Агенцията по вписванията: Руското посолство има акт за собственост на Руската църква

"Няма никакво съмнение, че собствеността на Руската църква е на Русия, тя е строена първо от Русия, с парите на Русия", категоричен бе Ловчанският митрополит Гавриил

Обратно в новината

Коментари - Агенцията по вписванията: Руското посолство има акт за собственост на Руската църква | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен не е проблем че е затворена. Да затворят всички църкви, минарета и синагоги. Все тая.

От мразещи богу на богуубийци!

А кога ще изгоним американските секти ?

За собствеността на т. нар. Руска църква се изказват тотално некомпетентни и неподготвени лица, а повечето медийни публикации са повърхностни и търсещи сензация. Това, че си си извадил нотариален акт по документи или обстоятелствена проверка не винаги означава, че си собственик на имота. В тези случаи нямаме сделка /транслация/ на собствеността. Както казваше един мой преподавател - аз утре мога да си извадя нотариален акт за НДК, но това не означава, че ще стана негов собственик. Собственик се става само по два начина - чрез сделка или чрез владение. Но дори те могат да бъдат оспорени по съдебен ред. Руското посолство не е юридическо лице, за да придобива на свое име недвижими имоти, камо ли църкви. Дипломатическите мисии не са приравнени на сградите, в които се помещават. Те не са регистрирани в Търговския регистър, нито като фирми, нито като сдружения или фондации. Съществува практика на размяна на реципрочна основа на сгради между общини. Например Столична община има сграда в Москва, а Кметството на Москва има сграда в София /бившата руска легация на ъгъла на ул. "Московска" и "Раковски"/. Прословутият детски лагер на "Камчия" също не е собственост на Русия, а на кметството на град Москва. Това е възможно, защото общините са юридически лица и имат ЕИК, т. е. могат да извършват сделки, понеже разполагат със собствена правосубектност и правоспособност. Държавите не са юридически лица, нито техните дипломатически мисии в чужбина са такива. Поради това те не могат да придобиват на свое име имущество в други държави. Това може да става единствено и само чрез юридически лица, регистрирани по законите на приемащата държава, но дори в този случай собствеността е на тях самите, а не на държавата, от която произхождат. Дебело подчертавам: НЯМА ЗАКОНЕН НАЧИН, ПО КОЙТО РУСИЯ ИЛИ РУСКОТО ПОСОЛСТВО ДА СА СОБСТВЕНИЦИ НА Т. НАР. РУСКА ЦЪРКВА. Освен ако имотът не изрично споменат в междудържавен договор между България и Русия и не му е придаден някакъв по-особен статут. Развяваният из медиите нотариален акт, дори да е автентичен и вписан в Имотния регистър, няма абсолютно никаква правна стойност по отношение на собствеността. Противното би означавало българското посолство посредством някой корумпиран московски нотариус да си извади нотариален акт за Кремъл и да ходи да изгони Путин от там с полиция. Предвид изложеното е очевидно, че т. нар. Руска църква и земята под и около нея не е и няма как да бъде собственост на която и да било чужда държава или нейна дипломатическа мисия. Ползването на сграден фонд за културни, духовни и дипломатически мисии и центрове може да става само ако това е предвидено в междудържавен договор /ратифициран от двата парламента/ за взаимно реципрочно предоставяне на сгради за такива нужди. Ползването на такъв сграден фонд е възможно и на реципрочна основа по споразумение между общини, но това също не поражда собственост в полза на държавите, от които са тези общини.

Ами хайде, бягай да си изкараш нотариален акт за ндк и после ще философстваме.

Като си толкова компептентен, какво ще кажеш за имотите на фашистка Германия в у нас,от времето на монархофашисткия режим, които след капитулацията на Германия във II св. война автоматично стават собственност на Русия. Това са над 20 имота само в София, нйкои от които съществуват и до днес...

Тези неща ДеБилите не ги разбираъ. Те могат да лаят само онова, което им е спуснато от Посолството.

Да разбирам че това е руска територия като посолството им

Тук е пълно с "Българи"

Така ще е докато гласувате за всеки измамник излязъл на жълтите павета.

Айди, риституция ... проституция ... Америроби

с една килимявка отпред да държи ключа в едната си ръка, а с другата ръка да събира такса за вход от вярващите. С парите после след работа 2-3 шишета водка на екс с руския поп.

Debil

Един глупак пише че Русия ни дължала пари за окупацията през 44-та година. Абе глупак ти си победена страна във войната, съюзник на Хитлер!

Щом е на руското посолство, а не на руската патриаршия, значи всъщност дори не е църква....

Имотните въпроси в чужда държава ги движи посолството а не патриаршията

Сега пък се оказа, че тази църква не е църква, понеже не е нито на БПЦ, нито на РПЦ, а на руското посолство, тоест на светската власт в Русия. И още веднъж се доказа, че РПЦ е изцяло подвластна на светската власт, т.е. на кремълската диктатура. А това май хич не е богоугодно. Нищо свято няма за изчадията от комунистическите служби, които овладяха Русия. Анатема!

Дядо попе, то и българският държавен архив е български ама на - империята на здрача казва военна плячка било. Гледай си митрополията и остави правото на юристите.

Добре, че Отецът е проверил нещата. И да беше дарение, пак беше редно да служатруснаци или беларусци както си решат хората.

Ловчанския митрополит - този отявлен русороб да си мълчи. Това, че е строена от Русия и с парите на Русия не значи, че е руска собственост.

По твоята логика, излиза, че и твоето жилище, което уж притежаваш и имаш документ за него, всъщност не е съвсем твое?!

Да, ти може да нямаш документ за земята върху която ти е жилището.

А по твоята логика излиза, че този, който ти е построил жилището е негов собственик.

Имат нотариален акт, бе тъпак!

Верно било, че когато Митрофанова пръдне в посолството, всичко от Възраждане и БСП се насира.

Друг се насира от друо посолство.

Абе, много специалисти по канонично право в тая страна имало ...

Лорчето Крумова дали е разбрала вече защо ключът от храма е в руското посолство? То само със слагачество не върви. Трябва и информираност!

Като е руска собственост, Неофит нищо не може да назначава в тази църква. Ако нещо иска да прави там, трябва му одобрението на руският патриарх. Ония, дето разправяха, че църквата е българска, сега да се извинят за лъжата си. Не бих се учудил, ако Киро и Асен тръгнат с кирки, манивели и кози крак да разбиват църквата и да я конфискуват.

в гъзъ на свиньете краварски!

Жалка картинка. Денков видял нотариалния акт и продължава да мънка пред камерите, чуди се как от трийсет кладенеца вода да събере, та под вола теле да открие. Една държава ако не уважава собствените си закони каква държава е ? Признайте очевидното и спрете да се гърчите от яд !

Няма значение, в България служи само БПЦ

Неграмотен краварски трол си.

От както се помня църквата се казва руската църква, очевидно защото е руска собственост. Но свинкята от ДПС накара свещеници да служат у чужда собственост. Така разграбиха КТБ - Някой да разбра каде отидоха картините? После шкафчетата на шебека били фалшиви.

Нали Господ го е белязъл с неземна красота..

И руската салата ли е руска? В русия я броят за френска. Това, че така я наричат, нищо не значи.

Към евроатлантиците.Кво прайм ся?

К'вото правят всички евроатлантици. СВИРКИ....

чакат новите опорки може и одържавяване на имота са поискат

Сороснята в ступор. Една от най-хубавите сгради в София е руска. Построено от Кравари в София няма. Построеното по царско време в София също се брои на пръсти. Русофобските амеби са в дилема. Иска им се да няма руска църква, ама така София ще остане само с 3 сгради, които имат някаква архитектурна представителност, та гидовете да развеждат заблудени туристи около тях. Мъчна им е работата на софийските гидове. Ходят с туристите до Софийския, после до ЦУМ и обиколката в просперираща, евроатлантическа София свършва.

Най-посещаваната църква в София е руската! Там светият отец те посрещаше от вратата и отделяше време за разговор с всеки. Там не служеха чиновници, а истински Божи служители.

Защо бе дирници нямам право да гласувам с едно плюсче за това изказване ?

Няма по-прости управляващи от Българските!

Все повече продажниците ни водят по пътя на Украйна, само където на нас ще ни кажат "сами сте си виновни"

май и към пореден църковен разкол ни тикат

па да си я взимат и нея.

Предлагам казуса да бъде решен в съда я Страсбург.

Да се конфискува в полза на България ! Не виждам проблеми. Русия в терористична държава и не би следвало да и се позволява право на каквато и да е собственост я цивилизования свят.

Що не си я купиш?Така не е ли по-цивилизовано?

русия ни дължи пари заради окупацията я периода 1944-1989та. Всичко руско я България трябва да се конфискува в полза на държавата!

Не бих нарекъл терористична държава тази, която завземе области, в които 8 одини избиваха хора от нейната кръв, включително деца и жени! Не бих нарекъл точно терористична държава, която си спази международните договори, докато Западът официално обяви, че не е имал намерение да и спази. В Бундестага имаше доклад за украийснкия 'фашизъм' през 2018 година. Всички депутати ръкопляскаха на предложението Германия да вземе мерки срещу този нацоъзм, който е опасен за Европа и за Германия. Миналата одина Бундестагът гласува, че в Украйна няма нацизъм... Кой е терорустът, ако от отвъд океана са финансирали нацитата в Украйна (има снимки на Байдън с нацита лидери, в САЩ има дело срещу Байдън за финансирането чрез коруптивни схеми на нацистите). До тук цитирам фактите, които си противоречат с фриволната пропаанда по медии под чехъл и заплахи. Ако си наясно кой е терористът вече, добре.

Едно по едно устоите на демокрацията рухват. Държавата се управлява по волята на народа - един референдум имаше и ГЕРБ го омаза. Всеки можел да ицзказва свободно мнението си свободно - Милена си го каза и я съдят? Всеки иевинен до доказване на пронтивното и личната собственост и неприкосновена - набеждават те че си агент без да те съдят и да представят доказателства, гонят те и ти се настаняват в имота.

Сега и нея ли ще я сабарят?

"Трябва да кажа, че такава собственост на Руската църква нито се числи в Софийска митрополия, нито към имотите на Светия синод" А така, ПОПЧЕТО от Русе к'о ще каже?! А Бойчо, Кирчо, А. Василев и Пеевски?!

Пропуснала съм ГНОМА.

ами да се анексира... според НК който се занимава с тероризъм и шпионаж му се отнема имуществото в полза на държавата .

Аман от малоумници.

Все едно като гоним диплпмати да ом конфискуваме и посолството. Църквата не принадлежи на въпросните три свещеника. Толкова ди тъп, че се чудя защо ти отговарям.

Има закони. Каквото и да дезинформират троловете, цялата ситуация е СРАМ за всеки нормален българин. Набеждаваш и гониш някой, но не представяш даказателства. Навлизаш му в имота с твърдение, че не е регова собственост, а се оказва друго. Е няма такива малоумни управници просто.

Има светски закони ,има и църковни,така че руслямските тролчета под вода като кораба"Масква".

Баааа - и американските бази ли ?

Е как да верваме че службите но са компетентни, след като не са били подготвени относно собствеността на обекта. Няма такива тъпанари.

И какво, като е на руското посолство?! Това посолство също е заграбило земите на братството на Дънов. Там където сега е посолството е била централната зала, в която дъновистите са се събирали и Дънов е изнасял хиляди лекции. А рашките са го заграбили и са го разрушили, със съдействието разбира се на БКП.

Е кви попове е назначил патриарха! Да пеят и баят у чужд имот. За да продаваш опиум на народа, требва освен дилъри и прах, да имаш и улици , район в който да го правиш. Иначе се режат уши, чупят се ръце и т.н.

Това орките се оказаха невиждани кретени. Не им стигнаха тоалетните чинии и хладилниците дето задигнаха от Украйна, а сега и църкви взеха да крадат. "Руската" църква е българска - и като сграда, и като богослужение - така че дано българските власти по-скоро си свършат работата и изритат орките от нея.

А къде ти е нотариалния акт? Имаш ли такъв?

от 23.07.1997 г." е вписан нотариален акт за собственост върху недвижим имот, придобит по дарение на земята, строителство на църквата и правоприемство от руското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската федерация. Хе... 1997...по времето на ваньо Костов...все съм знаел че е руски агент -комунист... някви коментари от т.нар генерал Атанасов или някоя друга измет от ДСБ

Винаги съм се чудил кои са по нагли ??? Руснаците или техните български мекерета ??? Ама Киряк Стефчовци в клетата ни родина са под път и на път !!!! За пари и власт много от тях ще сложат на майка си не само фередже, но и ушанка с петолъчка на челото ,а някои и двете едновременно!!! Позор !!!

Кое е позор, ма?!

Руските мекерета,бе Оги!!! Кое не разбра ,мммм???? Нали си и ти един от тях !

Винаги съм се чудил към всички тия 20 пола как да се обръщам... Мъж е той...жена- тя...третополово неориентирано - то... ма колко още джендъра има!?

Типичен представител на Киряк стефчовските мекерета, подлоги на посолството.

За руското посолство говориш ,нали??? Напълно съм съгласен!!!

Ма кък тЕй ще е руска ма....!? Щом Посолството казват, че не е руска, какво има да се коментира. Регистри, вписвания, нотариални актове и тем подобни ала-бала, не са вървежни пред Посолството. п.п. А четирите Хамерикански бази в Абсурдистан, чия собственост са бре дупелици и дупедавци ? Аз да ви кажа, и земята и базите са Хамерикански... Е що не ревете и не сА тръшкате, че не са български бре миндили еврогейски?

Между другото, имам две приятелчета, десни момчета. Обаче работливи и образовани. Аз такива десни, повече уважавам от ония “леви” с претенциите само. Та, дори и те са потресени от сегашното правителство. Тия бате, са пълни уроди, прости, нагли, крадливи, лъжливи, безпардонни…

Руснакът може само три неща: да лъже, да краде и да убива. Мисля че съм ясен.

Напълно си ясен...кат козяшки трол в хамерика за бъл;хария....

Питай майка си.

Могат и да строят. Я се огледай бе, рожби, наоколо. Ами разрушете всичко строено от руснаците и с тяхна помощ, да видим какво ще остане в България.

има акт ама констативен а той има правна стойност колкото дамската превръзка на кагебешницата Мутрофанова

Ще се ухапеш за задника ти. Актът е официален документ и съставлява доказателство за собственост. Оборва се само чрез съд.

"Сглобката ПП-ДБ-ОПГ ГРОБ-ДПС ви готвят за война." Защо вие русоробите като чуете думата "Русия" и се насирате от страх? Вие Русия обичате ли я или просто се страхувате от нея? Защото двете неща се взаимоизключват. И последно, ако Русия утре нападне България, вие на руска страна ли ще се биете?

Боклук..кат си смел...не те е страх от Русия и искаш да се биеш с нея... На контранаступа те чакат с разтворени обятия..че не останаха

Русороб, нали? Предадохте България през 1944 и пак се гласите да я предадете.

Хе...я питай дедо си кат чака червената армия с хляб и сол.. Питай и татю кат викаше БКП-КПСС вечна дружба

Никой няма да краде църквата на рашистите. Изгониха шпионите само. А кой ще служи в руската църква е от компетенцията от шефа на поповете. А шеф в България е български поп, а не руски.

А тъпите, прости и чудовищно страхливи български роби да запомнят добре: "Сглобката" ПП-ДБ-ОПГ ГРОБ-ДПС ви готвят за война. Вие ще сте следващото пушечно месо и бойна територия, когато войната в Осрайна приключи в началото на следващата година. Дупце да ви е яко, роби! Не случайно янките ги назначиха и Киро Идиота, и Денков, и цялата останала ПП/ДБ мръсна сган!!!

Шилo

Хапчетата!!!

Точно...а после кат хохлите ще се чудят ''а нас за ЧТО!?'' А докат се чудят ще разминират минните полета с крака...

на снимката майка ти ли е.

от 23.07.1997 г." е вписан нотариален акт за собственост върху недвижим имот, придобит по дарение на земята, строителство на църквата и правоприемство от руското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската федерация. Хе... 1997...по времето на ваньо Костов...все съм знаел че е руски агент -комунист... някви коментари от т.нар генерал Атанасов или някоя друга измет от ДСБ

Демократи - капиталисти по команда от Посолството стават истерични приватизатори и радетели на национализирането.