Агресивни бездомни кучета нападат деца и възрастни край варненско училище

Подавани са редица сигнали до общината, но до момента без резултат нямало, заявяват жителите на квартал "Трошево"

Обратно в новината

Коментари - Агресивни бездомни кучета нападат деца и възрастни край варненско училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че когато темата се отнася до кучетата винаги емоциите са много силни. Бездомните кучета са преди всичко резултата на лоши и безотговорни стопани които оставят домашните си кучета да се сношават с други я бездомни я не, “понеже си трябва” и после като се появи кучилото за по лесно го захвърлят някъде и кой от къде е. А отговорността е след това на общините. Прибиране, кастриране, средства за приюти, а не приобщаване на пари и по един кур за животните. Как пък в Англия, Франция, Ирландия няма бездомни животни. Само ние вече 30 години не можем да се справим с този проблем. А тези които тровят животните са без съмнение най големите боклуци по слънцето. И искрено им пожелавам да си погребат всички любими хора.

Абсолютно споделям вашето мнени, много точно сте го написали! Всичко което сте казали е вярно!

Оффф, Боже, пак глупости за другите страни, няма бездомни животни защото има евтаназия, и там изхвърлят въпреки глобите. Няма приюти, които да гледат животните до живот. Да гадно е, но е така. В САЩ, тъй като приютите нямат право до връщат животни, си освобождават място точно по този начин.

Всяко мнение което пледира за законност и ред според които БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА НЯМАТ МЯСТО ПО УЛИЦИТЕ И ТОВА Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ОБЩИНИТЕ е посрещано с една и съща неграмотно написана тролообразна бълвоч от която се разпознават само 'селяни', 'европа', "животинките които всички останали мразят" и които се размножавали не от това, а от онова, и основния мотив - МРАЗИТЕ ЖИВОТНИТЕ, Хората били еди какво си, а не животните (Ама верно ли?). Не мразим нито хората нито кучетата. Кучетата се размножават главно защото са по улиците. Как са попаднали там - дали разнини комплексари са захвърляли или недоклатени кучелюбци социопати ги хранят , ние не знаем, но знаем едно - виж по горе с главните букви.

Аман от псевдо кучкари и смешници. За хората по между си по лоши от кучета, ама иначе супер хуманни към уличните мастии. Всяко куче навън е резултат на някой такъв псевдо любител на животните. Не е нормално всеки път, човек който живее в градска среда да е в стрес да отиде до магазина или да не може спокойно да стигне до работа или училище. Ама олигофрените не спират да им носят храна и да ги задържат по този начин по тези места. Като са толкова хуманни, да си ги вземат всичките у тях, да ги гледат, да ги хранят, да си спят с тях, да се размножават с тях, като искат. Писна ми от безмозъчни олигофрени.

Вие ми изглеждате идеална/идеален за селска среда. Щом стресът ви идва в повече, на село ще ви е по-хубаво!

Злета ли си, църволета ли си?! Защо не излезеш с името си- трол нещастен. Не, аман повръща ми се от такива пещерняци, като теб, които мразят животинките! Дори и Бай Ганьо е пътувал в Европа, а ти не си ли, да видиш какво е отношението към кучетата там?! И как не просветна мисъл в простата ти кратуна, че не любителите на животни са виновни за свръх популацията, а маймуноподобни, като теб, които ги мразят и всеки сезон изхвърлят хиляди новородени и в селата, и в градовете. Които освен да растат на шкембе и гъз, мозък имат колкото една кокошка. Свидят им се 50лв. да кастрират животното си, но антифриз намират да ги тровят. Да си го заврете този антифриз, там дето слънце не огрява! Какво ви пречат животинките, от Марс ли ви ги спускат нещастници и кои сте вие, че да ги убивате?! Има възмездие да знаете и ще плащат децата ви, за подобно зверство и омраза. И твърдиш, че сме лоши, към хората. Кои хора да попитам?! - вие нямате нищо човешко във вас. От вас ли се очаква да сте добри, към хората, които нямате грам състрадателност и милост, към по- слабите, за хуманност да не говорим. Като толкова ви пречат животинките идете да живеете в пещерата и без това сте, за там. Страх ви било да идете до магазина, а да тровите с антифриз не ви е страх. Ние сме кучкари, кучетата, според вас мастии, а вие сте гнидите на обществото и нищо полезно, от вас!

Татянка, хайде сега бързо до Кауфланд да спасиш и прасенцата, че те даже са по-интелигентни от кученцата и не заслужават да висят по рафтовете. И теленца и кончета има. Двуличници.

Флоберката да играе. Защитниците нека си мрънкат, кервана да си върви. Точка

Някой ден така ще заиграе, че ще се чудиш откъде и защо ти е дошло! Помни, че има възмездие и ще си платиш скъпо, за простащината и омразата ти, към животинките! Ще плащат и децата ти, но кокошият ти мозък няма как да го осъзнае сега. Нямаш право да отнемаш живот, с какво твоят е по- ценен от кучешкият в този случай?! По- добре иди на психиатър въшко нещастна.! Кучетата не са ти виновни, че не си наред и с това мислене, и ненавист няма и да бъдеш. А, те няма да намалеят докато Ганьо не кастрира и изхвърля. Иначе му е удобно и лесно да трупа грехове, това ще отрови, друго ще сгази, трето удави, не сте хора такива и жалко, че мърсите земята със омразата си!

Бум, бау, what you gonna do now?

И в София е така

Бездомни кучета, нападнали човек дори веднъж, трябва да се отстраняват. Ако общината или каквито и да е служби не го направят, то гражданите да си действат, защото те са в опасност. Децата и жените ни трябва да бъдат защитени и сигурни, поне от животни. Също така държа да подчетая поредната ДИР некадърност и неграмотност - има 3 очевАдни грешки в подзаглавието и текста. Не знам как не ги виждат и как изобщо се допускат подобни: "Подавани са редица сигнали до общината, но до момента без резултат нямало" това от подзаглавието. "Някои храни тези кучета" - някой или някои? "От общината за обяснили"

с драматизиращата майка, която така се шокирала, че друго дете застанало между нейното и кучето, за да и спасява детето пък тя....прекалила с разкрасителните процедури и мозъка и има функции само да разпознава пластични операции. Тя и приятелките и....ами то и онези целите са в медицински полимери .

Единствено и само евроатлантизъма ще спаси света, единствено и само политическа партия ГЕРБ–СДС е способна да управлява държавата на централно ниво и в местната власт! По време на управлението на г-н Борисов такива проблеми не съществуваха!

Територията, на която кучетата ядат хора, и въпросните се радват.

Ако, не искате да ви нападат, кастрирайте! Не изхвърляйте всеки сезон хиляди новородени, които обричате на гладна смърт и после ви е много чудно, че някои нападат. А, защо не се оплаквате, когато ги тровите с антифриз, газите умишлено с автомобилите си, стреляте, давите, бесите ги, изхвърляте като боклук. Има случаи, навсякъде по света има, но като в България такава диващина, омраза и зверства, над животинките никъде в Европа няма. Преигравате много с това нападение, направо си търсите си причина като някои общини, управлявани от пещерняци да ги избиете

мислех че е обратното - че агресивни хора нападат безодмните кучета. Накъдето върви България, май че е последното.

"От общината за обяснили, че ще положат усилия за обезопасяване на района и ще направят проверка." Не ви ли идва малко в повече от тези обещания без резултат. А къде са защитниците на животните да покажат колко са загрижени за тези безобидни кученца??? Ако толкова тези кучета са им мили,да направят нещо и да спасят хората от кучетата.Общините нищо няма да направят. Ако е нападнат лелин,вуйчов роднина на общински съветник,веднага ще се вземат мерки.

Бездомните кучетата нападат, защото са безумно гладни. Даже и човек в тяхното положение, ще напада и ще търси храна по всякакъв начин. Това да не се грижим за изхранването на живо същество е ужасно жестоко. На нашата улица има две бездомни кучета и една котка, живеят си съвместно, направили сме им място, където да спят и ги храним. Нито едно не е проявило агресия към хора, даже и към домашните кучета, които собствениците си извеждат на разходка. Спокойни са и всички ги галят и ги хранят. Нямаме проблем с тях, трябва само малко човещина, толкова е просто.

Колкото повече се размножават, толкова по-гладни ще стават и по-агресивни ще стават. Затова е загубена кауза измислената грижовност на кучкари, коткари и т.н., които се опитват да спасят всяко новородено куче или коте на улицата. ЖЕстоко е, но природата е предвидила едно от 80% от малките за загинат. Когато бабите ви са раждали по десет деца, певечето също не са достигали пълнолетие. Спасявайки вяко бездомно котенце/кученце само увеличаваме проблема в геометрична прогресия

същото важи (изненадващо ,но факт) и за размножаването на тъпи силиконки, които цял ден седят по кафенетата и имитират съпругите по серилите за самотни домакини.

Кучетата в поне 95% са кастрирани. Общината има програма за кастрация на кучета, но в повечето случаи местни жени ги водят за кастрация. За котки общината няма иобщо никаква идея какво да прави и прави едно голямо НИЩО! Ако не са хората в квартала, не знам какво щеше да стане. Имайте предвид че те го правят със собствени средства. Идеята да оставиш животните гладни, както общината забранява да се хранят бездомни животни е мал0умна! Какво може да очакваш от прегладняло животно? Да не говорим че идеята да ги оставим да измрат от глад е как да кажа по-меко - като на Хитлер с евреите. Животните боледуват и то не по-малко от хората. Виждаме ужасни гледки понякога. Кучкарника е като ... най-добре да го видите със собствените си очи, то не може да се опише с думи! И при нас има 3 кучета и около 10 котки и нямаме никави проблеми с тях. Специално едното куче всички го знаят и обичат. Имаме и начално училище в района. Поведението на децата в не малка час от случаите към животните е ужасяващо! Особено към котките, защото кучетата все пак са големи и респектират. Дори не искам да коментирам поведението на някои майки, а какъв хаос настава когато докарват или вземат децата си знаем тези които живеем тук. Майките често са по настървени от гладни кучета. За съжаление вече не вярвам на всяка майка оплакала се от нещо, защото виждам какво е поведението на не малка част от тях.

. Кучетата са териториални ЖИВОТНИ. Защитават ТЕРОТОРИЯТА си. Останалото са глупости...

кога, ще има бездомни кучета по улиците?

Бездомните кучета нямат място на улицата, защото са също толкова опасни, както и развъждат бълхи и други паразити и болести. Нека общината си ги събира и държи някъде, но да не ги пуска обратно на улицата. НПО-тата (бих забранил и тях, но това е друг разговор), ако искат нека те да се грижат за бездомните кучета, но далече от хората. Лично съм бил свидетел как глутница от около десетина бездомни кучета разкъсаха 18 заека на съседа, а също бяха нападнали две деца, които се връщаха от училище. Бездомните кучета идват също и от бездомни кучета - преди две седмици жена ми беше охапана от бездомна кучка, която се беше окучила близо до кофите за боклук. Аз също обичам кучета - имал съм три, но съм се грижил за тях и са били вързани в двора. Проблемът можеше досега да е решен поне с кастрирането на безстопанствените кучета. Също така трябва да има и телефон,на който да се обаждат гражданите и да бъдат прибирани агресивните кучета и повече да не бъдат пускани на свобода. Трябва също така да бъдат номерирани и да имат досиета - да се знае кое куче е проявявало агресия и повече да не се пускат такива кучета.

Тези, които ги защитавате бездомните кучета, приберете ги при вас бе, като са мили!!! Защо лъжете бе?! Щом ги обичате толкова много, хайде у вас, и никой няма да пострада!!! Всички уж любители на животните все с чужда пита помен правите!!! Направете си приюти, финансирайте си ги със собствени средства, а не само да усвоявате пари за "опазване" на животните без дори да ги поглеждате!!! И най-после направете си повече деца, като искате повече живот край вас!!!

Кучкарите не са хора, има една такава наемателка в блока ми и бездомни кучета прибира. Недей това са хора с психични отклонения и трябва да се лекуват, а не да събират кучета.

Само човек, който никога през живота си не е отгледал дори едно цвете, може да плещи подобни идиотии! Не кучкарите, а вие не сте хора.

От къде карате тези, които обичат животните да си ги прибират у дома? Да не би те да са ги изхвърлили на улицата? И още нещо ще ви кажа - тези, които усвояват пари за бездомните кучета, са общините, а не защитниците на животните, както си мислите. Примерно, точно тази Община Варна усвоява всяка година по над половин милион, за да се справя с проблема с популацията на безстопанствените кучета. А до миналата година дори нямаха ветеринарен лекар в приюта, който да кастрира. Ако имаше желание от страна на кметовете и БАБХ, проблем "безстопанствени кучета" от години нямаше да съществува, Но по-лесно е да се краде от едни пари и да се настройват хората срещу защитниците на животните.

Абе ... за Мечо отдавна не сме чували ... как е? Държили фронта, ... на психолог ходи ли редовно?

В района има ловджии-да ги отстрелят !!!! Има и друг вариант- заселете виетнамци в района-ще ги изядат !

Хлебче с каймичка и антифриз, действа успокояващо на кучешката нервна система.

Това е жестоко. Животното след това умира в адски мъки. Най-добре е да ги прибират в кучкарник. Ако до 2 седмици не ги осинови някой с всичкото му там - паспорт, чип и кастрация, да ги евтаназират.

У вас няма грам човещина. Изроди!

Четири лапи къде сте, за да защитите невинните кученца.

След като 3-годишното ходи на психолог....мани

Живея в Трошево в близост до училището. Точно тези две кучета ги зная и не мога да кажа, че са агресивни. Обикновени уличници. Страхливи. Не особено териториални.

Така е. Пак някоя луда майка продукт на "демокрацията" та 90-те се е превъзбудила. Май е добре лудите феминистки да ги стерилизират,че хем тормозят околните,хем възпитават други луди феминистки.

Ами приберете ги при вас бе, като са мили!!! Защо лъжете бе?! Щом ги обичате толкова много, хайде у вас, и никой няма да пострада!!! Всички уж любители на животните все с чужда пита помен правите!!! Направете си приюти, финансирайте си ги със собствени средства, а не само да усвоявате пари за "опазване" на животните без дори да ги поглеждате!!! И най-после направете си повече деца, като искате повече живот край вас!!!

От къде на къде карате тези, които обичат животните да си ги прибират у дома? Да не би те да са ги изхвърлили на улицата? И още нещо ще ви кажа - тези, които усвояват пари за бездомните кучета, са общините, а не защитниците на животните, както си мислите. Примерно, точно тази Община Варна усвоява всяка година по над половин милион, за да се справя с проблема с популацията на безстопанствените кучета. А до миналата година дори нямаха ветеринарен лекар в приюта, който да кастрира. Ако имаше желание от страна на кметовете и БАБХ, проблем "безстопанствени кучета" от години нямаше да съществува, Но по-лесно е да се краде от едни пари и да се настройват хората срещу защитниците на животните.

Това, че всеки ден прескачаш едно "лайно", не означава, че то го няма. Е за такива като теб сме на такова дередже, мен не ме засяга значи няма проблем. Но ако ти ожули колата това куче ще си първи който искаш да го пребие.