Африкански страни поръчали руско оръжие за 14 млрд. долара

Директорът на специализираната федерална служба разкрива какво въоръжение се търси на север и юг в Черния континент

Обратно в новината

Коментари - Африкански страни поръчали руско оръжие за 14 млрд. долара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поръчали са! това си е факт! но ги плащат в ....обещания за доставка на кокосови влакна и кожи от антилопа гну!

Плащат ги с уран, алуминий, нефт и други блага, които все по често стават Руска собственост

Че Русия друго не произвежда - само средства за отнемане на човешки живот … Русия не е способна да създаде, да направи нещо за подобряване живота на хората … Русия е "колос" на глинени крака ...

не си прав! россия произвежда ушанки, самовари и лапти! все стоки предназначени да подобряват живота на крепостните!

Тия поръчалите, нали са същите дето им опростиха 100-на милиарда руски доставки и заеми?

Информацията представя малка и несъществена част от резултат на срещата в Сочи.Африканските държави в момента имат безспорно нужда от оръжие ,за да се справят преди всичко с тероризма,но също така и с бандитизма и локалните конфликти.Защо на срещата в Сочи са присъствали ,според официалната информация,53/!!?/ държавни ръководители на африканските държави?Това си е направо Африкански конгрес!Очевидно те проявяват интерес към руските предложения за справяне с кризите и конфликтите,както и с руската международна политика !На фона на провалите на САЩ и ЕС в Близкия Изток /а и в Украйна!/,руските предложения изглеждат примамливи за африканците!И затова африканските държави ще купуват оръжие от Русия,ще наемат военни специалисти за консултанти,ще дават концесии на руски фирми и ще купуват подходящи за Африка различни продукти от Русия !А какво ще получат... - има го в руските сайтове!

Скрап за 14 милиона. Тия у ред ли са?

Един патрон направен в САЩ е 10 цента - 0.5 цента разходи и 9.5 цента печалба за милионерите и милиардери акционери. Един патрон направен в Русия е 2 цента - 0.5 цента разходи и 0.5 цента за държавата и 1 цент за корупцията. Кое е лошо или добро, няма да коментирам. Но разликата в цената все по рядко и по рдяко е базирано на качество и все повече и повече базирано на лакомия и политически натиск (фронт за корпоративните интереси).Иначе и руските и американски патрони ще те направят еднакво мъртъв :-)

Общо взето схемата е следната- Иван Иванич бачка на струга на Урал и праи ракета. После въпросната ракета се продава на мамуните като мамуните не я плащат а Иван Иванич пише в тефтера че ще има да взима. После въпросните мамуни стрелят с неплатената ракета срещу руския АУАКС пилотиран от Савели Савелич вместо по евреиският Ф16. Савели Савелич го гранспортират в Подмосковието като Груз 200 а Иван Иванич пише вземането за ракетата от мамуните като несъбираемо И всички са доволни- струга нали се върти ? Може да е без пари обаче както е рекъл великият руски откривател и крепостен селянин от 13 век Галилей Галилейч- ВСЕ ПАК ТЯ СЕ ВЪРТИ !

вярно си малоумен.Тоя иванич дето баЧка на струга прибира месечо около 180000 рубли /2560 евро/. Толкова е средната заплатаата в завода Урал за който се кахъриш.А иначе освен на "мамуните" както си написал руския ВПК е доставил оръжейни системи и продукция за миналата 2019 година за 60 милиарда долара.Така че не ги мисли. Мисли как да нахраниши жената тъщата и бабата на село.Иначе ще ти падне курника.

до 111 Ако на Урал вземат по толкова, представящ ли си какви са заплатите в останалата част на Русия, след като средната е почти колкото нашата? Мужиците за копейки бачкат, значи?

"Бачкат мужиците за копейки" Гледам едни такива налазили Черноморието, Прага, Виена Париж, Лондон и Кайро. и харчат копейки. или копеийките са много скъпи или копийките са много. хи хи хи

Овенният комунизъм победи!По всички държави!Слава!

бившите колонии и роби са свободни и купуват това, което намерят за добре. Ние сме едни от малкото колониални държави, които нямат свободата да избират а купуват това което им наредят господарите. Целта на влизането в разни военни и икономически съюзи е бившите колониални сили да си създадат нови колонии, този път от бели, щото черните вече поумняха.

Едни се освободиха, други ги поробиха. Ние пак от страната на булката.

лелелеле ама мурзилки вие сериозно ли ? Колко малко ви трябва на изтерзаните душици за да се зарадвате....... Африканци поръчали руско оръжие за ДВА МИЛИАРДА ДОЛАРА УАУУУУ. Ама от общо ЧЕТИРИНАДЕСЕТ МИЛИАРДА ДОЛАРА , ватници ! Познайте от 12-те милиарда колко от тях ще са за САЩ и ЕС. И тръгнали путинофилите да се радват , по-надолу дежурният шизофреник гордо обявява как РФ се завръщала на Черният Континент. ЦЕЛИ ДВА МИЛИАРДА ДОЛАРА...и почва неистова радост.....че то това за Западният ВПК е един лош вторник ве...... Преди 1-2 год. САЩ-Саудитска Арабия само на една среща договориха сделки за 100 млрд. поръчани и за още 300 млрд. евентуални поръчки през следващи години , тия мизерници тръбят триумфално за няк'ви договорени огризки......ама така е като са бедняци , радват се на малко. Четете и плачете , само нашата бедна държавица ще похарчи повече за 3 поръчки ( за самолети,БМП и два кораба) - 2.2 + 1 + 0.9 млрд.лева т.е ок 2.5 млрд ДОЛАРА Къде сте тръгнали ве , папагали червени :)))

Научи се да четеш и разбираш прочетеното, не само се.еш тъпоумието си по форумите .

Ти пък как разбра, че ще има нещо за сащ и ес?

Допълнение:

САЩ са доставили на САУД.АРАБИЯ оръжия за 300 млр. ама по телевизора и на хартия. Иначе са доставили едни чували с кости от една границана на близо.На всичкото отгоре С.А. иска да купува оръжия от Русия защотго с допотопните американски бракми едни талибани им бомбиха най голямата рафинерия с дронове-полуфабрикати.Иначе Русия не я мисли-за 2018г. руския износ от ВПК е 60 млрд.долара.

В Африка има безброй противоречия, а единствената доказала се на практика в успешното решаване на конфликти сила в света днес е РФ на Путин... Факт! Нормално е Черният континент да се ориентира към руснаците. За последните 4 години (2014-2018) Москва е осигурила 49% от вноса на оръжия в Северна Африка, на САЩ се падат 15%, на Китай - 10%. И в Африка на юг от Сахара Москва е първенец - 28% за същия период от 2014 до 2018 г., при съответно 24% за САЩ и 10% на сто за КНР.

Щом и африканците се ориентираха и почнаха отново да купуват руско оръжие, смятай! Не да им подаряват, да купуват! А ние платихме стари бангии, дет щели да имат нов софтуер и цветен монитор... Засега нито бангии нито монитри! Ай чиститу чи бързам!

Ти първо си избери собствен ник, а не кради чужди Аа да..имаше и друго: Според мъдрите ти в кавички мисли, Porshe 911 прозизведено 2019 е същото , катоPorsche 911 от 1963-та, нали ? Не блеситиш с интелект. И копейките които ти плащат на пост не заслужаваш.

Само в избирателния списък на МОЯ секция сме 4 мъже с тази фамилия. Има и 2 жени - Щерева. А па Порше си виждал само отвън. Най-много да му мил калниците на някоя автомивка, но се съмнявам, че биха те взели и за тая раПта... Аре прай кути ветъро!

Аре да не се правиш на умряла лисициа! 4-ма сте били само във вашата секция? А колко хора тук влизат с фамилии, че точно ти реши да влизаш? И да дрънкаш точно обратното, което говореше предишния Щерев, а ? Какво да му гледаме на Поршето? Нали сме виждали от 63-та, сигурно е същото ама с цветен монитор, нали бе троле ?

Путин знае какво прави! С него Русия е във възход! Голямо браво за политиката която провежда!

голям възход..с 240лв мин. заплати върха са !

Няма световен курорт без руски туристи!!!

"Черния континент" ало Дира какви са тея расистки изрази? а Азия как ще наречете - жълтия континент? добре, че на запад не разбират български и не отварят тоя сайт, че иначе пак ще сме в новините за расизъм

Всички са кафеви точки в тоя... неновинарник.

Мачкайте, братушки, мръсната краварска чума!

Ти сериозно ли? С тези оръжия негри убиват негри. Как точно мачкат американците? Що сте такива тъпигьози да ви се чуди човек...

Не са негри... а афроамериканци.

Лошо за санитарите и лекарите , изтървали са те без лекарства и си се влошил. И напиши кой е психодиспансера , на тежко болни с мозъчни увреждания не трябва да се дава достъп до интернет.

Африканците по хитри от нас купуват ново оръжие не по на 40г морално остаряли самолети за няколко пъти по скъпи ф35 100милиона на нас ф16за300милиона

На африканците няма кой да им продаде съвременни самолетиF-16 и затова се задоволяват със руски скраб!

Е па къде са твойте супер"нови" еФки ве паляконоиден чиракомутант? Самолети на снимки и заводи на картинки.мбууухахаха

П! неграмотнико. П! Пише се скраП.

Е, как да им продадат... като африканците искат да видят стоката преди да платят;)

РФ се завръща на Черния континент. КНР настъпва там с икономически потенциал, а Москва залага на сферата на сигурността, чрез доставка на въоръжение, подготовка на чуждия офицерски състав в руските военни академии и присъствие на терен на военни съветници. Срещу подобен тандем бившите колониални сили от ЕС са обречени да загубят и Черния континент!

То и СССР и нашите червени кратуни така си мислеха за ,,колониалните сили”, но стана точно обратното

На грешна логика си заложил!

Момче, и гаргите вече не вярват на работите, дето ги декламираш....

скоро да очакваме наплив на скакалци и пак Меркелица ще е виновна, а Шаломов ще потрива ръчички за мръсни долАри като прави роднините му в Израел и по света.

Маймунис гранати.... После да няма пак - американците са виновни.

А някои натискат западния свят да пребори жаждата и недостига на храна в Африка. Явно самите африканци имат други приоритети.

_stankow

Какво чудно има ? Руското оръжие е добро и не е скъпо. Спрат ли с непазарните средства (политически натиск) и стоката си намира пазар.

Най важните характеристики на руското оръжие са простота, ефективност и евтиния. За тоя тип хора това е напълно достатъчно, за да бъдат предпочетени руските оръжия. Даже и американците купуваха руско оръжие за въоръжаването на армиите на Ирак и Афганистан.

То само черни и арабопитеци "гении" ще се навият да купят руските железа с технология от 20 век.

Да дадеш на негър контрол върху ракета - МНОГО СМЕЛО! Ей така, без връзка се сетих за едно клипче, където шимпанзе стреляше безразборно с калашник.....

че нямали какво да ядат!

Определено лъжат! Знаем, че имат огромна човешка популация + факта, че са потомствени канибали (безспорен факт!) а нямало какво да ядат?!?