17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Германия и Холандия забраниха машинното гласуване след като го проведоха експериментално заради рискове от манипулации.Някой беше казал ,,Да му имам акъла на българина който после му идва""Хвърляне на пари на вятъра.

При нас манипулации се правят с бюлетините. Да забраним и тях?

Коментара на !!! не е коректен. Забранено е интернет гласуването, от страх за манипулации. Считам, че машинното гласуване е най-достоверно и сега всички платени писачи, от БКП (разбирай ГЕРБ и БСП) ще бъдат впрегнати да обясняват колко е голям риска от това, вота да не бъде такъв, какъвто го посочват платените агенции.

И ще се окаже, че пак Цецо трябва да мъкне чувалите- иначе успех за ГЕРБ йок-хахаха.

Циганин не може да чете, а вие машини. На запад работят, почивен ден, кога им разрешат, бачка торите на запад никога не споменават думата политик. Не ги вълнува, ако чуят нещо от някои си, знаем ли, много с бг дипломи, интелигентни има, с по 2 дечица, по на 33,и не им е до бг, от големи градове са, но са навън, поне нашите, а и ние не искаме политика, политици, едни и същи от 70 години, фараоните, там гледайте, от община пари точат, а ако знаете как живеят, коли, на квартири, това ми кажете на дпс ли гласове или на герб или на бсп, или на кого каже главният, а кой е главният на България, меди ли е или..

О, ужас! Господи, при бери си версиите, моля те!

Чудя се на ГЕРБ, че се отставиха БСП(к) (к - не означана комунисти) да им го начукат такъв с машините. Сега, като спечелят ГЕРБ БСП ще ревнат мошините криви, софтуера манипулиран и т.н. и никой няма да може на 80-те , че няма манипулация.

Аман от мало-умие - и на двете велики партии - явно решението е танту за кукуригу. Тепърва и софтуерът щял да се дописва, но дори протокол нямало да излиза - дда си ги плащат от заплатите.

Ще се появи народен съд, който да съди съда, администрацията. Гавра с трупове е на фона на беднотията, на фона на хилядите самоубили се от мизерия, да изхарчиш милиони щото те кефи да си прост лобист.

"хиляди самоубити" - това от Поосерано 20 ли ти го спуснаха? П.С. За машинното гласуване най-много реваха от БСП(к), за да могат да оправдаят загубата си с машините.

Нещастна и бедна България унищожавана от нейните политици - зелени, червени, сини плаща своя данък за корупцията на либералните терористи - комунисти които натискат за тези машини, вместо да ги даде за пенсии и заплати.

До гол в 10.39 Мъчи те правописа, и запетайките. Гънките ти са прави.

Да се премахне .

Аз броя на ръка и око.

Проблемът с корупцията и мързела на много от секционните комисии няма да се реши с технически средства. На секционните комисии трябва да се забрани да отварят урните. След приключване на изборния ден урната с избирателния списък с един приемо-предавателен протокол се предава в преброителния център. В този център ще има преброителни екипи - не по-малко от 20, които на случаен принцип обработват изборните секции и пишат протокола за резултатите. Този протокол се публикува веднага - на сайт, на хартия и т.н. Това е много по-евтина е вдъхваща доверие технология и по тази причина никога няма да бъде въведена.

Проблемът може да се реши и с по-голям натиск от "суверена" - народа, ако трябва и с протести. Като в Румъния. Само че, както е казано в новия виц: Откъде да нсмерим 200 х. румънци да протестират...:)))

Нали не са купени, а наети? Аз пък не искам урните да са прозрачни отстрани, а само отгоре, защото като не са в пликове, бюлетините се разгръщат понякога.

Те са наети на цена за наема по-висока от пазарна цена на машината, бе приятелю. Един таблет средно качество - 500лв. да кажем и един лазерен принтер - още 500. Колко струва този софтуер за гласуване - бъгав предполагам?

точно за "Кеш" става дума бе, баце :))

За тези пари, ако бяхме "бяла" държава щяха да направят електронното гласуване, и щяха да останат няколко милиона .... Ама , нали е важно да се взеамт комисонните....

Пари на вятъра. Червени и тъмно сини ореваха орталъка , за да направят мръсно на правителството, но направиха мръсно на данъкопладците -народа. Машини вече има, очаква се нулев ефект. Започва рев за още 9000 броя.

бос и без всякакви мозъчни гънки. Дай да не пречим на бат Боце Многоръкия Буда. Имаше и българска фирма. Кой попречи на гербаджиите да изберат нея ? И кой пречи въобще, та е възможно утре да се отакажат от машинно гласуване. С кой акъл и на каква цена ? Но, гол бос и без мозъчни гънки няма как да си го помислиш дори !!

За икономия на средства, време и повече възможности за гласуване трябваше да бъде разработен софтуер и въведено електронното гласуване, а не машинно.

Електроното гласуване е безумие! После в най-лесният случай, с една еднореднова заявчица в база правят някой да спечили 100% от гласуването с тях. Ако не искат 100% слагат случайност. Дори и усложнено, все ще се знае от някой процедурата. Може да значи край на демокрацията. За външни интереси, Ердоган ще иска да наложи примерно Местан. После ще въвежда официален език турски. След това ще стане бунт и ще се лее кръв. Може дори да загубим територия. Западните държави решават в парламентите си, да няма електронно гласуване. Например в Германия и Франция. Някакви пипащи си Тамагочито наречено Смартфон, си мислят,, че разбират достатъчно, да дават "професионално" мнение. Нищо че решаващите това инаселението 99.9% са некадърни по въпроса! Това е доказуем факт в съда! И правят глупави сравнения с плащанията. Нищо че и там има кражби, но поне го разбираш и се оплакваш в полиция и прокуратура. Има задържане на пари при преводи и така нататък. Тук няма и да разберат, че са им сменили гласа. При плащанията едва ли не ти знаят кариесите на зъбите. ;) Тук гласуването трябва да е тайно. А то не може да бъде такова. Проследимо е кой как е гласувал. Може да извадят всички на листи. Противоречи на Конституцията ни. И накрая като съберт данните на циганите и гласуват с тях, ще се окаже, че най-компютърно грамотни в България са циганите! ;)

3евзек

Значи с една заявчица в базата, ще положат 200-300 хил електронни подписа. Много лесен си бил.

Че те тия машини вече си свършиха работата. Някой прибра едни пари. Другото ще го отметне гуменката. Резултатите ще са такива, каквито трябва да бъдат, няма ядове.

как никой не зададе въпроса за какво е това електронно гласуване при положение излиза 100 пъти по-скъпо ???? сегашното е - 3-ма човека комисия по 50 лв . да ги умножим по 2 , защото не знам всички разходи .

Очевидно не цениш собственото си време.

Опитвам се да си спомня дали СИЕЛА по едно време не бяха собственост за Мултигруп или пък на ВИС и спечелиха огромен проект за еврофинансиране, след което супер изненадващо изместиха АПИС и станаха основен доставчик за почти всички държавни структури ...... Както и да е, сега обаче пак СИЕЛА печели огромна поръчка за доставка на електроника за държавата ... което никак не е в нейната сфера на действие ..... или поне не беше до момента. Супер подозрително ми е. Но ако и след това се окаже, че тези машини стават непотребни ... думи нямам !! Впрочем външният одит не е ли добре да се извърши от специалисти, например като хората в Информационно обслужване ??!! че тези академични изпълнения много поръчкови ми се струват ... като доклада на БАН за АЕЦ Белене ще стане.

Абе, те над 30 000 човечета в "администрацията" са непотречни, вие тука еднократно за 3 000 машини !? :))

а трябваше уж да са във всички 12-13 хиляди секции.

След усвояване на парите, машините стават непотребни

3000 машини, при всяко едно гласуване автоматично 3 гласа за Герб. Че иначе как още апартаменти за неуспелите да се вредят досега?

Нали Лудата и Решетката искаха машини...ся дън искат пощенски гълъи

ЗАЩО СТЕ СЛОЖИЛИ СНИМКА НА МАШИНИТЕ КОИТО СА НА ДРУГАТА ФИРМА!!!????? ТОВА НЕ СА МАШИНИТЕ НА СИЕЛА -НОРМА!!

ко ти пука, нали се е машина

Нали искахте машинно гласуване. Дадоха ви го. Сега кой ще плати? Ми то се иска мислене преди да се плямпа...

Истината е че се искаше електронно гласуване, но на за някой това е равно на машинно, та затова така стана за да запушат устата на "чужденците".

3евзек

Електронното ще излезе още по-скъпо и без да надуват цените. И машинното, и електронното решават проблеми, които нямат пряко финансово изражение.

А наема от по 2500 ЛЕВА ЗА ВСЯКА ЕДНА ОТ ТЯХ КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ?

наистина ли е 2,5 бона за една машина?? малиии, някой как е облажил.

Отново усвоени пари за едното нищо. Някой се е нагушил за наша сметка. А за нас, чаша студена вода.