Агенцията по вписванията: Опасен вирус атакува компютри

Стотици компютри са атакувани със съобщение от името Агенция по вписванията, което се оказа опасен вирус.

Обратно в новината

Коментари - Агенцията по вписванията: Опасен вирус атакува компютри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отворих файла, няма пораженияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияияия

И аз го отворих, ама там не пишеше нищо. А преди пет минути компа ми се ресна, и като тръгна пак, екрана беше черен и пишеше нещо на английски. Извиках колежката да преведе, и тя каза, че някой си искал биткойни ли, нещо такова беше, иначе съм щял да си видя документите на кукуво лято. Извиках сисадмина, лицето му почервеня, напсува ме, хвърли пепелника по мене и си тръгна.

Тичам да го отворя ма като знам коя е там ич не ме интересува

Дреме ми на онайзи работа! Linux Mint 18.3 Sylvia MATE Много здраве на вируса от мен! ;-)

И аз харесвам Mint с KDE интерфейс, поздравления.

Поздрави и от мен. Хубавото си е хубаво! :-)

На снимката виждаме типичния "хакер" в натуралната му среда. Два изключени лаптопа, голям телевизор на който е показан произволен текст, един монитор на който се вижда html и задължителната маска, защото някой може да е хакнал web-cam на хакера, трябва по някакъв начин да си скрие лицето все пак :)

Получавам поне по 10 такива фишинг писма на ден. Трябва да си малоумен, да отвориш прикачен ZIP файл. Та който е достатъчно плиткоумен, да плаща откупа после.

Обикновено, на такива "съобщения" отговарм със следния текст: "Моля, не ме занимавайте със себе си! Без уважение!" И повече "съобщения" от "подателя", не плучавам...

Внимавайте умишлено ЛИКВИДИРАТ ООД тата и ги принуждават под терор със събираемост на осигуровки и данъци от ЧСИ и тем подобни мутренско бандитски институции да преминават в ЕООДТА-това го правят НАРОЧНО И УМИШЛЕНО-СЪДРУЖНИЦИТЕ В ООД ТА ДА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВНИМАТЕЛНИ КЪДЕТО ЕДИНИЯ СЪДРУЖНИК ОТКАЗВА ДА СИ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИТЕ да се провери за какво става на въпрос-мисля че има някаква ИЗМАМА!!

Ми то самите НАП са си баш вирус и рекетьор-изнудвач-терорист. Кога ще се премахне Данък Държавна Сигурност? 25 години го плащаме този рекет.

Всъщност свястното решение е да оставят ДДС и да премахнат всичко останало. Ама ще стане очевидно и за 85-те (не 80, 85 са) %, че прибират повече от половината от всичко произведено та не смеят. А 20% от всичко трябва не да им стигат а и да остава - ако беше просто държава а не мафия-държава.

Ако се направи както в щатите - федерална такса, е не 5%, а примерно 15% и да се махне това ДДС нещата ще се променят на 1000%. Няма политическа воля за такива реформи това е истината.

Ако сте бизнесмен и ви пратят от НАП съобщение че дължите сумата от 10 000 лв за неплатени осигуровки-ДА СЧИТАМЕ, ЛИ ЧЕ ТОВА Е ВИРУС И ЧЕ НЕ Е ВЯРНО особено ако е пратен ОТ АГЕНЦИЯТА ПО ПУБЛИЧНИ ВЗЕМАНИЯ И ЧЕ НИ ПРЕДСТОИ СЪБИРАНИЯ НА ВЪПРОСНИТЕ СУМИ ЧРЕЗ ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ ИЛИ НЕЩО ОТ ТОЗИ СОРТ И БЛОКИРАНЕ НА АКТИВИТЕ НА ФИРМАТА-ЗАЩОТО вмомента много съдружници се оттеглят от съдружие в ООД точно поради тази причина-ако се окаже че е ВИРУС ЩЕ ЗАВЕДЕМ ДЕЛА ЗА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ СРЕЩУ НАП И ДЪРЖАВАТА СПЕЦИАЛНО В СТРАДСБУРГ ЗАЩОТО ТОВА СИ Е УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ВСЯКЪДЕ???

Извинявайте много ОТ ГДБОБ ТИЯ ВИРУСИ СИ ГИ ПРАЩАТЕ И ВИЕ И ТИЯ ОТ НАП-И СПРЕТЕ ДА НИ ПРИХВАЩАТЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ И ДА НИ КАРАТЕ ДА ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИ, КОИТО НЕ ВИ ДЪЛЖИМ ВЪОБЩЕ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ -ДЕЙНОСТИ ЗА ДА НЕ ВИ СЪДИМ ЧРЕЗ СРАДСБУРГ ЗАРАДИ ТОВА-вирусите се разпространяват ОТ НАП ПОЛИЦИЯТА И ГДБОБ И ДЪРЖАВАТА КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДА РАЗБЕРАТ ТОВА-КОЙ Е ГОЛЕМИЯ БРАТ ВСЪЩНОСТ И ДА СЕ ИЗВИНИ ДЪРЖАВАТА БОЙКО БОРИСОВ И ГРОБ ЧЕ ЗА ВСИЧКО СА ВИНОСНИ САМО ЕДИНСТВЕНО И СИНИЯ ЦВЯТ НА НЕБЕТО И ЛЕВСКАРИТЕ!!

Посочения уж домейн е бак резолв. Този запис се сменя за отрицателно време. Обръщам внимание на нашите журналя, че всичко в един емейл може да бъде подменено с изключение на ИП адреса от който е изпратен и ип адреса на мейл сървъра през който е изпратен. В общия случай - отворени wireless устройства, колкото щеш, така че важен остава ИП адреса на мейл сървъра.

Е кво му е опасното ве - аз си го пуснах - нищо не стана

Чакай бе, японеца все още спи!

Ам че Япания на изток бе - требе да е станал преди мене

е ако си с 98 няма да стане нищо :)

Вижте сега- крайните срокове за подаване на ГФО са ИЗРИЧНО ВПИСАНИ В ЗАКОНА и за това АпВ няма как да ги промени, просто защото АпВ не притежава това законово правомощие! Не се хващайте на такива фишинг въдички!

Самата агенция си е ''опасен вирус'' за бизнеса защото няма как да караш някой подал декларациите да ти брои на теб 40 лева за подаване,

При нас дойде от тук [ei_osakanamekawa.co.jp]

Някой пак е гледал порно в работата .

Че, през кое друго време ?

Ха, електронно гласуване ...

Агенция по вписванията [a.kudomitsui-forest.co.jp]

А па мен ме тръшна некакъв зимен вирус.

Ако нямаш антивирусен софт /мезе/, бърже преинсталирай ОС /гроздовата/.

Напишете името на домейна, от който идва вируса. Хем го знаете, хем не го пишете.

Sm3hurk0

ако знаеха к'во е домейн - да го напишат..., ама и това не знаят.

Японски (.jp) е. Дира пак са на гребена на вълната. Още сутринта си почистихме пощите от писмото.

Sm3hurk0

Линукса не го лови този грипен вирус - за това ми работи компа.

Sm3hurk0

тоя с минуса завижда - национална българска черта.

Не ти завижда. Мрази те, защото си по-умен от него.

Iivanov84

а пък мен с иос-а още повече

ми аз съм с уин. ама нямам проблем! когато юзърите са неграмотни, нищо не може да ги спаси!

Естествено, че е така - като дойде ъпдейта (нежелан) на WinБозата, pc-to няма време да се занимава с някакви си вируси, а кротичко си стои на надписите " не мъ гаси, щото съ ъпдейтвам". И така няколко часа. Че кога да хване човек вирус ;)