Лавров припомни, че САЩ бомбардираха цивилни в Югославия

САЩ стигат дотам да отправят публични оскърбления срещу Русия, обвинявайки я във "военни престъпления" в Сирия, а бомбардираха в Югославия граждански обекти.

Обратно в новината

Коментари - Лавров припомни, че САЩ бомбардираха цивилни в Югославия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лицемерието на англосаксонската нация се прояви и днес в Сирия. Преди това бе в Югославия, а още по-преди разрушиха Дрезден .

Путин и лавров крепят световният тероризъм с парите на бедните,полудели от водка руснаци.

ДА НЯКОГА ПРЕДИ 1989г. ОБРАЗОВАНИЕТО БЕШЕ ИСТИНСКО. А СЕГА Е НАПЪЛНО ПРОМИВКА НА МОЗЪЦИ ОТКЪМ ИСТОРИЯ. Никога не забравяйте кой победи нацистите! Учете децата си на ИСТИНСКАТА история! Дайте на децата си да четат УЧЕБНИЦИТЕ ПО КОИТО ВИЕ сте учили! Създавайте патриоти, а не бездушни сенки познаващи живота от холивуд!

Koj gi pobedi?

22 юни 1941г-НАЧАЛО НА РУСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ НАД БЪЛГАРИЯ!

че дърманцитеобявиха войнана Русия... а бълхарите бяхадупе и гащи по силата на роднинските си връзки ... така, че няма как Русия да недойде тук с гръм и трясък... само, че не завариха тук някой да гърми по тях... по силата на историческата памет на българския признателен народ... който за "45 години НЕ стигат"за да забравят 5вековен гърч... ех... драги мишушурми...лошо репрезентирате света в който живеете...а че бесепуйците не саидено убедени в левите идеи и заслужават поръбване...спор ;) нема!

Фашингтон е сбирщина от малоумни англо саксонски слаборазвиващи се дебили,управлявани от БанКстерската еврейска фашистка клика на ротшилд,рокфелер,J.P.Morgan и.т.н.

Никога не забравяйте кой победи нацистите! Учете децата си на ИСТИНСКАТА история! Дайте на децата си да четат УЧЕБНИЦИТЕ ПО КОИТО ВИЕ сте учили! Създавайте патриоти, а не бездушни сенки познаващи живота от холивуд!

симо

"Завоят стана напомняне за това, че Русия не може да има друго предназначение в света, освен да отстоява своята правда, да го прави заедно с другите държави, но задължително като се стреми към равноправни отношения и взаимно изгодни договорености", подчерта дипломат 1 на Русия. .......Мдаааа-ЦЕННОСТИ,който историята признава......Не са АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ---/взимаме всичко и трябва да сте доволни , че само това взимаме/...Пък ако не ви харесва---елате при нас/но ще си изберем кого да вземем/...Примери????????,,НИЕ заставаме ТВЪРДО зад правителството на Бойко Борисов/посланик/,медии и прояви спонсорирани от фондацията,уводната страница на американския университет в Благоевград.Договорите с Мариците,концесии за злато,приватизацията като цяло/направена под контрола на МВФ и СБ/КРИСТАЛИНА БЕ ТАМ/ И прочие тъпотии от по ново време/армията и самолети/......

Аз пък припомням, че руснаците свалят граждански самолети. За единия още ни искат да си признаят официално.

А пак аз помня, как при "ювелирна" операция за спасяване на заложниците в Театралния център на Дубровка, руснаците избиха около 150 заложници, какво ли пък трепят в Сирия не ми се мисли(

Странно нещо е животът на България. Миналия век ( в началото) сме били нападани от руски войски в Добруджа. След това пък у нас паднаха ракети по погрешка от САЩ. Били сме и сме приятели както с едните така и с другите...? Оцелявали сме ...но докога? Дали мигрантите няма да сложат кръст на България ( поне както ни режисира тази роля ЕС)?

Никога не забравяйте кой победи нацистите! Учете децата си на ИСТИНСКАТА история! Дайте на децата си да четат УЧЕБНИЦИТЕ ПО КОИТО ВИЕ сте учили! Създавайте патриоти, а не бездушни сенки познаващи живота от холивуд!

Тази плевелна държава САЩ, трябва веднъж за винаги да бъде изтрита от лицето на земята.

А вие защо биете негрите? До болка познато! Значи и ние можем да бомбим както ни харесва. Ние не сме по-малки гадове я. Всичко най-большое е сделано в Росия.

Кичо

Цървул не руски бомби сринаха къщата на баба ми в центъра на София.

vasil

Кюстендил пък е бомбардиран на 6 април 1941 от югославяните("братя",славяни,православни).Загиват 8 германски и двама български войници.Убитите граждани са 58,още толкова са ранени.

А руския ботуш срина баба ми галош смотан!

Тази измет сащ -на пепел

На това кремълско ченге и руснаците не му вярват, но нашите фили и св....... ще му врътнат.

това, но заразиха с уран и стронций цялата й територия за около 12000 години, хората измират от рак, радиоактивните отпадъци се вливат в Дунав, Черно море и полуграмотни гражданки си хапват от тази риба.

Защо реве за една измислена от Коминтерна държава Югославия откъснала не малко територии и от България. Защо не си признае за руснаците умишлено облечени с дрехи на войници от НАТО, които са избивали мирни граждани и са се гаврели с жените. Има не малко филми за това.Защо не се замислите, че каквито и учени да имаха и имат не си остават във "Великата Русия" а бягат в Америка, да не говорим и за броя на големите им спортисти.Защо на нашите комунисти децата на учат безплатно в Русия, а ги пращат в Германия, Англия, САЩ. А що се касае за "великата сръбска нация" на тях вечно другите са им задължени и виновни.Те са недоволни дори от този, които не им наложи национализация, този които им беше подсигурил да пътуват по целия свят без визи и то защо защото им бил забранявал да празнували православната нова година, както е в Русия.За съжаление Сърбия е най-лошия комшия на държавата. Тя е винаги готова да забие нож в гърба на България

Леле колко простотия и селяния в дванадесетина реда! Май точно комшиите са ти на сърцето, а?

Така беше даже една американска ракета падна краи София

Исках да натисна +

Нищо. С обеднен уран беше ракетата

отдавна не е край София.

Така беше!!Ракетата падна в Горна Баня и то близо до жилището на тогавашният Н-к на ГЩ на БА Златан Дтойков!!!?!енерал

Респект на такива политици, които защитават истината с факти, а не с демагогия. Такъв беше Картър, Рейгън. След като семейство Клинтън пое властта всичко стана свирки и демагогия. Затова и САЩ са на тоя ред в момента. Дано спечели Тръмп. Няма да оправи държавата. Но покрай него тези, които са истинските защитници на правото в Америка, ще се надигнат и за 10тина години ще върнат нормалността във външната политика на САЩ. Браво на Лавров!

За съжаление новият президент на САЩ ще се казва Хилари и ми е мъка за вас руски гъзолизци!

Империята САЩ е опасла целия свят със над 700 военни бази с цел да го държи в подчинение. Единствената сила която е в състояние да се противопостави на това е Русия заедно със нейния стратегически партньор Китай.

АКО НЯКОЙ ЗДРАВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК Е ИМАЛ НЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ-ОТКРИТОТО ПРИЗАНАНИЕ НА ФАШИСКИЯ ВЪНШЕН МИНИСТЪР БИ ТРЯБВАЛО ДА ГИ Е ОТВЯЛО МНОГО НАДАЛЕЧ!! КАКТО ГИ НАРАЧА НАЙ-ПРЕКРАСНИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ РОНАЛД РЕЙГЪН-ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО!!!-ТАКА И ЩЕ СИ ОСТАНАТ!! дОЛНИ, ПОДЛИ, АЛ(НИ, ПРОСТИ, ЗАВИСТЛИВИ-ОЩЕ МНОГО ЕПИТЕТИ МОГА ДА ИЗБРОЯ-ВСЕ ЗА ЕДНИ ГОВОРЯ-РУСНАЦИТЕ-ВРАГОВЕТЕ НА ПЛАНЕТАТА!!!

Лавров с тези си изявления признава, че Русия извършва в Сирия военни престъпления и варварства. Щом пита за "негрите"...

всяка армия (воеска) която навлезе в чужда територия е окупаторска има думата международният трибунал в хага и оон (UN)

Ченгето-"дипломат" не помни ли, че не САЩ, а 11 страни от НАТО извършват бомбардировките? Не помни ли, че преди това Милошевич води една кратка война в Словения, след това една доста сериозна в Хърватска (даже не се посвениха да обстрелват и Дубровник с артилерия), една кръвопролитна в БиХ и накрая етническо прочистване в Косово, сравнимо с хитлеристките и полпотските такива? Именно Милошевич демонстрира варварство и военни престъпления! Бомбардировките водят до оттеглянето на югославските войски от Косово и установяването на Временната администрация на ООН в Косово. До какво ще доведе руското ("единствено легитимно" участие, защото било по молба на сирийския президент) - дали ще пуснат ООН или само ще си направят Сирия военен полигон?

Лавров иска да каже, че Руснаците в Сирия не правят нищо по-различно от това, което са правили Американците в Югославия. Дали и Сирия ще се разпадне, както се разпадна изкуствено създадената СФРЮ?

Значи според тоя пияндурник агресията в Унгария през 1956г окупирането на Чехословакия през 1968г не е военно нападение над суверенна държава в Европа!!! Нищо в риториката и в мисленето на руските империялисти не се променило от създаването на скапаната им империя. Тя и затова става все по-малка и слаба.

ГЛУПАВ СИ .....ЧИБА ! :))

Типично по руски- като нямаш аргументи сипеш простотии. Тъпо комунистическо лайно!!!

Абе аз доколкото съм запознат, САЩ са бомбардирали и Дрезден като сума ти цивилни са били избити тогава, ама никой досега не е използвал това като повод да оправдае действията на нацистите и по-специално на SS батальоните през Втората Световна Война. Странно защо, ако може да обясни партай геносе Лаврофф, защо са осъдили Херман Гьоринг на смърт, след като човека съвсем честно си е казал че не е провеждал политика на расова дискриминация срещу евреите? Той си е признал чистосърдечно, че само подчертавал различията между расите, а не че е намеквал че евреите били по-низша раса. Та и Лаврофф сега по същия начин иска да ни отклони вниманието, хипнотизирайки ни с внушението, че руската имперска политика съвсем не е имперска, милитаристична и нападателна, а напротив - патриотична, регионална и миролюбива... Нещо не хваща дикиш май?

ти май нямаш идея какво представлява Втората Световна война и по-специално доктрината на Тоталната Война. Използва се от всички участници в конфликта. Е, всички, имали тази възможност - примерно ние не сме я използвали. Тук партизаните-комунисти я ползват срещу всякакви производства. И то в мирно време, след войната, когато вече са победили.

Много бих се радвала, ако някой тук ми опише накратко, простичко, какво представлява Докрината на Втората Световна Война, и в частност на Тоталната Война...или обратното. Ще ви бъда благодарна...а не само да се говори на ПРАЗНО.

Русия винаги е заставала на страната на слабите, и е заемала честни позиции. Това е, което ме кара да я уважавам (както и ПРЕЗИДЕНТЪТ ПУТИН - да живее!)

Грешка! Русия винаги е нападала по-слабите. И няма как да я уважавам.

ДА ЖИВЕЕ ПУТИН, казах

Русия винаги е заставала на страната на слабите, за да може да им изсмуче кръвчицата! Пример - Венецуела, Куба, КНДР!

Русия - силна България - слаба Описание на любовта между Русия и България: Русия = мъж България = жена Като Русия е отгоре а ние сме отдолу. И какво ли ще родим? Очевидно болни pycoфилчета!

Държавите в Близкия Изток имат нещастието в недрата им да има нефт и газ, заради което големите се бият кой да завладее по-обширни територии. Какво, обаче им пречеше в бившата Югославия? С кое мюсюлманите им бяха по-скъпи, та заради тях бомбардираха един от красивите европейски градове Белград? Сърбите не са забравили и досега пазят почернелите стени на сринатите сгради. Най-трогателен е паметникът на загиналите деца - невинни жертви на човешките ненавист и безумие.

Сърбите трябва да са благодарни на американците и да им целуват ръцете, че ги бомбардираха с "човеколюбивите" бомби с обеднен уран, а не с още по-човеколюбивите, които хвърлиха над Хирошима и Нагасаки.А? Ко речи?

Колко деца изтреби Милошевич в Босна, Херциговина, Черна гора, Хърватия, Косово? Има ли паметници!

симо

Половин година преди това ЕВРОПА взема решение за СОБСТВЕНИ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ/БЕЗ НАТО/......Та на ЕВРОПА трябваше да се ДОКАЖЕ,че без НАТО/САЩ/ ТЯ е НИЩО.....Не може да реши никакъв проблем......Югославия е средство за доказване слабоста на Европа а след това и ограничаване на Русия...

Не се излагай, бе Лавров, целият свят застана срещу Русия, а не срещу САЩ! Кого изритаха от Съвета по граждански права в ООН? Русия или САЩ? Имай малко срама!!!!!

Светът винаги е бил против Русия! Защо ли? Това го знае всеки образован човек. Русия притежава огромна територия, пълна с природни богатства, което не може да и бъде простено. По тази причина каквото и да направят руснаците, все е лошо - техните противници винаги са прави, защото така трябва. Въпрос на манипулации - някои се поддават, други не!

Светът винаги е бил против Русия! Защо ли? Ми защото според "Черната книга на комунизма" тя е ненадмината - 200 милиона жертви на руския комунизъм! Като прибавим 80 милиона изтребени аборигени в Сибир от Царска Русия, кво може да се очаква?

До "комунист": С много ГМО си се нагълтал поради демокрацията, която ни нападна, тааа затова си такъв... схванат. Комунистът е желязо, комунист е Вапцаров. А ти къде се буташ? Против Русия са гъзомийниците, освен САЩ, които задоволяват грабителските си и имперски интереси.

Начинът по който американците персонално бомбардираха Югославия е най-добрият пример за техния начин на действие.Тези бомбардировки имаха изключително наказателен характер-значи се бомбардират обекти без значение дали са граждански и военни -целта е да се нанесе колкото може по-голяма вреда на ДЪРЖАВАТА,без значение какви ще бъдат последствията за гражданското население.Първоосновата на този вид бомбардировки са т.н. "килимни" бомбардировки -прилагани от американските и английски ВВС още през ВСВ.В Югославия освен това са използвани бомби с обеднен УРАН,което е ужасно,от която и страна да се погледне!Американците са постигнали много ,но са причинили о толкова злини,че ако сложим на кантара доброто и лошото не е ясно кое ще надделее!?

Е, сега Русия се похвали, че следва примера на Америка, в изтребването на чужди граждани на чужда територия! Как да възразиш на Лавров, те убиват, ние няма да останем по-назад докато не ги задминем!

В Югославия са използвани снаряди (не бомби) с обеднен уран само срещу бронирани цели. Това няма нищо общо с "килимните" бомбардировки. Не пишете глупости.

Стига бе, само срещу "бронирани цели". И може би трябва да сме им благодарни за тази щедрост и доброта. Значи около 2 хиляди сърби бяха убити с "хуманни" бомби , а не с обогатен уран?!? П.С. Няма да питам какво ли е станало с този обеднен уран. Дали е останал само в границите на Сърбия или бабите в Трън и Белоградчик са продавали домати и чушки, обилно наторявани от хуманните ни съюзници?!? А бе, откъде ви копат такива завършени олигофрени?!?

Днес светът изпитва остър дефицит от специалисти по външна политика. Няма ги Кисинджър и Громико, няма ги Кув дьо Мюрвил и Геншер. Само едни широкомащабни калинки от типа на нашия Д. Митов. Това е една от причините светът да се превърне в такова несигурно място. И на този фон от сивота и безпределна посредственост се откроява личността на Сергей Викторович Лавров - интелигентин човек, талантлив поет, полиглот и изключителен дипломат.

Сергей Викторович Лавров - интелигентин човек, талантлив поет, полиглот и изключителен дипломат, най-големия лъжец и мошеник на дипломатическото поприще! Направо му се възхищавам! Надмина с лъжите си всички първи дипломати в СССР взети заедно! Много кофти е обаче, че има Интернет и можеш да излъжеш само тези, които нямат достъп до него, а те намаляват от ден на ден!

Да има интернет не е достатъчно! Трябва и мозък в главата + сензори, за да се осмисли и прецени истинската и правдива информация!

Лавров е абсолютен лъжец и мошеник! "Между другото, това беше първото въоръжено нападение в Европа против суверенна държава след 1945 г." А кво стана с въоръженог нападение в Европа от Русия против суверенната държава Унгария през 1956-та или против суверенната държава Чехословакия, пак от Русия през 1968-а! Засрами се бе Лаврик, помним, помним, а и имаме Интернет, докато ти можеш да цитираш най-мошеническата агенция в света ТАСС! СССР отдавна се спомина, но Телеграфната Агенция на Съветския Съюз е вечно жива, както вечно живи и са косматите и лъжи! Засрами се бе Лаврик, ти, като арменец надмина даже радио Ереван!

къдто са синовете на прекрасната, млада манекенка Бокова - баба сбръчката. Съсурила се от злоба.

Лайнов къде е?

ама да питаш сърбите предпочитат хамериканците пред руснаците. Никой не ви ще - комуняги тъпи. Нали искат да са в ЕС, защо не влезнат в евразийския съюз каквото и да значи това. Айде млък путенофили - дори бедните, нещастни мигранти не ви искат. Знаейки,че българите са по-путофили от руснаците и от нас бягат като дявол от тъмян. Я млъкнете!

Ми то това си е в свинската природа на лудите говеда...Да убиван невинни цивилни жени, деца и старци... И после да се перчат с това!!! И да създават и спонсорират световни терористични организации, като Ал кайда и ИДИЛ!!!

Бомбандираха и една къща в кв.Горна баня,в София.Краварите мислили,че е училище и че София се намира в Югославия. Краварска му работа. Де да беше в Драгалевци,цяла България щеше да празнува.

лъжците. Това, с училището, е типична кагебейска пропаганда! Питай собственика на къщата в Горна баня на какво мнение е! Сигурно още се пазят записи с радиоинтервютата му тогава, но русофилистиците ако не излъжат гнусно, просто няма да са себе си!

ЛаЙнов това ли успя да измисли за оправдание за жертвите в Грузия,Чечня,Украйна,Сирия......Колко са жалки и прости тези руснаци. САЩ бомбандираха Югославия защото имаше геноцид и ако не бяха тези смели и героични действия на САЩ и тогава на патриотичното правителство на Иавн Костов можеше още да има война и жертвите можеше да са милиони ....даже и в България(Москва се опитва да разпалва омраза и гражданска война в България) Където минат САЩ има демокрация. Сега и сърби и косовари се радват на МИР.Сърбия и Косово вървят по пътя към ЕС,

Впиянчения идиот е забравил още да каже, че хамериканците пият Кока-Кола и измъчват негрите.

Що не се претесняваш за Турция,коята сега избива своя народ и едновременно нахлу в чужда държава, къде-то не я искат, тя продължава да поддържа ИД с оръжие и инструктори.Иди там да навеждаш ред, провокатор, а Русия и Лавров не хапка за твоя мръсна уста.Душтум?

Като няма пари за психиатричните клиники - имаме възможността да се радваме на щеревите писания.

Ми те лудите крави, само в Югославия ли извършваха престъпления срещу човечеството!! А В Ирак, Афганистан, Сирия, Йемен, Либия, Крайна, Сомалия, Египет и т.н ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ЛУДИТЕ КРАВИ НЕ СЕ ЛИ БРОЯТ, А?!

Естествено, че се броят! Но оправдава ли това престъпленията на 3.14доРассия?

И кои престъпления? Я дай изброи, да видим да се посмеем:)?

С риск да обидя много коментиращи в този форум, ще кажа, че повечето са простаци. Лавров говори за едни истини, които са се случили, а вие ми коментирате за москвичи и рубли !

Едното е причина, а другото следствие. Включително и лафчетата на Лошадинин! Те са следствие.

Много се докачат братушките като им кажеш истината в очите! Особено лъсва глупоста на коня Лавров и злобата и ограниченостана Путин! Обаче са безсилни срещу Европа и САЩ!

пръдня..Това си ти..Чисто и просто една пръдня, от чието мнение, никой не се интересува :)

Лексиката ти оголва твоят низкопробния произход на прост,необразован простак и слага леке на твоето семейство, щом не можеш да говориш на що годе приличен език.Кой си ти да говориш за Лавров,който независимо от симпатиите към него или обратно, е дипломат от висша класа и ползва уважение в целия свят .А ти си едно леке дори в форума

Абе къде покри "дада"изсра баре един тон лайна и се покри!клиент ли и дойде???????????

"дада"задох ти въпроси!ако не знаеш кажи си,а не да ми праскаш /-/!!!!!!!!!!!!

от снимката пък аз да припомня ,че руски танкове газиха унгарски младежи през 1956г и протестиращи чехи през 1968г.

Е и, целта беше да се запазят законните правителства от организиран от американците преврат.

А относно опита на руските служби за преврат в Черна гора от миналата седмица какво мисли 74тия димбил

припомни и на краварите за милионите избити по демократични причини индианци!

Никой не обича руснаците... аз също. Ако бяха толкова велики, защо рублата се равнява на U.S. $0.0158 и никой по света не търгува с рубли? Все още на места могат да се видят москвичите и ЗАЗ-овете им, произвеждани по време, когато другите страни правеха истински коли! След промените, милиони източноевропейци, руснаци и българи включително заминаха за САЩ, Канада, Австралия, Западна Европа и др., а никой (дори и скапаните деца на комунистите) не поискаха да забегнат в Русия!!! Отрепки!!

Чиба бе помияр!!!!!!!!!!! от където минават ЗАЗ и Москвич западните каруци си остават дингилит!аре чиба помияр с помияр!!!!!!!!!!!!!

Карай на село по ливадите бе селяк, нека ни е зле с BMW, AUDI или Mercedes. Бахти колко ми е гадно че не мога да карам Москвич, чак чорапите ми се рапзлетоха

Колко ще ги дъвчете тези Москвичи. Нормално е за времето си. Целия свят беше срещу източния блок, трябваше да се правят танкове, а не гъзарски возила и лукс изделия. Рейгън беше казал , че ще ги накара да ядат оръжия. Купиха Горби и така и се случи. Просто Запада беше по хитър и залъгваше с лукса. Сега трупат трилиони дългове, китайците и други бачкат за да благоденства запада и се питам ,кой ще плаща.При една трета световна всички дългове се зануляват, имайте го напредвид.

Що, а нима на Запад не правеха танкове, самолети, пушки, оръдия, ракети... но в същото време кацнаха на Луната, имаха цветна телевизия отнамсикога, произвеждаха хубави коли и пасажерски самолети, функционална и ергономична битова техника... Повече от половината свят, по население, беше на страната на СССР, не забравяй това! И? Какъв беше крайният резултат?...

... да попитам, понеже забравих в предишната си реплика... А защо Горби не успя да купи Рейгън? Ммм?... :)

А, не, това е нагла манипулация. САЩ са най-хуманната държава и не убиват невинни мирни граждани. Нали?!

Към момента Русия е единствената империя, която провежда експанзия с цел завладяване на чужди територии. Лавров няма право да припомня каквото и да било! Другата все още съществуваща империя, Британската, отдавна не провежда политика за завладяване, а тъкмо обратното - стреми се да се изтегля по някакъв начин отбившите си колонии, като под една или друга форма запазва своето влияние. САЩ никога не са били империя, а и не водят имперска политика, т.е. политика на завладяване. САЩ са били част от империя. Целта на САЩ е политическо и икономическо влияние, но не и завладяване на територии и народи! Правете разлика!

Не знам какво шмъркаш ма бая ти е изпържило мозъчето!!!

Май си бил на секретна мисия до Марс последните тридесет години. Аз едно виждам ти друго казваш.???

Към момента Русия е единствената държава ,на чиято позиция се дължи мира в Европа ...

Цифровия, простотиите дето си ги оформил като реплика към мен, показват, че нямаш нито един читав контрааргумент! Е, няма как и да отимаш!... Губиш. Липсва ти опорна точка! :)))

Очевидно зомбираното ти мозъче стига само да напишеш това пасквилче, но реалността е съвсем друга. Американският историк и писател Гор Видал в своята книга "Вечна война за вечен мир" посочва списък със 198 военни операции на САЩ между края на Втората световна война и атентата от 11 септември 2001. Списъкът на Гор видал определено е непълен. В него липсват: преврата срещу иракския премиер Абдул Карим Касим през 1959 (в който участва Саддам Хюсеин), преврата срещу Уго Чавес (5) през 2000 година, агресията срещу Сърбия (2001). Същевременно за периода 1945-2001 г. СССР/ Русия / участва в следните военни операции: Унгария -1956, Чехия - 1968, Полша 1968? Афганистан 1978-1988 г. Просто няма нужда от сравнение.

Това са 198 конфликта, в които са участвували САЩ. Добре, съгласен съм! Не оспорвам нито една твоя дума, т.е. на Гор Видал, понеже него цитираш! Но същият този Гор Видал дали е посочил, кой е бил от другата страна на барикадата? Защото в един конфликт винаги има минимум две страни! Ще ти спестя търсенията, като ти съобщя нерадостната за теб вест, че в 99.999% от случаите, от другата страна е бил... СССР и Ко! Но ще ти задам друг въпрос. Възможно ли беше в нашият соцЛАГЕР някой да напише нещо толкова критично по отношение политиката на КПСС и другите "братски" компартии, без да изчезне след това без следа? Ето я разликата между Запада и Изтока, която предопредели поражението на СССР и Ко! :)

а що не питаш дали членът на едно племе от джунглата може да стане вожд на всички племена по света?

Давай! Убеди ни!

Миналата седмица се опитаха да организират преврат в Черна гора. Дори и сърбите им биха шута защото се опитаха тях да накиснат

Причината за бомбардировките е югославската местна операция Подкова, която цели етническо прочистване на Косово (...), които водели до големи човешки жертви - загиват стотици граждани.

БРЦК

Съдът в Хага друго каза по въпроса , а Милошевич беше оправдан. Що така бре троле?