Инспектори от ГИТ и проверяван се обвиняват взаимно (видео)

В опит да изпълнят служебните си задължения, инспектори от Дирекция „Инспекция по труда“ в Благоевград са станали жертва на агресивно поведение от проверяван.

Обратно в новината

Коментари - Инспектори от ГИТ и проверяван се обвиняват взаимно (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки работодател търси евтини ЛПС, защото масово се губят или крадат от работниците. Обикновените каски, които се закупуват, са изключително неудобни за носене и пречат на работника. Там, където има постоянна работна ръка и ЛПС се зачисляват, нещата са съвсем по-различни, защото и оборудването е по-качествено и удобно.

Гледах преди година и нещо нашият министър председател воглаве с цялата глутница министри на откриването на някаква компресорна станция в Станджа-Сакар и всички бяха без каски. Някакви чужденци воглаве с американския посланник бяха всичките с бели каски. Защо ББ и неговата глутница министри не спазват правилата за безопастност на собствената си страна, а чужденците спазват тези правила?

Четох коментари, че строителните работници имали 12-часов работен ден! ВЯРВЯТЕ ЛИ СИ? Значи чичо Стамат, мустакатия примат, пийващ всяка вечер кило ракия, а наобед по 1-2 бири и псуващ жена, деца, роднини ЩЯЛ ДА СТОИ ДО 21 часа на строителен обект, в който след 17 ч. зимата не можеш да слезеш по стълбището от мрак и работно осветление, а лятото - при 40-50 градуса напечени бетонни плочи щял да работи до 20-21 часа....!!! Ххахаххаха! Познавате ли поне един такъв българин?????Бай ставри, Пенчо, Георги, Стоян, Данчо или..... ???? ХА-ХААХАХХА... какви манипулации чета тук, че и състрадания с плюсове...мали, мали, малиии... тия аборигени мустакати, дето си бият жените, дето си харчат парите по циганки, Бинго, билетчета за търкане, тото, алкохол, ежедневно за бира, за бързи кредити, бързи, бързи кредити със заплашители на живот и смърт....мали, малиии, малииии... неам думи! Бай Колю..... бираджията, бингаджията, длъжника на всеки....., дет не носил каска, и се репчил и на шефа.... малиии...ВЯРВЯТЕ ЛИ, А БЪЛГАРИ? КУПИЛИ СИ АПАРТАМЕНТ НА ЗЕЛЕНО????

НО БОСИ В ТЕМАТА, ВСЕЗНАЙКОВЦИ От СТРОИТЕЛ: 1.Няма работник, който да носи каска. Каската стои някъде, даже не до него в случай на проверка. Заплашва, че ще напусне и че не чува и е вдървен с каска. Зорлен щял да падне. Камо ли пък лятото на над 40 градуса на плочата. 2. При 2000 лв. заплата на Техн. ръководител, официално плащана от 2005 г., Той бави обекта, вкарва те почти във фалит, не работи, не присъства на работното место, иска фургон с лаптоп, зада си мати и гледа максимално да удължи срока на издаване на обекта, за да си взима заплатата необезпокояван, поне 3 години. Нищо, че Строителят-инвеститор е подписал договори за 2 години срок на издаване и плаща глоби, заради неговата несвършена работа. Плащат го и потърпевшите клиенти във вид на наеми. И държавни глоби за нарушения, и лихви на банки и неспазени кредитни срокове. ТАКА, ЧЕ ЕДИН МАЛОУМНИК-ТЕХНИЧЕСКИ РЪКОВОДИТЕЛ + МЪРЗЕЛИВИ и МЪРЛЯВИ РАБОТНИЦИ могат да затрият един бизнесмен, когото всички в България мразят и думата "бизнесмен" е мръсна дума, но....могат да смачкат съдбите от 30 до 120 фамилии, които са чакащи купувачи и клиенти на строителя. Е, ТОВА СА БЪЛГАРИТЕ! АВТОРИ НА СОБСТВЕНАТА СИ НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ.

Нали се сещате, че зад един купувач на апартамент, стои от 2- до 4-членно семейство + още 4 родителя, че и 8 баби и дядовци, подпомагащи покупката на жилище или отглеждащи внуците. Кражбите пък изобщо не ги коментирам като загуби за Строителя. Но....важно е да се мрази, мрази. Всеки, дръзнал да създаде нещо тук е възнаграден с омразата на народа си. Щото в соц-учебниците пишеше, че капиталистът е "кръвопиецът на народа". Е, българи, разделихте ли се със соц-мисленето, след като бленувахте Запада и капиталистическия начин на живот? Искахте блага, но не сте готови да работите за тях! Не сте готови да признаете СМЕЛИЯ, МОЖЕЩИЯ, ОТГОВАРЯЩИЯ със собствения си дом, ипотекиран на банката и с живота на децата и семейството си. За него, ако не е мутра - никаква милост! Плюене, отричане, злоба... ДО КЪДЕ ЩЕ СТИГНЕТЕ? Нали се запътихте към Франция, Германия, Европа, пък... не сте готови да сведете чело пред Истината или пред Можещия, нито да сте съпричастни към честните бизнесмени, клатени от банки, закони, фалити, липса на работна ръка, липса на квалификацията ѝ, липса на държавни политики...А защо не ги изслушате и не стачкувате за тях, за помощ в развитието и успеха им, просто заради Вашето Добро, Бъдеще, Сигурност, Бъдеще на децата Ви???? От гордост? Но сте готови да ви смачкат гордостта като на хлебарки навън, като работници-роби в Западна Европа,емигранти, ...ноооо...там е тайно....никой не знае за падението Ви, нали?

Как пък толкова години не си попаднал за свестен технически ръководител? За добрия началник, както за добрия дърводелец лош материал няма! Наситил ли си обекта с работна ръка, подсигурил ли си ритмични доставки на нужните материали, имаш ли нужната механизация? Или техническият ти трябва да лети и да търси как да покрие луфтовете, които си му заложил, г-н Инвеститор! После над 200 обяви за търсене на технически ръководители от всякакви измислени "строители". То не става само с ядене! Всяко оплескване на графиците е следствие или на некадърно съставена част ОИС или неспазване на организацията на строителството!

Едно време, в началото на 70-те, когато дюлгерите вдигаха бащината ми къща все с каски и колани бяха и до един се подписваха под инструктажа всяка сутрин... Смях. Баш майстора седеше все най-отгоре на строежа и задължително с "зелена бира" в ръката.

Сега е момента да ви припомня на какво ми прилича това. Подчертавам дебело - ПРИЛИЧА, само поради 1 причина, а иминно - няма достатъчно информация за този случай. Та онзи случай, за който ви говоря се отнася за един космополитен български предприемач, командировал своите роби да изпълнят негов проект във Великобритания... без каски, без обезопасяване, арки по 12-14метра, железобетонни конструкции. И хората го предупредили. Не веднъж, два пъти минал инспекторът, но нашият велик предприемач, който на всичкото отгоре не се намирал на място там, "натискал" по телефона и напсувал в буквалния смисъл проверяващия инспектор... Само че, там не се впечатляват от това, а директно налагат солени глоби, защото безопасността спасява човешки животи! И му треснали една солена глоба с 5 нули отзаде. А отделно лично "фирмаджията" отнесъл наказание за обида на длъжностно лице и добре, че се споразумял с инспектора да се прекрати делото. :) Та, след толкова много думи, каква е поуката? Ами поуката е, че никога няма да стигнем англичаните с прошляци като снимащия. П.П. Космополитният предприемач, не е измислено лице, а "инвеститор на годината", даже без малко да стане "предприемач на годината"... участва в платените реклами на американското посолство "Силата е в теб", и има чистак нов офис, който половината отдава под наем на Цариградско в София. пръв прЕател е на педероско педеплювналиев.

от 20 години. Доста ти е надут балона, друже. Нещо се отнасяш шегаджийски към темата. Не може да си спец във всички сфери, макар че пишеш навсякъде. СТРОИТЕЛСТВОТО е отрасъл номер 1 в света по жертви - най-тежкият в света. На всеки 3 минути, средностатистически, в света загива по един човек. Разбира се тук влизат строежи за олимпиади, небостъргачи.... НЯМА МИЛОСТ за нарушения при неползване на средства за безопасност. Освен това, ако не знаеш, при смъртен случай се спира, затваря обект и следва фалит за строителя или инвеститора, ако не са едно. Така, че твърде смехотворни са твърденията ти. Аз лично съм викал Строителния си надзор да свали покривчия от покрива, откъдето простакът-циганин /покривчийския бизнес в България се държи основно от цигански бригади/хвърля отрезани греди на необезопасен и ограден тротоар. За да му наложи стрес, да го заплаши със затвор, превантивно. За да ми е мирна главата. При такива нарушения се затваря обект в Западна Европа и инвеститора, а пък под-изплнителя, когото споменаваш търпят такива глоби от неустойки за просрочено време, че и наследствата на три поколения не могат му свършат работа. А за качеството на строителство в Западна Европа - Великобритания, Белгия... да не говорим. То неможе да се докосне даже до конструктивните ни норми, които са съветски и съобразени със земетръсната зона на Балканите. Те са смях пред нашето строителство.

Не съм ти "друже", както ти не си строител. Освен, че не си строител не си и умен. "Британски съд наложи санкцията заради необезопасени монтажници на обект в Дарби, въпреки че пострадали няма" Потърси с това мухльо, аз не пиша измислици. Глобата на фирмата е 500000 паунда.

Първо, ако това се окаже частния имот на човека, тогава какви проверяващи могат да му влизат вътре. След като няма информационна табела, тези проверяващи какво правят вътре. Може да е събрал приятелите си да му помагат. И тези работници, никой с пистолет не ги е накарал да работят, ако наистина се окаже,че са наемници. Само не ми предлагайте сълзливата история с нямането на работа и с глада. Явно толкова са и работници като хората след като нямат претенции. На всички легитимни строежи има работници и спазват правилата, ама и работят като хората, а не пет за шест. След като са се съгласили, трябва и на тях да се търси отговорност. Айде плюенето да започне сега!

Грешката е в несъразмерните глоби и това че 100001 чиновника чакат да лапат лева, на гърба на тези дето реално се трудят. Тия не знаят ли, че за 20 000лв човек бива убиван в нашата мизерна държава, те тръгнали глоба да слагат в такъв размер, щото така пишело в текстовете им. Не е редно, човека може да има семейство, да прави къща за него, тия 10 работника може да са мангал парти по 40лв/ден и да няма пари за фирма-фантом. НАП са другите луди с хиляди лева глоби, за някакви дребни работи, без да питат дребният бизнес дали предният месец имаше пари за заплати на собственик/работник. Така че някакви 20 000 глоби и т.н. не е редно да се раздават за щяло и нещяло.

който не обезапасява служителите си, не им плаща пълни осигуровки с половина заплата под масата и на 12 ч. реален работен ден, при деклариран 4 ч. Капиш, тарикатче. Малко са ти 20000.

Като не ти изнася - строителни фирми бол, никой с пистолет не ги кара да работят, ама като подписват договора само сигурно на колене дето не падат да им остават повече пари кеш, а осигуровките - мани ги. Имахме една служителка с висше, за 10 години не можах да и обясня какви са тези осигуровки и за какво се удържат от заплатата и, тя си знаеше само за "доктора" и това е.

В ТВОЯ ЖИВОТ? КОГА И КОЛКО РАБОТИ с работници, които наемаш, с данъци, които плащаш, а С КРЕДИТИ И ЛИХВИ????? Та си седнал да даваш акъл. Те и децата тук, в България знаят, че това дето се пише по закон, НЯМА, НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА! Ако имаше - то нямаше 3 милиона българида са навън. А пък работодатели и предприемачи да кършат пръсти от липса на работна ръка. Когато ти чука секундарника на банката и до обяд си навъртял 150 или 300 лв. лихви, а се мотаят пиандури и цигани из обекта ти, плюс че те крадат .....то тогава ще си готов да плащаш всичко, само и само да има заработка, резултати, продажби и свежи пари. ТУК НЕЩАТА ВЕЧЕ НЕ ОПИРАТ ДО МОРАЛА НА РАБОТОДАТЕЛЯ, А ЖИВОТЪТ, ОПАСНОСТТА ОТ ФАЛИТ ТИ НАЛАГАТ ДА наемеш най-добрите и бързи, но платени работници. Иначе ....отиваш при лихваря и ...затъваш, затъваш, затъваш... хем банки с наказателни лихви, заради просрочие, хем яки лихви от лихвар. Нещо не се връзва общото разбиране на инспекторите и коментаторите-бели китки, които никога, никога не са създали и 2 кг. материален продукт, никога не са работили с хора, никога не са се сблъскали с проблема "човешки фактор".

който да е съгласен да работи с каска! ФАКТ! НЕОСПОРИМ! И ми навърта глоби. Ако го задължиш - напуска, въпреки безизходното си положение. ФАКТ!

"Капиш тарикатче"ли? А ти от кои си,блюстителю на реда и закона?От ония,които дават или ИМ дават заплата?

Тоя селтак да си плаща глобата и да почне да наема работници с договор!

да му друснат 100 000лева акт и да изчезне от бизнеса, че много станаха БГ бизнесмените,почнаха да си пречат.

Ще му пръднат на дедовия - ако си е в частният имот, по никой начин не може да докажат, че той е работодател, а не например част от бригада с роднини, които си помагат взаимно! В този случай те нямат НИКАКВИ правомощия!

Тоя ще го изгоним от бизнеса и ще го пратим и него и работниците, и семействата им в небитието, после Оня ще изгоним и така до .....последния, а ТИ ще угасиш лампата на затваряне на вратата на държавата България. Ами като си такъв моралист, защо не възбудиш тук коментар и спор от какво се нуждае работодателя в България? Каква не е наред, къде го цака Държавата и Закона, и Банката? Или, викаш, важно е да се мразим. Омраза, омраза, омраза, всеки срещу всеки и така ..... до унищожението на България. Ами децата ти? За тях помисли ли? Или завист, просто завист и всеки дръзнал да създаде нещо, да създаде работни места, трябва да бъде оплют, замяран с ла-на, та даже с напън от собствения ни за-ник с чакащи шепи под него...Ееее, няма такъв народ... народът сам заработва съдбата си и тая на децата си.... Нито КТБ ти говори нещо, нито....., нито....... Безмозъчни сме си, важна е омразата, обслужваща завистта! Ами, ходи в банката, бе мижатурко! Заложиси пръдливата панелка и почвай да строиш! И да скачаш на високото въже, коетоти върти банката, с разрешение и без помощ от Държавата, без мерки, без насърчения! Или викаш - страх те е, аааааа ????? Жена ти ще те бие, ако ти вземат ипотекирания апартамент, пък Станчо комшията, братчед ти, мангалите и бедните, които си назначил не ти свършат работата, че те и провалят, че и окрадат, ааааа...ахааааа, ясно!

Когато се случи нещастен случай ..Почват държавата пак да обвиняват че няма контрол. Така е със всичко...българина винаги мрънка винаги е онеправдан...."да си ги спазва правилата тоз който ги е измислил" фраза българсло производство

Полицията пак спи !

Не, не спяха, готвеха поредният протест за по-високи заплати.

Интересно колко минестерства провери ИТ и колко акта им написа?

И отново "гражданин" само с права и без задължения ...

Простак селяндур...Браво на инспекторите

А къде е полицията или по-скоро репресивният апарат на държавата ??

Заради такива боклуци като тоя "предприемач" излиза лошо име на бизнесмените въобще. За съжаление мнозинството май са такива и бъркат личното пространство с частната фирма.

Поредният Ганьо.. Правилата и законите са за другите.

Se taia

Сега като гризне дръвцето, друга песен ще запее. Че глобите започват от 20к. А за възпрепядстване на служителите ще има допълнителни санкции. Ако решат, могат да го съдят и за обида по гражданско дело. Изобщо пича се закопа отвсякъде и на всичкото отгоре документира сам закопаването си, което е още по смешното.

споко, и теб са те измислили. просто, ще го разбереш в момента в който, повече няма да си им полезна.

Рекет искан камък получен в случаят !Колкото до закона ако си има договор със фирмата работеща на обекта му той си е в правото!!!ИНАЧЕ.....!

Se taia

Не приятелю, не е в правото си. След като работниците работят без предпазни средства, той няма право да спира служителите на ГИТ, дори и да има договор с фирма.

Пък и тези проверяващи дето са тръгнали да проверяват строителен обект къде са им предпазните средства ? Не видях да носят каски , защитни колани . Мотаят се по пътното платно , а сигнални елеци нямат . Тях кой ще ги санкционира ?

Този изгаря като свещ. Щом е извикал човек да му работи и да му плаща трябва да му осигури и контролира безопасни условия на труд. Подобен тарикат до мен мобилизира всичките си връзки и се размина само с акт за 1500 лева от общината.