Агнешко на лизинг във Великотърновско

Дни преди Гергьовден предприемчиви животновъди във Великотърновско продават агнета на изплащане.

Обратно в новината

Коментари - Агнешко на лизинг във Великотърновско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На "Лизинг" може да го дава, ако някой го взима за забава Трябва агънцето да е живо, здраво, чисто и доста игриво. Този, който ще го вземе, да знае, че ще му отнеме време. Агънцето три години ще го отглежда, и ще чака млечице с надежда. Затова, че ще се забавлява, пари на изплащане ще дава. След като минат три години, агънцето ще иска да види свойте роднини. За всичко това се заплаща, защото на лизинг го хваща. Ганчо, като нещо ще прави, от къде се е родил, да не го забрави. Хубаво е думи да се присвояват, но трябва и да се обосновават.

гарантирано качествено месо от БГ ферми...ПЪЛНА ГЛУПОСТ-боклук като всичко останало БГ производство. Новозеландско или австралийско е в пъти по-добро,ако че е замразено.

И ти си един боклук. Замразиш ли какво да е месо губи вкуса си и няма нищо общо с това от ченгела или охладено. На близо до мен има ферма и когато имам парички си купувам агънце.Пред мен го колят и вършат всичко останало......изглежда никога не си ял такова месо.

Утре и хляб на изплащане....

Плащаш, хапваш и после връщаш обратно за по-ново ягне? Какво се връща след края на периода за употребата - ако-бако или дришко-бишко?

Прочетох доста пълни глупости относно лизинга, затова нека поясня какво е това чудо, наор. при лизинг на автомобил. Лизингът си струва само ако автомобилът е фирмен и цялата месечна вноска се приспада от данъчната основа. При кредита това е възможно само при лихвената част от вноската. Освен това ДДС-частта дава право на данъчен кредит. Лизинг за частни лица: След начислените амортизации балансовата стойност на автомобила обикновено е различна от пазарната. Това води до съществен риск за получателя, тъй като обикновено той плаща разликата накрая. Освен това е много по-трудно да се излезе предварително от договора - при обикновения кредит обикновено може да се направи предварително погасяване. При по-скъпи автомобили кредитът е по-удачен вариант, защото накрая колата е твоя собственост и има все още висока пазарна стойност. Така с парите от продажбата може да се финансира частично нов автомобил. При лизинга, този марж остава изцяло в полза на лизинговата компания.

Аааа, заглавието кърти миФки! Така наречените "новинари" ако знаехя каква глупост са написали, щяха да се гръмнат! Впрочем, "лизинг" в Бг може да означава нещо друго.... един вид и лизинга го побългарихме :)))

От "лизинг" на "близинг"?

Голямият празник Св.Георги наближава, На агънцата, живота силно се застрашава. То живи овце по балкана малко останаха, но традицията по принцип, не си прекъснаха. Броят на агънцата, чуствително намалиха, но пък кражбите им, доста се увеличиха. На някои пари за това не им се дават, та решили чрез кражби да ги получават. Традицията е от старо време и е голяма, не може на този ден, печено агънце да няма.

Агънцето за ден го изяжда, цяла година ще го изплаща. На "Лизинг" щял да го получи, ако не е вкусно, обратно ще го връчи

Горките агънца ,ама са вкусни:) Хората сме хищници...

Не се плашете, следващата стъпка е кредити за плащане на сметки за ток, парно и вода..... накрая и те няма да помогнат и държавата ще цъфне..... частната собственост ще стане още по-частна - изцяло в ръцете на едни финансови гении като Пеевски и други подложени подобни кукли на конци....

скоро ще пуснат ЯЙЦА по 25 стотинки на лизинг за пенсионери и безработни!

Агнешкото- най- добрия дресинг за зелената салата! 58% фира- как да не е дресинг и да му искат толкова много пари не е истина!

Лизинг не значи на изплащане!!!!

А какво означава? Светни ни!

Значи ако вземеш на изплашане нещото (агнето) то е станало твое от момента, когато си го взел, и следва да го изплатиш! Ако , обаче е на лизинг, то агнето (нещото) все още не е твое, а ще стане твое, когато го изплатиш! Нищо, че вече си го изял! А, ако не можеш да изплатиш лизинга, трябва да върнеш агнето! Т.е. ще трябва да го повърнеш или както е там по договора!Ако трябва и ще го родиш! Разбра ли ме сега?

Лизинг е форма на нещо, което си го взел под наем. Най-често се използва за автомобили. Взимаш автомобила(най-често за 3 години) караш и плащаш наема. Като свършат трите години, връщаш автомобила и взимаш друг(нов) и продължаваш да плащаш. Автомобила е твой, но не точно. Например не можеш да го продаваш. След, като изтече срока на лиза можеш да го купиш, ама за кво ти е? Пиниза е, че винаги караш нов автомобил, не се грижиш за поддръжката, защото е осигурена от застраховката (ако не превишаваш километрите, които са ти отпуснати за 3те години), не е нужно да търсиш на кой да продаваш стария автомобил. Значи лизинга е форма на скъп наем. Скъп, но за хора с постоянни и добри доходи е много хубаво нещо. Да не ти споменавам, че в белите страни, държавата може и да ти опрости данъци, затова, че си взел кола на лизинг. Та затова ти казвам, това не е изплащане. Това е плащане на наем, като всеки 3 години ти обновяват продукта с нов. Знам, че много хора ще кажат - ама накрая какво ти остава? Ами остава ти комфорта и кефа от услугата. Ти правиш пари и си плащаш за услугата да караш чисто нова кола без задължения (освен финансови) всеки 3 години. Помисли за това! Както казват - "за всеки задник си има и стол"

Болестта син език" е много опасна, но болестта червен език е направо смъртоносна! От 8000 присъстващи на митинга на БСП, 800 са приети в болници в прединфарктно състояние! Хората не са могли да преживеят от радост поредната победа на БСП на предстоящите избори!

защо репликата ми не стигна до теб? Ти си със двуцветен мозък!Дори и когато пикаеш, виждаш политика в цвета, а то може да показва болест, ще знаеш!

Живота е само политика! А, бе, кво да се занимавам с тъпаци?

Вярвате или не, обаче бананите са най-важното нещо в цялата българска история. Без всичко друго може, но не и без нанани!

Не яж агнешко! Мазно е, ше получиш инфаркт.

А дали предлагат тест т.е. да го вземеш да си го сготвиш и ако ти хареса на вид и на аромат, връщаш готвеното и си купуваш цяло агне.

Аааа, нещо не прекалявате ли вече с това агнешко?!? Агнешко та агнешко. И марули. Бати червата, бати чудото. Дреме ми колко е агнешкото и колко са марулите. На тая територия живеят полуидиоти. Идва празник и се започва - агнешко, марули, "голямото пътуване". Малоумници прости.

и аз сум си фанал едно,набор 95,на лизинг.криза е.

и хляба е на лизинг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Агнешко на лизинг, рязане на радиатори, самозапалване по площадите, 1/3 от населението напуснало страната-да живее Прехода (към отвъдното) !

Продавам млади агнета .нов внос от Румъния ,таз годишна реколта -БОКО- село Банкя .

Боже до каква мизерия стигна народа... Аз ако дневната ми надница спадне под цената на едно агне прости бих си стегнал куфара и през Терминал 2. Прочем 2 млн. българи вече го направиха последните 25 години...

А при Бай Тошо агнешкото беше по 1.6 лв и купувахме цели агнета-не беше проблем, обаче нямаше банани ще ми кажат сега.

Сега има банани, ама не са по джоба на повечето българи.

Реформаторите все говорят за тия банани ,ама не защото са гладни а да си ги завират отзад .

Много ли ти е мъчно за правешкия?

Аре стига вече с тая носталгия! Не можеш да върнеш времето назад, не си губете времето да се само-съжалявате ами дайте да променим нещо. Според мен ника ти "Будител" въобще не ти подхожда :-

променяй,аз съм вече извън борда и чакам увеличение на пенЦийката:)))

Ей аман от носталгия бааааааси

И аз съм забелязъл, че винаги се намира някой, който да опонира с толкова важните банани.

Тези с бананите имат неудовлеторени анални желания и пристрастяване към фалически символи.

Само в България, най-богатата и развита държава от ЕС, с най-ниска корупция - агнешко на лизинг!

хм, интересно... как ще си вземе парите после... я камилата, я... или ... след дъжд качулка... ... договор с нотариална заверка ли ще прави тоя или това само за неговите съселяни/граждани

България е една от малките държави в която може да си позволиш да не плащаш задълженията си без нищо произтичащо от това. И поради тази причина смятам, че производителя ще е отново прецакан с тази схема, нищо новаторско не виждам, по-скоро самопре*ка за съжаление.

Хората там се познават ,това не е София ,ще им даде агне за празника ,те ще го платят когато могат и ти гарантирам ,че никой няма да го завлече ,това е форма на взаимопомощ ,в малките населени места и го има на много места ,не само търновско.

така де....това съм и написал...дали е само за селото - на познати или въобще...щото аз ако реша да си взема домашно от него...то едва ли ще ми даде на мен на лизинг

т.е, ако е само за познати, то нищо ново няма в това... на много места има на вересия, т.е последващо плащане, а не на момента... даже и в столицата. никаква новина не е това.

Много информативна статия.

Това може да се случи само във Великотърновско !

Какво ще рече това? Ядеш агнешкото, преработваш го и го връщаш след това под формата на агнешко втора употреба!?

На лизинг означава на изплащане, ама може и да не го платиш, след като го изядеш.

не си разбрал риторичния въпрос на предния коментиращ. Прав е, защото така описаната схема е файненсинг, а не лизинг. Лизинга е по-скоро като наем без придобиване, затова той/тя риторично пита как ще го връщаш като ти свърши лизинговия период. :)