Акад. Юлиан Ревалски е избран за председател на БАН за втори мандат

В програмата му за управление акцентите са развитие на научния потенциал, участие в иновативни разработки и в образователния процес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В бг ме побъркват с тези измислени титли - професор Хокинг си беше само професор и то защоторацотеше в катедра по физика към университет, ако да беше направил сериозни пробиви в теоретичната физика. В бг някой човечец с ‘научни интереси’ неща които са просто едни методи и са отдавна разнищени си измислил коми титлата академик...600 цитирания за цялата кариера са колкото на един пост док ...

зависи в коя област...

Беше Бойко угоден и го избраха. Ама сега пак погнаха академията. Ще стане смешко - главните асистенти в университетите ще получават колкото един професор в академията с все трудовия му стаж и докторските.

Бихте ми разяснили с каква наука се завимавят професорите в академията?

Ти знаеш ли какво е това да се занимаваш с наука? Ако не знаеш, трудно ще е да ти се обясни. Но, да опитаме, все пак. Какво прави учения като си отвори компютъра сутрин: чете си първо кореспонденцията. Там може да има бележки на негови колеги по статията над която работят. Може да са му пратили и някоя сттия за рецензия. Като си прочете пощата, сортира си приоритетите за работа през деня - ако има нещо спешно, със срок "от днес за утре" да го свърши първо. После, като отговори на най-належащите писма, отива да си прави експериментите, или да анализира резултатите, или да си пише статията,или да учи докторантите. Често му се случва и вечер вкъщи да продължи да мисли по научните си работи. Понякога ходи на конференции да си презентира резултатите. И така нататък. Така работи един активен професор. Това - ексклузивно от един професор за питащия.

Академията на неуките, вено ни поднася поуките.

Не са им 800 лв. заплатите, много повече са. Огромна част от тях взимат максимална пенсия и заплата от около 2000 лв. и то ако не участва в проект. На всичко отгоре и не ходят на работа," работят" от в къщи. Питам - те с какво лишение ще поемат дял от негативите, които предизвиква пандемията?! Или за тях комфорта трябва да е сигурен?! Това е огромна несправедливост.

Я пак

Ти май глъм ...не разбираш от раз

Ало, джендър, ако някой не ходи на работа, не означава, че не работи. То мнозина ходят, но или нищо не вършат, или по-лошо - правят глупости. крадат и вземат подкупи. Спарвка - министър-председателя и шайката от калинки и вагабоонти, нарочени за министри. Тоя плъх м-ър Вълчев сега стана ербап, но преди това бе се скрил чинно като главен секретар зад гърба на оная мръсница Куневото Мигленче. Колкото до големите заплати - повечето академици не работят в академията, а са по университетите. А за европ. проекти - трябва първо да имаш глава и да ти го признават на запад и второ - хората преди да дадат мангизи се интересуват каква изследов. база имаш. А такава с бюджета на БАН не можеш да изградиш... Тъй че не си пъхай гагата в науката, а иди да надзърнеш в нечии нощни шкафчета и ще ти стане ясноо за какво се намират пари у нас....

Що ривеш кат ейван ф глъвътъ тъ имам в болния мозък

голяма част от хората работят от вкъщи заради епидемията. където това е възможно. учените, които не са ангажирани с експерименти на апаратура, а могат да работят на компютър от вкъщи също са пуснати да работят дистанционно.

Това е така по целия свят, не само у нас - с цел да си запазят учените. И по Европа, както и в Америка.

Значи хептен ще западне (и)БАН..МА то за какво и на кого ли му трябва.Ссамо си чешат дъртите провиснали мъдя там...

По какво разбра бе Сульо? Остават само 4 месеца, след това си на позиция ти да чешеш и ли... мъдята за прехраната си.

Дърт шебек брей

Тоя от типа "непукистичен дебил".

.....беше единствен кандидат за поста! това ми напомня нещо! когато прокурорите избраха гешев за главен прокурор, тия същите от бан бяха много възмутени, щото не било редно да има избор само с един кандидат! ми ко стана сега, бе академици?

кога ще ни съобщят за някоя иновативна разработка която да не е изплагиатствана от някъде?

Кви разработки бълнуваш с-ту 800 лв. заплата?

Ми закривай тогава! Какви специалисти стоят на работа срешу 800 лв заплата, за да се оплакват и НЕ правят иновации, понеже им били ниски заплатите! Що за логика! И що за велик учен с 600 цитата?! Това е актива на току що зашитил докторант в развития свят.

ти педалче знаеш ли какво е доктнорант какво е цитат и подобни неща докато ближеш задници

Днес си купих от маските на БАН с въглени от костилки. Активира се защитата чрез гладене на пара. Така после и се унищожава натрупания вътре във филтъра вирус. Сега работели по това да няма гладене на пара, а да има вътре във филтъра вещество, което да трепе вируса директно. Мисля да ползвам маската. Ако не ме хване вируса, значи действа.