Коментари - Ако "Гражданска отговорност" стане 600 лв, ще се откажете ли от кола? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще се откажа от правителството си.

6000 да стане,след всяко провинение на контролен,малоумници .....

Ще карам само по черни пътища и с оръжие купено В украйна.а да видим,и муниции мога даже и да продавам.

А защо да не е като Швеция и Дания където застраховката е заложена в цената на горивото. Караш повече и плащаш повече и обратно.Толкова ли е сложно?

Да се откажем от евроатлантическата ,,демокрация"! Глоби,акцизи,цедене от народа,е не е само от наще политици,не е и от Путин.ЕВРОСЪЮЗА НИ ПОКАЗВА ЕДИН Г...Л Х... С ЕВРОТО ЩЕ Е ДВА ПЪТИ ПО!

Ще бъда принудена.Колата ще остане лукс.

Докато продължавате да гласувате за идиоти ще търпите. Време е вече да бъдат изгонени. А тези, които ни докараха до там като Чеушеско.

Е защо да се отказваме който пътува в чужбина ще си плати който не пътува няма да плаща

Време е депутатите да влезнат всички до един в затвора до кога ще ги търпиме тея крадци

Къде къде е по-добре да се откажем от европейския съюз отколкото от колата страни извън европейския съюз процъфтяват а ние с тези природни дадености сме най-изпадналата подложена на ограбване държава нямаме ли достойнство

Целта е да я увеличат 2-но, тези хубавци и хората да са доволни, че не е 3-но. Тая няма да стане!

Скоро ще вдигнат данъцте, ще измислят още такси за къщите и апартаментите,за да се откажем и от тях. Вие няма да имате нищо,ние всичко ще ви вземем,но вие ще бъдете щастливи зомбита,в метавселената....

Като стане 600 лв, вие, дираджии ще ме фанете за uq. Балъци недоебани.

ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Е СРЕДСТВО ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ. ОТ ТОВА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЗАЩОТО ВЗИМАТ МНОГО ПАРИ. СТАНИШЕВ И КОСТОВ РЕАЛНО ПРОДАДОХА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ

Айде време беше, иначе как до 2030 година няма да притежаваме нищо. В Германия данъците на недвижими имоти скочи с почти 3000%, ако до сега си плащал 400 евро на година от тази ще плащаш почти 12000 евро. Колко могат да си позволят? Няма да притежаваш нищо и ще бъдеш щастлив .

Данъците за имоти трябва да се вдигнат в градовете, за второ жилище и за неизползваните земеделски земи. И то трябва да се вдигнат с много. Големите собственци трябва да бъдат декомасирани.

А да! Данъците трябва да се вдигнат за всички чужди собственици. Българската земя е за българите. Чужденци тук нямат място.

"Ако те не бъдат приети, има голяма вероятност България да остане извън еврозоната и Шенген," Какви са тия глупости - гражданската застраховка да определя дали ще влезем в Шенген и дали еврото ще влезе в България ?! Но това което е ясно , че ако еврото влезе в България, застраховката от 250 лева сега колко ще бъде тогава - 125 евро или 250 евро ?

Какво общо има дали застрахователите ще пращат веднага по полици издадени от други страни със цената в Булгаристан? Чуждите застаховки после им възстановят - само трябва добле да ги обосноват - да няма измами. Нашите застраховки са валидни само между нас и нашите застрахователи. ЗАЩО НИ Е ЗЕЛЕНА КАРТА АКО НЕ Я ИСКАМЕ? КОЙТО Я ИСКА - ДА Я ПЛЯЩА ДОПЪЛНИТЕЛНО. Има хора които, карат колите си само е дна община или област и рисковете които създават са почти нулеви. АВНО ЦЕЛТА НА ЛИБЕРАСТИТЕ Е ДА СЕ ВЗЕМАТ КОМИСИОННИ ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ И В МЪТНА ВОДА ДА ПРЕДСТАВЯТ КАТО ИСКАНЕ НА ЕВРОПА...

От колата няма да се откажа! Но няма да плащам гр. отг. Ако ме хванат, тогава. Но ще внимавам!

Типичен Бай Ганью+Андрешко !

Отскоро в IT сектора. Такива като теб ги гледам от 15 години, по щастлива случайност го наели в IT компания, старите кучета ти вършат работата, взимаш 2-3к и си мислиш, че си хванал Господ за шлифера. Ще ти дойде акъла в главата, ама кога никой не знае.

Споко, утре ше те подкарат към германия и тебе, с букаите на краката.

Илиян Илиев

Отскоро ! Сельо когато аз съм написал първият си код ти дори не знаел какво е това компютър !

Правец виждал ли си на живо? За Паскал и перфокарти чувал ли си въобще? Хахаха, ей за това говоря.

Илиян Илиев

Сельо аз съм бил на лагер в завода в Правец ! Къде си тръгнал , бе гольо ! На този лагер бяха само 30 човека от цялата страна ! Смръдлив дръгливец !

Иване/Илияне, какво си мерите "Правеца". Редно е да се плаща гражданска и е редно да е скъпа. Имам и Каско. Не съм от вашия сектор. Просто е задължително. Ако стане белята ще го мислиш от тънки сметки. кола без ГО не ми се мисли в какво техническо състояние е и какви гуми има. ГО не е доказателство, че е читава. съгласен. Но говори каква скръндза и колко е безотговорен собственика.

Малко са 600! Поне 1200 и каското 5к, че да се спре тая простотия на апртамент 40 квадрата с 2ма обитатели по 5 20 годишни "премиум" дарака пред блока. За големите градове има и други начини на предвижване, няма нужда на до 2км да палиш колата, крака имаш. До 10 км ако не си инвалид какво ти пречи, да си с колело? И да си инвалид социалните помощи вместо на размножаващите се хлебарки на калпак да ги дават да ги дадат за адекватен обществен транспорт. Хрантутници мързеливи, лайнарчето им щяло да се разсополиви, ако не го кара с колата до детската градина на съседната улица...Мойто всяка сутрин пеша го водя, даже да вали- има чадъри, дъждобрани, ботуши.

Прав си ! Идиотите с таралясниците няма да те разберат и ще наслагат минуси ! Купил си таралясниик за 2 хил лв и си мисли , че има МПС ! Мен велосипеда ми е по-скъп !

Бай Ганьо. Огледай се малко за за стандарта на държавата си. Каруцата да не я търсиш.

То и сега колко джигити си карат без застраховка, ама нищо - вдигайте...

Да се растрелят! Следваща точка от дневния ред...

Българи! До кога ще търпим разни евроатлантически джендър утрепки да ни налагат финансово и колониално робство?

2035 - край на производството и продажба на коли с ДВГ. Даже напъват за по-рано. Остават само електрички. Батерии няма, чипове няма. Цените ще са по 10. Застраховките ще скочат по 10. Токът ще скочи по 20. И накрая няма да притежавате нищо и няма да сте щастливи. А наивниците, които изкарват по 5к и си мислят, че тях няма да ги удари - тежко ви.

Тях първо ще ги удари. Защото преди внедряване на CDBC (дигитални правителствени пари) ще има "глобална кибератака", която ще нулира текущата финансова система. И колкото и да си спестявал в банка - ще пиеш една студена вода.

Ама платените соросоидни тролове, казват че при соца било по лошо. Комунистите убивали който си пойскат и нямало деца щот нямало пари. Има към 300 тролски коментари вече , във съседна статия от Дира.

Производството го спират, защото има огромен излишък на автомобили на вторичния пазат. Лизингарите ще фалират ако стойността на върнатите автомобили се сринат.. а както знаем, лизингарите са банки и автоконцерни.. Затова се спира производството. Чиповете са по-малкия проблем.

Връщат ни 200 години назад,да се отопляваме с дърва и въглища вместо с ток и да караме каруци вместо електрически автомобили.

Е тя демокрацията е изобретена в античността. Как искаш да имаш демократични ценности, ако не се върнеш назад?!

Няма лошо. Вместо да стоим пред компютрите и телефоните, ще стоим без ток и ще се евем яко, както са правели предците ни. Поне ще има деца, за разлика от сега. :-D

Когато разбере , че притежаването на МПС е привилегия , а не право ! Без значение дали ДВГ или електро то не е за всеки идиот ! Само за тези които могат да си го позволят !

Ще се откажа от депутатите! :-)

Кога за последно направихте катастрофа в ЕС? Какво се случи?

Аборигените намаляват и вдигат данъците и цените на всичко, важното е печалбата да не спада.

Измислят си проблеми. Как във процент от 2.8 милиона регистрирани автомобили правят ПТП (по тяхна вина) в чужбина? 0,0001? 00000,1? Няма никаква с логика полицата да се повиши двойно, дори разходите по ПТП в чужбина да са 100 пъти по-високи.

Я как бързо си присвои позиция. Нито си застраховател, нито разбираш от статистика :)

Но трябва да стане поне 1800 лв. Колата не трябва да бъде достъпна за всяка пиянка в тази страна. Така ще намят катастрофите. А и държавата трябва а преследва тези, които шофират и не плащат. По същият начин като с винетките.

Няма да намалят катастрофите, понеже няма да спре кретените да се правят на важни с автомобилите. Автомобилът е реноме, автомобилът е статус, автомобилът е личностно изразяване и следователно няма как повдигането на гражданската да спре средностатистическия тъпак да управлява автомобил и да говори по телефона през това време. И както не искат да плащат паркинг от един лев така ще намерят и начин да не плащат гражданската. Но катастрофите не чакай да намалеят, ще плащат и техните граждански, плюс щетите им

В Бг цените нямат общо с реалността, така и със застраховките! Вероятно има много застрахователни измами, но вместо застрахователите да се борят с измамниците и да ги предотвратяват, те предпочитат да компенсират загубите като натоварят всички клиенти и вдигат цените! Така и с кражбите нанток инвода от енергото и ВИК дружествата. Картела решава проблема и вдига цените :).И за да излъжат балъците и да не ги стресират първо обявяват по месиите 600лв и след седмица казват нека хората да са спокойни няма шоково всигане на цените и ще бъде само 400лв вместо 600 :)) Бунтове и протести пак няма да има!

Застрахователите не им е работа да се борят с измамите. А и не го искаш, наистина. Те могат да бъдат много ефективни, но няма да ти хареса резултата. С измамите трябва да се бори държавата - полиция, съд, прокуратура, служби.

Колко ви платиха за тая анкета бе продажници?!

Пискате,това ще стане.Щом Пашата иска нещо,Баце му го дава.

да си заминат назад с машината на времето в османската империя, от където като мушмуроци с рога, копита и дълги опашки, са избегали?!

Ако си пропуснал вече две години борисов не управлява тая държава и няма абсолютно мнозинство в народното събрание.

Не знам защо не ни приберат колите и да тръгне българина пеша,след градския транспорт сега идва ред на личния превоз .Как никой не се сеща за заплати цени и разлики в истинската европа и при нас. По темата за застраховките има коли на същатат цена на която искат да направят Гражданската отговорност но не разбрах на какво основани8в ще се вдига. Следващото отказване е от храната.

Няма да се откажа от кола, но се надявам новата цена да покаже най-после на българина, че колата е лукс. Той няма какво да яде, но купил някакъв самоходен курник и бръмчи.

най-луксозните: грозните "новобогаташи" с по един пръст чело. Ей, естет си!

Какво значи лукс в 21 век?! Да не сме в 19,че колата да е лукс? Като гелдам накъде ни карат,скоро всичко ще е лукс храната,лекарствата ,здравеопазването,което лекува, правосъдието,тока,парното...Хайде спрете се малко..

Няма да пращам алчни смотаняци побъркахте хората 600лв какво да кажем за другите сметки водата вече е 5.50 в Варна

Няма никакви основания за вдигане на цената на ГО. Високата инфлация на Киро Рублата е типичен феномен на управлението на Радев. Агитпропа да духа таратора.

Може ли пенсионер, инвалид с 510 лв пенсия да плаща 600 лв гражданска, защото някой щял да пътува в чужбина и да катастрофира???? Който вземе зелена карта, да си доплаща по голямата тарифа. Защо останалитее покриват щети???

Не е въпроса в частния случай - дали пенсионер, дали инвалид, дали велосипедист. Нали това е целта на всяка власт - хората сами да се разделят на групи, и всеки да се оправя поединично.

Отказвам се от колата и си купувам танк, пък нека ме глобяват. :)

Няма от къде да си вземеш танк, пратихме ги в Украйна!

именно защото ги пратихме в Украйна, черният пазар по света е пълен с танкове и всякакви други оръжия в помощ на зеленото :)

Шило

Въпросът не е дали ще се откажем от автомобилите, а колко ще станат тези, които ще карат без ГО

Преди няколко години нали обявиха, че гражданската трябва да поскъпне заради катастрофите на българи в чужбина. Допълнително - който прави нарушения, да плаща повече. Който е изряден, да има намаление. Бонус-Малус, както се казва. И какво се получи? Увеличиха двойно гражданската, а никой не получи нито бонус, нито малус. Сега със същите мотиви искат поредното увеличение. Който не помни историята, ще я повтаря!

Шило

Как бе, всички получиха фалус!

боже,боже,колко много хора и бизнеси се хранят от автомобилите!То няма стругар,шивач,обущар,машинен инжинер, а все дълбокопровинциални български селски тарикати,далавераджии,търгоци и прекупвачи!

Само баничарки с различни форми и логота джиткат по улиците. И паразитите дебилни със скъпи коли ходят до "работата си". Всичкия бизнес тук е алъш-вериш. С шофьорчета. Другите ги няма.

Ако стане 600 лв. ще платя рекета, но ще си го избия по пет от други жертви. Нали такъв е закона на джунглата.

Точно това е оптималната стратегия в неолиберализма! да открадна повече от колкото могат да ме глобят. Накрая - сделка с правосъдието. Жалко, но факт. Върху тази концепция се гради евроатлантическата цивилизация, от която все още сме част. .. ВСЕ ОЩЕ.

1500 да стане, ако това ни отърве от которите на пътя

Не е лошо да опитваш и да мислиш от време на време! И не се плаши чак толкова от мисленето! Не е вирус, за да те разболее!

От каква кола да се откажа? От Кока или Пепси?

Неплащането на щети от чужбина по Зелена карта,както се споменаваше в публикации е от Лев инс.Само,че се позволи над 10 години това положение вместо да им се вземе лиценза,както се случваше в съседни държави.Разбира се,че няма как да е съпоставима и реална подобна цена за БГ на фона на масовия доход.

Да, а пък таксите по зелената карта се събират от Бул инс... Къде по 10 лв, къде по 20-30-40 лв (в зависимост от броя на вноските по ГО), но затова пък от всяка кола. А тази "Зелена карта" важи само в чужбина, но се събира не само от тези, които излизат с кола в чужбина, а от всички! Еми, да вземат депутатите да решат "Зелена карта" да се издава на границата - при излизане от страната! И да се съберат около кръглата маса всички "капо ди тути капи" в тоя мутренски бизнес и да решат кой ще я издава и кой ще плаща щетите по нея!

Дали може българина да слезе от колата....ммммда, като му бръкнеш в джоба или легне тежко болен

Ще се откажем от гражданска

Че то за поскъпващите храни българите въобще не протестират и не забелязват но виж за бензина на колата и застраховките,кръв ще леят,правителсвтва ще свалят!

ша пътувам с талигата. А тия бензинаджиите какво ще ядат? А "богаташите" накъде ще пътуват, като Земята е кръгла?

Започва якото разделение на бедни и богати. Имаш пари - нови коли, нови апартаменти, можеш да си ги обслужваш. Нямаш пари - слугуваш на богатите и се молиш да ти хвърлят 1000лв заплатка

"богатите" вият на умряло. Затова е тоя бяс, парите, парите къде сааа? И затова се чудят какво да ти дигнат. Ако бяха добре, щеше да в спокойно. А те изкукаха, мършите.

Шъ дигнат, шъ дигнат и кво шъ спечелят -няма да дигнат моят шпековия .... И накрая не аз шъ ходя до урната, ами те шъ идват у дома за гласът ми, пък като дигат и тока -бая викане шъ пандне да ги чуя щото съм глух и ням и няма да ми светка ламбата