откъсне, но и да се противопостави Украйна на Русия. За да направите това, просто трябва да намерите и възпитавате предатели сред елита и с тяхна помощ да промените самосъзнанието на една част от великите хора до такава степен, че те да мразят всичко руско, да мразят своя вид, без да го осъзнават. Всичко останало е въпрос на време." Всичко е изпълнено съвсем точно и въпросните предатели, които не си дават сметка,че мразят своя вид са налице. Мразят вида си, защото с Русия те имат обща религия, обща култура и общи исторически корени.

Някoй

Планът на Бисмарк е изпълнен после от Австрийците, които преди ПСВ започват да превръщат русините на своя територия в "украинци". Русините са униати - тоест православни, приели върхоренството на папата.

Някoй

да не забравяме, че украинските националисти (бъдещите УПА-ОУН, Бандеравци) на територията на Полша - около Лвов и Ивано-Франковск, също са предимно от семейства на греко-католици, тоест униати, при това повечето са синове на свещеници.

Какво може да се очаква от човек, който е с промит мозък? Естетвено възхвали към допотопна Русия. Пълна глупост е да се каже, че някой на Запад е откъснал Украйна от русия. Киев напусна насила създадената империя на злото, наречена Съветски съюз. Съюзите, създадени насила рано или късно се разпадат. Русия е била империя, когато при царете. Тогава е владяла и Полша. И нея ли са откъснали? Сталин и Хитлер са искали да си поделят Полша като торта. Путин иска същото, да заграби съседни територии, да заплашва с оръжие. Това обикновено е реакцията на диктатор, който не мосже да сложи ред в собствената си държава. В момент на икономическа криза е напълно логично да се отклонява вниманието от хроничните проблеми, които разяждат олигархията. След окупацията на Крим над 1 милион руснаци на възраст между 30 и 40 години, напуснаха Русия, за да търсят по-добро бъдеяе на Запад. Тях Путин не можа да задържи със своите раети без световен аналог. Колко дълго може да се задържи един режим, който разчита на силови средства, за да се разправя с опозицията? Достатъчно дълго, за да разори собствения си народ. Военната модернизация на Руската армия протича на фона на ширещо се обедняване. По официалната статистика на Кремъл над 60 милиона руснаци живеят под чертата на бедността.

политиката да се откъсне Украйна от Русия е стара - започва още преди 150 години ... Да не говорим, че след ВСВ украинската бандеровска емиграция в зап.Европа, САЩ и Канада е мощно финансирана за да повежда антируска пропаганда. Ако си слушал Радио Свобода на украински език преди 1989 г. - щеше да знаеш. Издаваха стотици книги, вестници и т.н. Днес това продължава вече в самата УКрайна. Прославят се Бандера, Шехевич и цялата антируска линия в укр.национализъм! Обратно - вече никой не си спомня за антиполската линия в същия национализъм ... Все пак Полша е в НАТО!

Украйна иска за е независима от Империята на злото и да е европейска държава и никой не може да и попречи да е свободна, най-малко джуджето Путин.

Значи според автора за всичко са виновни Американците и техните права на човека. Разбирам сега за какво са му дали медал. Путин като носител на демокрацията. Браво браво поне сега знам името на още един национален предател.

Точен като швейцарски часовник, чудя се как се е промъкнал тоя коментар при тукашната диктатура и цензура. Ще има лицеви опори на Козяк, нещо политпросветата ич не върви тука

Ей, цървул!

Слушам какво е казал Радомирски и звучи точно като Захарова и като Лавров. Редовно се намира някой продажник да се опитва да прокарва на българския народ руските интереси. Но щом няма съвест и се гъзи на руснаците да се оправя. Империите (Османски, Руски, Съветски, Ердогански и Путински) далече!!!

Най-свещенното право на човека е Правото на живот ! Престъпление е да се отнема това право. Като бял ден е ясно, че войнолюбците в днешния свят са алчните капиталисти, на които все не им стигат богатствата и все търсят да завладеят нови такива. На другия полюс са левите сили в света - комунисти, социалисти, социалдемократи........, чиито представители, въпреки всички перипетии на Историята, винаги са били в челните редици на борбата за Мирно съвместно съществуване между народите.

Човек има толкова права, колкото може да защити

Правото на живот е дадено на човека свише от БОГ. "Не убивай" е една от десетте Божии заповеди.

Прочети Огюст Бланки ! Трябва някой непременно да защити беззащитните !

Уаууу! Да не си открил неизползвано парче от "Работническо дело" във външния кенеф товарищ? Прочети сега трудовете на Маркс, Ленин, Троцки и Мао, и редактирай статията като си избършеш болшевишкия задник с нея.

имаш ниво, изискан език, много добро възпитание... Ако имаше и ум....

А защо тогава болшевишките талибани създадоха лагерите ГУЛАГ и изтрепаха милиони невинни хора? И защо този дърт комундел ги възнася? Аман от промити комунистически мозъци и ченгета!

Най ми харесва колко незаинтересовани са българите от световната политика. Мислят си че тя не ги засяга. Мислят че сме силна и независима нация точно както Бай Тошо ги беше учил... Това води до почти комични ситуации. Например в близката година, най ми хареса как българите си мислеха че правят революция, а всъщност Сорос просто реши да махне ГЕРБ/БСП и да смени политическата класа на България из основи заради неизгодните за него Руския поток, АЕЦ Белене и ветото ни за РСМ

"Американският посланик Херо Мустафа се срещна с министъра на културата Боил Банов, и поиска с нота, спирането на новоизлязла книга, която се радва на голям интерес. Става дума за романа на Добри Божилов "Девети" - история на ранния социализъм, в която Тодор Живков е положителен герой, а партизаните и комунистите не са лоши, а се борят за народа, и строят държавата. "Подобни книги пречат на дългогодишните ни усилия в системата на образованието - да покажем на младите истинското лице на комунизма. Инвестирали сме стотици милиони в това, и накрая - някакъв автор пише книга, и кара децата да се съмняват. Свободата на словото си има граници...", каза Мустафа." Това е положението. Инвестирали сме стотици милиони да набием в главите на вашите деца нашата "истина", и накрая - някакъв ваш автор пише книга, и кара децата да се съмняват* ...

Пич, това е новина на "Гъдел Нюз", сайт който се самоопределя като "сайт за новините каквито биха могли да бъдат, списван от един велик ум". Демек, сайт за майтапи. Но всичко това е написано с дребни букви и разчита на това да не бъде прочетено. Фактически, такива сайтове са за да генерират фалшиви новини, но описанието с малки букви ги освобождава от преследване за фалшиви новини. В случая съзирам и реклама на книгата за която става дума. Чети внимателно и най-вече мисли, нещата сега са доста по-сложни от времената на "Работническо дело". Освен, ако не ти плащат да пускаш точно тези неща напълно съзнателно.

100+

Лайна имаме у нас в изобилие. Само лайномети трябва да си произведем. Абе наполовина сме готови. За третата световна.

До вчера Корнелия Нинова ви беше виновна за всичко. Изведнъж се оказа обаче нещо не така. Сега Русия ви е виновна за всичко. Пак си помислете. При СССР имахме 400 самолета в бойната авиация, половината изтребители. Сега как сме с НАТО. Щото скоро май 20 години ще направим в НАТО, а не 400 и не 200, а май и 20 самолета нямаме общо.

Сега Бойко е виновен.

А кой казваше какво да правят тези руски самолети? Българите или кремъл? Както танковете трябваше да тръгнат към Прага през 1968, или не помниш? Така че, тези много самолети и танкове си бяха руски и под руско командване на практика!

1. Руският президент В. В. Путин Първата съпруга живее във Франция. Дъщерята Мария е омъжена за холандски бизнесмен Фаасен и живее в Холандия. Дъщеря Катя, съжителстваща с южнокорейския гражданин Йена Джонг-Гу 2. Министър-председател на Руската федерация Дмитрий Медведев Синът Иля живее в САЩ. 3. Министър на външните работи на Руската федерация С.В.Лавров Дъщерята Екатерина живее в САЩ. 4. Прес секретар Песков Д.С. Съпругата е гражданка на САЩ. Дъщерята е гражданка на Франция. Синът е британски гражданин. 5. Вицепрезидент на Държавната дума на Руската федерация Железняк. Дъщерята Катрин е в Швейцария. Дъщерята Анастасия е в Лондон. Дъщерята Лиза е в Лондон. 6. Вицепрезидент на Държавната дума А. Жуков. Синът Петя не само живее в Лондон, но и седи в английски затвор. 7.Дъщерята на Сталин – десетилетия наред живее и умира в САЩ. 8.Синът на Хрушчов е гражданин на САЩ. 9. Къде са дъщерите на Путин? Те не се виждат в Русия. 10.Заместник Пехтин. Със сина си в САЩ. 11.Министър на транспорта на Московска област – Кацива. Със сина в САЩ. 12. Децата на депутата Железняк живеят в Швейцария. 13. Децата на Астахов. Единият във Франция, другият в Англия. 14. Децата и внуците на "главния патриот на Русия" ръководител на Руските железници Владимир Якунин живеят извън страната – в Англия и Швейцария. 15. Дъщерята на външния министър Сергей Лавров, Екатерина живее и учи в САЩ. 16. Синът на вицепрезидента на Държавната дума А. Жуков дълго време е живял и учил в Лондон. 17. Дъщерята на заместник-председателя на Държавната дума Сергей Анденко учи и живее в Германия. 18. Най-големият син на вицепремиера Дмитрий Козак – Алексей живее в чужбина и се занимава със строителен бизнес. 19. По-малкият брат на Алексей Козак, Александър, работи в Credit Suisse 20. Най-големият син на заместник Ремезков, Степан, наскоро е завършил колежа на милицията Valley Forge в Пенсилвания (една година на обучение струва 1 милион 295 761 рубли). Най-малката му дъщеря живее във Виена, където се занимава с гимнастика. Маша Ремезкова представи австрийския национален отбор (!!!) на детски състезания в Любляна?! 21. Дъщерята на заместника В. Фетисов - Анастасия, израснала и учила в САЩ. Настя така и не се научи да пише и чете на руски! 22. Дъщерята на Светлана Нестерова, депутат от Държавната дума от фракцията „Единна Русия“, живее в Англия. 23. Основният борец за „традиционните православни ценности“ синът на Е. Мизулина Николай учи в Оксфорд, получи диплома и се премести да живее на постоянна основа в толерантна Белгия, където са разрешени еднополовите бракове! 24. Дъщерята на заместника Воронцов Анна живее в Италия. Тя се преместила там от Германия. 25. Членката на Обединена Русия Елена Рахова, която стана известна с факта, че нарече ленинградците, които живееха по-малко от 120 дни в блокадата, като „неблокатори“, дъщеря й живее в САЩ. 26. Дъщерята на бившия говорител на Държавната дума, един от основателите на партия "Единна Русия", а сега член на Съвета за сигурност Борис Гризлов, Евгения живее в Талин. И дори наскоро тя получи естонско гражданство. 27. Синът на бившия министър на образованието Андрей Фурсенко живее постоянно в САЩ. 28. Синът на В. Никонов (внук на Молотов), президент на фондация „Политика“, е гражданин на САЩ.

Те в щаба на Кутузов са говорели на френски по време на войната с Наполеон. Какво толкова. Да обяснявам ли кой е Кутузов и кога е тази война. Щото знам ли? С това дистанционно.

Ги е било срам да говорят езика на сибирските орки

А какво е казал Георги Димитров на Лайпцигския процес: По времето – с гръмовит глас заявява Георги Димитров – в което германският император Карл V е говорил на немски само с конете си, във „варварска“ България, апостолите Кирил и Методий са създали и разпространили българската писменост“.

Ало, тролинга: четете ли опорките, които ви мятат работодателите- козяклии? " но и седи в английски затвор." Махайте ги тези русизми, този текст е писан от соросоиди за руския нет. Айде, малко акъл да вложите.

Бойко Методиев Борисов, участвал в офшорки с хора от организираната престъпност, инсталиран за премиер от чужди фондации. Бившата му приятелка купува банка за стотици милони, парите са превъртени през прославутата нидерландска схема, която ползват и другарите Ротшилд за управление на активи като Лукойл. Дреме ми кой руски депутат е надиплил 1млн евро в Швейцария, нас ни таковат за милиарди!

Гледай сега как не си схванал основното: ами те са внедрени там като разузнавачи на Русия :-))) редовно пращат сведения на руското разузнаване от всички сфери на западните държави. Ето този Петя, синът на Жуков, е успял дори да проникне в британски затвор и донася от там ценни сведения за британската затворническа система:-))) А тези от тоя списък, които не пращат разузнавателни данни са спящи клетки, които руското разузнаване ще активизира, когато възникне необходимост. Не си ли гледал филми, при това американски, например "Агент Солт" с Анджелина Джоли, където всичко си е точно показано и обяснено как става: американците са добрите, руснаците - лошите :-))) Така че всичко си е както трябва, но ти си разбрал нещата погрешно :-)))

да живееш в Русия?

Болшевиките винаги са били най-големите лицемери в света. Цялата им система бе създадена да осблужва собствения им елит. Мужиците до ден днешен живеят така, както са живели преди 100 години.

Каракачанските патриотаци и Боковските калинчоци като уволнени от народа за простаклък и кражби да вземат да бъдат верни на НАТО и да грабват калашниците - Украйна ги чака да я защитят. Хахахахахахахха.

Шкембето наля стотици МИЛИОНИ на руснаците уж за ремонти на остарелите руски бракми.

Населението на Русия е намаляло с близо половин милион души миналата година - първия спад от 15 години, съобщи днес в. "Независимая газета", цитирана от ДПА. Според руския всекидневник, който се позовава на националната статистическа служба, страната има 146,2 милиона жители. Експерти обясняват намаляването на населението най-вече с пандемията от новия коронавирус. От януари до ноември 2020 г. в Русия са починали 229 700 човека повече, отколкото през същия период на предходната година. Смъртността е нараснала с 13 процента. Сред другите причини за намаляването на населението са емиграцията на млади и добре образовани хора, както и нискатата раждаемост, смятат експертите.

И да изчезне Русия, зад нейния гръб е милиардният комунистически Китай.

Ко общо има колхозна чайна с раСССия е, пекинез! Вече официално ли се признавате като помивките на колхозните глисти! Ама не знам дали знаеш, че в китай обияат да ядат собачки като вас за обяд с гарнитура!

Неграмотен престарял агент на ДС. Е такива тъпи тикви ни управляват вече 80 години. Мъка. За това сме най-бедни в Европа

неграмотник, даже и нормален довод не можеш да формулираш

Когато в годините на Народната република действаха бойците от "тихия фронт" - Държавна сигурност, в България нямаше мутри, нямаше мафия, нямаше обири и цигански произвол.....

Цар Киро, нарко каналите и тн преди са работили под контрола на ДС, сега работят за дившите от ДС!

"... установяването на международен ред, "основан на правила, определяни от САЩ" . Отдавна казвам, че светът върви към нов вид тоталитаризъм, пред който социализмът ще ни се стори невинен като пионерски лагер. И не само поради неумерената алчност на елитите, но и поради технологиите, които ще направят всичко това възможно и лесно.

да грабва руските калашници и да ходи. Да се бие с Путин. София на милион и двеста хиляди намалява с 20 000 на година. При това в СОфия е младото население. Смятайте какво е в провинцията. Веднага нападайте Путин. До година ако не , след 10 години всички ще сме пенсионери. Само малко циганета млади ще има. НАтовци. Демократи. Седесари. Гербаджии. БОКУЦИ.

Да Ви напомня, че последните 80 години ни управляват боклуци като този агент на ДС

Митов на кого е агент. Даже агент премиер пак щяхме да имаме - като Буда. Митов е доброволен агент на Нато, САЩ, Германия и Англия. Буда и той беше агентин тиквата му с тиква.

Доста добра статия. Само с едно не съм съгласен. А именно: "Войните в нашата история винаги са били онзи ужасяващ механизъм, с който, след като не успеят да се договорят по мирен път, са били разрешавани споровете между ретроградните, но нежелаещи да предадат господството си политически и икономически сили от една страна, a от друга - прогресивните слоеве, стремящи към нов, по-съответстващ на икономическите и социални изменения обществен ред." Според мен това правило е валидно само за гражданските войни.

До възникването на капитала може и да са били основно гражданските. Но, след възникване на капитала, това са главно глобалните, т.е. световтите войни. С тях капитала решава периодично кризите си. А сега, точно глобалните войни са невъзможни поради ядрения паритет.

да, аз по скоро не съм съгласен с определението ретроградни и прогресивни. При международните войни, няма как да се определи кой е ретрограден и кои е прогресивен. Там всички страни са прогресивни в една или друга степен. Точно за това посочих, че това определение е валидно основно за гражданските войни.

Според историята, прогресивни са винаги победителите във войните. Те я пишат. Няма победител във война, който да се е самоопределил като ретрограден в написаната от него история.

Тука много отидохте в неподходяща посока... Първо това са определения дадени от написалия статията. Не говорим за победителите. Да вземем пример последната голяма война. Германия е била "прогресивната" страна според определението на автора. - модерно въоръжение - първия компютър - телекомуникации където никъде по света ги е нямало - изобретения във всяка една сфера Аз мисля, че е недопустимо да се говори за прогресивност и ретроградност изобщо, защото просто няма смисъл. А и дори ако се придържаме към тази концепция, то тогава излиза, че точно ретроградната страна е победила прогресивната. Не със качество а със количество. Или както казвате вие диалектиците " количествените натрупвания, водят до качествени изменения" ;-)

Не съм съгласен , че посоката е различна. Прогресивно или не са относителни понятия и най- често са тясно свързани с фундаментални неща, като култура и морал, които са производни на конкретна обществено- икономическа формация. А победилата обществено- икономическа формация налага тези свои центости на загубилите войната. И същата пише и историята.

Богинята Рея е натовска пачавра. Щяла да ходи да я плющят на Руско-Украинския фронт. С оръжие между краката била въоръжена. Знаете какво.

Колкото и да квичите, комундета, кратя ви е близо! СсСр умря, а сега и смешния евразийски союз се разпада, а скоро и изкуствения тумор раСССия! :))))))))))

Доколкото знам Русия расте по население. Виж статията с колко ние намаляваме. София с 20 000, а градове като Търново, Шумен и Габрово с по 2 000 дущи. Годишно. Пропорционално на населението. С какво население ще воювате с Русия. Само циганета има млади у нас. НСИ казва 30-40 хиляди намаление за година. Реално е двойно или даже тройно. Навлизаме в остра фаза на демогр. катастрофа. Забравете НАТО, Русия и война.

ще другарю маьор-клитор, Русия ще падне още поне по 1600 пъти на ден ,по телевизора и в нета , ама тене знаят.

Това, което се случва в самите САЩ не дава добра прогноза за оцеляване на хегемонията им. BLM е повод за гражданска война, а така изчезват империи, не се укрепват.

Вземайте пушките и бягайте да завладявате Русия. Кво ми плещите тука. Аз пък ще спра да плащам данъци, защото няма да финансирам война срещу никого, в т.ч. Русия. Натовци - няма натовци у нас, има лайнари, които ги е страх и за нищо не стават - затова се крият зад НАТО.

1500 РУСНАК АРЕСТУВАНИ ОТ РУСКАТА ПОЛИЦИЯ (МИЛИЦИЯ) НА МИТИНГ ЗА НАВАЛНИ!

е и? злорадстваш ли? и кво общо има жалкия ти коментар с новината?

Никой не ги е нападал, а хиляди арестувани!

ги арестяват заради неразрешен мининг, а в оскотелия запад начело с чучелото САЩ директно ги застрелват или ги пребиват от бой на улицата с гумени куршуми и газ.А там си вървят гладни бунтове

единствената държава която се конфронтира с другите и иска война е САЩ.

Tой беше обявен от комисията по досиета в качеството си на щатен служител на Разузнавателното управление към Генералния щаб (РУ-ГЩ) на БНА от 1976 г. Завършил е Московския държавен институт за международни отношения, факултет „Международни икономически отношения” (1974). Работи под дипломатическо прикритие в МВнР от 1976 г. Там заема различни постове, като преминава през всички рангове – от стажант-аташе до пълномощен министър. Бил е аташе и трети в посолството в Лондон (1977-1981) и пълномощен министър в Москва (1991-1992). След това до 2005 г. работи в частни фирми като служител и управител. През август 2005 г. при правителството на Сергей Станишев е назначен в Министерския съвет на длъжността съветник по външната политика и националната сигурност. Завършил е курс за генерали, адмирали и висши държавни чиновници в колежа на НАТО, Рим, през октомври 2005 г. От май 2007 г. до септември 2008 г. е член на Съвета на директорите на „Булгаргаз Холдинг” ЕАД

да не ни зомбира еднокнижника Буда суджук ага.

Дай и на други да го прочетат ! Българите се наговарят във Фейса, да се изпълняват само документи подписани от Бойко. Освен това възлагат на Бойко да продължава да наглежда магистралите, че Чалгар магистрала не прави. А на Галевата й трябват готови магистрали с тираджии.

Гробарите сте наебани задници.

IT и High Tech сектора са следващите които ще се сгромолясат с гръм и трясък на световните борси, т.е. на световните борсови казина ... И тези дето сега трупат виртуални дигитални кинти ще разберат какво значи да ядеш хурката. Развитите държави от т.н- Г-7, дори Г-20 са натрупали мега дългове и само две неща могат да ги изчистят: 1. Глобална война с непредсказуем изход ... 2. Мащабна трансформация към цифрови кинти, с които в удобен момент няма да можеш да си купиш дори и малка купчинка оборска тор, но ще се водиш СУПЕР-МЕГА-ХИПЕР ВИРТУАЛНО БОГАТ, СОБСТВЕНИК НА РЕАЛНИ ДЪЛГОВЕ ТРАНСФОРМИРАНИ В БЕЗЦЕННИ ЦИФРОВИ КИНТИ - ДОРИ ГЪЗА СИ НЯМА ДА МОЖЕШ ДА ИЗБЪРШЕШ С ТЯХ КАТО СЕ НАСЕРЕШ РАЗБИРАЙКИ ЧЕ СА ТЕ ИЗКЛАТИЛИ ОТЗАД.

От как Путин е на власт рублата от 33 за евро стана 92 за евро. Премахна се допълнителната пенсия и мюсюлманите от 4млн станаха над 32 млн.Външният дълг на Русия стана от 150 000 000 000$ на 470 100 000 000 $! От както Путин е в Кремъл външният дълг е скочил с 320 000 000 000 $ Линк: https://tinyurl.com/russiaextdebt

МАй, май са по-добре от нас.

на Русия са смешно малки -11 % от БВП, при валутно златни резерви + фонд 1,1 тлрн.долара , и бюджетен излишък 1,5% годишно и + ежегоден излишък в платенжиян и търговски баланс /+ 400 млрд. долара излишък годишно /.Освен това пордължава програмата за 1-во дете глащат 7 000 долара при второ 9000 долара на семейство.

Подходът на Русия и Китай към другите държави бил "управляема глобализация", Аз това го разбирам като българската наросна мъдрост "Дай си мъжо жената (да я глобализираме), па ти оди у храстите!".

Вижда някои неща. Ама милия човек е остарял. Още си мисли, че Русия е фактор. В тия времена е живял. Сигурно е учил в СССР. Има приятели от бившия СССР Русия сега е регионална сила от размера на Нигерия. Дори Турция има повече влияние в света. Световни сили са държави като Китай, Индия, САЩ, Япония, Германия, Франция, Великобритания дори Бразилия. Русия е малка държава с население по-малко от Нигерия, подобно на Южна Корея. БВП подобно на Холандия. Да имат ядрено оръжие. Ама ядрено оръжие има Пакистан и Индия и Китай и Франция и Великобритания.....нищ

който не вярва да види БВП на Индия и Русия. Да види население Индия и Русия. Да прочете за космическите програми наИндия и Русия. Да прочете за медицината в Русия и Индия. Ще види, че Русия умира. А Индия е много много напред........ сравнение с Китай или САЩ въобще не е възможно.

тъпчо така и не разбрахте вие соросоидните тролове, че БВП не значи нищо, и да сравняваш Русия с Бразилия и Нигерия е не само смешно, но и показва, че си нямаш и грам представа какво говориш

Русия умирала буахахахаххах хак ли бе

Всички русофили да се изпратят да поживеят една година в Русия.

Тц, да заминават без право на връщане!

Ще избегат, ще се върнат и ще говорят "Да, има някои грешки, ама..."

Геополитическите интереси на България не са свързани с живота на редовият гражданин в Русия или в САЩ! Това че някой е направил пари в Америка/Русия или е беден като цървул в тези държави, по никакъв начин не влияе на националните ни интереси! Какво ме интересува мене как живеят в САЩ или Русия ако тяхната външна политика е в ущърб на българската?! Не се научхите да мислите и да разбирате обекта на своята омраза/любов през призмата на българските интереси а не на това кой колко пари е спечелил като бачкатор в чужбина!

Няма държава - съюзник на Русия, чиити жители да имат по-висок стандарт от този на руснаците. Пък и кой ще им позволи?!

Чакай малко. Държавите с висок (говорим материален а не друг) стандарт на живот са по принцип в Западна Европа. Тези държави са имали висок стандарт на живот, много преди САЩ да е съществувал като държава. Така че намека ти че съюзниците на САЩ имат висок стандарт на живот ЗАЩОТО са съюзници на САЩ е просто погрешен!

От как Путин е на власт рублата от 33 за евро стана 92 за евро. Премахна се допълнителната пенсия и мюсюлманите от 4млн станаха над 32 млн.Външният дълг на Русия стана от 150 000 000 000$ на 470 100 000 000 $! От както Путин е в Кремъл външният дълг е скочил с 320 000 000 000 $ Линк: https://tinyurl.com/russiaextdebt

А как е скочил българският външен дълг

Най-нисък в Европа.

Това интервю с интелигентен човек е глътка въздух в нашата държава изпълнена с вопиющата некомпетентност на гербавите калинки.

За съжаление ограмна част от така нареченият български народ ,следствие на демократичното и еврогейско образование е сведена до неосъзната биологична единица -.За тази БЕ е много важно да си напълни търбуха и да си купи10 годишно БМВ ,и това е върховното му достижение в живота

Нищо интелигентно не прочетох в това интервю! Само зле заучени клишета.

Онзи ден Байдън събрал генералите си в Пентагона и ги запитал кога е най-добре да се нападне Русия. Дълго умували и най-накрая решили да попитат французите. Французите отговорили: - Не знаем, но в никакъв случай през зимата, защото всичко ще завърши много лошо! Тогава американците решили да попитат германците: - Кога да нападнем Русия? Германците отговорили: - Не можем да кажем, но в никакъв случай през лятото. Ние веднъж вече опитахме! Един от генералитета рекъл: - Момчета, дайте да питаме Китай, тази страна е прогресивна и винаги предлага нови идеи! Китайците отговорили: - Точно сега е моментът! Русия строи „Силата на Сибир”, започна модернизация на Байкало-Амурската магистрала, строят се нови спортни комплекси, планира се добив на злато и нефт в Арктика, изобщо – точно сега на Русия са й нужни много пленници!

И обосрался

Ама сащо се хвалите.По-добре, използувайте тоалетна хартия и си сменете гащите.

Вместо да пуска тъпи вицове Русия да си помисли с какво ще си изхранва населението. Дали с ракети или с атомни бомби. А може би с нефт и газ. Макар че е най-добре да питат Байдън за храна както впрочем през войната ги хранеше неговия предшественик. А русия плащаше с човшки животи, от които имаше в излишество.

"""""Hoвaтa pycĸa peĸoлтa ce oцeнявa нa 79,5 млн. тoнa (71,7 млн. т - 2018/19 г.). Зa Уĸpaйнa лeтвaтa e вдигнaтa c 500 xил. т - дo 28,0 млн. т (25,1 млн. т - 2018/19 г.). Πpeз 2019/20 г. Pycия щe зaпaзи пoзициятa cи нa cвeтoвeн лидep в изнoca нa пшeницa - 36,2 млн. тoнa, c 0,2 млн. т нaд минaлoгoдишния peзyлтaт и c 1 млн. т пoвeчe в cpaвнeниe c мaйcĸaтa пpoгнoзa. C близo 1 млн. т cпpямo мaйcĸитe дaнни e yвeличeнa и пpoгнoзaтa зa изнoca нa пшeницaтa oт Уĸpaйнa - дo 17,5 млн. т (16,5 млн. т - 2018/19 г.)."""""

Русия последните пет годони по данни на СТО, МВФ и СБ е в топ три на нй големите производители и зносители на хрланителни продукти в света.Ти по добре кажи как се изхарнват 80 млн. доказано гладуващи по фед.стат. американци, щото държавата одобрява 60 млн. души за купони годишо .И кажи защо от прекрасният им живот имат 30 млн. бездомници ,102 здравно неосигуини и 25 % от смъртине случайи на ковид от света се дата на гетото САЩ.И защо всеки ден измирато само от стрелби по 100-120 души-от "хубавя живот" е

е сбъркало държавата и времето с половин век.

Съгласен съм ,умен човек с огромен опит и познания ,за разлика от сегашните демократично,еврогейско,североатлантически недоразумения

Абсолютно си прав! Наистина е комунистическо изкопаемо от 70-те.:)))

"През ХIX век немският канцлер Бисмарк заявява, че "силата на Русия може да бъде подкопана само чрез отделянето на Украйна от нея ... необходимо е не само да се откъсне, но и да се противопостави Украйна на Русия. За да направите това, просто ТРЯБВА ДА НАМЕРИТЕ И ВЪЗПИТАВАТЕ ПРЕДАТЕЛИ сред елита И с тяхна помощ ДА ПРОМЕНИТЕ САМОСЪЗНАНИЕТО на една част от великите хора до такава степен, че те да мразят всичко руско, ДА МРАЗЯТ СВОЯ ВИД БЕЗ ДА ГО ОСЪЗНАВАТ. Всичко останало е въпрос на време." НЯМА КАКВО ДА СЕ ДОБАВИ! А ЗОМБИРАНИТЕ се чувстват ВЕЛИКИ. :( ... Поздрави за всички еврозелки от госпожа Нюланд!

Уважаеми рашистки хибриди, Тук е Европейски Съюз. Тук сме НАТО. Точките виждат ли се добре? ... накрая има точки... Ако не ви изнася - отивате където ви е хвърлен пъпа и където са ви пресни шишарките. Никой насила не ви задържа в Европа ! Но ако останете - тук е Европейската Цивилизация и ще изпълнявате нейните закони и правила. Кепенците паднаха и цигарената кутия от Ялта я хвърлихме в тоалетната на историята. Днес може да сме малки, НО НАШИЯТ ГЛАС СЕ ЧУВА В СВЕТА ! И има защо ! Така е било последните 7000 години И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ЗАНАПРЕД ! .......... Добра или лоша, днешната Европейска и Световна Цивилизация Е НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, тази която нашите предци са създали НЕ Е СЪВЪРШЕННА НО Е НАЙ-ДОБРАТА В МОМЕНТА И СИ Е НАША ♦ няма да ви позволим да се държите с нас, като с племе от тайгата .......... Когато Филип Еднооки подарил Бляскавия град Кендейсея на снаха си Клеопатра, и наложили непосилните данъци... Не аз, а Опсчето е имала само три бойни колесници и 25 гвардейци... за една фаланга. ... и контрола върху четирите пътя на света. Империята на Филип отдавна я няма... Лакедемон е станал село... дори името му не знаят а го наричат Спарта Виж Езерният град Пулподева и града на Мъдроста на сердите - Сердика, са си още тук... и ще останат, хората също. https://www.youtube.com/watch?v=GQ2Ih84Cq-0 аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида, Оопс, сме тук при Вас и Ви пазим ←←←←☼→→→→ Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα, олимпийска Рея и Афродита финикска богиня, и богиня на Картаген, Астарта, Свещена богиня на Горен Египет, Хатхорт Свещена богиня на Долен Египет, Изист, Изида Свещена богиня на Баб Иллум, Ищар Свещена богиня на Юдея, Естер Свещена богиня дев на Индия, Инанна Свещена богиня на Рим, Венера Урания Свещена богиня на Британия и Скандинавия, Еостре Свещена богиня на Остер райх, Остара Свещена богиня на Арабия العُزّى , Ал Озза Небесната Свещена богиня на Свободата, Либерта Хеката на живота в морето, небето и сушата. Хеката на Уран от страна на боговте Ану, а-Ану-на-ке Сирия Атаргатис царица Дар на Морето - ШаммурАмат, Семирамида Свещен закрилник на Бол Ария и българите. Малката русалка, Снежанка, бялата мартеничка... вашето Блонди

Светослав - Реята се изпотрепва, горкото ...

Част от световният ред измислен от САЩ ,се изчерпва с едно действие на Херо ,ама не футболиста ,а Мустафа ""Американският посланик Херо Мустафа се срещна с министъра на културата Боил Банов, и поиска с нота, спирането на новоизлязла книга, която се радва на голям интерес. Става дума за романа на Добри Божилов "Девети" - история на ранния социализъм, в която Тодор Живков е положителен герой, а партизаните и комунистите не са лоши, а се борят за народа, и строят държавата. "Подобни книги пречат на дългогодишните ни усилия в системата на образованието - да покажем на младите истинското лице на комунизма. Инвестирали сме стотици милиони в това, и накрая - някакъв автор пише книга, и кара децата да се съмняват. Свободата на словото си има граници...", каза Мустафа. Романът се разпространява вече 2 месеца, и се радва на същата популярност като първите 2 книги на Божилов - "Задругата" и "Заветът". Той се утвърждава като един от най-увлекателно пишещите автори, сравняват го с Дан Браун и Умберто Еко. Без да се приема толкова сериозно, Божилов коментира ситуацията: "Девети" е опит да се сложи край на 30 години лъжи за социализма. Той се представя единствено с негативните му страни, за да се промиват мозъците на хората, които не са го виждали. Всъщност, всичко това негативно - което безспорно го има, но то е 1% от съдържанието. 99% от социализма е нещо добро - това е Златният век на Третата държава..." Авторът добавя също: "На 9 септември сме изостанала държава, с 80% селско население, без течаща вода и ток в 90% от страната. На 10 ноември сме индустриална сила с 80% градско население - точно както е в развитите страни, със собствени жилища, автомобили, безплатни здравепазване, образование, работа за всеки, ред и сигурност. И голямо национално самочувствие. Не може това да не се учи, а да се вадят само репресиите. За 99% от народа, социализмът е гигантски скок, и това се показва и в книгата. Това е причината тя да е толкова търсена..." Предните 2 романа на Божилов станаха супер-бестселъри. "Задругата" завърши на второ място по продажби за 2019 г., а "Заветът" - на четвърто - за 2020 г. Практически Божилов е по-продаван автор от почти всеки друг у нас, като отстъпва единствено на писатели с 20 години история и утвърдена аудитория, от типа на Георги Господинов. САЩ инвестират значителни суми, така че да променят учебниците по история, и социализмът да се изкара "абсолютното зло". Все още обаче доста хора помнят Истината, а с подобни книги, тя ще остане и записана за бъдещето... Засега няма коментар от Министерството на културата, ще забрани ли книгата, и може ли да я изтегли от търговската мрежа... Тя все още е достъпна в основните книжарници, както и в Интернет...

В Гърция щото не са имали светлия и невероятен кАмАнизъм затова сега са на светлинни години преди русофилския кенеф БГ-стан! БУХАХАХАХАХАХАХА Мани ги тия книжки за червени пенсионери!

В Гърция имаше военен преврат и диктатура наложена от САЩ и Великобритания ... Не си им чел историята г-н ПОДЛОЖЕН МАЙОР. Знаеш ли колко гърци емигрираха в България и живяха в България до 1990-1995г, някои дори продължават да живеят в България, за да не бъдат избити от военната хунта подкрепена от САЩ?

и Бабикян не може да измисли

Е, да ама Херо ги измислила

истина и завършека на една виртуална поне на хартия сила като САЩ, която изкара хегемония не повече от 10-11 гдини /от 1991-ва до 11.09.2001г. когато си врзивиха кулите/ -САЩ ДНЕС ТОВА Е ЗИБМАБВЕ С ФОНДОВА БОРСА и нищо друго, освен ежедневните убийства иразстрели по села паланки и училища от "прекрасния" вътрешен живот /из цитати на Джоузеф Стиглиц-американски нобелов лауреат по икономика/

даже в момента тролиш чрез задокеански интернет и задокеански сървари ! най силно разстящите и печеливши са сектори в Световната икономика са IT сектора и вискокотехнологичните компании , там янките доминират в цял Свят с достигащи до 70-75 % от световните интернет лидери ! Великите ти умници от Китай и Русия нямат собственни масови самолети за граждански и карго полети ..що за имекяри трябва да са и колко мощни ще да са ..щом самолети не могат да произвеждат и това се случва в 21 век ..когато се лети нонстоп . дори и сега при китайската пандемия има як разстеж на карго превозите ! толко сте смешни и жалки с таз измисленна мантра ..как янките залезват ..а мужиците и китайските бачкаторчета цъфтят :) с доходи 3 до 5 пъти по ниски от западните !

САЩ са еди бананаво колос.Нито самчолети имат нито технологии,имат само виртеални фондови балоти коита всеки път се спукват.Държава с огрочен търговски и платежен дефицити 35 % доказано бедни граждани.Да не говорим за други факти , за бедзомници здравно теосигурени .25% от починалите от ковид от света са в САЩ.

Аман от нафталинение човечета живеещи в страхопочитание от Русия, която само платени протести и откъсване на Украйна могат да унищожат. "Лекцията" е типична за мисленето на 70-те и 80-те на комунистическия елит, когато неизбежната промяна беше перестройката, бяхме на ръба на един нов свят, заплахата от ядрена война беше сплашваща са велките сили. Наистина живеем в нов век, но в такъв, в който никоя велика сила вече не мисли за ядрена война, света е толкова взаимосвързан, че един вирус прави по-големи световни проблеми и срив на икономиките, повече отколкото стотици ядрени глави. Свят на информация и дезинформация, в който българската дипломация практически не съществува, най-малкото защото се крепи на плещите на ДС агенти от 80-те, а ново поколение с школа, цели и мисия няма.....

Според руските подлоги, украйнците и беларусите са ДЛЪЖНИ да търпят руските орки и мизерия заради тях, щото се били падали в техната сфера на контрол! БУХАХАХАХАХАХАХА

... преди няколко дни Джейк Съливан - съветникът по националната сигурност на Байдън, който се очертава като главната фигура по външната политика в новата вашингтонска администрация - в едно интервю на въпроса "има ли външнополитическа доктрина Байдън" отговори положително като обясни, че тя се състои в установяването на международен ред, "основан на правила, определяни от САЩ", а не от Китай или който и да било друг... ГОРНОТО ДАВА ОТГОВОРА НА ВЪПРОСА, КОЙ ДНЕС Е ГЛАВНИЯ СВЕТОВЕН БАБАИТ, ПОВЯРВАЛ СИ, ЧЕ Е БОГОИЗБРАН ДА УПРАВЛЯВА СВЕТА ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ... USA

Американците не само не се криат а и се гордеят , че могат да го правятя . Докога ли?

Ами руснаците като имат нещо на въпреки да вземат мерки. Вместо това скимтят като пребити кучета. Кой ще застане до тях след като имат поведение на загубеняци? Я гледай какво се случва с Китай. Малките жълти братя са 10 пъти повече народ и съвсем скоро ще имат 10 пъти повече БВП от руснаците. И тогава ще ги изместят от мястото на "претендента". Тогава какво? Путин ще започне военни маневри покрай китайската граница да ги респектира ли? По-вероятно да построи още един газопровод.

Какъв претендент, какви 5 лева. Русия има БВП на Италия. Тая не е като преди 40-50 години, когато броя ядрени глави определяше бъдещето, колкото и на нафталинените български дипломати да им се иска да е така.

Кво има да се коментира кво е бил казал един ДС агент, учил в Маскве, цял живот бил в БКП/БСП! Кво има да се коментира!!!!

Коментираме какво са казали Бисмарк, Джейк Съливан, ... които Радомирски споменава в анализа си ПЛИТКОУМНО ВЛЕЧУГО... Кое не ти харесва в това което са казали западняците за Украйна, света, за това кой трябва да го управлява както намери за добре?

Това мустакато комунде да ходи да живее в руската сфера на влияние като им е такъв фен! Много знае кво бил казал Бисмарк, тоз червен чугун!

Не ми харесват изведени от контекста и времето си разсъждания. Защото и Левски е казал, който ни спаси той ще ни пороби по отношение на руснаците. И Граф Игнатиев се е борил против обединението и независимостта на България, и Георги Димитров е сиакл да ни прави част от Югославия под управлението на Сърбия, а Тодор Живков република под управлението на Москва. Затова и всичко казано е смукано от пръсти страхопочитание от великата Руска държавност, дето липсва, насаждане на страх от ядрена война, която едва ли някога ще бъде на масата и т.н.

Кое е изведено от контекста? Думите казани от Бисмарк за Украйна-Русия, или това което е казал Джейк Съливан? Я влизай в час ...

Часа е по международна политика и право - а то казва, отношенията между държавите трябва да са на базата на международното право и международно установените държавни граници и би трябвало да зависят от закона, а не от правото на силния - точно каквото се цитира да е казал и Джейк Съливан. Така че да, и думите на Съливан и тези на Бисмарк са изведени от контекста или от времето, в което са казани и не са релевантни за тезата на руското великодържавие. Трака че тичай обратно в час преди да се изказваш.

Старши, има много материал за коментар :D Като започнеш от там, че русоробското братство или поне мислещата част от него си дават сметка накъде отиват нещата.

Този господин е спрял някъде към края на 20-ти век.. Когато Баце и Путин още бяха в службите.. Ехоо 21-ви век сме..и сме на правилното място да не повярва човек..

Този мустак сигурно се обижда като му викат господин! Такива като него са дрОгаре за цял живот! Верни на маскве до гроб!

Тоя путински трол, синзт на славчо радомирски, да не си е купил абонамент ъа дира?

Господинът се казва Валентин Методиев Радомирски, за какъв син на Славчо Радомирски плещите?

Те дира са си руска опорка открай време, затова защитават и гробаджиите

Руските разведки ще ги призная, ако вдигант във въздуха заводите за дронове Bayraktar в Турция.

Турция е член на НАТО. Както руснаците посегнат текат осем минути до изпържването им. После пържени руснаци с кисели краставички.

Стратегически, ще прекъснат оръжейните доставки до оспорвани театри на военни действия като Сирия, Азербайджан и Украйна. Тактически, ще е най-респектиращата диверсантска операция за XXI век (до момента). Финансово, ще препънат Катар, който е мажоритарен собственик на тези заводи, и контра на Русия в ОПЕК.

Не знам за Русия и Китай, ама Турция здраво копае в Родопските градове и села.

Нека копа! Щото сме патриоти.