Родители чакат наказания за агресията в 38 ОУ

Родителите на ученици от столичното 38-мо ОУ "Васил Априлов" са недоволни от липсата на наказания след инцидентите с насилие в училището.

Обратно в новината

Коментари - Родители чакат наказания за агресията в 38 ОУ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако синът на президента Радев имаше нещо общо с побоя на петокласника от софийското училище "Васил Априлов", Ицко Артистчето и неговите шпиц-командоси вече щяха да правят демонстрации в центъра на София с искане за оставката на държавния глава.

Георги, синът на президента Румен Радев, е един от участиците в жестокия побой в столичното 38-о училище "Васил Априлов". Заради участието на високопоставеното синче ръководството на даскалото се свива от страх и се опитва да потула скандала, разиграл се в началото на месеца. Тогава седмокласник преби петокласник, като го е налагал с юмруци и е блъскал главата му в радиатора. По чудо не се стига до фатален изход, но битото момче остава три дни на лечение в болница с травми в главата. Побоят става в междучасието, но е предшестван от спорове във "Фейсбук". Петокласникът написал "Мазни маймуни", "Казвай го на майка си и на баща си" и друго подобни. Седмокласникът се ядосал, понеже баща му бил починал и затова решил да набие момчето.

За съжаление родителите ще почакат доста. Безнаказаността в училище е следствие от безнаказаността в държавата. Бандитите , които съсипаха България през последните години, държат да останат ненаказани. Затова установиха атмосфера на тотална безнаказаност. Абсолютно умишлено. Повечето директори в момента са обикновени животни , които пазят територията си . Нямат принципи -нито педагогически , нито житейски. Интересуват се само от задника си. Една от причините за това е липсата на мандатна система при назначаването им. 15- 20 години като директор на училище в една бандитска държава са достатъчни да загубиш каквито и да е ценности, ако въобще някога си ги имал. Поздрави на директорите , експертите и министъра, на всички, които съсипаха образованието !

Всичко идва от делегираните бюджети, ерго - липсата на наказания. Подрастващите хулигани трябва да бъдат наказвани - първо с предупреждение, после - с преместване, и тогава - с изключване. Ама как да го изключиш, като парите вървят след ученика, а и ще се вдигне вой до небето. Оттам и отношението към учители, директори, а и към хората извън училището е категорично лишено от всякакъв респект; отрепките се преструват пред абсолютно незаинтересованите си родители, защото от тях идва парата, телефона, парцалките и купона. Учителите се занимават с какви ли не несвойствени задачи, все те са виновни - буквално за всичко, включително и затова, че вниманието присъства в главите на децата не повече от 6 - 7 минути. Как да уважаваш един burnt-out бедняк, който учил, учил, че виж докъде го докарал. Авторитет - нула. Мачкат ги и деца, и родители, и директори, и системата на образованието, и обществото. Най-голямото "наказание" е "разговор" с психолог и "вземане на необходимите мерки", а такива мерки НЯМА! Добре отгледаната безнаказаност се пренася като пълновластен модел още в крехка възраст и безпроблемно се пренася и в обществото, и в живота им извън училището в бъдеще. На човек инстинктът му за самосъхранение трябва съвсем да е отказал, за да стане учител, затова и в училищата остават само "романтици" или хора на преклонна възраст. Трябва да се започне не от заплатите на учителите - отдавна са свикнали да живеят на прага на сиромашията, че и под него, първо трябва да се помисли за отровата на 1) ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ, 2)БЕЗНАКАЗАНОСТТА и 3)КОНТРОЛА на процесите в училището. Камерите са абсолютно необходими, за да се види най-после как "невинните" дечица се отнасят и към съучениците си, и към учителите, и към самия образователен процес.

Само тъпаците не разбират, а соросутките се правят, че не разбират.Цяла седмица и повече поливаха с помия съпругата на президента, сега вкарват и сина му в интрига, а самият него хулят заради сикретаря му. Очевидно мутренската кампания ще продължи с неотслабващи темпове. Не може начело на държавата да стои достоен човек. Трябва да е или сикаджийски кадър или да е спал по паркинзите в Германия.

столичното 38-мо ОУ"Васил Априлов",госпожа Игова,да не си подава оставката,а президента да я вземе за съветник по училищните конфликти между учениците,между учениците и учителите.Да работи в една стая със "карикатуриста-милиционер" Пламен Узунов и да вдигат рейтинга на президентската институция.

родители в повечето случаи са или страшно агресивни или затворени в себе си,но имат скрита агресивност.За това на момчето му е било кеф да гледа как бият съученика му.При тежки престъпления кибиците около убийство или тежък побой се класифицират като съучастници,защото не са направили опит да предотвратят престъплението.Хайде,то също е потърпеш заради развода на родителите си,но то така се почва.

Интересно :) Само , че синът на Радев не е в седми клас :)

не искам да наливам вода в мелницата, но съм чувала, че при подобни случай, не говоря за президентския син, който очевидно не се е бил, но знам че при психологическата характеристика винаги се казва "дете на разведени родители".

Правилно,първите 7 са много важно.Но и когато си изоставиш детето,когато е в най-опасната възраст,това какво е?

Господин президент,защо допуснахте здравата червена ябълка която ви подхвърлих и вие мъжки хванахте,само за шест месеца така много да изгние.

Пенсионирах се в БАН - Института по социология - беше преди 20 години. Все си мислех, че имаме що-годе прилични психолози, социолози, философи. Тогава нямаше пиари. Може би добрите не достигат до това високи ниво - на МС, на Президентството - явно всичко е с връзки. Няма ли кой да посъветва президента, г-жа Радева да не скачат веднага, не е в тяхна полза. Всяка тяхна стъпка трябва да е премерена. Но особено значение има не само образованието, но и състоянието на духа ако ме разбирате.

Поговорката "Първите 7 години са много важни" важи с пълна сила и тук. Какво възпитание ще дадем на децата си и ще ги пуснем в училище е едно от най-важните неща. Преди години, когато ние бяхме ученици имахме респект от учители и директори. Сега нещата са различни. Ако някой учител удари шамар на ученик веднага идват медиите. Друг въпрос е защо се шуми толкова точно пред това училище. Нали не вярвате, че в толкова много училища в София и в страната няма други сбивания от май месец до сега?

избиват комплекси.Сигурно се чувстват пренебрегвани и си го изкарват в училище или където и да е.

Това президентско семейство е червена гнила ябълка.Беновска която подхвърли здрава червена ябълка,която Радев хвана,много бързо изгни.

Това е поредният мерзък опит на БТВ да окалят Румен Радев, този път чрез детето му! С Деса поетеса е по-приемливо да се занимават, но с детето му вече е в повече. Какво конкретно е направило това момче, кого е ударило или ограбило? Да кажат "загрижените" родители, защото иначе е злонамерено така мимоходм да го споменават, че бил син на президента.

президентския син да спре съучениците си и гледа сеир.Никой нямаше да посмее да му посегне.Въпреки,че са деца.Това значи ,че президентския син поощрява насилието.То крушата не пада по далече от дървото.Нашият президент и ген.Деси се дънят всекидневно в президентсвото,сега почна и сина.Абе какво е това семейство.

До там ли я докарахме президентския син да е отговорен, че съучениците му се бият? Жалко, че повечето българи не сте така взискателни и към собствените си деца, както към чуждите.

завърших много отдавна. В класа ми учеше Таня Жак Натан - баща ѝ бе известен комунист. Но тя не беше толерирана, учеше като луда за да не изложи баща си. Имахме учтелка по физика, която не ѝ даваше дъх да си поеме, както и на синът си - също ученик в нашия клас, на който пишеше само тройки. Ние - "ама др.Желязова, той Жоро знае!" Тя - "знам аз колко знае "- и пак тройка.

Коя е новината? Насилието в училищата или синът на Румен Радев?! И без него съществува насилие в училище, за което всички учители и директори се правят, че не виждат и не съществува. Пълно безхаберие цари. Човек трябва едва ли не да е щастлив, когато детето му се прибере от училище- цяло физически и психически. Обаче трябва да се намеси името на Румен Радев, че да се забележи проблемът и да се говори за него?!

От мен да мине - ще ви обясня очевидното! Я ми кажете - ако някое дете набие сина на Радев - дали всички ще се правят на ни лук яли, ни лук мирисали? А това насилие го е имало винаги и тук Радев няма общо. Така си възпитаваме децата, пък често пъти и не зависи от родителите САМО.